קצור ראייה- למה שרד באוכלוסיה?

squalus

New member
רפרנס?

השערת האפס היא שאין השפעה של קריאה בחושך על איכות הראיה.
אם לטענתך כן יש השפעה, אתה זה שצריך להביא רפרנס לכך, לא הוא.

tombenarye1234

New member
לא נכון

כל מי שקובע קביעה צריך להביא רפרנס.

אם מישהו קובע שגורם א' משפיע/לא משפיע על גורם ב', אני אבקש הוכחות. הנחת הבסיס (מה שאומרים עד שיש נתונים) היא לא ש"אין השפעה", הנחת הבסיס היא שאני לא יודע.

נכון שכאשר עושים בדיקה סטטיסטית, השערת האפס היא שאין השפעה. אבל זה לא אומר שזו ההנחה שצריך לעשות במציאות עד שהוכח אחרת.

squalus

New member
אז זהו שכן

אבל אם אתה רוצה בדרך שלך, אין בעיה אפנה אותך להודעה אליה הקוסם הגיב, בה כתבת:
"אם קוראים בחושך (=מתאמצים לראות), אז הראייה נדפקת"
אתה מתבקש להביא רפרנס לכך.

והשערת אפס לא קשור לסטטיסטיקה - זה הבסיס של השיטה המדעית.

באותה מידה יכולת לכתוב "קריאה בחושך גורמת לאימפוטנציה".
קוסם היה בא ואומר "לא נכון, היא לא", ואז אתה תבקש ממנו רפרנס לכך שמשהו שאתה המצאת לא קיים?

squalus

New member
רק תיקון קטן

אולי הניסוח "להשערת האפס אין קשר לסטטיסטיקה" היה קצת שגוי - צ"ל השערת האפס זה לא בהכרח בתחום הסטטיסטיקה - זה הבסיס של השיטה המדעית, שאותו בודקים באמצעים סטטיסטים.

tombenarye1234

New member
אז זהו שלא

זה מדע מאד גרוע להגיד "אני מניח שא' לא משפיע על ב' כי לא פגשתי הוכחות לכך." כל הרעיון של ביקורת לניסוי מבוסס על כך שאם אתה לא יודע משהו אתה לא יכול לקבוע שהוא לא משפיע.
אם אני משווה בין 2 ניסויים עם תנאים שונים, אני צריך לעבור על כל ההבדלים ביניהם ולבודד אותם ולבדוק שהם לא השפיעו על התוצאה. לפי מה שכתבת אני יכול פשוט להניח שהם לא משפיעים ולא לעשות את הביקורות. לא. כל דבר צריך לאמת/לשלול וההנחה היא שלא יודעים עד שהוכח אחרת.

אם מישהו כותב ש"קריאה בחושך גורמת לאימפוטנציה"
התשובה של אדם ביקורתי היא "איך אתה יודע?" ולא "לא נכון, היא לא."
אם אתה אומר שהיא לא גורמת לאימפוטנציה, אתה קובע קביעה. מאיפה אתה יודע שזה לא נכון?

"אתה מתבקש להביא רפרנס לכך."
אני כתבתי את המשפט לעיל (אם קוראים בחושך הראייה נדפק) לא כטענה שאני חושב שהיא נכונה, אלא כטענה רווחת בציבור שקשה לי איתה.

בסטטיסטיקה חייבים להניח הנחת אפס ולהשוות אליה משהו. אתה רוצה להוכיח X? בקשה, אני מניח שX לא נכון, בוא תוכיח לי שX נכון. זו הגישה בסטטיסטיקה. אבל זו גישה שרק באה לאתגר אותך להוכיח שX נכון, זה לא אומר שביום יום נניח שX לא נכון, אלא נגיד שאנחנו לא יודעים אם X נכון או לא.

22ק ו ס ם

New member
הנקודה המרכזית שניסיתי להעביר היא שאתה יוצא

בהצהרות חסרות בסיס ומצפה מאחרים שיעשו עבורך את העבודה במציאת רפרנסים שמפריכים אותה, כשאתה לא טורח אפילו לבדוק אם הדבר נכון. למה שאני אטרח להביא רפרנסים על איזו שטות שאמרת? קודם כל תבדוק היטב את מה שאתה אומר לפני שאתה יוצא בהצהרות גורפות שלא טרחת אפילו לבדוק.

tombenarye1234

New member
שאלתי שאלה,

על משהו שלא ברור לי ושביקשתי שיבארו לי.
אם הייתי טורח לבדוק בעצמי אם זה נכון, לא הייתי שואל כאן. אם אתה לא רוצה לעזור, אל תעזור.

לא היה ברור לי מדוע אומרים שגם לקרוא בחושך וגם משקפיים דופקות את הראייה. אם אתה יודע שאחד לא נכון, אתה יכול פשוט להגיד את זה ולתת קישור למידע. זה מה שאני הייתי עושה.

22ק ו ס ם

New member
לא שאלת שאלה, קבעת עובדה

כתבת בפירוש: אם קוראים בחושך הראייה נדפקת. אין צורך להתייחס ברצינות לאמירה שטותית זה הכל.

tombenarye1234

New member
אולי לא ניסחתי אותה טוב

אבל השאלה די ברורה אם לא נתפסים לניסוח.

יש טענה א', יש טענה ב' והן לא מסתדרות לי. בואו תעשו לי סדר בבלגאן.

חוץ מזה, כשמשהו לא ברור לך ואתה בא לשאול מותר לך לעשות טעויות מהסגנון. הרי אם הייתי יודע שהבעיה נמצאת שם, לא הייתי שואל. אתה מצפה שאני אדע את הפתרון לבעיה לפני שאני שואל אותה.

22ק ו ס ם

New member
אין כאן שום שאלה, קבעת עובדה שהיא לא נכונה

כל השאר לא רלוונטי כי הוא יוצא מנקודת הנחה שגויה. לפני שאתה כותב משהו רצוי שתבדוק מה אתה כותב.

tombenarye1234

New member
אתה מתעקש לא להבין

כמעט כל שאלה אפשר לקרוא ולהגיע לתשובה לבד אם משקיעים זמן לחפש. כשאדם שואל שאלה הוא בד"כ רוצה לחסוך את החיפוש כי אולי מישהו יודע את התשובה גם ככה.

אני לא חושב שאדם ששואל שאלה צריך לוודא שהשאלה שלו נכונה ושכל ההנחות שלו תקפות. תשאל, מקסימום יתקנו אותך ויגידו לך איפה הבעיה.

כשמשהו לא ברור לך זה רק טבעי שאתה לא תדייק, תחשוב משהו לא נכון ותנסח בצורה לא טובה.

אבל אתה מצפה שמי ששואל יעשה קודם שיעורי בית (=יפתור 70% מהשאלה בעצמו). לא מסכים איתך בכלל. זה בזבוז זמן אם אפשר לשאול ושמישהו יענה לך.

ranisharoni

New member
למצוא רפרנס מדעי יכול לקחת זמן

ולא תמיד יש זמן לחיפושים. אם ביקשת והוא לא רוצה, מסיבותיו שלו, לספק רפרנס אז אתה צריך לחפש לבד. אם לא מצאת אז יש בסיס טוב לספק.

tombenarye1234

New member
אני מסכים,

אך התגובה החד שורתית שלו ואז ההמשך של "חפש בעצמך, אני לא אעשה את זה עבורך", יש בה טיפה חוסר נימוס.

כשאני רואה שמישהו שואל שאלה שאני יודע עליה את התשובה, אני כן משתדל לתת לו תשובה מלאה ומנומקת (כי זה טוב שאנשים שואלים שאלות). בנוסף, אם אני מצהיר על משהו, אני עושה זאת כשיש לי סימוכין ואם מישהו ישאל אותי אני אציג אותן. אם הוא לא רוצה לנמק זו זכותו, אבל הוא יכול להגיב בצורה יותר נעימה מאשר "חפש בעצמך"

22ק ו ס ם

New member
אתה כמובן מעוות את השתלשלות העניינים פה

התגובה הראשונה שלי אליך הייתה שמה שאמרת לא נכון. היא הייתה מנומקת בדיוק באותה מידה כמו ה"קביעה" שלך שחושך משפיע על הראייה אז אין לך שום זכות להתלונן שלא מגיבים אליך יפה. ואם אתה מצהיר משהו בכזו נחרצות איפה הסימוכין שלך? לדרוש מאחרים מה שאתה לא עושה בעצמך זו פשוט עזות מצח.

tombenarye1234

New member
אני שאלתי שאלה

כשאתה לא מבין משהו לגיטימי שלא תאריך במילים (כי אתה לא מבין בנושא). כשאתה עונה, מנומס לכתוב יותר משורה.

22ק ו ס ם

New member
לא, לא שאלת שאלה

כתבת "אם קוראים בחושך (=מתאמצים לראות), אז הראייה נדפקת." זו שאלה? כשדבר כזה בסיסי לא נכון כל מה שבא לאחריו לא רלוונטי ולכן השאלה ששאלת אחרי זה לא קשורה לכלום.

Sophalin

New member
טוב די. מיצינו

בחייאת אנחנו במדיה שבה אי אפשר לקרוא הבעות פנים או אינטונציה. להתחיל לקחת ללב כל משפט שאתם קוראים באינטונציה הדימיונית שלכם זה לא במקום.
זה לא מכבד אתכם ולא מכבד את המקום. אז די נו.

22ק ו ס ם

New member
ואתה מתעקש להתנהג בצורה חצופה

אני לא עובד עבורך ואני לא מתכוון לבזבז את הזמן בחיפושים מיותרים על שטויות שאנשים כמוך אומרים. אתה רוצה ללמוד על נושא מסוים, תעשה את המינימום הנדרש עם שפע המידע שיש באינטרנט ואל תצפה שאחרים יעשו בשבילך את העבודה. אתה הוא זה שמבזבז את הזמן של אחרים באמירות מופרכות. זו דרישה מאוד חצופה לבקש ממישהו רפרנס כשאתה לא הבאת אחד כזה.

tombenarye1234

New member
כתבתי, אם אתה לא רוצה לעזור, אתה לא חייב

כשאדם שואל שאלה זה לא נעים כשעונים לו בשורה אחת וכשהוא שואל מאיפה אתה יודע זה בכלל לא נעים שהוא עונה לך "חפש בעצמך, אני לא אעשה את זה עבורך". אין בעיה, לא בא לך לעזור, סבבה. מה שאני מבקש זה שתגיב בצורה טיפה יותר מנומסת.

ואם אתה לא רוצה להיות מנומס (זכותך) אתה לא חייב להגיב.

למעלה