זו השערת האפס, אני אפילו לא צריך לנמק. אבל אני אחרוג מהשיטה המדעית ואנמק את עמדתי: למיטב הבנתי 'אני רק עובר' הוא זה שרמז לקשר סיבתי בין קריאה בחושך ללקויות ראייה; תום בסה"כ תמה איך דברים מנוגדים לכאורה מביאים לאותה תוצאה. בכל מקרה עכשיו זה 3 נגד 2, אז זה אומר שאתה שיכור?
אתה צודק ב-100% אחוז שיש הבדל עצום בין בקרה עצמית שזה נעשה עפ"י עקרון השארת האפס לבין הוכחה או שלילה של דבר שמישהו אחר טען ודוגמתך על הצלחות ממחישה את זה בצורה שלא משאירה ספק לנכונותה.
מצחיק כל כך שמי שאין לו רפרנס ימציא לעצמו כל מיני תאוריות למה המבקש הוא זה שצריך להביא
ילד שלא מצליח לראות היטב ללא משקפיים או עדשות מגע, ימשיך לא לראות היטב. העיניים שלו לא "יתרגלו למאמץ עם הזמן" כמו שהורים רבים טועים לחשוב. המצב גם לא יתדרדר, אבל בטח שלא ישתפר.
זה מאוד אינדיבידואלי.
לי היו משקפיים במשך 8 שנים ולא רק שהמספר לא גדל הייתה תקופה שהוא אפילו קטן במספר שלם (מה שמנע ממני לעשות לייזר במשך שנה למרבה האירוניה)
היום 6 שנים אחרי הניתוח אני רואה מצוין (למרות שברשיון עדיין כתוב שאני צריך משקפיים).
ואני לא היחיד, לאמא שלי ירד המספר בגיל 40+ בצורה משמעותית, לאחד החברים הכי טובים שלי ירד המספר (בקצת אמנם אבל ירד) ולחבר אחר המספר נשאר אותו מספר מגיל 15 (שזה אומר עוד מעט 20 שנה)
וזה בוודאי לא נכון לכולם באופן גורף, אבל רוב האנשים הראייה שלהם מדרדרת אחרי שהם שמו משקפיים לראשונה. לייזר זה משהו אחר וזה באמת יכול להחזיר לך את הראייה לכמו חדשה.
האם המשקפיים הם אלו שגרמו להתדרדרות הראיה או שבעצם התופעות הרגילות שגרמו לראיה להתדרדר מלכתחילה המשיכו להשפיע.
אני גם לא חושב שיש מחקר שיראה הבדלים בין התדרדרות קצב הראיה לפני ואחרי נקודת הזמן שבו מרכיבים משקפיים (כי איך תעשה ניסוי כזה בדיוק?)
אתה שופט אחרים שמתבססים על האינטואיציה שלהם כשהם טוענים טענות אבל אתה בעצם עושה את אותו הדבר.
אני יכול להגיד שכשאתה לא רואה טוב וצריך משקפיים אתה מאמץ יותר את העיניים ומאחר ואנחנו רואים בעצם כל הזמן זה אומר שאתה מפעיל מאמץ כמעט נון-סטופ.
זה כמו מישהו שילך לחדר כושר במשך 16 שעות ביממה - השריר שלו יהרס מזה.
כשאתה מבצע תיקון מלאכותי אתה לא מתמודד עם הבעיה אבל אתה מפסיק את המאמץ שגורם להתדרדרות יותר קשה.
אומרים. די ברור שלא תשפר כנראה את הראייה שלך ללא משקפיים אבל לא בהכרח תחמיר אותה. תראה, אני לא אומר שמשקפיים זה דבר רע בסך הכל אלא רק שיש לה כנראה מחיר מסוים שאנחנו יכולים להתגבר עליו די בקלות.
אני במקרה לומד אצל בכירי האופטומטריסטים בארץ (היחידים שיש להם דוקטורט). אם אתה רוצה, אני אשאל אותם ספציפית לגבי הדיון הזה, כי סה"כ אני סטודנט ממש מחורבן (לא צוחק), אבל נראה לי שהצדק איתי פה.