קצור ראייה- למה שרד באוכלוסיה?

Charles Darwin

New member
לדעתי הוא לא שיכור, והיות ו'תום לא שיכור'

זו השערת האפס, אני אפילו לא צריך לנמק. אבל אני אחרוג מהשיטה המדעית ואנמק את עמדתי: למיטב הבנתי 'אני רק עובר' הוא זה שרמז לקשר סיבתי בין קריאה בחושך ללקויות ראייה; תום בסה"כ תמה איך דברים מנוגדים לכאורה מביאים לאותה תוצאה. בכל מקרה עכשיו זה 3 נגד 2, אז זה אומר שאתה שיכור?

Cahill

New member

אתה צודק ב-100% אחוז שיש הבדל עצום בין בקרה עצמית שזה נעשה עפ"י עקרון השארת האפס לבין הוכחה או שלילה של דבר שמישהו אחר טען ודוגמתך על הצלחות ממחישה את זה בצורה שלא משאירה ספק לנכונותה.

מצחיק כל כך שמי שאין לו רפרנס ימציא לעצמו כל מיני תאוריות למה המבקש הוא זה שצריך להביא

רק אם שמים משקפיים עם מספר גדול מידי

הראיה משתבשת. לגבי קריאה בחושך ושאר "מאמצי יתר", הדעות חלוקות.

סורי, אין דבר כזה.

ילד שלא מצליח לראות היטב ללא משקפיים או עדשות מגע, ימשיך לא לראות היטב. העיניים שלו לא "יתרגלו למאמץ עם הזמן" כמו שהורים רבים טועים לחשוב. המצב גם לא יתדרדר, אבל בטח שלא ישתפר.

22ק ו ס ם

New member
אתה תוקף דברים שלא אמרתי

אני לא אמרתי שילד כזה ישפר את הראייה שלו, אלא שבמצב התחלתי שבו יש לך פגם בראייה ואתה שם משקפיים אז זה ידרדר עם המשקפיים.

22ק ו ס ם

New member
מה לעשות שזה כן נכון?

אגב, זה לא רק אצל ילדים אלא אצל כולם. ברגע שמתחילים לשים משקפיים המספר גדל והולך עם הזמן.

Sophalin

New member
זה לא ממש נכון

זה מאוד אינדיבידואלי.
לי היו משקפיים במשך 8 שנים ולא רק שהמספר לא גדל הייתה תקופה שהוא אפילו קטן במספר שלם (מה שמנע ממני לעשות לייזר במשך שנה למרבה האירוניה)

היום 6 שנים אחרי הניתוח אני רואה מצוין (למרות שברשיון עדיין כתוב שאני צריך משקפיים).

ואני לא היחיד, לאמא שלי ירד המספר בגיל 40+ בצורה משמעותית, לאחד החברים הכי טובים שלי ירד המספר (בקצת אמנם אבל ירד) ולחבר אחר המספר נשאר אותו מספר מגיל 15 (שזה אומר עוד מעט 20 שנה)

22ק ו ס ם

New member
אני מסכים שיש הבדלים בין אישיים

וזה בוודאי לא נכון לכולם באופן גורף, אבל רוב האנשים הראייה שלהם מדרדרת אחרי שהם שמו משקפיים לראשונה. לייזר זה משהו אחר וזה באמת יכול להחזיר לך את הראייה לכמו חדשה.

Sophalin

New member
השאלה היא

האם המשקפיים הם אלו שגרמו להתדרדרות הראיה או שבעצם התופעות הרגילות שגרמו לראיה להתדרדר מלכתחילה המשיכו להשפיע.
אני גם לא חושב שיש מחקר שיראה הבדלים בין התדרדרות קצב הראיה לפני ואחרי נקודת הזמן שבו מרכיבים משקפיים (כי איך תעשה ניסוי כזה בדיוק?)

22ק ו ס ם

New member
אני מסכים שלא פשוט לבדוק את זה

אבל יש משהו מהותי בעצם השימוש במשקפיים שגורם לנו לנוחות מדומה. הרי הראייה שלנו פיסית לא משתפרת אלא היא מקבל תיקון מלאכותי, ולכן לא מתמודדת עם הבעייה.

Sophalin

New member
רגע רגע

אתה שופט אחרים שמתבססים על האינטואיציה שלהם כשהם טוענים טענות אבל אתה בעצם עושה את אותו הדבר.

אני יכול להגיד שכשאתה לא רואה טוב וצריך משקפיים אתה מאמץ יותר את העיניים ומאחר ואנחנו רואים בעצם כל הזמן זה אומר שאתה מפעיל מאמץ כמעט נון-סטופ.
זה כמו מישהו שילך לחדר כושר במשך 16 שעות ביממה - השריר שלו יהרס מזה.

כשאתה מבצע תיקון מלאכותי אתה לא מתמודד עם הבעיה אבל אתה מפסיק את המאמץ שגורם להתדרדרות יותר קשה.

זו האינטואיציה שלי.

22ק ו ס ם

New member
זה לא אינטואיציה אלא מה שאופטומטריסטיים

אומרים. די ברור שלא תשפר כנראה את הראייה שלך ללא משקפיים אבל לא בהכרח תחמיר אותה. תראה, אני לא אומר שמשקפיים זה דבר רע בסך הכל אלא רק שיש לה כנראה מחיר מסוים שאנחנו יכולים להתגבר עליו די בקלות.

Sophalin

New member
אז לפי מה שאתה אומר

אופטומטריסטים קובעים דברים על סמך אינטואיציה. כי לא ברור לי איך הם בדקו את זה בכלל...
אי אפשר לערוך ניסוי או בדיקה - זה רק עניין של מזל.

22ק ו ס ם

New member
אני חושב שזה דווקא כן בר בדיקה ולדעתי גם בדקו

את זה. אפשר להשוות למשל אנשים שהיו צריכים משקפיים אבל לא שמו אותם מסיבות שונות לאלו שכן השתמשו בהם.

Sophalin

New member
כן רק

למה שאנשים שצריכים משקפיים ולא שמו אותן מסיבות שונות הולכים לבדיקה תקופתית?

גם אם יש כאלו שעשו את זה - אני מניח שזה נדיר מספיק בשביל שזה לא יהיה אמין דיו...

נו באמת...

אני במקרה לומד אצל בכירי האופטומטריסטים בארץ (היחידים שיש להם דוקטורט). אם אתה רוצה, אני אשאל אותם ספציפית לגבי הדיון הזה, כי סה"כ אני סטודנט ממש מחורבן (לא צוחק), אבל נראה לי שהצדק איתי פה.

למעלה