יש סכנה בבית חולים
היי סיס חמודה מה שלומך? היה לי הרהור דומה. אני מודה שבשבילי 4000 הוא לא סכום בלתי אפשרי, ואני יכולה לעמוד בו, אבל בכל זאת, אני מתקמצנת/חוסכת/חושבת אלף פעם על דברים הרבה, הרבה יותר זולים, או באותו סדר גודל (למשל סתם דוגמא לא קניתי אף בגד הריון הפעם, שום רהיטים לתינוק, בגדים לילדים כמה שיותר יד שניה, דברים כאלה), וגם הלידה הראשונה שלי היתה אצל אילנה (קשה וכואבת אבל קצרה). אז הפעם עבר לי הרהור, אולי לחסוך את הכסף הזה למשהו אחר. אבל הפחד שלי (מבוסס לחלוטין - אחרת הייתי מתעלמת ממנו), ומה שרציתי להעלות בפנייך, הוא את הסכנה שקיימת בבית חולים, שיפחידו אותך עד כדי כך שלא יתנו לך ללדת טבעי. פתאום המוניטורים העתיקים שלהם מזייפים, פתאום איזה הערכת משקל פראית (לחברה שלי טעו בחצי קילו קריטי), והופ הם מאיימים שאם את לא טסה לקיסרי (או "סתם" ואקום) את מסכנת את חייך ואת חיי העובר. זה קרה לי כמה פעמים בבתי חולים (לא ללידה... אבל בהריון ומקרים אחרים) שעם כל הידע והאסרטיביות שלי, לא הצלחתי באותו רגע האמת (ולא הייתי עם צירים מטורפים כמו בלידה) להתנגד. אז בתור אישה ש(אני מתארת לעצמי מדברים שכתבת בעבר) שמתכננת עוד ילדים, זה שיקול חשוב, אם תלדי בבית חולים ותלכי לקיסרי, נגמר בכלל עניין לידות הבית, ובכלל את מסכנת את עצמך בשלל סיבוכים שעלולים לקרות בהריון אחרי קיסרי (שליה נמוכה, נעוצה, הפרדות וכל מיני מרעין בישין, בדיוק פורסם מחקר חדש על זה). ככה שהייתי רואה את זה לא כפינוק, אלא כצורך רפואי ממש. ואני לא נכנסת (אולי כתבו לפני) על החויה של התינוק, איזה הבדל להוולד בבית חולים רועש ומואר, מאשר בצימר השקט של אילנה, ישר לתוך המים למשל, באור עמום ומוקף באהבה בלבד. חברה שלי עכשיו ילדה לפני כמה שבועות, כמוך היא ויתרה על לידת בית בגלל שיקולי תקציב בהחלט מוצקים, והיתה לה לידה על הפנים עם ואקום בסוף, וחברה אחרת ילדה גם כן החודש, פחדה מלידת בית למרות שהיא רצתה, גמרה בקיסרי (הערכת המשקל כמו שכתבתי, מוטעית לחלוטין). חומר למחשבה
ושיהיה במזל טוב