קצת הרהורים שלי בנוגע ללידת בית...

סטיוויה

New member
הייתי בסרט הזה ואענה בקצרה

כמה פעמים בחיים אישה יולדת? נניח בממוצע 3-4?(ממוצע....) זה לא כ'כ הרבה. לא היית רוצה להעניק לעצמך חווית לידה בדיוק אבל בדיוק כמו שאת רוצה?שלא תסתכלי יום אחד אחורנית ותרגישי החמצה.אם את חושבת שזה לא כך עבורך וזה נתפס כפינוק ע'ח המשפחה-מה טוב. בהצלחה בלידה בבית החולים.

יש סכנה בבית חולים

היי סיס חמודה מה שלומך? היה לי הרהור דומה. אני מודה שבשבילי 4000 הוא לא סכום בלתי אפשרי, ואני יכולה לעמוד בו, אבל בכל זאת, אני מתקמצנת/חוסכת/חושבת אלף פעם על דברים הרבה, הרבה יותר זולים, או באותו סדר גודל (למשל סתם דוגמא לא קניתי אף בגד הריון הפעם, שום רהיטים לתינוק, בגדים לילדים כמה שיותר יד שניה, דברים כאלה), וגם הלידה הראשונה שלי היתה אצל אילנה (קשה וכואבת אבל קצרה). אז הפעם עבר לי הרהור, אולי לחסוך את הכסף הזה למשהו אחר. אבל הפחד שלי (מבוסס לחלוטין - אחרת הייתי מתעלמת ממנו), ומה שרציתי להעלות בפנייך, הוא את הסכנה שקיימת בבית חולים, שיפחידו אותך עד כדי כך שלא יתנו לך ללדת טבעי. פתאום המוניטורים העתיקים שלהם מזייפים, פתאום איזה הערכת משקל פראית (לחברה שלי טעו בחצי קילו קריטי), והופ הם מאיימים שאם את לא טסה לקיסרי (או "סתם" ואקום) את מסכנת את חייך ואת חיי העובר. זה קרה לי כמה פעמים בבתי חולים (לא ללידה... אבל בהריון ומקרים אחרים) שעם כל הידע והאסרטיביות שלי, לא הצלחתי באותו רגע האמת (ולא הייתי עם צירים מטורפים כמו בלידה) להתנגד. אז בתור אישה ש(אני מתארת לעצמי מדברים שכתבת בעבר) שמתכננת עוד ילדים, זה שיקול חשוב, אם תלדי בבית חולים ותלכי לקיסרי, נגמר בכלל עניין לידות הבית, ובכלל את מסכנת את עצמך בשלל סיבוכים שעלולים לקרות בהריון אחרי קיסרי (שליה נמוכה, נעוצה, הפרדות וכל מיני מרעין בישין, בדיוק פורסם מחקר חדש על זה). ככה שהייתי רואה את זה לא כפינוק, אלא כצורך רפואי ממש. ואני לא נכנסת (אולי כתבו לפני) על החויה של התינוק, איזה הבדל להוולד בבית חולים רועש ומואר, מאשר בצימר השקט של אילנה, ישר לתוך המים למשל, באור עמום ומוקף באהבה בלבד. חברה שלי עכשיו ילדה לפני כמה שבועות, כמוך היא ויתרה על לידת בית בגלל שיקולי תקציב בהחלט מוצקים, והיתה לה לידה על הפנים עם ואקום בסוף, וחברה אחרת ילדה גם כן החודש, פחדה מלידת בית למרות שהיא רצתה, גמרה בקיסרי (הערכת המשקל כמו שכתבתי, מוטעית לחלוטין). חומר למחשבה :) ושיהיה במזל טוב :)

ללדת בבית - פינוק שמגיע לי

זה באמת מעצבן שמדינת ישראל לא סומכת עלינו מספיק כדי לתת לנו הנשים את הסכום כך שנוכל להחליט בעצמנו מי יילד אותנו ואיפה. אבל זה מצטרף לכל כך הרבה דברים מעצבנים אחרים (כמו שהמדינה יכולה להחליט היכן ילמדו ילדינו ומי יהיה הרופא שלנו) שלא ניכנס לדיון הזה בכלל. אני חושבת שכמו דברים אחרים זה עניין של סדרי עדיפויות. במיוחד, כמו שאת מתארת את מצבך, שיש את הכסף אבל יש עליו תוכנית אחרות. אני רק יכולה לשתף אותך, בסיפורים שאני מכירה ומעצמי, שחווית לידת הבית לא רק טובה יותר, אלא גם נותנת כוחות ומשאבים לאם, לתינוק ולכל המשפחה. יותר מחופשה טובה, יותר מאורחה במסעדה ויותר מבגדים יוקרתיים.

ס י ס

New member
סאלוש!!!!!!!!!!!!!!!!!

קודם כל חיבוק גדול גדול
, כי מזמן כבר לא יצא לי... חוץ מזה- מה שלומך? איך מתקדם? את כמה שבועות לפניי, לא? ולעניין שבגללו אנחנו כאן- אני מכירה את כל התסריטים המפחידים מבית החולים, ומודעת לכל היתרונות שבלידה אצל אילנה (וגם לחסרונות... נורא מציק לי שאצטרך לנסוע הביתה עם תינוק פצפון בן שעתיים... ולהישאר בצימר "לאישפוז" זה עוד משהו כמו 500 ש"ח ללילה!), אבל... אני פשוט לא רואה את עצמי נכנעת לאיומים של הצוות הרפואי. זוכרת את סאגת הריאות שלי מלפני שנה? את יודעת איזה תסריטי אימה ציירו לפניי כל הרופאים?! אבל אני האמנתי שאני בסדר, ולא נכנעתי לשטויות שלהם. ועוד חיבוק.

נו אז אני לא מבינה

אם את מודעת לכל החסרונות של לידות בי"ח לעומת בית ואם את חושבת שאת מסוגלת להתמודד עם כל החסרונות הללו ולא מעוניינת להשקיע כסף בלידת בית- מה בעצם הדילמה שלך? עושה רושם שהחלטת כבר שאת מוותרת על לידת הבית בגלל שיקול כלכלי. את לא יכולה לצפות שכולם יסכימו איתך, כי לכל אחד סדרי עדיפות שונים והתבוננות שונה על המצב. כבר כתבו מספר פעמים בהודעות קודמות- ברור שזו הוצאה לא קטנה והיא קשה וזה מאוד מעצבן שזה צריך לעלות ככה, אבל זה מה שיש כרגע (יש מיילדות יותר זולות כמובן) וכל אחת צריכה להחלט מה מתאים לה ואם היא מוכנה להשקיע את זה בעצמה ובמשפחתה. לפי מה שנראה לי, כבר הגעת להחלטה שאת יורדת מכל העניין (תקני אותי אם אני טועה). ושוב אאחל לך הצלחה בכל מה שתבחרי

ס י ס

New member
מבשלת, זה פשוט מדהים-

כתבתי את ההודעה כאן מתוך מחשבה שזה המקום הנכון, ואז החלטתי להעתיק אותה גם לקומונה הרגילה שאני משתתפת בה. פשוט מדהים לראות את ההבדל בתגובות. כאן הרגשתי ממש מותקפת, ודי הורידו לי את החשק, ושם העלו אותו פלאים. מוזר, לא? לא, לא הגעתי לכאן משוכנעת נגד. ממש לא. הדילמה שלי, ואני חושבת שהגדרתי אותה היטב בהודעת הפתיחה היתה ההתייחסות שלי להוצאה הכרוכה בלידת בית כפינוק עצמי. בכלל לא שאלתי למה זה יקר כל כך, אני מודעת לכל מה שמסביב. היתה כאן היתפסות מוזרה לויכוח של בית מול בי"ח, ובקושי התייחסתן לעניין. ראיתי שביקרת אצלנו אתמול, אז אני מזמינה אותך לשוב לשם ולראות את השתלשלות הדיון המקביל לזה, נראה לי שגם את תופתעי. ושוב תודה.

סיס, בהודעה הראשית שלך

כתבת בסיכום: "אז ללדת בבית, או בצימר, זה בעצם פינוק בשבילי. זו המסקנה שהגעתי אליה הערב, ובגללה אני כותבת לכן. האם זה הוגן לבחור לי פינוק כל כך יקר? אני בטוחה שאם המדינה היתה מממנת את זה, או הייתי מקבלת החזר כספי מקופת החולים/ קיבוץ, לא הייתי בכלל מתלבטת. אבל אני בקושי מוציאה על עצמי- ובכלל- במה שאיננו הכרח. האם זה הוגן שכל המשפחה שלי תוציא סכום כזה על כמה שעות שהם בקושי שותפים להן? הרי אנחנו לא מוציאים כזה סכום אפילו על נופש משפחתי! אז למשהו שהוא רק שלי?! (בסדר, נגיד שגם התינוק החדש. אבל אני לא באמת "סופרת" אותו פה כנפרד, בינתיים הוא חלק ממני)". את פנית אלינו, בכדי שנביע דעה האם מגיע לך פינוק כזה יקר (שוב, תקני אותי אם הבנתי לא נכון את דבריך) והאם זה הוגן להוציא כזה סכום שהוא בגדר פינוק. הבעיה היא שחלקנו (או רובנו) לפי השירשור הזה, *לא מסכימות* איתך שזו הוצאה על פינוק. כולן מסכימות שזו הוצאה יקרה אך לא פינוק מיותר להן וגם לא למשפחתן. כל אחת ניסתה בדרכה להסביר לך למה היא חושבת שזה לא פינוק, למה זה חשוב לה ומה הוביל אותה להחלטה הזו- ולכן זה גולש מהר מאוד ללמה עדיף ללדת בבית ולא בבי"ח, או לזה שאפשר לנסות לוותר על דברים אחרים בכדי לממן את ההוצאה (או לקבל מתנות...) כל זה נעשה במטרה לעזור לך. אני שוב לא מבינה כ"כ מה את רוצה- אם את רוצה שכל אחת תכתוב האם זה פינוק בשבילה או לא, והאם הייתה מוציאה את זה על עצמה, אז לטעמי זה מה שנעשה בשירשור הזה וגם מעבר- הרבה שנמצאות במצב כלכלי לא קל, הסבירו גם איך השיגו את הסכום הנדרש. את יכולה לא לקבל את דעתן וגישתן, אבל קצת חבל לי לקרוא שאת כותבת שתוקפים אותך כי לא מסכימים איתך. אל תשכחי שאת כותבת בפורום תומך לידות בית- כולם כאן יסכימו איתך שזה מאוד יקר ומעצבן שזה ככה, אבל אף אחת (למיטב ידיעתי), לא תגיד לך שזו הוצאה מיותרת ושהייתה מוותרת עליה כי זה נתפס בעיניה כפינוק. דבר אחרון- דווקא ניסיתי אתמול לקרוא את התגובות לשירשור שלך בקומונה, אך נראה לי שיש שם תקלה כי אין גישה לתגובות שכתבו לך...

הנסיעה (ואהלן לכרמית)

היי סיס, אולי את אסרטיבית יותר ממני? לא זוכרת את הריאות אבל נשמע שאת מסוגלת לעמוד על שלך. השאלה - גם אם כשאת בצירים? וכשמאיימים עלייך שהתינוק שלך תיכף הולך לאבד את חייו (באותו רגע את לא יודעת שאח"כ הוא יוצא עם אפגר 9-10...) באמת שברתי כרגע שתיקה פורומית של כמה חודשים שהייתי בגמילה ומאוד מרוצה מעצמי (יותר זמן לדברים אחרים). עקבתי אחריכן (פחות באדיקות) גם אחרייך כרמית בפורומים אחרים :) לגבי הנסיעה עם תינוק בן שעתיים, אני יודעת... לא חשבתי על זה המון. בעיני להיות בבית חולים עם תינוק בן שעתיים מעורר אימה הרבה יותר. כשהייתי בבית חולים לתפירה, אחרי הלידה של סתיו, שלחתי את סתיו לבדיקות בלווי אדוק של אחותי ואורי בעלי, מצווים להיהרג ולא להוריד את סתיו מהידיים לשניה :) רק המחשבה על התינוקיה או אפילו עריסת הפלסטיק של בית החולים מעוררת בי צמרמורת וחלחלה. שלא לדבר על האורות והרעש בכל חלק של בית החולים (כן גם בחדרים שבהם יש ביות). אז ככה שבעיני נסיעה ברכב נראית הרבה יותר טובה. האמת, לא ידעתי על עלות האשפוז, אבל אני לא חושבת שזה חובה, אני בכל אופן נסעתי אחרי לידת בית באוטו רגיל (אחרי בית החולים הביתה), זה לא זכור לי כטראומטי, אם כי זו היתה נסיעה קצרה. זהו שיהיה טוב ואהלן לכולן

mise

New member
אני נסעתי אחרי הלידה

להוריי להגיד שלום ואח"כ להורי בעלי ורק אח"כ הביתה. הנסיעה דוקא זכורה לי כמשהו מרגש. מי חשב על הנסיעה בכלל?? הייתי עסוקה בזעטוטה שלי. היא היתה בתוך המנשא בזמן הנסיעה ואני הייתי חגורה, מאחורה.

mise

New member
ובכן.

מנסה להיות אזרחית שומרת חוק, עד כמה שניתן. לא מאמינה בביטוחים וכל מיני חגורות ש"מצילות חיים"ושמה אותם רק מאימת המשטרה. עושה ביטוח רכב רק עקב אימת החוק.

ס י ס

New member
בהחלט לא בטיחותי,

בלי קשר לאם זה חוקי או לא. בטח, לשבת עם התינוק במנשא אין לי בעיה, אבל להושיב אותו בסלקל מעצבן ליותר משעה, שעתיים אחרי שנולד נראה לי נורא אכזרי. המממ... כל מה שרציתי אחרי הלידה היה להתכרבל עם התינוק החדש במיטה, ללטף ולהניק.

אז תתכרבלי במיטה ואל תסעי../images/Emo70.gif

היית מעלה בדעתך אחרי הלידה להניח אותו על אדן החלון בקומה 4 ומעלה
לא נראה לי. זה בדיוק מה שעשית כשנסעת איתו במנשא. וחגורת בטיחות וסלקל הם לא "מצילי חיים" במרכאות כפולות, אלא פשוט מצילי חים. נקודה. יש לך מידע מבוסס שמוכיח ההפך
רוב מוחלט של התינוקות שמתים בתאונות דרכים לא היו חגורים בהתקני ריסון כנדרש. החיים יותר יקרים משעה בסלקל מרופד, לא
ואם את לא רוצה שיסע בסלקל, אז פשוט אל תסעי. גם זו אופציה.

ס י ס

New member
היי, את מתבלבלת קצת ../images/Emo13.gif

מעולם לא נסעתי עם תינוק במנשא, זאת mise...

Y ../images/Emo52.gif, מתנצלת

עד שסוף סוף אני מגיבה בתקיפות למשהו
אלף סליחות. תגובתי בעינה עומדת, אבל לא כלפיך כמובן. סליחה.

למעלה