קצת הרהורים שלי בנוגע ללידת בית...

נתחיל מהסוף

מה שהספר "עקרון הרצף" מתאר שונה בתכלית (ובאופן מפתיע דומה למה שאני למדתי בקורס "פסיכולוגיה התפתחותית" באוניברסיטה "קונבנציונלית" לגמרי) לילד מגיל זחילה (בטח לא בן יומו, שבקושי רואה) יש תפיסת עומק שמרתיעה אותו מלהתקרב לסכנות: קצה תהום וכו' (יש על זה ניסוי קלאסי יפה בו לקחו תינקות זחלים ונתנו להם לזחול על משטח שקוף ומתחתיו פני קרקע מלאכותיים. ברגע שהזוחל הגיע אל פי תהום הוא עצר) זה דומה בעיקרו לתיאור בספר עקרון הרצף: הילד יודע ממה להמנע באופןטבעי. זה עדיין לא מסיר את אחריותנו למנוע ממנו להסתכן ב"סכנות קצה" (מליפול מן השלב השני בסולם והא עשוי ללמוד משהו, אני בספק אם הוא ילמד הרבה מנפילה משלב 15 או מהכנסת מסרגה לשקע החשמלי). אני מבינה (וכמו פלגיה גם נהנית לקרוא) שיש לנו תפיסת עולם שונה. אין טעם בויכוח. אבל אשמח להביא לך סמוכין לדברי (הולכת לחפש ותיכף אחזור).
 

פלגיה

New member
דווקא בעקרון הרצף

היא מתארת לא רק ילדים שזוחלים ליד בורות פתוחים (תפיסת עומק ועוד) אלא גם משחק בסכינים חדות.
 
קראתי אותו לפני 9 שנים

אז לא מתחייבת שזוכרת כל תו ותג שבו (וממילא לא מסכימה עם כולו), אבל נדמה לי שאת צודקת, ועדיין, מה שהיא רוצה להמחיש שם זה את חשיבות ההתנסות הבטוחה ואת העובדה שבשבט הנדון ילדים התנסו יותר ולכן, דווקא, היו זהירים ואחראיים יותר. אני חשובת שזה המסר, אבל אולי אני טועה (ובכל מקרה, מודה ומתוודה שכשהמופלטה שלי, בהשראת אחיו הגדול, שקל לזנק מאדן החלון (בלי לחץ, קומת קרקע...) מנעתי זאת ממנו, למגינת ליבו).
 

פלגיה

New member
זה העיקרון שלה

ובגדול הוא נכון. אם אומרים לילד "תיהר" כל הזמן הוא מאבד את הזהירות הטבעית שלו. גם אני מסכימה עם העיקרון הזה. היא כמובן מדברת על פעוטות החל מגיל זחילה, כי עד אז הם נישאים כל הזמן על הידים. אני לא יודעת מה היתה דעתה על נסיעה ברכב. אני אישית מרחמת על כל התינוקות החגורים בכיסאות במשך נסיעות ארוכות, ומשתדלת עם ילדי להמעיט בנסיעות כאלה ככל האפשר.
 

שָׂרָה

New member
אני מסכימה עם עקרון הרצף

אבל איך אפשר לתת לילד לזחול ליד בור פתוח? ומה אם יפול בפנים ויהרג? אותו הדבר גם לגבי חגירת חגורת בטיחות.. אבל לגבי סכינים חדות, אני נותנת, אבל מצד שני אני נזהרת מסכנות כמו דלתות שנטרקות. לגבי בורות פתוחים, אני נותנת לתינוק 'להתאמן' ליד בורורת רדודים, שאם יפול יכאב אבל ללא סכנה קיומית, וכך ידע להזהר עם בורות אמיתיים. בצורה כזאת הילדים שלי ישנו במיטה של גדולים מגיל שנה ולא נפלו.
 

ס י ס

New member
כן, גם אני נותנת לילדים "להתאמן"

יש לנו 3 מדרגות תקועות באמצע הבית, אני לא חוסמת אותן בשערים אף פעם, והילדים באמת מבלים המון זמן בשלבי הזחילה באימונים של טיפוס וירידה בהן. וגם אצלנו יש מיטות "של גדולים", בלי מעקה, מגיל שנה (לפני כן הם במיטה שלנו, אבל ביני לבין הקיר או ביני לבין בעלי). אני שמה מזרון בצד המיטה, כדי שבמידה ויתגלגלו לא יחטפו בומבה רצינית. ככה הם לומדים לכבד את גבולות המיטה וגבולות הגוף שלהם...
 
הנה דוגמית לסימוכין

כאן. ויש עוד רבים, כולל של ארגון בטרם. אני מניחה שלא ביקשת את זה בשביל להשתכנע, אלא בשביל להבהיר גישה מסויימת, אבל אם זה באמת מעניין אותך, אשמח לצרף עוד סימוכין.
 

mise

New member
תודה רבה.

עיינתי, אני לא צריכה סימוכין נוספים :)
 

שָׂרָה

New member
על האדם לעשות את ההשתדלות שלו

ולהשתמש באמצעי הבטיחות הנדרשים כמו לנסוע חגורים בחגורת ביטחון. אם את דתיה, תהיי מודעת לציווי "ונשמרתם מאדלנפשותיכם"
 

mise

New member
על זה שמתוך כל הדברים שלי,

בסוף נוזפים בי על הדבר שהכי לא נוגע אליהם. אבל זה גרר בצחוק.
 

meravbr

New member
../images/Emo4.gif

אני ממש לא מבינה את הגישה של לא לשים חגורה מכל מיני אמונות כאלו ואחרות. עובדה היא (ואני לא מתכוונת להביא סימוכין, תתקשרי לבטרם ותתיעצי איתם) שאם ילד בידיים שלך / במנשא באוטו ומכונית נכנסת בכם מאחורה הילד יעוף לתוך החלון כמו סלע ששוקל כמה טון. את יכולה להתווכח עם זה, ולהגיד שלך זה לא יקרה - אבל זה קורה, ושמעתי בעצמי על מקרה כזה שקרה לתינוק של חברה של חברה. אפשר אולי להעריץ אותך כאן על הדרך שבה את מסבירה דברים, אבל לא על הגישה הרשלנית לבטיחותם של ילדיך. אין מצב שהילדות שלי יסעו לא חגורות בכסא תקני שמתאים לגילן. פשוט אין. אני מכירה אישית אדם שנפגע בצורה אנושה בתאונת דרכים (והתאושש בצורה מדהימה, ובלי שום אמונה בכלל אגב) ואת לא רוצה להיות במצב של לעמוד ליד אדם פגוע כזה, יום אחר יום, סביב השעון, בטיפול נמרץ, ואח"כ בכל מיני בתי חולים ובשיקומים.
 
אין לי הרבה מה להוסיף...

כמובן שתמיד כואב להוציא כזה סכום, בעיקר כשיש כ"כ הרבה הוצאות שכרוכות במעבר דירה ותינוק חדש (בד"כ). אבל כמו שכתבו לפני, זה באמת עניין של סדר עדיפויות, בעיקר כאשר ניתן להוציא את זה מחיסכון. יש שפע תסריטי אימה על לידות בית חולים שתוכננו בקפידה להיות טבעיות אך הסתיימו אחרת לגמרי- לעיתים כי לא הייתה ברירה (נתון לוויכוח) ולעיתים סתם בגלל מזל רע עם צוות לא סבלני במיוחד, שיודע להלחיץ בצורה יעילה ובמצבים שהכי קשה לך לעמוד על שלך. אף אחד לא יכול להגיד לך על מה להוציא את כספך, אלא רק לשתף במה הוא היה עושה ואיך השיג את הכסף למרות שזה היה כרוך במאמץ גדול (לדוגמא mise)- זו החלטה שלך בלבד. בהצלחה בכל מה שתחליטי
 
למעלה