קראתם?

Transc3ndent

New member
שוב, אילו הסיכוי הוא 1 מתוך 6 -

אזי מדובר בסיכוי גבוה. בזמנו הסיכוי להתקבל לתלפיות היה כ-1 מתוך 150.

ber Viper

New member
כה כתבה מעניינת נורא

דיי הורידה לי את המורל העצמי מללכת לעוקץ (חלום של שנה +) אבל לדעתי אני עדיין אלך לגיבוש.. "מה שלא רואים ממטר מריחים מ100" =) ד"א אני חדש פה...

ber Viper

New member
מה רע בחי"ר ייעודי?

דוכיפת, חרוב אחלה יחידות כמובן שיש טובות יותר וטובות פחות אבל אחלה יחידות אלה

תראה זה תלוי בבן אדם שאתה שואל

אתה יודע מה ההבדל בין חי"ר רגיל (צנחנים, גולני, גבעתי ונח"ל) לבין חי"ר ייעודי?

אוקיי אז יש הבדל משמעותי אחד

חי"ר רגיל- עוברים ממקום למקום לכל אורך השירות המבצעי (כלומר פעם אחת אתה יכול להיות בחברון, וחודשיים אחרי זה להיות בכיסופים). חי"ר ייעודי- אתה עושה את כל השירות שלך במקום אחד (לדוגמא חברון). יש שמעדיפים את האפשרות השניה בטענה שזה תורם, ויש שממש סולדים מאפשרות זאת. הכל תלוי בבן אדם.

ber Viper

New member
אההה הבנתי אותך

תודה על המידע אחי ... שמע מצד אחד 3 שנים לעבור מחור לחור זה באסה מצד ששני 3 שנים להתקע באותו חור זה באסה יש לי על מה לחשוב =\

ber Viper

New member
האמת

שאין לי הרבה ברירות כבר המנילה נשלחה...חי"ר ייעודי סומן ראשון יותר נכון רשמתי להם "עוקץ" שיבינו רמז.. ככה שסביר להניח שאני יהיה בחי"ר ייעודי,נראה אם אני אקבל תחילת נובמבר מכתב "ברוך בואך למשפחת חי"ר ייעודי" או משהו כזה =\

ber Viper

New member
אני הולך לאכול משהו

ולחשוב על העניין תודה על העזרה אחי..! עוד נדבר =)

Transc3ndent

New member
אוקיי, אז תשווה עם מטכ"ל, שייטת

ושלדג. מה תגיד הפעם? "אין השוואה בין עוקץ ליחידות האלו"?

1234aaa

New member
ההשוואה לא ממש הגיונית

תלפיות לא באמת ממיינים 150X55 = 8250 איש ,אלא זה מספר תאורטי של האנשים שכביכול נחשפים לקיומה של התוכנית ויכולים בתאוריה להגיש בקשת מיון.בפועל מגישי רבע מזה או אפילו פחות. למיטב הבנתי 1/6 בהקשר של עוקץ מתיחס כמות האנשים שעוברים את הגיבוש,למרות שלא קראתי את הכתבה. ב.המספר הגדול של המתמיינים לתלפיות כולל גם אנשים שלעולם לא יוזמנו למבחנים כי הם אינם עומדים בסף הראשוני ,זה כמו שאני אכליל בכמות האנשים שרוצים להתקבל לעוקץ גם כאלה שאין להם שום סיכוי להגיע לשם בגלל נתונים אישיים (פרופיל בעקר). ג.תלפיות זה תלפיות..בגלל זה ההשוואה לא הוגנת..

Transc3ndent

New member
אוקיי, השוואה לא הוגנת

ההשוואה הספציפית היתה די חסרת משמעות בהקשר הממשי, אך גם אילו אתה אכן צודק - הסיכוי להתקבל לתלפיות עדיין נמוך - בערך פי 5 - מהסיכוי להתקבל לעוקץ. אז נכון, תלפיות זה תלפיות, ועוקץ זה עוקץ. מה לעשות שאין עוד מסלול הזהה לעוקץ, ואין עוד מסלול הזהה לתלפיות. בכל אופן סיכוי "גבוה" או "נמוך" צריך להמדד באופן יחסי, ומין הסתם יש סיבה לכך שהסיכוי להתקבל לתלפיות נמוך מהסיכוי להתקבל לעוקץ. על כל יחידה/מסלול בו אצביע על סיכויי קבלה נמוכים יותר משל עוקץ ניתן לומר "מה לעשות, שייטת זה שייטת" או "אר"מ זה אר"מ, השוואה לא הוגנת". מה הנקודה? זה עניין ברור שאינו אומר דבר לגבי משמעות ההשוואה. לפי הגדרתך - כל השוואה תהיה לא הוגנת. אז איך אתה יודע ש 1 ל-6 זה סיכוי נמוך?

למעלה