קרקע נשים!

רציתי לציין את הספין הזה

נראה לי כמו בעיה רצינית, שיכולה לגרום לירידה בדרגת הקושי, כיוון שספין זו דרישת חובה (בניגוד לבונוסים) והיא לא סיימה אותו.

cubano1

New member
זה היה דאבל ספין

כך שגם אם לא סיימה אותו (ואני חושב שהיא סיימה)
זה עדיין היה נחשב לה

cubano1

New member
עוד שובר שוויון מזורגג!

פרארי איבדה ארד מול מוסטפינה.
באמת אפשר לחלק עוד ארד - זה לא לעניין

cubano1

New member
ואם כבר שובר שוויון...

אז שיהיה על פי הציון מהמוקדמות - שהמתעמלת עם יותר תרגילים טובים תקח.

הארטיסטיות והאתלטיות צריכות לקבל ביטוי זהה, ואף אחד לא צריך לקבל עדיפות.
אני חושב שבזה שהם נותנים לארטיסטיות להיות הגורם המחליט את שובר השוויון הם בעצם מודים שהאתלטיות מקבלת יתרון גדול יותר בשיפוט של התרגיל עצמו

trilliane

Well-known member
מנהל
לי דווקא אין בעיה עם שוברי שוויון

קל וחומר כשמדובר בספורט שיפוטי וזה לא ששני ספורטאים הגיעו בדיוק לאותה תוצאה (במקרה הזה זו לא בדיוק אותה תוצאה גם אם הניקוד הסופי זהה).

trilliane

Well-known member
מנהל
או, סוף סוף מוסטפינה מחייכת בסבבה שלה

ולא נראית חמוצה מהארד... ככה זה כשיש פרופורציות.

NBI2

New member
האמת שנראה לי שהיא מופתעת

שאר הבנות היו בהרבה יותר אקרובטיות ממנה (והאחזקת רגלים בטריפל היתה מזעזעת, אפילו יותר משל קטה)

אני חושבת שמה שייחד את התרגיל של מוסטפינה היה הריקוד, היא לא נראתה כאילו היא מקפצת הלוך חזור סתם ככה כדי לסחוב עוד שנייה של נשימה בשביל הפסים, אלא ממש רוקדת

NBI2

New member
שאלה חשובה לגבי הסוואת נחיתות

באמת שזה הטריד אותי כל הגמר,
מה העניין הזה עם הסוואת הנחיתות עם כל מיני קפיצות ביניים הזויות במקום סטיקים?

הרבה מהבנות עשו על מיני קפיצות שפגאט קטנות בסוף הפסים כדי לרכך את הנחיתה, כל מי שעשתה ערבית פ"פ בחיים שלה יודעת כמה הקפיצה הקטנה בסוף (בעיקר אם יש את היכולת לעשות אותה בהחזקת גוף מלאה) נחוצה ומקלה על כל עניין הנחיתה בהרבה.
זה מרגיש לי קצת עקום, כי היו בנות (פונור לדוגמא) שעשו פסים לסטיקים וזהו, לדעתי זה הרבה יותר מרשים וקשה (ומובן לקהל, מי שלא זזה, פשוט לא זזה!).
מיטשל לדוגמא היתה עושה עוד שני צעדים בסוף כל פס להערכתי, אם לא היו לה את הקפיצות האלה (והן אפילו לא היו כאלה מרשימות, ממש סתם קפיצות)

מה אתם אומרים?

באמת שזה הציק לי

roniway1

New member
השיפוט הוא שערורייתי !!

פונור קופחה בקרקע , למרות שנתנה את תרגיל חייה.

לגבי איזבסה ,
אין מה לומר. היה מגיע לה לסיים עם זהב נוסף. לפחות יש לה את הזהב מהסוס קפיצות.

באופן כללי נראה לי שהאמריקניות הולכות לשלוט לגמרי בהתעמלות בשנים הקרובות. מזכיר קצת את השליטה הסובייטית המוחלטת בשנות השבעים והשמונים.

trilliane

Well-known member
מנהל
וזה שהגברים מסיימים בגלגול מטופש, יותר טוב?

NBI2

New member
don't even get me started

על הגלגול המטופש הזה, לקח לי שנים להתגבר עליו.

הוכחות שגברים אמיתיים לא מוסיפים גלגול:
(אגב, מצטערת על המרמור הרבה שאתם נחשפים אליו. קשה לי עם המחסור ברומניים רציניים, עם כל האבה לקוצי)

מריאן דראגולסקו, אהובי
http://www.youtube.com/watch?v=ORMoIVTtgfw

אלכסי נמוב, המלך.
http://www.youtube.com/watch?v=5V-cJJeZVck

trilliane

Well-known member
מנהל
נו באמת, גם הם קופצים מיד אחר כך!

(בעיקר לפוזיציה שעושים בה שכיבות סמיכה, אין לי מושג אם יש לה שם) ובסה"כ סיימו פס אקרובטיקה בנחיתה רק פעם או פעמיים (לא ספרתי).

והיי, לגבי גברים אמיתיים, אני רוצה להזכיר שגם אלכס שטילוב מתגלגל, ולא מלכלכים על אלכס!

NBI2

New member
הם חוטפים את הרצפה לפנים

זה עדיף מאשר לחטוף את הרצפה לגב

ידוע שאלכס מתגלגל, מצד שני, עם הגובה שלו כנראה שגלגול זו הדרך ההגיונית היחידה לצאת מהפסים האלה. מה גם שהוא הלך עם הזרם. עכשיו כמעט ואין גברים שלא עושים את הגלגול המטופש הזה

זה "הגיוני" לעשות את זה עכשיו, אני כועסת (
) על אלה שהתחילו עם זה

Tammie

New member
וואוו לא הייתי אומרת שהגלגול הוא מטופש

נכון, הרבה מתעמלים מעדיפים לעשות אותו מאשר את הנחיתה כי שם יש פחות סיכוי לתזוזות, אבל בואו נכניס את זה לפרופורציות- הם נכנסים לגלגול היישר מתוך הסלטה באוויר, וזה לא דבר קל.
ואני אזכיר לך שמריאן דרגולסקו בעצמו נכנס לא טוב לגלגול הזה וחטף זעזוע מוח שגרם לו להפסיק את התרגיל שלו באמצע.....
אם כבר אז רצו להוריד את האלמנט הזה כי הוא מסוכן מדי....
בניגוד לבנות הגלגול הוא חלק מהאלמנט ולא נחיתה ואז גלגול....

בקשר לקפיצות- פעם היה מותר למתעמלות לעשות צעד אחורה בסוף פס כתנועת סיום, בצורה הזאת מתעמלות מיומנות יכלו להסוות נחיתה לא טובה בצעד שכזה. לפני מספר שנים החליטו להוריד את האופציה הזאת והמתעמלות נשארו עם נחיתות הסטיק. כדי לא לקחת סיכונים הן מעדיפות לעשות קפיצה אחרי. אתן חייבות להודות שהניתור לשפגאט של רייזמן בסוף הפס האחרון הוא מרשים. הגובה שהיא עולה עליו! וואו. והן עדיין צריכות לעשות סטיק, פשוט אחרי הניתור, שזה לפעמים יותר קל. לי אישית זה לא מפריע. זו קריאה נכונה של החוקה וניצולה עד תום.

NBI2

New member
אז את מבינה למה אני לא חסידה של הגלגול

הוא פגע לי במריאן

הגלגול הרבה יותר הגיוני, אבל באופן ברור תרגילים של בנים אמורים מלכתחילה להיות יותר חזקים בפסים, זה פחות או יותר הדבר היחיד שהם נשפטים עליו- מי יותר חזק, יותר גבוה, יותר מאוויר, התהפך יותר פעמים

אז אני פשוט אוהבת נחיתות של סטיק, כמו אני

trilliane

Well-known member
מנהל
הוא מטופש כי זה אלמנט של גן חובה וכך הוא נראה

אני לא מזלזלת בכך שהוא מופיע אחרי רצף אקרובטיקה ולא ידעתי שהו מסוכן (אין לי מושג מי זה דרגולסקו, אני לא עוקבת אחרי התעמלות גברים; אין צורך לענות לי, אני אחפש אם זה יעניין אותי..
) ועדיין, זה נראה מטופש. כשאת רואה גבר שרירי מרשים בקפיצות ומסיים בגלגול על המזרן משל היה ילד בגן, זה... מטופש. זו התחושה שלי.

cubano1

New member
לא מדובר על גלגול!!!

לא מדובר על גלגול פשוט
מדובר על אלמנטים שמורכבים מסלטה ושלושת רבעי (כלומר, לא נוחתים על הרגלים) ועם חצי בורג, או 1 וחצי ברגים על מנת לסיים עם הפנים בכיוון הפס. אלה אלמנטים מאד מסובכים ומאד מסוכנים.
חוקת הנשים אוסרת אותם.
לגברים מותר לבצע עד 2 אלמנטים כאלה בתרגיל הקרקע.

דוגמא\
http://www.youtube.com/watch?v=AOEjUlaJvug

trilliane

Well-known member
מנהל
צודק, זה יותר מגלגול פשוט, ועדיין נראה כמו גן

ולא משהו שחייבים להיות מתעמל כדי להצליח לבצע (כמובן, לא כולל הקפיצות לפני). זה פשוט נראה מטופש, לא יעזור.

נעממהה

New member
תראי, אני לא יודעת מה הסיפור

אבל מעט מאוד אנשים, אם הם מבינים בהתעמלות או לא, יחשבו שזה "נראה כמו גן".

תני לי להכנס רגע לנעליים של מישהו שזו הפעם הראשונה שהוא צופה בהתעמלות:
הוא רואה מתעמל קופץ באוויר, מגיע לגובה מטורף, עושה שם כמה סיבובים לכל מיני כיוונים כאילו לא חל עליו כוח המשיכה, ואז עוד נכנס לרצפה כאילו הוא קופץ ראש למים, יוצא מזה בגלגול ונעמד.

אני לא רואה בשום צורה איך זה בכלל יכול להראות כמו משהו של גן. באמת. איך בכלל אפשר להשוות בין גלגול מעמידה לגלגול מבורג באוויר?

כתבת שהם עושים זאת כי זה יותר קל מלנחות רגיל על הרגליים. אז תני לי לחדש לך- הם עושים את זה כי זה פשוט אלמנט לגמרי אחר! עם דרגת קושי גבוהה. זה בכלל לא דומה לקפיצות שהבנות עושות אחרי הפסים שלהם כדי לנסות להסתיר את התזוזות.
זה לא שהם עושים אלמנט מסויים ובוחרים איך לנחות- על הרגליים או בגלגול. זה לא שהם מוסיפים משהו כדי להסוות את הטעויות בנחיתה- הם מראש הולכים על אלמנט שנגמר בגלגול. זה דורש התמצאות מטורפת באוויר, הכנה שונה וכו'.

למעלה