קרקע נשים!

trilliane

Well-known member
מנהל
ברור לי שזה אלמנט אחר אבל גם ברור לי למה

הוא שם ושיש לו פונקציונליות כזו. אני לא יודעת איך מרגיש מי שצופה בפעם הראשונה בהתעמלות, לי זו ממש לא הפעם הראשונה... מעבר לכך כבר כתבתי הכול ונסכים שלא להסכים; זו דעתי.

Tammie

New member
אז אני אספר לך איך מגיבים ילדים שהם רואים

פעם ראשונה מתעמל עושה את זה.
בשנים האחרונות אני עובדת בקייטנה (שלא קשורה בכלל להתעמלות) ומעבירה לפעמים קורס בהתעמלות במסגרתו אני גם מראה סרטונים ומסבירה קצת על הענף.
אני אספר לכם שדי קשה להרשים את רוב הילדים היום. הם לא מתלהבים מסלטות, לא מברגים, קצת מעזיבות על המקבילים והמתח וקצת מקורה. אבל הדבר שגורם כמעט לכל הילדים להגיד "וואוו" או "איך הוא עשה את זה?" אלו הנחיתות לגלגול. זה פשוט לא נתפס. זה נראה כאילו הוא עומד ליפול, אבל ברגע האחרון הוא שולח ידיים (וכן, הוא בהתחלה נוחת על הידיים!!!) ולהצליח לסיים בגלגול. זה מדהים!
יצא לי להעביר את הקורס הזה למשהו כמו 100 ילדים להערכתי, ותמיד זה האלמנט שגורר הכי הרבה התלהבות.

trilliane

Well-known member
מנהל
ילדים מתלהבים מהרבה דברים שבעיניי הם מטופשים

אז זה בסדר גמור מצדי..

נראה לך שנחיתה רגילה זה יותר קשה?

אם מתעלמים מהאלמנט עצמו, כמו שאת עושה, אז אנחנו משווים נחיתה רגילה על שתי רגליים (אלמנט של ילדים בני שנתיים) לנחיתה בגלגול.
מה נראה לך יותר קשה?

trilliane

Well-known member
מנהל
כן; הרי זו הסיבה שהם לא נוחתים רגיל...

כי קל לפקשש ולאבד עשיריות בנחיתה.

תחשבי רגע

האם ניסית פעם משהו שקרוב לזה?
אם לא, תדמייני את עצמך עושה סלטה רגילה קדימה: קופצת, מתהפכת ונוחתת על הרגליים.
עכשיו תדמייני את עצמך עושה את אותה סלטה, רק במקום לנחות על הרגליים, את צריכה להמשיך להסתובב באוויר, כלומר לעשות סלטה וחצי, ולא לנחות על הרגליים, אלא על הידיים, הגב, הצוואר...

trilliane

Well-known member
מנהל
אני לא דוגמה, אני בלתי אתלטית להחריד

ולא מסוגלת לעשות אפילו גלגלון

אבל באופן כללי, זה לא נשמע קשה יותר, לא. כואב יותר ואולי גם מסוכן יותר כן, אבל לא קשה יותר, ושוב, הראיה היא שרבים אימצו את השיטה הזו והם עושים את הגלגולים האלה בקלות ואז לא יורדות להם עשיריות על נחיתות לא טובות, צעדים, קפיצות, יציאה מהמשטח וכו'.

אני כן אתלטית

אני יודעת גלגולים, גלגלונים, פליק-פלקים, סלטות למיניהן וברגים.
סלטה וחצי לגלגול אני לא יודעת.
אף אחד ממי שהתעמל איתי גם לא יודע את זה, למעשה אני חושבת שאינני מכירה אישית אף אחד שיודע סלטה וחצי לגלגול, ואני מכירה אלפי מתעמלים ברמות גבוהות.

NBI2

New member
אני בתור צופה, לא בתור מתעמלת

(גם בתור מתעמלת אגב)

היתי חיה יפה מאוד בלי העוד חצי סיבוב הזה, לא קשור לקושי או מורכבות, זה פשוט פחות יפה לעין מנחיתה סטיק.

(בתקופה המאוד קצרה שניסיתי להבין איך עובד העניין הזה של דאבל סלטה לפנים היתי "נופלת מהגובה" לגלגול)

אבל שוב, זה עניין של דעה אישית, you know what they say, עם טעם, ריח וגלגול אין להתווכח

נעממהה

New member
ובכל זאת, לומר שלסיים בגלגול זה פטתי

זה חוסר הבנה פשוטה של הספורט.

אפשר לומר שזה לא לטעמכן, אבל יש הבדל בין זה לבין להגיד שזה נראה כמו גן.

אמא לה3

New member
מסכימה..

הכניסה לגלגול היא אחד האלמנטים המסוכנים שקיימים, ובצדק אסרו את קיומו אצל הנשים ואני מאד מקווה שיסירו אותו גם לגברים, זה פשוט מסוכן מדי,פוטנציאל הפמיעה הוא כל כך גבוה שזה פשוט לא שווה את זה. זה אלמנט מרהיב,אין ספק אבל כל כך מסוכן...

trilliane

Well-known member
מנהל
אבל ככה זה נראה לי, מה לעשות?

זה יכול להיות מסוכן ולא פשוט, אבל זה עדיין נראה לי מטופש.

הרגע עניתי לקובנו

אני אעתיק לך:
פעם, אחרי כל נחיתה היה מותר לבצע מכרע, או להמשיך לצעדי ריקוד. ואז החליטו להוריד נקודות על נחיתות שאינן סטיק, כשסיום במכרע או בכל דבר שאינו בחוקה (כמו למשל צעדים של כורואוגרפיה) מוריד נקודות.
מאחר ונורא קשה לנחות סטיק בלי לזוז מפסים אקרובטיים בקרקע, המתעמלות העדיפו להוסיף קפיצה מהחוקה ולנחות ממנה זה יותר קל. כך הן גם ממלאות אחר דרישת המיקס, שהיא חיבור של אלמנט + תנועה.
אחרי שזה נהיה פתאטי, ומתעמלות נמנעו מלהעלות דרגת קושי של אלמנטים רק כי לא הצליחו להוסיף להם קפיצה בסוף, החליטו לאפשר בכל תרגיל קרקע, רק פס אחד לסיים במשהו לא מהחוקה, כמו למשל תנועות ידיים או גוף או צעדי ריקוד. בשאר הפסים עדין יש הורדה.
בחוקה הבאה זה הדבר הראשון שהולך להשתנות.

podko

New member
סלטה D +קפיצה A נותן 0.1 בונוס

מעבר לכך שזה "מסווה את הנחיתות" כפי שהתייחסו לזה כאן. כדאי להוסיף גם שכדי לצאת לקפיצת שפגאט כזו ישירות מאלמנטים כל כך קשים, צריך לשלוט בנחיתה לא פחות מאשר בשביל סטיק וצריך להגיע לקרקע בזווית נחיתה מאד מדויקת. כשזה לא קורה ויוצאים לקפיצה, זה נראה כמו אצל מיטשל. לא הייתי אומרת שזה מסווה נחיתות אלא עוזר לווסת את עודף התנופה.

נכון מאוד

וזה מאוד קשה לצאת לקפיצה אחרי סלטה.
לצופים שלא מבינים זה נראה קל, כאילו רק מסווה נחיתות או עוזר, אבל זה קשה בטירוף.

למעלה