קשה

גנדרן

New member
מה לעשות זה חלק מהביוגרפיה שלו

עכשיו במקום, לדרוך במקום. ולקרוא רק מויקיפדיה, שהיא מפעל יפה ומצויין, אך לא עוברת שום ביקורת מדעית. כנס לאחת האינצקלופדיות בריטניקה, העברית, או אחרת מוסמכת מדעית. וקרא מה כתוב על תולדותיו... מה לעשות הוא הוטבל לנצרות, מחדש(היות וצאצאי אנוסים שחזרו ליהדות, לא התקבלו חזרה לנצרות בדרך כלל) כיוון שהוא רצה לקבל מינוי כפרופסור מן המניין(מה שלא יכול היה לקבל כיהודי אפילו שיעשה סלטות באוויר....) כשהוטבל לנצרות וקיבל אף שם נוצרי, חשב שבזה התקבל כאחד בין שווים, אבל אז נדרש להתכחש לספריו, הוא עבר מסכת של השפלות, גדולות מאלה שעבר מאחיו היהודים.... כאמור מת משחפת בגיל 44 לבקשתו נקבר בבית קברות נוצרי(למרות שהקהילה היהודית הסכימה בתנאים מסויימים לתת לו מקום קבורה ליד משפחתו....) הסיפור האישי שלו טראגי מאוד, אבל אלו העובדות.....

pokeret

New member
זה ידוע

הטעות שלך הייתה הצגתו כיהודי שהתנצר, זה חלק מהביוגרפיה שלו לא מהותה.

גנדרן

New member
ראית פעם היכן הוא קבור?

הוא קבור בבית קברות נוצרי, תחת שם נוצרי.... יתרה מכך שאר משפחתו קבורים בבית הקברות היהודי.... מה זה אומר... וכל זה נעשה עפ"י בקשתו המפורשת.... למרות שהקהילה היהודית בצעד הומני הסכימה לבסוף לקבורתו ליד בני משפחתו(הוריו וכ"ו) הוא נעלב מהיחס של הקהילה אליו, ולכן לא רצה שום קשר עמם... אני מניח שהתנצרותו או חזרתו לנצרות הייתה צעד די קשה מבחינתו....

סלסרו

New member
../images/Emo22.gif

שפינוזה לא התנצר ולא הוטבל לנצרות. להפך, הוא תמיד מובא כדוגמה לאדם רציונלי שעזב את דתו ולא הצטרף לדת אחרת. הוא התנגד להטבלתו כנוצרי, ולא טבל. מבחינה אחת אתה קצת צודק: למרות שהיה חילוני בהשקפתו, מבין שתי הדתות, היהדות והנצרות, הוא העדיף בהרבה את הנצרות. הוא ראה במסר של ישו, מסר חיובי בהרבה מצרות המחשבה של רבני היהדות. אבל, שוב, הוא לא התנצר.

גנדרן

New member
מה לעשות

אבל שפינוזה בנדיקטוס חי כנוצרי מת כנוצרי ונקבר כנוצרי

סלסרו

New member
לא נכון.

זה שתחזור על כך כתוכי לא יהפוך את זה לנכון. אם אין לך משהו חדש להוסיף, נראה לי שמיצינו.

גנדרן

New member
קשה לעכל הא?

מה לעשות חבר'ה אתם , לא מבינים כנראה באיזו תקופה ומה עבר על בנדיקטוס שפינוזה.... כצאצא לאנוסים שחיו כנוצרים לא הייתה לו בעיה, עם התנצרות, ייתכן שוויתרו לו על טקס ההטבלה בגלל מעמדו כפילוסוף זה לא ברור עד היום, אבל בחצר כנסיה זו לא קברו בדרך כלל אנשים שאינם נוצרים.... וגם המצבה על קברו המקורי לא היה בה זכר ליהדותו.... לכן באו מעריציו היהודים ושמו שם מצבה לבנה בולטת.... שכל מה שכתוב שם לא היה על דעתו של בנדיקטוס שפינוזה, זה השם.... בנדיקטוס היית קורא לבן שלך בנדיקטוס?

גנדרן

New member
מה התיקון?

לא מצאת שכתוב שהתנצר?, בשביל זה אני תמיד אומר לקרוא את הכתבים, בעצמם ולא את ויקפדיה. הוא התנצר(למרות שבעצם משפחתו הייתה משפחת אנוסים שחזרה ליהדות, שלא ממש ידעו מנהגי היהדות, על בוריים...). רק שאחרי שהתנצר, כדי לקבל משרת פרופסור שהובטחה לו. הוא חזר להצדיק את ספריו ואז הוחרם גם ע"י, מי שהטבילו לנצרות(איני יודע אם שפינוזה ברוך אכן האמין במה שעשה, או שעשה כן כדי להתקבל בחיק החברה הנוצרית) בכל אופן הוא קבור כמדומני בבית הקברות הלא יהודי,.... ולמעט הזיקה שלו בנעוריו למסגרת ההיהודית לא היה לו קשר רציני עם הקהילה. מה שכן הוא היה גאון, וחבל שאז לא היו עדיין תרופות לשחפת....

גנדרן

New member
לא להתרגש מזה

זה חלק מהביוגרפיה שלו, מה לעשות, אני לא אומר שהוא ממש האמין בנצרות, אבל זו הייתה האופציה שלו להתקבל כפרופסור מדוע חלק זה מושמט מהוויקפדיה, אני מתקשה למצוא הסבר. למעט העובדה שזה לא היה נוח למי שכתב שם את הדברים....

pokeret

New member
תיקון טעות

האישיות שלך כפי שהיא משתקפת מהודעותיך עלולה לגרום לקוראים קבועים בפורום להתקף לב. הערה: שפינוזה הוא הפילוסוף הנערץ עלי, אז הייתי חיבת להגיב.

גנדרן

New member
מה שנקרא תיקון שהוא טעות

תראי אני מנסה לפתח דיון תרבותי, מה שמסכן את בריאות הקוראים הקבועים בפורום זה הרגלי העישון ושתיית הקפה... עוד לא ראיתי מי שחטף התקף לב כי גילו לו ששפינוזה ברוך התנצר.... יתרה מכך היה עוד יהודי, כשרון גדול וגאון בפני עצמו, בשם היינה, שגם התנצר מאותם טעמים(שפינוזה נתן לו את האומץ... והוא גם כותב על כך בזכרונותיו) זה שהוא פילוסוף נערץ על רבים, לא אומר שהוא לא קבור תחת שם נוצרי בבית קברות נוצרי, ולא עם אבותיו..... למרות שהקהילה היהודית, שהחרימה אותו(וגם העריצה אותו) הייתה מוכנה לתת לו להקבר ליד משפחתו. אך הוא ראה עצמו כלא יהודי.... דרך אגב אם תראי מה כתב על עתידו של העם היהודי , תביני שהוא לא צפה שעם ישראל יחזיק מעמד כחטיבה וכאומה נפרדת ..... זה שהוא התנצר זו עובדה היסטורית, ויותר מכך הוא קבור עפ"י בקשתו וצוואתו כנוצרי....

answers2

New member
אוף!

למה אתה לא מפנה למקור? יכול להיות שאתה צודק. אם כך, כמה קשה להביא לינק?

גנדרן

New member
מה אתה כל כך מתרגש?

גיליתי לך את אמריקה?, ראשית במקום לחפש מקור שהוא התנצר, תבדוק היכן הוא קבור תחת איזה שם, והיכן קבורים הוריו למשל... ואז תגיע למסקנה הפשוטה, בלי הרבה להתפלסף, תבדוק את צוואתו, היכן ביקש להקבר.... ולמה.... מה לעשות, שפינוזה לא ראה עצמו כיהודי..... נקבר כנוצרי, לפי בקשתו...

גנדרן

New member
הפנתי לבריטניקה

כדי שתבדוק היכן הוא קבור, ולמה.... אני מבין שלא טיילת בהולנד, ולא ראית את המצבה של שפינוזה, והיכן היא ממוקמת. גם לא קראת כנראה את צוואתו והיכן ביקש בפירוש להקבר... אם עבר הטבלה ממשית לנצרות או שרק שינה את שמו וחבר לקבוצה נוצרית מסויימת, על כך יש מחלוקת. העובדה שהינריך היינה שאני מקווה שאתה יודע שלמרות היותו יהודי משורר וגאון , התנצר וראה לכך צידוק ממעשיו של שפינוזה אותו העריץ(זה לא היה קל לשניהם) אחרי שתמצא היכן ממוקם קברו, של שפינוזה, והיכן של בני משפחתו. וגם תמצא שהקהילה היהודית הסכימה בלחץ משפחתו (העשירה)לקוברו אצלם כיהודי, תשאל עצמך למה לא? הרי הוריו ואחיו קבורים בבית הקברות היהודי...

answers2

New member
הפנית לבריטניקה

כי אמרת שלא ברור לך למה ויקיפדיה לא הזכירו את התנצרותו. אמרת שזה בגלל שויקיפדיה זה לא מדעי, והפנית לבריטניקה כמקור מדעי. לא אמרת ש "יש מחלוקת" אם הוא התנצר או לא. קבעת כעובדה שהוא התנצר. אבל סירבת, ואתה עדיין מסרב להביא מקור לדבריך. הסיבה היא פשוטה. אין מקור כזה. שפינוזה לא התנצר. נקודה. זה לא קשור לאיפה הוא קבור. וזה לא קשור להיינריך היקר.

גנדרן

New member
אתה כנראה לא הבנת אותי

וזה מה שקורה כשישר קופצים.... מעיון קצר בוויקפדיה, לא כתוב שהתנצר(מילא) אבל לא כתוב היכן הוא קבור.... נו זה לוקח לך המון זמן לדעת שהוא קבור בחצר כנסייה קלווניסטית בהאג..... וזה לא מופיע משום מה בוויקפדיה. הם לא יודעים היכן הוא קבור? נו תענה אתה למה מסתירים היכן שפינוזה קבור, ובאיזה שם..... ועכשיו נמשיך בטיול וניסע לבית הקברות היהודי באמסטרדם, ושם תמצא את קברי משפחתו.... שמא תאמר לא נתנו לקוברו. עיין ברשימות הקהילה ותראה, שאחרי לחצים כבדים, הותר לקוברו מטעמים הומניים, אבל היות וכשנרשמה צוואתו ביקש להקבר כנוצרי, בחצר כנסיה נוצרית(אלתשכח שהוא היה יכול לבקש, לשרוף את גופתו, כמו שעשו חלק מהפילוסופים אז...) תמצא אם כן שהוא לא ראה עצמו יותר כיהודי, חי בשלהי ימיו כנוצרי ומת כנוצרי ונקבר כנוצרי

למעלה