אתה שוכח
שאתה מנסה לשכנע בחור "צבר" שגדל כאן, בישראל החילונית כדתי, עבר גילגולים שונים, אבל מכיר את ההוייה החילונית ישראלית מצויין, חי אותה נושם אותה בעבודה בצבא, ברחוב בכל מקום.... ראשי התנועה הציונית ראו בתנ"ך את הקושאן שלנו על הארץ, תתפלא גם הגויים ככה רואים זאת, וזה היה הבסיס להצהרת בלפור.... כשאתה מנסה להשמיט את התנ"ך מתחת העם היהודי כמקור הסמכות, אתה חותך את הענף עליו אתה יושב. כי העולם הנוצרי שבעצם נתן לך את הקמת המדינה, עשה זאת ממניעים שונים, אבל בעיקר מתוך ידיעה שעם התנ"ך חוזר לארצו... ולשערבים אולי יש כאן נוכחות אבל אין היסטוריה וקשר כשלנו... כך כתב בן גוריון(עכשיו תשאל היכן כתב, חברה אני לא מורה להיסטוריה שלכם ולא לפילוסופיה, תפעילו קצת את המוח, ואת רצון הדעת..) אתה בא מעולם חרדי, שהיה מנותק כמעט לחלוטין מהישראליות, לך הכל חדש רענן, וכ"ו לי הכל ישן נושן ומעלה אבק.... אז אתר חופש לא מרשים אותי, מה עוד שידוע שיש להם מטרה ברורה..... תנסה לבדוק בכוחות עצמך, אל תסמוך על אתרים לחוזרים בתשובה, בשאלה, או ליורדים במשקל.... תבדוק כל דבר.... תכל'ס שפינוזה כמו רבים אחרים היה איש העולם הגדול, מניח שלא היה נעשה ציוני. ונשאר הולנדי... הזהות היהודית ישאלית שלנו בנויה על התנ"ך זו העובדה. בין כמסמך דתי בין כמסמך היסטורי....