קשיים בעבודה עם / בעזרת הפורום הזה.

קשיים בעבודה עם / בעזרת הפורום הזה.

אני מזמין אותנו לציין קשיים בעבודה עם-או-בעזרת הפורום הזה, הן קשיים המופיעים בנקודת מבטנו האישית, הן כאלה המופיעים להערכתנו בנקודת מבטם של אחרים. הבחנה בקשיים עשויה לסייע להיפרד מהם, בעיקר במובן הזה שנוצרת הפרדה בין הפורום הקסום הזה, לבין הערפילים העשויים לרחף סביבו ברגע כזה או אחר ולטשטש את הראיה. אני אתחיל. 1. לא יודע איך לקרוא לזה... אולי מעין "משתמשי פלסטיק מדומים": יש פה כל מיני משתמשים שנדמה כאילו הם מחליפים כל הזמן ניק. קשה להרגיש את הנפשות הפועלות, לזכור מי נמצא כאן וכולי. לא נוצר יחס אישי וכאלה. משתמש בשם "תוכניגכףךחל" נכנס פתאום ונעלם... אחרי כמה זמן מופיע איזה "DFILUH" אחד ומיד אחריו עונה לו מישהו בשם &*)^ או שם מוזר אחר, שנחשד מיד כאותו אחד. בינתיים "DFILUH" נעלם ולא רואים אותו יותר, אבל עוד שלושה משתמשים אחרים בעלי שמות בסגנון "למהלמהכובעלא" או "תןליתןליבאוזן" נכנסים לתמונה לכמה ימים ומיד לאחר מכן נעלמים ממנה וכולי. 2. מעין "רביצה" (כאן, במימשק הזה של פורום "דרך הלוחמים") שנדמה כאילו בינה לבין רצון/החלטה/בחירה הקשורים לצעידה בדרך הלוחמים או אפילו התעניינות כלשהי בה (ולעזור לאחרים כאן בנושא, תוך יצירת שיתופי פעולה כאלה או אחרים, אפילו ברמת דיון תיאורטי שולי), אין דבר כמעט: אנשים (שמרגישים מפעם לפעם אפילו בלתי מוכרים - ראה סעיף מספר 1) נכנסים לכאן ו"תוקעים" כל מיני דברים, כל מיני דיונים, השפרצות של חשקים רגעיים להגיד משהו, או לדגדג איזה צורך רגשי של עצמם או של מישהו אחר... כל מיני "שיחות סתם" כאלה... זאת אומרת... התחושה שלי היא כאילו פשוט יש כמה אנשים שהתרגלו להיכנס לכאן, למימשק הספציפי הזה (ובאותה מידה יכלו לעשות זאת במימשק של "פורום ספרי כישוף ופטנטזיה", לדוגמה) ופשוט מעבירים ת'זמן בסבבה או משהו כזה. מנסים לפחות.

תקשורת: הבהרת משמעות מלים.

הכוונה שלי במלה "פורום", שאותה ציינתי בכותרת "קשיים בעבודה עם / בעזרת הפורום הזה", לא היתה לאנשי-הפורום הזה, אלא למימשק הספציפי הזה, כאן, באינטרנט, שנקרא "פורום דרך הלוחמים". לא לעיצוב החיצוני שלו, כמובן, אלא לאפשרויות השימוש בו בתקופה זו (במימשק הזה, בטופס-אינטרנט הזה שמשמש לתקשורת, או איך שקוראים לזה). ההבדל בין שתי הכוונות הללו הינו גדול מאוד. למעשה אין ביניהן כמעט שום דמיון.

אמור להיווצר יחס אישי?

העולם לא אמור להתעצב איך שאתה רוצה לראות אותו, שליטה והגדרת בעיות לא ממש מקדמים, אם אתה רוצה לקדם משהו תעצב לעצמך תעולם, תן תשומת לב לפרטים שנותנים לך עוצמה, תפעל ע"פ האינטרסים שלך וכל אחד יראה אותך בדרכו ואת השאר אתה בטח יודע. בקשר ליחס אישי, כל אחד מוצא תנקודת יחוס שלו, פלוני לדוגמא לא רוצה להיקשר לכלום ומתחשק לו להעאיר פה ושם, מה הבעייה? הוא לא בא לך טוב אל תתיחס, מצא חן בעינייך תזרום.

תודה על הניסיון לעזור, אם היה כזה.

יש באפשרותנו לכבד אחד את מחשבות/רגשות השני. אני את שלך ואתה את שלי. לפיכך, עומדת בעינה ההזמנה שהזמנתי את עצמי ואת כל מי שמעוניין בכך, לשתף בקשיים בעבודה עם הפורום הזה (לא האנשים שבו). ברור לי שלא כל מי שנמצא פה חווה קשיים בעבודה עם הפורום הזה. אינני מנסה להפוך אותך למשהו שאינך אתה, אתה יכול להירגע. אפילו אינני מכיר אותך: אינני יודע מי אתה. אני גם לא מנסה לדעת. אני מאחל לך שתמשיך ליהנות מהשימוש בפורום הזה, במידה ואתה נהנה מהשימוש בו.

תמיד ובכיף

אני לא יכול לוודא שהפעולות שלי מכוונות בדיוק איך שציפית לקבל אותן, הכוונה הייתה לעניין. יש כבוד

היה לי יותר קל

1. אם חלק גדול ממשתפי הפורום היו משתדלים לכתוב בצורה ברורה יותר. אני מנסה לכתוב בצורה ברורה וסביר שגם לי יש במה להשתפר, אבל קורה לי לא פעם שאני מנסה לקרוא תשובה\ שאלה של מישהו ואני חשה שאין סיכוי שאותו אדם קרה פעמיים את מה שכתב. לרוב זה חבל לי כי הייתי רוצה לשמוע את דעתו, אבל לא פעם קורה שאני מוותרת על רצוני להגיב, כי אני פשוט לא מבינה מה הוא כתב... אז עיצה: לפני השליחה נא קראו שוב את שאלתכם. אפשר גם לדמיין שמי שקורה נמצא כרגע במצב שונה לגמרי מכם (זו המציאות בעצם). 2. אם המשתתפים פה יהיו יותר רגישים לאדם היושב בצד השני. נסו לראות את האדם הזה: הוא נכנס לפורום דרך הלוחמים, אולי פעם ראשונה, אולי פעם מאה. סביר להניח שאם הוא עושה את זה הוא רוצה לקיים שיח בנושא דרך הלוחמים, שתפו איתו פעולה או אל תפריעו לו לעשות את זה. מי שקרה את השורות האחרונות יכול להבין אותן במגוון דרכים, אז אני אמליץ פשוט להסתכל על זה בפשטות. אין פה שום אמירה נסתרת, עקיצה, ביקורת. זה פשוט שיתוף אישי בקושי שלי בעבודה עם הפורום הזה. אלה

nivinivini

New member
זה קצת בעייתי מה שכתבת בחלק הראשון

אני מבטיח לך שגם אם אני אכתוב משהו בסגנון:"בלה בלה בלה שימי שימי יו" ואת איתי על הגל את תביני טוב מאוד על מה אני מדבר. ואם לא הבנת, אז לא. להסיק מזה שמה שכתבתי לא ברור ויש לי מה להשתפר או לחילופין שלך יש מה להשתפר בלהבין זה מוטעה לדעתי. סתם לא היינו על הגל זה הכל, לא? (ואני בהחלט מתייחס לאחד השירשורים האחרונים בתור דוגמא).

דעתי בנושא היא שלא

ונראה לי שהתרגיל הבא ידגים זאת, בחר 5 אנשים אקראיים שנוהגים לכתוב פה, דפדף בכמה מהודעתיהם עכשיו האם חשת מידה שווה של בהירות אצל כל אחד? עכשיו נסה לדמיין שאשאל את אותה שאלה 100 איש לכל אחד תהיה תשובה אחרת, ברור אבל האם לא יהיו אנשים שבברור יהיו יותר בהירים וכאלה שפחות? ברור שלאדם מאפריקה כל הטקסטים יראו בלבול מוח, אבל אני מדברת עלינו, אנשים שקוראים ודוברי אותה שפה. אני בפרוש מרגישה שיש רמות של בהירות ו"מובנות", גם אחד מול האחר וגם כל אחד מול עצמו. ייתכן וזו ראיה אישית למדי שלי

nivinivini

New member
לא חשתי אותה מידת בהירות...ברור שלא

אבל זה לא אומר שיש להם בעייה בתקשורת או לי בהבנה. זה הרבה יותר פשוט. מה שלא בהיר לי לא נועד בשבילי. זה הכל. ייתכן וזו ראייה אישית למדי...ברור. הכל אישי. אין שום דבר מוחלט. הכל ביחס לתפיסה שלי. והכי חשוב לתפיסה שלי באותה שנייה. יכול ליהיות (וזה קורה חופשי) שמה שהיום לא נראה לי בהיר מחר יהיה צלול. הכל נזיל וטוב שכך. עכשיו שימי לב, אנחנו מדברים על תקשורת מילולית וכל זה באמצעות מילים. איפה הביצה ואיפה התרנגולת?

nivinivini

New member
אני מבטיח לך שאם טיפה תצאי מעבר

למילים, אני יכול לדבר ג'יבריש ואת תביני אותי. זה פותח עולמות שלמים לצאת מהברית מילה.

nivinivini

New member
שלא לדבר על דיאלוג ממשי ללא הוצאת

הגה מהפה. חשבתי על לעשות את אחד המפגשים שיהיה ללא דיבור בכלל. רק להקשיב אחד לשני. עדיין לא ממש יודע איך לארגן את זה מבחינה מעשית למרות שבראש יש לי תמונה מסויימת. אני מריח את זה טוב. זה לא אנושי, ואני מתכוון לזה. לצאת מהאנושיות לגמרי.

אכן

וגם דרך מגע, וגם דרך צליל, וגם דרך מבט, ודרך מחשבה, דמיון, מוזיקה פיצוח גרעינים אולי גם יכול לעבוד?... אני מדברת על אמצעי התקשורת המילולי הכתוב, נו אתה יודע, מה שאנחנו עושים פה לפעמים. ייתכן שיש אנשים שלגמרי מבינים אחד את השניה דרך המילים פה, לי באופן אישי לפעמים קשה.

בעיה בתקשורת:)

לא התכוונתי בשום רגע שלמשהו יש בעיה בתקשורת.. ואם הובנתי כך אז-- לא היתה שום כוונה כזו. "מה שלא בהיר לי לא נועד בשבילי"- סבבה, תפישת עולם לגיטימית. היא לא תפישת העולם שלי כרגע, אני חושבת שכל אחד יכול להעצים את ההשפעה של מילותיו אם הוא ישקיע במידת הבהירות שלהם. זו תפישה שאשקול להחליף כמובן, אם אתקל באחת מתאימה יותר תודה על השיתוף.. אלה

לא סותר.

ברור שהכוונה מאחורי המילים היא האלמנט החשוב בשיחה, ואם אני מבין את כוונת הכותב אליי, אז לא משנה אם הוא דיבר סינית, ג'יברישית או קרא קוקוריקו. אם אני מבין את מה ש"זרעים" התכוונה, היא אומרת שקשה לה להתחבר לכוונה ולהבין אותה בהודעות רבות, מאחר שהמילים שהיא קוראת מבלבלות אותה. אני מתחבר להרגשה הזו ומזהה אותה גם אצלי. נשמע לי גם שיש המון מה לשפר בתקשורת בפורום, והכבוד לכוונות במקומו מונח.

רשף כשף

New member
מציצה מפעם לפעם

על איזו עבודה מדובר? ולמה עם/בעזרת כאשר הדרך אל החופש הינה כה אינדיבידואלית? ת'אמת אף פעם לא הבנתי את הקטע של קבוצת הערות, או למה מומלץ לחתור לחופש כקבוצה. האם זהו קושי?

למעלה