אני משתדלת ומעוניינת להשתמש בפורום כדי "להתעורר" וכדי להחלץ, גם ממצבים של הזדהות עם גועל ושל שיפוט משהו כ"גועל". את הודעותיי אני מנסה לתעל בהתאם. אם לשפוך "גועל" או להתקשקש יהיה הדבר שיראה לי הכי מקדם, או לחילופין אם להמרח בפורום "סתם" יראה לי הכי מקדם- אעשה את זה. לרוב זה לא המקרה אבל אין לדעת.
מדבר כשאתה מרגיש גועל מהפורום. גם לי יש את הגועל הזה לפעמים. אבל אני לפחות יודע שהגועל הזה נובע מקושי שלי להתמודד עם פחדים מסויימים. אתה רוצה שניהיה אוברלי נייס אחד לשני כל הזמן ונלקק? ואם אני לא נחמד היום, אתה ממליץ לי לא לכתוב? האם אתה ממליץ לי לחשוב מליון פעם לפני שאני כותב או לזרום עם מה שיש מגעיל ככל שזה יהיה ("יהיה"? אין חיה כזאת יראה לך או לו או לה)? או אולי שכל אחד יהיה הכי חכם בעולם ויכתוב רק טקסטים הכי חכמים שיהיה סיכוי להפוך אותם לרב מכר? יש תובנות רבות בספרים של קסטנדה. אחת החזקות היא "הבלות מבוקרת". אני מזמין אותך ואת כולם לארגן פגישה של "הבלות מבוקרת". האם יש לכם אומץ לזה? ליהיות הכי מפגרים בעולם?
אין קיצוניות. אין חוקים או כללים. אין "תכתוב ככה תמיד". רק רגע ועוד רגע ועוד אחד. אני לא רוצה שתהיה נחמד בגלל שצריך להיות נחמד. אני מבקש שתנסה למצוא מתי אתה (או מישהו אחר, זה לאו דווקא מופנה אליך) פועל מתוך מקומות שאינם מקדמים אותך ואחרים, ויותר חשוב מזה, איזה תוצאה גרמה הפעולה שעשית. מה נכון? לא יודע. אני רק רואה שלא נעים לי לכתוב בפורום כשיש בו התנהגות מסוימת. אני גם רואה שבתהליך של חתירה לחופש יש פעמים שפוגשים פחדים והתנגדויות. אם כשאגיע למקום כזה אפחד מחשיפה כי את הקודם שחשף משהו בפורום קטלו (או צחקו עליו, עבדו עליו או משהו), אני לא חושב שהפורום באמת תומך בהתקדמות שלי. ויש פעמים שנכון לאותו אדם שיגידו לו את הכל בפרצוף, בצורה קרה ו"אכזרית". ולפעמים חשוב לשמוע דברים שלא נעימים לי. אבל בין זה לבין אווירת "מלחמה" בפורום אין שום קשר. הבלות מבוקרת? אין לי מושג מה זה, אבל אם אני מבין את הכוונה שלך, אז כן. אני חותר לזה.
יש בי גם את התפיסה שהפורום הוא "ברמה נמוכה" - שאין בו כמעט דברים נקיים ומאפשרים ופתוחים. שהפורום מלא בתקיעות, בהסתובבות סביב עצמו. כמו כזה חבורה של מתלהבים צעירים (לאו דווקא בגיל). זה לא משנה שיש שימוש במושגים כמו "חשיבות עצמית", "חופש", "חלימה" וכו' - זה עדיין נתפס כמו "אוסף של מתלהבים" שכמעט באותה מידה יכולתי להכנס לפורום "יעל בר-זוהר" ולנסות להתעניין / להפיק תועלת מהדיונים ששם. פשוט לא מעניין אותי רוב מה שקורה כאן...