מנסה לעשות סדר ../images/Emo13.gif
שימי לב לא לערבב בין דברים וליצור מהם ישות חדשה. אני אתאר דברים שאני רואה ומקווה שאכוון באמת לדברים שלא ברורים לך.
"הזמנה" - הצעת אפשרות לפעולה מסויימת. נגיד: "את מוזמנת לבוא אליי הביתה עכשיו". "המלצה" - סימון אפשרות מסוימת כמועדפת והנחיה לבחור בה. נגיד "אם את רוצה להשיג אושר - הכי טוב זה שתבואי אליי הביתה עכשיו." אם אני מבין את כוונת בן טל-שחר, בהודעה ההיא הוא מזמין אנשים להצטרף לפעילות בה הוא והם ישתפו במטרות שהם מציבים לעצמם וביצוען, בנוגע לקשב השלישי. אין פה עבודה כקבוצה (למעט מסגרת לפעילות משותפת של התאספות ושיתוף) להבנתי, אבל יותר חשוב זה שאין פה המלצה. הוא רק מזמין. תעשי מה שבא לך. הוא לא אומר שזה יותר טוב מלשבת בבית לבד ולחתור לעבר הקשב השלישי.
אין בהודעה ההיא שום אמירה לגבי איך נכון לחתור לחופש או לקשב השלישי. נשמע שאת הבנת את זה כהמלצה גורפת או ספציפית - "ככה תחתרו לקשב השלישי".
אין קשר ישיר בין הקבוצה שבן דיבר עליה (לגבי חתירה משותפת לקשב השלישי), לבין פורום "דרך הלוחמים", או הישות המכונה "קבוצת הערות" או כל דבר אחר שמתרחש על גבי הודעות הפורום. כל דבר לעצמו. אל תחברי אותם לדבר אחד. הוא לא קיים. כל ישות והרעיונות, כללים, חוקים, כוונות, עשיות, משתתפים או בדיחות שלה.
"קבוצת הערות" הינה ישות ספציפית שהתאגדה פה בפורום, לצורך מתן מסגרת לביצוע 12 משימות, המתוארות במאמר שכתב בן טל-שחר. לקבוצת הערות יש מסגרת מסוימת (וחוקים, וכוונות ומשתתפים וכו'). מי שרוצה להשתתף משתתף בה, לפי אותם חוקים. האנשים שבוחרים להשתתף בקבוצה ולפעול לעבר מטרותיה (שאני לא מתיימר לסכם או להבין, אבל אגיד לטובת הבהירות שהקבוצה מכוונת להשגת רמה מסויימת של צלילות ושליטה עצמית) מתקשרים ביניהם על גבי הפורום, אבל אין קשר בין הקבוצה לבין "מטרת הפורום" או "החתירה לחופש" באשר הוא. יש קשר מעשית (חתירה לצלילות יכולה להיות גם חתירה לחופש במובנים מסויימים), אבל אין שום קשר כוונתי, המלצתי, הדרכתי או משהו כגון זה. המסגרת של קבוצת הערות היא אך ורק המסגרת של קבוצת הערות. אין לה קשר למסגרת הפורום או ל"כללים שנכון ללכת לאורם כשאתה חותר לחופש". מקווה שעשיתי קצת אור בבלאגן, ואם לא, ניסיתי.