ראיה לאמיתות התורה.

דוד1000

New member
אין בדתות הללו מישהו שעושה ניסים

ברמה שהיו ביציאת מצרים ועשרת המכות לפני עם. לכן אתה מחזק למעשה את הראיה.

למיטב ידעתי התלמוד

נכתב לפני 1500 שנה . (לפחות לפי עדיות היסטוריות) איך כותבי התלמוד יכלו להתחייב ולומר שכל שיש לו סנפיר יש לו קשקשת. אולי בקצה השני של הגלובוס יש דג קטנטן שכן יש לו סנפיר בלי קשקשת ? אולי עוד 500 שנה יצללו וימצאו בעומקים שהם אינם יכלו להגיע ? כנ"ל לגבי כל שפרסתו שסועה הוא מעלה גרה. אולי קולומבוס יגלה באמריקה זן שלא כך. ?

התשובה פשוטה.

אחד שלומד תורה שהיא באמת אלוקית ועמל עליה (כמו כותבי התלמוד ) להבין לפרטים קטנים.הוא בעצם מפרק הוראות אלוקיות לקטן ומפנים אותן לתוכו זה הופך אותו לרוחני. זה נותן חוכמה מיוצר החוכמה מכאן הדרך קצרה לאיכות חיים חיזוי עתיד וכל רובי הדברים המדהימים שיש בתורת משה.לדעתי.

95%-80% מהגנים של השימפנזים

תואמים את אלו של האדם - הפרכה לתורה? לא ולא. כאשר גילו את המחקר הזה, הרעישו בתקשורת וחשבו, הנה סוף, סוף, הפרכה לתורה, במקביל יושב תלמיד חכם בבית המדרש, ואומר "יופי, הנה מצאו הוכחה לדברי חז"ל לפני כ-1600 שנה שידעו כבר שיש קשר בין האדם לבין הקוף" , לא דרווין גילה שיש קשר בין האדם לבין הקוף, את זה ידעו כבר חז"ל הרבה הרבה הרבה לפני דרווין. אך לא כמו שדרווין חשב, שכנראה, שהקוף שהוא הפרימיטיבי יותר הוא הקדום והאדם התפתח ממנו, אלא להיפך, האדם הוא הקדום והקוף הוא שהתפתח ממנו. הרי בא ננתח את זה לוגית, למה שחז"ל יכתבו דבר כזה? הרי אז לא ידעו על המחקרים של הגנים(או שכן בנבואה) לכן הם לא באו להפריך משהו או לגונן על התורה לאור הרעש בתקשורת, לכן אנחנו יודעים את האמת האבסולוטית, יבוא יום וכולם ידעו.

סיכוי לאבולוציה.

מה הסיכוי שבחדר שיש בו הרבה צינורות ברזלים וכ"ו תהיה התפוצצות ויווצר מקרר? אחד חלקי מיליארד? זה הסיכוי שמהיתפוצצות יווצר עולם מופלא כזה .

כל דבר לגופו

המשל שלך מוטעה כי אינו מביא בחשבון שכל דבר לגופו. משל נכון יהיה כזה: חדר שבו הרבה צינורות וחלה בו התפוצצות ומההתפוצצות נוצר משולש. השילוב של מיליארדי מילארדים של צורות שנוצרות בחדרים כאלו- עשוי ליצור, בתנאים מסויימים ויחודיים מאד מאד- יצור שדומה לאמבה זעירה ופשוטה. השילוב של מילארדי מילארדים של "אמבות" כאלו, שגם הוא בתנאים מאד מאד יחודיים- עשוי ליצור יצור שמורכב מ"אמבות" כאלו. הדינמיקה בין יצורים כאלו היא מה שאנחנו מכנים "עולם" בדרך כלל, דהיינו החיים האורגנים על פני כדור הארץ.

מאוד מאוד קלוש

שאותה אמבה חושבת מתכננת רואה יוצרת יכולה ליצור עוד "אמבות" זה פשוט בלתי נתפס"התנאים המאוד מאוד יחודיים בשילוב מאוד מאוד יחודי" בלתי הגיוני בעליל. רועי ה"חושב". תחשוב.קצת.

תמיד אמרתי שאבולוציה זה כמו שש בש.

ואגב פירוש המילה "עולם" הוא שהוא מעלים בתוכו מציאות שאיננו יודעים עליה, מציאות רוחנית\אלוקית, כמובן, יותר נכון לומר, שחלקנו איננו יודעים עליה.

כואב אה....

אם יש אלוקים הוא רוצה מאיתנו משהו. אנחנו לא חופשיים . וזה לא נעים. מעצבן אנשים כמוך. שלא טעמו חיים רוחניים נצחיים באמת.

Wolverchenus

New member
זו הודאה? ומעבר לזה,

אתה טעמת חיים רוחניים נצחיים? כי אם כן אתה כנראה ממש מבוגר, יד ימינו של אלוהים ממש.

אתה לא תבין את המושג "רוחני"

עד היום שתמות, אבל אז כבר יהיה מאוחר מדי בשבילך. כמו שאמר שלמה המלך "כל אשר בכוחך עשה כי אין לו מעשה בשאול אשר אתה הולך שמה", שאול זה הקבר. אדם דתי, יודע מה זה הקירבה לשכינה, בנאדם ששומר על הברית שלו, שלא שופך זרע לבטלה, ושומר על עצמו מלראות ראיות אסורות יודע מה זאת שכינה, כל היצרים והתאוות זה שקר העולם הזה, ואלה שלא מוכנים להתנתק מזה, הם טוענים שאין אלוקים ומאמינים אמונה עיוורת בהתפתחות מקרית. הבעיה היא יצרית ולא שיכלית. חבל עליכם, למה לכתוב מאמרים של כופרים מקצועיים כשאתם זקנים, תעשו וידוי עכשיו, כשיש לכם יצרים ולא כמו האכסליי החרמן שרק בסוף חייו כשכבר לא עמד לו אז כתב וידוי.

זו תגובתו של אדם שכלי

נאור.מתקדם. שלא מאמין באמונות תפלות: בלה בלה בלה... אפרופו בלה משורש בילוי . מבלים עכשיו ומתבלים ומתפוררים אח"כ..

יש 2 דרכים:

דרך חיים שמובילה לחיים טובים גם בעולם הזה, וגם בעולם הבא, מחסנת אותנו מכל הדרדרות אנושית ומסורית, הדרך שאלוקים אמר לנו ללכת בה, הוא שברא את נפש האדם, את היצר המיני, את כל היצרים והתאוות שיש בעולם, אומר לך "אני בראתי יצר הרע - בראתי לו תורה תבלין" ,אתה רוצה תרופה, התורה, תלמד תראה שזה משפיע , אתה שואל "איך משפיע? אני לומד הלכות שבת, זה יעזור לי להתגבר על יצרים" , התשובה היא "כן, המרח"ל מסביר איך זה עובד, יש שפע רוחני שהקב"ה קישר במילים ועל ידי הלימוד האדם מזרים אותם לנשמה, אבל זוהי מציאות" , כך אמר לי הרב זמיר כהן, אחרי שנתיים, האחיות שלי וכל המשפחה שלי, זוכרים אותי ילד עצבני אלים, גולש כל היום באתרי פורנו, אחרי שנתיים בהם התמדתי, הם מעידים עליי שהשתנתי לטובה.יש דרך שמובילה לאין מוצא ויש דרך שמובילה לחיים טובים. אם אני יודע שהדרך היא ארוכה, אבל בסוף מחכה לי מיליון דולר(שכר רוחני), אני אמשיך ללכת בדרך הזאת, ולא אבחר בדרך מלאת המכשולים שנראית הדרך הקלה, אבל הפוך, היא הדרך הקשה, כי כשיש בעיה, האדם משתגע, ואז או שהוא שם קץ לחייו או שפורק עצבים על בני ביתו.

זו תגובתו של אדם שכלי

נאור.מתקדם. שלא מאמין באמונות תפלות: בלה בלה בלה... אפרופו בלה משורש בילוי . מבלים עכשיו ומתבלים ומתפוררים אח"כ..

יש אדם חירש שבאמת לא שומע

ויש בנאדם חירש אבל לא בגלל שיש לו בעיה בחלונות השמיעה אלא בגלל שהוא סוגר את האוזניים שלו מלשמוע. זה אתה, כולך שקר אחד גדול, ואני מתערב איתך שעוד יגיע היום, כמו האכסליי.

כואב אה....

אם יש אלוקים הוא רוצה מאיתנו משהו. אנחנו לא חופשיים . וזה לא נעים. מעצבן אנשים כמוך. שלא טעמו חיים רוחניים נצחיים באמת.

99% מהאתאיסטים יחזרו בתשובה

לקראת סוף חייהם. הבעיה היא יצרית ולא שיכלית, רק אדם אמיתי שיודע בחושים שלו שתאוות ויצרים זה לא העולם, וזה לא כל העולם, וכי הכל שקר, יגיע לאמת האמיתית, אדם שהיצר שלו עומד ברשותו ירגיש את הקירבה לבורא עולם. מדוע אלוקים לא מתגלה בעולם, אתם שואלים? תסתכלו באיזה עולם אנחנו חיים, עולם שכולו תאוות אתה לא יכול להעביר ערוץ בלי להיכשל בראיות אסורות, הכל שקר גדול. בסופו של דבר, בנאדם יקבל בחילה כמו אדם שזולל מיליון פיצות כל שבוע בסופו של דבר ימאס לו, האמת היא רק למעלה בשמיים. נכון שיש גם דתיים שנכשלים ונופלים בפח של היצר, אבל לפחות להם יש מצפון והם יודעים להתגבר, ולחזור מנפילות, אני דיברתי עם אנשים שהצליחו שנים לא להיכשל בחטא זה, שאלתי אותם : "אבל איך הצלחת להחזיק מעמד?", חבריי החילונים התקשו להאמין שהצלחתי להחזיק חודשיים, לא אשכח זאת זה היה בכיתה ט', אמרתי להם "על ידי לימוד תורה אפשר הכל" , יש שפע רוחני שהקב"ה קישר במילים ועל ידי הלימוד , הוא מזרים אותם לנשמה, פעם חשבתי שזה שטויות ,אבל התקרבתי, טעמתי וזה היה טעים, לא התחשק לי יותר, יש מצוות פרו ורבו ולא יותר מזה. אסור להשחית משהו לבטלה, כשאתה צריך תשתמש כשאתה לא צריך אל תשתמש. המאמר מופנה להאכסליים שפה.

למעלה