ראיה לאמיתות התורה.

אתקן...

"לא האמינו שהצלחתי להחזיק מעמד חודשיים", בלי קשר אליי, חודשיים זה כלום, צריך להחזיק עד המוות, זה לא קשור, אני מדבר על העניין שבעיני החילונים זה נחשב המון זמן. אילו היו יודעים את האמת על הנושא הזה, מה קורה בעולם הבא לאדם ששופך את זרעו לבטלה. אדם שמשחית - ישלם! אדם שמשחית ועושה תשובה - לא ישלם. לאדם יש את היצרים והתאוות שלו, אדם אמיתי צועד עם האמת ולא מתפתה. הבחירה בין שתי האפשרויות נעשית בכוח היצר ולא בכוח השכל אצל רוב האנשים והם לא יודעים את זה, הם פשוט לא יודעים אבל חוסר ידיעה ניתן לרפא.

סיכוי לאבולוציה.

מה הסיכוי שבחדר שיש בו ברזלים צינורות וכ"ו תתרחש התפוצצות ויווצר מקרר? אחד חלקי שלוש מיליארד ? זה הסיכוי שמהתפוצצות נוצר כזה יקום מופלא. בו אדם שרואה.חושב. יוצר אנשים אחרים. צמחים .דגים. יונקים.תחשבו טיפה מה אתם גנובים? אבולוציה זה הדבר הכי תחמני ורופס ששמעתי בחיים.

סיכוי לאבולוציה.

מה הסיכוי שבחדר שיש בו צינורות ברזלים וכאלה תתרחש התפוצצות ויווצר מקרר ? אחד חלקי מיליארד ? זה הסיכוי שתתרחש התפוצצות ויווצר יקום. שבו צימחיה. יונקים.דגים. אדם שיכול לראות. לחשוב. ליצור בני אדם אחרים. אנשים ! ! ! תחשבו טיפה. אבולוציה זה הדבר הכי רופס ששמעתי בחיים.

מה הסיכוי

מה הסיכוי שאיש זקן ובלתי נראה יבנה מקרר מכלום, ימלא אותו באוכל שיברא מהאוויר, יחבר אותו לחשמל למרות שאין חשמל, ובסוף גם יכתוב ספר הוראות דווקא בעברית, וכל זה בלי להותיר שום סימן לקיומו פרט לאזכורים בספר ההוראות הזה?

סיפור לפני השינה

יש לי חבר שלמד איתי בתיכון,בחור תמים שתמיד אהב לשחק במשחקי מחשב. באחד הימים בזמן שלמדנו בתיכון אותו חבר,אלדד,הגיע אלי הביתה כדי שנשחק ביחד במחשב ולא ממש היה לי החשק לשחק איתו מה שגרם לי קצת להתלוצץ וכך היה: אלדד הגיע והמחשב כבר היה דולק כשמשחק אסטרטגיה פועל בו,משחק עם גרפיקה אדירה ואפשרויות רבות,אלדד אהב את המשחק,הוא לא הפסיק להתפעל מהמורכבות והגרפיקה ואף שאל אם אוכל להעתיק לו את המשחק או לפחות לברר לו היכן ניתן לקנותו. כחלק מהשבחים למשחק פלט אלדד משפט כזה: 'מי שיצר את המשחק הזה הוא אדם גדול! כל הכבוד לו! זה אדיר!' ואז כבר הרגשתי שהבחור נסחף... הסברתי לו בבטחה,אלדד חמוד המשחק הזה לא נוצר ע"י אף אחד! הוא לא הבין אותי,חשב שאני כועס או אולי מתלוצץ ושאל 'מאיפה בא המסך שאני רואה? מאיפה באה כל הגרפיקה? איך אני מצליח לשלוט בחיילים? איך המסכים מתחלפים?' עניתי לו כך: אלדד תראה,לפי שאלותיך ניכר שאינך מבין כלל במשחק. אומנם לאדם פשוט כמוך המשחק נראה מדהים ומחייב שיהיה אדם שיצר משחק כזה מדהים אך אני שמכיר היטב את המשחק זוכה לראות את הדברים קצת אחרת, לאחר ההכירות עם המשחק תבין שיש בו רצף של ארועים החוזרים על עצמם בצורה עקבית בהתאם לפעולות האדם המשחק במשחק,לעולם כשהוא יזיז את החייל ימינה החייל יזוז ימינה,לעולם כשהוא יזיז את החייל שמאלה הוא יזוז שמאלה ולעולם כשהוא ילחץ ENTER הדף יתחלף והגרפיקה תשתנה. לעולם כשתנצח המחשב יכתוב לך שנצחת ולעולם כשתפסיד הוא יכתוב שהפסדת, אין שום שינוי הניכר במשחק המצביע על יוצר או מתכנת למשחק ולכן איני צריך להגיע ליוצר או מתכנת למשחק כדי להסביר את כל המשחק! אלדד הסתכל עלי במבוכה,מצד אחד לא הבין אותי אך מצד שני חשש שהבעיה היא אצלו (הרי במחשבים הוא לא ממש מבין,ילד תמים) לאחר כמה דקות של שתיקה אלדד העז לשאול,'איך המשחק הגיע למחשב? מי הכניס אותו?' ואז כבר לא ממש יכולתי לענות בבטחה אבל הצגתי לו את האמת ההגיונית בצורה ברורה, הסברתי לאלדד שיש מספר אפשרויות('תאוריות') שעדיין אני עובד על לברור את ההגיונית שבהן,יוצר משחק וודאי שלא היה כאן שהרי איש מעולם לא ראה מתכנת מחשבים בביתי. ייתכן ואחותי הקטנה בטעות יצרה את המשחק,ייתכן והיה פעם משחק אחר וכשהוא נגמר התחיל המשחק הזה,ייתכן ורצף של טעויות במחשב יצרו את המשחק וייתכן שהמשחק תמיד היה אך לא הופעל עד הרגע בו בטעות הפעלתי אותו. מאותו היום אלדד כבר לא הופיע בביתי ועד היום אני משער שהוא מתפלל לרפואתי.

למעלה