ראיה לאמיתות התורה.

Tatu4Taty

New member
למה אף אחד לא אמר?

אני כתבתי משהו דומה: "אינני הולך להיכנס איתך לויכוח של "לאיזה אל יש גדול יותר" ואם זה בכלל משנה". אגב, למה שייכת ניסים רק לכוח? למה הם לא סמל להתפתחות רוחנית גם כן? הרי התפתחות רוחנית מעניקה לאדם עוד ועוד כלים להתמודד עם החיים, גם ניסים הם חלק מהעניין - קטנים כגדולים. כל נס או שינוי מסוים היא גם התפתחות, הבנה שאתה יכול לעשות יותר או שאתה קרוב יותר לאלוהות.

gwizard

New member
בקונטקסט הנוכחי

כאשר אמרתי "ניסים", התכוונתי לאקט של כוח. כי זה מה שהכותב המקורי התכוון אליו. רק תיזכר מה היו אמורים 10 מכות מצריים לסמל ולעשות ואז תבין.

דוד1000

New member
נותן התורה שהוא יותר חכם משנינו

אמר שתחפש ותראה שאין עוד מלבדו, ותבין מכאן שהוא הבורא. זה לא רק שיש ביהדות הכי הרבה ניסים, אלא גם בגלל שהרבה אנשים קיבלו אותה, והנתינה הייתה באותות ומופתים שראו מקבלי התורה. אין דבר כזה באף דת!

ToryMaster

New member
טוב חלאס.

זה שיש ניסים שאתה מגדשיר אותם כהכי גדולים זה לא טיעון, כי זה סובייקטיבי, תמצא טיעונים אחרים. אגב, הוא לא אמר משהו כמו "לא תבחרו אל אחר על פני", או שאני הוזה?

דוד1000

New member
הוא אמר שזה כן טיעון והוא יותר חכם

מאיתנו. לא ענית כיצד הוא ידע שאין עוד מלבדו בכל הכוכבים.

ToryMaster

New member
אני טוענת שהוא טועה ../images/Emo13.gif

לך תוכיח לי שאני טועה. או שהוא יוכיח לי, אבל הוכחה שגם אני אבין ואקבל, לא ציטוטים ממשהו שהוא כביכול כתב.

דוד1000

New member
אין ספר דומה באף אומה

בס"ד נותן התורה הצליח לשכנע אנשים להעביר לדורות שאחריהם סיפור שבו יש ניסים המראים שליטה בבריאה לעיני עם, אותו עם קיבל ספר זה. הוא אומר שאדם לא יכול לעשות מעשה כזה והוא מודיע נחרצות שאין עוד מישהו שעשה ויעשה דבר כזה וזה ההוכחה שהוא הבורא. כך טוען נותן התורה. ואכן אין ספר דומה באף אומה. זה לא הגיוני שמי שטוען שהוא ברא את כל היקום לא ימסור את התורה לכל אדם בר דעת בעולם שהוא ברא. אם אנחנו לא מכירים עוד ספר דומה לתורה אז אין ספר כזה, או שהוא לא ספר שמפריך את התורה.ספר התורה הוא הספר הכי מפורסם בעולם בכל הדורות. וכך צריכה להיות הדת שמפריכה את התורה. לכן אין להפריכה על ידי טיעונים שאולי יש באיזה מקום דת דומה רק שאנחנו לא מכירים. נותן התורה טוען שהוא ברא את כל היקום ולא יהיה מישהו שיטען אחרת. מי שטוען שהוא ברא את היקום ולא נותן התורה, צריך למסור ספר שיהיה מוכר לכולם ויש בו נסים ברמה יותר גבוהה. ושיהיה כתוב בו שהוא ניתן לאלא שראו את הניסים.

gwizard

New member
בולשיט

ביקשתי ממך שתראה לי נס ולא עשית זאת. איפה יש הרבה ניסים ? איפה אתה רואה אנשים מקבלים אותה ? בגלל יצורים כמוך, האנשים דווקא פונים מהיהדות. מקבלי תורה על ה*** שלי, תראה לי נס כחודו של מחט

דוד1000

New member
תקבל נס רק אחרי שתסכים להתפלל.

אם לא תפלל לא תקבל כלום ולא מגיע לך כלום. לא ענית כיצד הוא ידע שאין כמוהו בכל הכוכבים בכל הדורות.

ToryMaster

New member
האמת שלא.

הוא צריך להוכיח לי את הטענה שלו, לא אני את שלי. אגב, בגלל שאתה מתעקש לא להבין, אני לא בחור, אני בחורה, אישה, נקבה, יש?

gwizard

New member
אל תתרגשי

יהודי דתי מהסוג המזוייף מרגיש שלא בנוח לפנות לאישה במעמד שווה. האם שכחת כי נשים ביהדות צריכות לשתוק ולהיות במטבח ?

דוד1000

New member
מעמד האשה ביהדות

התא המשפחתי המלוכד, שאפיין את העם היהודי לאורך הדורות, נמצא בתהליך התפוררות. מדי שנה בשנה נפגעים מהתפוררות זו זוגות רבים וילדיהם – דור העתיד. היהדות מציעה פתרונות לשאלה הגורלית: כיצד להגיע לחיי נישואין מאושרים, משאת הנפש של כל אחד ואחת מאיתנו. במאמרים הבאים תמצאו תשובות לשאלות הבאות ולרבות נוספות: · מהו הצורך במסגרת הנישואין? · מהו סוד האהבה לפי היהדות? · כיצד ניתן לשמר גם בשנים מאוחרות את החיוניות המרגשת ואת ההתלהבות של ימי הנישואין הראשונים? · מהו המתכון לאושר ולסיפוק אמיתיים בחיי הנישואין? · כיצד מתייחסת היהדות לשאלת "מעמד האשה"? http://www.arachim.co.il/Articles/Articles.asp?CategoryID=50 http://www.bgu.ac.il/bjews/index.php?m=lib&node=mid_woman

RainBird

New member
אם משהו מתפורר והופך לקומפוסט כנראה שהגיע זמנו למות. זה שמשהו היה מוצלח בזמנו לא אומר שהוא יהיה מוצלח באותה מידה בעתיד. ייתכן שהחברה האנושית והיהודית צריכה לראות את עצמה בראי המאה ה-21 ולא להתקע עם ערכים נושנים שישאירו אותה ארכאית ומתה. מה שלא משתנה מתנוון ומה שמתנוון מת.

דוד1000

New member
מדוע התורה לא זקוקה ל"שיפוצים"?

תשובה: אתה צודק, כאשר היצרן הוא בן אדם הדברים שלך נכונים- כמו שאנחנו רואים שכל יצרני התוכנות מכינים עוד ועוד עדכונים ושיפוצים לתוכנות שלהם פעם היה WINDOWS95 ווינדאוס95 אחר כך 98 אחר כך 2000 אחר כך XP , וכך גם במכוניות כל שנה מנסה החברה לייצר מכונית יותר משוכללת ומותאמת למציאות המשתנה ולאופנה, וכך בכל שטח בחיים אנחנו משתדלים לשפר ולהתאים את ה"מוצר" לדרישות הדור החברה והסביבה. אבל 2 הבדלים יש, תאר לך שיצרן התוכנה הכין מראש הוראות לכל מצב שיווצר בעתיד, כל שיפור שיידרש בתוכנה היצרן כבר ידע והכין אותה מראש לדרישות האלה. נניח יצרן ייצר תוכנה לניהול עסק, אז כל שינוי בעסק באחוזי המע"מ באחוזי הרווח הכל כלול בתוכנה כבר מראש לכן לא צריך אף פעם לעדכן אותה כי בתוכה כלול כל השיפורים שידרשו. http://www.olam-jew.com/shut/shipuzim-batora.htm

gwizard

New member
לשם שינוי אנו מסכימים

מערכות הפעלה יוצאות כל פעם מחדש עם שם אחר למרות שהשינויים בהן מזעריות, חסרות הגיון טכנולוגי ונעשו בגלל דבר אחד - כסף, לא בגלל שינוי זה או אחר. זה בלתי אפשרי לחזות כל השינויים האפשריים כי יש כמות אינסופית שלהם. בדיוק כמו בתוכנה לניהול עסק שם אחוזי המע"מ תלויים במחוקק, כך גם בתורה. העולם משתנה כי אנו, האנשים, משנים אותו. תורה כיום לא מותאמת לכל מצב אפשרי כי האנשים כיום שונים ממה שהיו דאז. התרבות שונה, החברה שונה והמצב שונה. תורה לא יכולה לעמוד בשינויים אלו ללא עדכונים בדיוק כמו בשינוי אחוזי המע"מ מ-17 ל-16.5 היה צורך לעדכן את כל התוכנות. דוגמה: לא לחטט באף בשבת. דוגמה נוספת: רמב"מ. עוד דוגמה נוספת: התנתקות. דת יכולה להתעדכן בהתאם לרוח התקופה או למות.

דוד1000

New member
מותר היה לקנח את האף

"זה בלתי אפשרי לחזות כל השינויים" ת. בורא העולם כל יכול הוא יכול לחזות את כל השינויים. נא לראות נבואות שהתקיימו בתורה. מותר היה לקנח את האף בשבת. על כך בפורום שאני מנהל משנה. "ואנשי הגבול יסובבו מעיר לעיר ולא יחוננו" בגמרא המפורסמת סוטה מ"ט ע"ב, בעקבות משיח, כלומר בסוף הגלות לפני ביאת משיח, החוצפה תגדל והיוקר יאמיר, שהכל עוסקין במשתאות, והמלכות תיהפך לכפירה בה'.. ועוד אומרת שם הגמרא: "אנשי הגבול יסובבו מעיר לעיר ולא יחוננו." אין צורך להיות בעל הבנה גדולה לאמר שהגדרה זו "אנשי הגבול" מתאימה ל"אנשי יש"ע" מאוד, שהרי הם יושבים על גבולותינו עם הערבים, ואכן הם מסובבים מעיר לעיר, קושרים סרטים כתומים ומוחים ומתחננים ומפגינים לבל יכריחום לנטוש את ביתם שבגבולות הארץ. ואולם למרות כל הצער שמפגינים אנשי השלטון, אין חונן את אנשי יש"ע, כמו שהגמרא אומרת "ולא יחוננו", ומסיימת שם הגמרא, "על מה יש לנו להשען על אבינו שבשמים"

למעלה