ראיון באב"ג

litallit

New member
איזה לחץ....

אני גם מאוד מקווה שעברתי....עכשיו אני אפילו עוד יותר לחוצה אם אתה אומר שקשה לעבור אצלו!!!

Corpus Magnus

New member
קחי את זה בקלות !!!

שרייבר עושה רושם של בחור עם ראש על הכתפיים, לא סתם שמו אותו אחראי לוועדת הקבלה. אני לפחות מאמין שהוא התרשם ממני לטובה, באיזהשהוא מימד לפחות. כמובן שדעתי תשתנה 180 מעלות אם לא אתקבל לראיון השני :) :) :)

litallit

New member
אני אנסה לפחות....

אב"ג היא לא המועדפת שלי....5 שעות נסיעה מהצפון הרחוק....! אבל בכל זאת אני אתאכזב מאוד אם אני לא אעבור...!

Corpus Magnus

New member
לא לשכוח את החסרונות....

אב"ג היא אמנם אופציה, ואם אני אתקבל אני עדיין ארוץ עירום ברחבי רמה"ש כאשר אני עולץ (איך אני אוהב את המילה הזאת, הומואית, אבל עם קורטוב של טמטום) ושמח וצועק בקולי קולות : "I'm Gonna Be a Doctor, Bitch" אבל (וזה אבל גדול ! ענק ! גורגונטוני משהו, קולוסאלי בטירוף !) אם אני לא אתקבל, אני עדיין לא אהיה על הקרשים, כי עם כל הכבוד לאוניברסיטה היוצאת מן הכלל, העיר שבה היא נמצאת היא מדגרת עארסים, חמה, פרימיטיבית, מחורבנת, שעושה מצב רוח איום ונורא. רק לעבור בתחנה מרכזית ולראות שוב את כל האנשים המוזרים (Freaks of Nature) יגרום לי לבחילה מחדש. 3 שנים אני עובר דרך התחנה הזאת, ונטפלים אלי אנשים בבקשה שאני אתן להם כסף. זה משגע אותי, שימצאו עבודה - המוזר המגובס עם המצתים, ההוא עם הבטן המנופחת, הבחור המוזנח והמסריח (באמת הוא ממש מסריח) שנדבק אלייך עד שאתה נותן לו כסף, "ריפליס, תאמינו או לא" אמרו שיבואו לצלם שם, אבל הם לא באו !!! הם לא באו !!!! אני שירתתי בדרום, אני שונא את הדרום, זה מקום מתועב ומסריח, ויסלחו לי כל אלו שגרים שם אבל השירות שם היה טראומתי בשבילי ואני באמת לא מבין מה רבע מיליון אנשים מחפשים בנגב.

dorin276

New member
לא סולחים

בעיניי זו לא דרך להתבטא בנוגע לב"ש והנגב. "מדגרת ערסים חמה, פרימיטיבית..." ?? חבל לשמוע אנשים מדברים כך על עיר מגוונת, שיש בה מזה ומזה. יש גם "ערסים" - כמו בכל מקום בארץ - ויש גם אנשי רוח, מדענים, רופאים, מרצים, עורכי דין, מורים, מוסיקאים ואנשים טובים רבים אחרים. מה רבע מיליון אנשים מחפשים בנגב? יש הרבה אנשים שהנגב הוא בית בשבילם. מי מביניהם שגר בעיר או יישוב קטן, מושב או קיבוץ, ומי מביניהם שגר במאהל. יש כאלה שהמגורים בנגב הם שליחות עבורם. למשל, בן גוריון. יש כאלה שמצאו בו את פרנסתם. הרבה אחרים אוהבים את הנוף המיוחד ואת האוויר הנקי (לפחות בחלק מהנגב...). ויש כאלה שפשוט מרגישים כאן בבית. מי שרוצה להיות רופא, עצוב לשמוע אותו מתבטא כך ומזלזל באנשים, במיוחד אלה הזקוקים לעזרה. הרי אלה יהיו המטופלים שלך.

kontsy

New member
אני איתך! ../images/Emo46.gif

באמת משהו שבאמת קשה לשמוע מפי מישהו שמנסה להתקבל שם. אני באמת מאחלת לכולם בהצלחה אבל אני אהיה קצת עצובה עם מישהו עם דעות כאלה קיצוניות יתפוס לי את המקום בב"ש. כי אני ממש רוצה ללמוד בב"ש, שחוץ מ"מדגרת ערסים" היא עיר שהאוירה האוניברסיטאית בה מ-ד-ה-י-מ-ה! אגב לרקורד - אני גרה וגדלתי בת"א

mazuzboy

New member
ואיי

אני הייתי רק פעם אחת בעשור האחרון בבאר שבע (בראיון שלי) וגם אני שמתי לב למגובס עם המצתים, נפל לו הכסף אז עזרתי לו להרים. איש עם נוכחות הייתי אומר

sandra cat

New member
לא יאומן!!! ../images/Emo46.gif

אני ממש בשוק כבר עברה חצי שעה מאז שקראתי את ההודעה שלך, ורק עכשיו מצאתי את האוויר להגיב על הדברים הביזיוניים ששמעתי מפיך אני גרה בבאר שבע כבר 22 שנה, ואני לא ערסית ולא פרימיטיבית אנשים שמבקשים כסף יש בכל מקום , גם ברמה"ש ה"נאורה" , ולידיעתך- האיש עם המצתים לא מבקש ממך כסף! הוא מוכר את המצתים לפרנסתו וכל עבודה מכבדת את בעליה!!!!! וכן אני קונה אצלו מצתים כבר מעל 5 שנים והם המצתים הכי טובים שאי פעם קניתי, ובחיים לא הייתי קוראת לבן אנוש אחר "מגובס" או "מסריח" כולי תקווה, באמת עם כל הלב, שלא תתקבל לבאר שבע. לא בגלל שאני רוצה שיאונה לך רע, אלא פשוט בגלל שלא הייתי רוצה אנשים כמוך בשנה מתחתי בפקולטה בן אדם עם דעות כאלה מכלילות גזעניות ומרגיזות כבר מזמן לא שמעתי ואם השרות הצבאי שלך היה מסריח, כנראה שאתה עשית אותו מסריח ולא המקום שבו נמצא הבסיס כי לפי רמת הדיבור שלך- אתה בסך הכל בן אדם קטן עם דעות קטנות וצרות עין שאין לו מה לחפש בפקולטה נאורה כמו באר שבע אני באמת מקווה שבתור רופא (אם איזשהי פקולטה תקבל אותך) תעבוד באיזה קליניקה פרטית שבה לא יגיעו אליך אותם זקנים עם הרגליים המסריחות (חולי סכרת) השמנים עם הכרס (בעלי הכולסטרול) והמובטלים המסכנים שבאים לבקש אישור מלה ללשכת התעסוקה. המקום המתועב באמת זה לא הדרום, אלא המקום שנותן במת דיבור לאנשים כמוך שיהיה לך שבוע טוב מקווה שלא לעוד הרבה אנשים הצלחת להעלות ככה את הסעיף

asiuta

New member
../images/Emo46.gif

איך יכול להיות שאדם שרוצה ללמוד רפואה יכול לדבר ככה על אנשים אחרים, ועוד לא להתבייש ולכתוב את זה במקום כמו הפורום הזה? אני לא יודעת מה בדיוק הייתה הכוונה שלך, יכול להיות שזה יצא יותר גרוע ממה שהתכוונת, אבל זה קצת לא אנושי לדבר בצורה כזו על בני אדם אחרים. לא כולם נולדו עם כפית של זהב בפה, ולקבצנים שאתה מדבר עליהם יכול להיות סיפור חיים מאוד כואב שהביא אותם למצב שבו הם עכשיו, ולך אין הרבה זכות לשפוט אותם בלי לדעת עליהם שום דבר. הרתיעה הזאת מאנשים שהמזל לא שפר להם, ההתבטאות הזאת "freaks of nature" מראה שכנראה יש לך עוד מה ללמוד על כבוד לכל יצור אנושי, משהו שלדעתי הכרחי לאדם שמתעתד להיות רופא. אני מקווה שתפנים משהו מהתגובות שלי ושל סנדרה לפני ותעשה עם עצמך קצת חשבון נפש. שבוע טוב.

אביביאן

New member
כל הכבוד לך!!

לפעמין מה שאנשים מוציאים מהפה שלהם מעורר בי תחושת קבס וגועל!

Regina Phalange

New member
תתפלא,

אנשים מבקשים כסף גם בתחנה המרכזית של ת"א. תמיד, לא משנה מתי אתה בא לשם, יהיה את ההוא שנתקע עם האוטו ומבקש מכל מיני אנשים 20 שקל כדי להגיע לאשקלון... קבצנים יש בכל מקום ערסים יש בכל מקום מוזרים יש בכל מקום ולסיכומו של דבר, ההכללה שלך לא לעניין (ולא, אני לא גרה בבאר שבע, הייתי שם רק ב-2 ריאיונות וכמה שטויות של הצבא)

Corpus Magnus

New member
לכל אותם מגיבים : הבהרות !

1. אני מודה שחלק מהדברים שאמרתי היו לא במקום, היה שם איזה ניסיון להומור שחור שכנראה הרגיז יותר מאשר בידר. ועכשיו ברצינות : 2. במהלך 3 שנות ההיכרות שלי עם באר שבע, נשדדתי באיומי סכין, הצ'ימידאן שלי (עם כל הציוד הצבאי) נגנב ברגע שעליתי לאוטובוס לבסיס, הפלאפון שלי נגנב, ספגתי קללות, איומים, ביטויים התואמים אנשים תת תרבותיים ונקלעתי בעל כורחי לקטטה המונית שהתעוררה בעזרתם האדיבה של ציבור אנשים פורעי חוק וסדר שהיה טוב לכולנו אילו לא היו באים איתנו במגע. בנוסף על כך, חם שם, האווירה המדברית החומה צהובה מדכאת לגמרי, הרחובות (שיצא לי לעבור בהם) מטונפים להחריד והבתים מטים ליפול. אני חושב שלאור ההיכרות ארוכת השנים שלי לפחות עם החלקים הפחות טובים של העיר, יש לי את כל הזכות שבעולם לסלוד ממנה - וכאן אני אעשה הפסקה מתודית לשם הסבר : אני לא עושה הכללה, ממה שראיתי האיזור הצפוני של העיר מקסים. יצא לי לבקר בו בדיוק לתקופת הראיון הראשון. האוניברסיטה עושה רושם של מקום מדהים שאני מאד רוצה ללמוד בו. חבל לי מאד שהאיזור הזה נלווה לאיזורים האחרים שבהם נאלצתי לעבור. 3. לגבי האנשים שפירטתי : האיש עם המצתים מגובס בצוואר תקופה לא נורמלית (4 שנים, יותר ?!), הוא עושה את זה (כנראה) כדי ליצור אמפטיה מצד האנשים שעוברים ע"מ שיקנו אצלו, וזה משגע אותי שהוא לא מבין את ההשלכות של מניעת תנועה כל כך ממושכת ממפרק הצוואר. 4. לגבי הבחור המסריח : וכאן יש לי המון מה להגיד, במקום להטפל לאנשים בתחנה מרכזית ולהטריד אותם יש לי הצעה קונקרטית - שילך לעבוד !! והנה עוד הצעה קונקרטית (II) - שילך להתקלח !!! הוא בריא, חזק וגבוה, הוא יכול יפה מאד ללכת לעבוד בשיפוצים או בבניין. 5. לגבי הבחור השמן : כל מה שהוא עושה הוא לרמות אנשים שהוא מנסה להגיע לאמו החולה בכרמיאל, משתמש באותו סיפור כיסוי כבר חודשים, ובפעם הראשונה שרציתי לעזור לו ולא היה לי כסף בארנק, האדון הטוב הואיל לכוון אותי לכספומט הקרוב כדי שאמשוך עבורו 50 ש"ח !!! ואם זה לא מעורר זעם (עבודה ?!?!?! שילך לעבודה ?!@!??!?!) אז אני לא יודע מה. 6. לסיכום, את דעתכם אכבד, אם כי עם חלק גדול ממנה אני לא מסכים. אני אשמח ללמוד באוניברסיטה בב"ש, אבל רק בתחומה, ובשום פנים ואופן לא נראה לי שאעזוב למרחק של יותר ממספר קילומטרים ממנה. כמה אירוני : כל פעם שהגעתי לתחנת ב"ש מרכז וירדתי מהרכבת במהלך שירותי הצבאי, נשבעתי שלעולם כף רגלי לא תדרוך בעיר הזו שלא לצורך, ושאחרי שאשתחרר אני לא אראה אותה יותר לעולם - והנה מתברר, זהו המקום האטרקטיבי ביותר ללמוד בו רפואה. 7. בכל מקרה מקווה שהתרצתם, לפחות חלקית, שיהיה ערב טוב.

kontsy

New member
אתה מודע לכך...

שחלק מהלימודים בב"ש הם המרפאות שלעיתים נמצאות באיזורים הפחות טובים בעיר וחלקן בכפרים הבדואים סביבה? וכי ההצהרה שלך "אני אשמח ללמוד באוניברסיטה בב"ש, אבל רק בתחומה, ובשום פנים ואופן לא נראה לי שאעזוב למרחק של יותר ממספר קילומטרים ממנה" עלולה להית מאוד בעייתית בתור רופא או סטודנט לרפואה. הרי כבר בראיון הראשון היית צריך לחתום שהם יכולים לשלוח אותך לתיזנאבי מצידם... ואני לא מבינה איך האיזורים הגרועים של ב"ש יותר גרועים מהאיזורים הרעים של ת"א...

Corpus Magnus

New member
אני גם לא מסתובב בדרום ת"א...

ואף אחד לא אמר שת"א טובה יותר, את הנחת את זה.

פרזיטים יש בכל מקום

גם ברכבת יש מדי שבוע, בדר"כ ברכבות של יום ראשון, בחור צעיר (אני לא נותן לו 15) ושמן, שעובר קרון קרון, ומריץ מונולוג שלם אודות אימו החולה וחמש ילדיה (ורק עתה נולדה תינוקת), כמובן שהסיפור משתנה לעיתים, מבלי משים. השפה שלו יחסית גבוהה, הוא לא מלוכלך, אבל עדיין פרזיט. פגישה עם נדכאי החברה, וענייה היא משהו יומיומי, ולא רק לרופא. גם באיזורים "טובים" אתה עשוי לפגוש כאלו, גם באוניברסיטת ת"א שדדו אותי (לאור היום!), כך שאין לי אמונה שדווקא בב"ש הריכוז גדול יותר (פשוט לצערך הגעת למקומות הדוחים יותר, יש כאלו בכל עיר..) אני חושב שההכללה על ב"ש אינה נכונה, מבלי להכנס לוויכוח, על היותך מתאים לרפואה או לא (קטונתי).

Corpus Magnus

New member
עשיתי עוול : ההכללה לא נכונה.

הנה אני מודה ומתוודה. לא יעזור לאף אחד, אני לא אוהב את העיר הזאת.

natalysh

New member
אז חבל שנרשמת אליה...

עם כל הכבוד לרפואה או לא, אם תצטרך לבלות 7 שנים בעיר שאתה לא אוהב, זה יכול לגמור אותך.

Corpus Magnus

New member
כולם ממהרים לצלוב אותי

אבל כשאני מגיע עם עדויות וטיעונים קונקרטיים, אתם שותקים כמו כבשים.

למעלה