ראיתי אתמול - בזיון ואפילו רמאות

GOOPY11

New member
ראיתי אתמול - בזיון ואפילו רמאות

קראתי חלק מהדברים שאנשים כתבו פה והתעצבנתי עוד יותר ,יש עדיין אנשים שמסים להסביר דברים שלא נפתרו ויש המון !! ,אתם לא מבינים שהכותבים של הסדרה עבדו עלנו/סידרו אותנו אפילו על העניין הכי בסיסי מהו האי הם לא ענו ,דברים שמתנגשים אחד בשני,תעלומות שהסתיימו בקול ענות חלושה או גרוע מזה לא הסתיימו בכלל תחשבו על זה - הכותבים יושבים כותבים פרק ומוסיפים איזה תעלומה קטנה שהם יודעים שהם לא יפתרו אותה ופשוט מגחכים על הצופים שייבנו עלהם תאוריות על גבי תאוריות אומרים שאקדח שמופיע במערכה הראשונה חייב לירות במערכה השלישית - כאן היו אקדחים ורובים,תותחים וטנקים ולכולם היה מעצור אנשים תחשבו !!!! - אנחנוווהתמדנו לראות את הסדרה בגלל התעלומות ,בגלל המסתורין ,אותי לא מעניין ההתפתחות של הדמויות ושטויות כאלה ,אם רציתי לראות סדרה על התפתחות דמויות הייתי רואה עקרות בית נואשות ואל תגידו לי שהכותבים רוצים שאני אפעיל את הראש שלי ,כי להם לא היה תשובות -יופי של שיטה מצאו להם - נזרוק שטויות והצופים כבר יעשו עם זה משהו אם נוריד את כל התעלומות והדברים הלא פתורים בסדרה (עם קצת שיפוץ קל) ניתן להפוך את 6 העונות למיני סדרה אז תפסיקו לעשות את העבודה של הכותבים ולנסות לפתור להם את התעלומות ,כי זה מה שהם רוצים - כי להם אין בכלל תשובות ***** מעולם לא היה להם **** זהו - נכתב בעצבים (ראבק אפילו מהו האי הם לא ענו ) אה ועוד שאלה קטנה לסוף - אם תצא סדרה חדשה שלהם באותו סגנון - אתם תצפו בה ?

אל תכתוב בהכללה

אותי למשל לא מעניין במיוחד התעלומות והמסתורין "ושטויות כאלה", הם רק תבלין (נחמד, מעניין) לסיפור האמיתי שהוא סיפור התפתחות הדמויות. אז אנא.

GOOPY11

New member
אתה במיעוט

תהיה כנה היית רואה את הסדרה בלי כל המסתורין הזה ? היית סוחב 6 עונות עם הפסקות ארוכות בין עונה לעונה ,בשביל לראות כמה דמויות מתפתחות ? יש הרבה סדרות דרמה יפות שבהם דמויות מורכבות ומתפתחות וחוץ מזה הסדרה הגיעה לסופה וסחבה 6 עונות ומיליוני מעריצים רק בגלל המסתורין והתעלומות ,בלעדיהם העונה לא היתה מיוחדת ולא היתה סוחבת יותר מעונה ובטח לא היה כזה באזז תקשורתי והיה לה מעריצים מעטים ואתה כנראה בינהם

אמרתי שהמסתורין היו תבלין חשוב

הם איפשרו ליצור דמויות הרבה יותר מורכבות ויחסים הרבה יותר מרתקים ביניהן. בלי המסתורין הדמויות היו יותר שטוחות והסידרה היתה פחות מעניינת. אבל זה לא אומר שאני חייב לדעת בדיוק מה המרכיבים של היין המכושף שגרמו למי ששתה אותו למה שגרמו. ואני חוזר ואומר: לתעלומות העיקריות (למה לא רואים את האי, איך התרחשו הקפיצות בזמן, למה כולם התעניינו באי וכו') - הם נתנו תשובה מלאה ומדעית ומדוייקת, גם אם קצרה (כי זה כאמור לא עיקר הסידרה), וגם לשאלות אחרות (מהיכן בא ריצ'רד ולמה הוא לא מזדקן, מי זה העשן, מי זה ג'ייקוב וכו') נתנו תשובות מספקות בהחלט.

Dumina

New member
גם אני מפגועי אבודים.ומה חושבים בעולם?

גם אני צופה אדוקה כבר שש עונות. אני חייבת לציין שבכיתי בלא מעט פרקים בסדרה, אבל בפרק סיום שכולם מתייחסים אליו כמרגש, קיללתי די הרבה והתלבטתי אם לשבור את המסך עכשיו או עוד מעט. מסתורין, מסתורין אבל גם בסדרות מסתורין צריכות להינתן תשובות. אני לא אמורה אחרי הפרק האחרון להמשיך לשבת ולשבור את הראש בלמה אולי זה קרה ומי לעזאזל מת, באיזו שנה, ולמה הם ביחד ואיך הם מתו ומה קרה ומי ידע ועוד כל מיני קושיות שהתעסקתי בהן שש שנים בזמן הצפיה בסדרה. השתינו עלינו בקשת אבל לפחות זה קרה בתוך מערה מוארת עם רעידות אדמה. לכל האנשים המסופקים שמרגישים שזהו, הכל בא על מקומו לשלום. אשמח להזמין אתכם לקפה/ בירה ופיצוחים (זה בטח יקח שעות) אם תוכלו בבקשה להסביר לי את כל מה שלא הבנתי (לדעתכם לא הבנתי את רוב העלילה). מה חושבים הצופים בעולם? יש עוד ממורמרים או שהישראלים היחידים?

למה חשוב לך איך בדיוק ברנרד מת?

כן, כולם מתו בלי יוצא מן הכלל, אבל למה כל-כך חשוב לך לדעת באיזו שנה? ומה זה משנה אם צ'ארלי מת מטביעה (אנחנו יודעים) וסעיד מפיצוץ (אנחנו יודעים) ורוז מסרטן (אנחנו משערים) וברנרד משיברון לב על מותה של רוז (סתם השערה)? האם זה עיקר הסידרה? האם את לא יכולה להסתפק ב"הקטע הזה התרחש לאחר מות כל הגיבורים"? לשבחם של היוצרים ייאמר שהם דאגו גם לאלה שרוצים תשובה על כל דבר. הם הסבירו את עניין הקפיצות בזמן ובמרחב ולמה כולם מתעניינים באי (הסבר מדעי) ואת עניין המספרים (הסבר פסאודו-מדעי שהם המציאו אבל הסבר יפה) ואת העשן ואת ג'ייקוב ואת ריצ'ארד ואת שאר הגיבורים (הסבר עלילתי), ובפרק האחרון - הטוב ביותר בסידרה לטעמי - הם נתנו תשובה נפלאה למה שכולם חשבו כל הזמן שהוא "עולם מקביל" ופיתחו מיליון תיאוריות (שגויות) להסביר איך הוא יכול להתרחש. ההסברים היו לפעמים קצרים ושוליים כי הם ממש לא עיקר הסידרה, אבל מי שרצה - יכול היה לקבל אותם. נכון, לא על הכל הם ענו. ליבי נשארה מסתורית (כי השחקנית אולצה "להתפוטר"), וולט נשאר מסתורי (כי השחקן צמח מהר מדי) ויש עוד כמה נקודות שוליות שלא נפתרו. זה יכול לקרות בסידרה של למעלה מ-120 פרקים עם כל כך הרבה שחקנים ועם הרבה אילוצים חיצוניים, וזה באמת בשוליים.

Dumina

New member
לא הייתי מספיק ברורה

השאלות ששלפתי כאן לא באמת אלה שלדעתי לא נענו, ניסיתי להראות עד כמה יש חורים בתפירה הכ"כ לא מקצועית שניסו לעשות כאן. בשבילך חלק מהדברים שוליים, בשביל אחר הם העיקר. אתה קורא לזה הסברים, אני קוראת לזה "נו, באמת" :)

השאלה היחידה שהעלית היא...

"למה אולי זה קרה ומי לעזאזל מת, באיזו שנה, ולמה הם ביחד ואיך הם מתו ומה קרה ומי ידע". מה שניסיתי לומר הוא שהתשובה הזו לא מהותית לעלילה. לא הייתי רוצה לראות שורה ארוכה של פרקים בהם רואים בדיוק איך כל אחד מעשרות האנשים גסס ומת. גם בספר בראשית כתוב "ויהיו כל-ימי אדם אשר-חי תשע מאות שנה ושלושים שנה וימות" - ואף אחד לא טורח לספר איך. אם יש לך עוד שאלות שהן העיקר ולא קיבלת עליהן תשובה - העלי אותן וייתכן שתקבלי, על רוב השאלות המהותיות יש תשובות ברורות.

השורד

New member
יש שאלות גדולות שנשארו פתוחות

ונפתרו בעזרת תשובות לאקוניות כמו "זה חוק של ג'ייקוב" או "זו מחלה". זו תשובה ששקולה ל-"זה קסם". ובנוסף יש כמה סתירות שהכותבים לא יישבו: לדוגמא מצד אחד dead is הם טענו ש-dead, ומצד שני סעיד וקלייר חזרו לתחיה.

JohnLocke

New member
לא, הוא רק אמר שהיא נדבקה כמו סעיד

הוא לא אמר שכדי ליהדבק צריך למות.

חלק מהסידרה הוא מיסטי...

ובחלק הזה יש בהחלט לגיטימיות ל"זה חוק של ג'ייקוב", בדיוק כמו שיש לגיטימיות ל"May the force be with you" או "והארץ היתה תוהו ובוהו". מיסטיקה לא מסבירים אפילו אם היא מהות העניין, וכאן היא היתה רק כלי שרת.

Tapudy

New member
כן אבל

המיסטיקה נחשפה רק בעונה השישית של הסדרה. עד אז הושלנו שהסדרה היא מדע בידיוני. במושג מדע בידיוני יש את המילה "מדע" כלומר בסדרה כזאת צריך להיות הסבר פסודו מדעי למיסתורין שמתרחש. זה מאוד זול מה שהם עשו שהפתרון להכל הוא מיסטי לגמרי מה ששקול ללהגיד "זה היה הכל קסם". לא רואה איך זה יכול לספק את מעריצי הסדרה האמיתיים ששפכו מילים כנהרות על כל קונספט קטנטן שהסדרה רמזה עליו (והם עדיין עושים זאת).

לאו דווקא

מפלצת עשן זה מדע? ג'ייקוב זה מדע? רוחות רפאים של אנשים מתים זה מדע? אבודים לא היתה מעולם סידרת מדע בידיוני. גם אם נתעלם מהנושא העיקרי (התנהלות אנושית), הרקע שלה היה שילוב של מדע רגיל - אמנם קצת "מיופה" ומתוח מעבר לגבולות הטכנולוגיים של היום - ושל מיסטיקה במובן הפשוט ביותר של המילה. אני לא יודע מה זה "מעריצי הסידרה האמיתיים". אני כן יודע שאנשים שונים נתנו חשיבות שונה לנושאים שונים.

Tapudy

New member
כל דבר מוזר אפשר למסגר עם הסבר מדעי

מפלצת העשן יכלה לקבל תירוץ מדעי. אני זוכר למשל שבהתחלה הייתה תיאוריה שמפלצת העשן מורכבת מטכנולוגיית נאנו רובוטים (אולי מערכת הגנה שהצבא/דארמה בנו). גם הלחישות יכלו להיות מוסברות בעזרת תירוץ מדעי. אבל צריך להפריד את הסדרה שראינו לפני העונה השישית לאחרי. עד העונה השישית לא היו אלמנטים מיסטיים מובהקים. הוליכו אותנו שולל שלכל דבר יהיה הסבר מדעי ולא הייתה הוכחה חותכת לכך שמשהו מיסטי קורה באי. אם הייתה הוכחה כזאת אני בטוח שחצי מהצופים של אבודים היו נוטשים מזמן. הקונספט של ג'ייקוב כאל נכנס רק בעונה השישית וזאת בדיוק הנקודה שלי. הוא אלמנט מיסטי שנכנס רק ממש בסוף הסדרה בניסיון אחרון לסגור את הכל וזה נעשה בצורה הכי גרועה שיש. אני חושב שאם הכל בסדרה היה מתחבר בצורה הגיונית (כמו משהו עם מסע בזמן או ניסוי של דארמה שגרם להכל) זה היה הרבה יותר מספק מההסבר שהכל היה קסם. רק שאם אתה צריך לחבר הכל בצורה הגיונית זה דורש הרבה יותר יצירתיות ומאמץ ממה שהכותבים היו מוכנים לו כנראה.

too addictive

New member
הסדרה אכן היתה מיסטית מההתחלה

להגיד "לא אמרו לך את זה ישירות" זה להתעלם מהסימנים שהיו לאורך כל הדרך: לוק החל ללכת, וולט גרם לציפור למות, אנשים שהכירו בעבר בצורות שונות נפגשו פתאום על טיסה אחת, מספרי מזל שמופיעים בכל מקום, אדם שלא מזדקן, והרשימה ארוכה.... הסדרה היתה בעלת אופי מסטי מההתחלה. אני חושבת שאם לכל דבר קטן היו מוצאים סיבה הגיונית זה היה ממש משעמם, וחלק מהכיף שלה היה בזה שצריך להתחיל לנחש ולתהות, אם זה קרה ככה בגלל התערבות אלוהית או בגלל מדע או אלוהים יודע מה. אתה יכול להתרעם על שלא ענו על זה מההתחלה, אבל להגיד שהיא לא היתה מיסטית? הויכוח המרכזי שלה היה אמונה נגד מדע.

Tapudy

New member
אוקיי, אני מוכן לקבל את זה

הסדרה אכן עשתה דיונים על אמונה ומדע. היה לנו את ג'ון לוק איש האמונה מול ג'ק איש המדע. נכון שקרו דברים מוזרים בסדרה אבל אני חושב שרוב האנשים ציפו להסבר הגיוני למה שהם רואים. גם ההצהרות של התסריטאים שיהיה הסבר הגיוני ופסודו-מדעי להכל לא עזר לנו להבין שזה הכל מיסטיקה. לצערי בסוף האמונה נצחה מה שגרם לסוף מאכזב שהוא כולו מתבסס על קסם במקום על היגיון.

Tapudy

New member
הכוונה שלי ב"מעריצי הסדרה האמיתיים"

זה אנשים שהשקיעו גם זמן מחוץ לסדרה לקרוא ולכתוב בלוסטפדיה ובפורומים על הסדרה ולא היו צופים קז'ואל שקיבלו את מה שהם רואים בפרקים וזהו. אישית אני לא מבין איך מישהו היה יכול בכלל לעקוב אחרי העלילה בלי לוסטפדיה

למעלה