ראיתי אתמול - בזיון ואפילו רמאות

שלוש הערות אגב לגבי סעיד...

1. מי אמר שסעיד חזר לתחייה? לוק לא היה לוק, כריסטיאן לא היה כריסטיאן, מאיפה הוודאות שסעיד הוא סעיד? 2. מי אמר ש"לא חוזרים לתחייה" זה חוק? בסך הכל ריצ'ארד אמר שלא ראה אף אחד שחזר לתחייה, ונדמה לי (אני לא בטוח) שגם בן אמר דבר כזה - אז מה? 3. למה זה חשוב?

JohnLocke

New member
סעיד היה סעיד

סמוקי היה תקוע בתור דמותו של לוק, אז אין סיכוי שהוא חיקה את סעיד. בנוסף, הרי ראינו שסעיד חזר לתחייה בגוף שלו, בעוד סמוקי רק מעתיק את ההופעה, הוא לא משתמש בגופה.

זה לא חייב להיות סמוקי

או שסמוקי לא חייב להיות מוגבל לגוף אחד - יש הרבה אפשרויות. כולל כמובן זו שסעיד הוא אכן סעיד.

Tapudy

New member
מאוכזב כאן

נראה שכמו בישראל, גם בעולם אנשים חצויים למחנה מאוכזבים ומחנה מרוצים. את מוזמנת לראות את שרשור המאוכזבים הרשמי בפורום לוסטפדיה: http://forum.lostpedia.com/official-dissapointed-end-feel-like-t58267.html יש לו יותר מ200,000 צפיות וכמעט 1400 הודעות עד כה. אני אישית לא מבין איך מעריץ של הסדרה שטרח לקרוא מסביב, להמציא תיאוריות וכו' יכול להיות מרוצה מהסוף. נראה לי שזה סתם שכנוע עצמי לזה שהם לא בזבזו את הזמן לחלוטין. אפשר לזרוק את כל התיאוריות לפח אלא אם כן התיאוריה אמרה "זה שני אלים שנלחמים על האי והם הביאו את כולם, הסוף!". משום מה זה נראה עכשיו לכולם מאוד הגיוני בעוד שעד סוף עונה 5 הושלנו שזה סיפור מדע בידיוני עם הסבר פסודו-מדעי ולא החרא שמכרו לנו כסוף.

יפעת777

New member
../images/Emo45.gifבאמת נראה יותר שכנוע עצמי לזה שהם לא

בזבזו זמן. צודק בכל מילה

GOOPY11

New member
הם נתנו תשובות רק לדברים שהם יכלו לתת

או היו חייבים לתת כמו ענן העשן ,ריצ'רד וכו' אבל התעלמו לחלוטין ממה שהיה להם קשה לענות וחשוב מאוד לי להגיד שהרבה מהתעלומות והמסתורין שהם לא פתרו ,הם אלה שנתנו להם חשיבות !!! , והם אלה ששיחקו על זה הרבה פעמים וחלק מהפתרונות שלהם ממש בושה - כמו מספרי הלוטו של הרלי הם המספרים של המועמדים לרשת את ג'קוב - יופי טופי ,מה הקשר,באותו מידה הם יכלו להגיד שזה נ.צ או משהו כזה, ועוד הם שיחקו על זה הרבה פעמים במהלך העונות ,מישהו זוכר כמה דיברו וכתבו ודשו במספרים האלה ? (איך,כמה למה) אבל זה עוד קטן יש עוד המון דברים גדולים יותר ,פשוט כבר כתבו כאן הכל הם "הזמינו" אותי לראות את הסדרה במקסמי שווא הפרום הזה היה קיים אם לא היו התעלומות והמסתורין ??? בקיצור תפסיקו יותר מדי לפרגן להם,תפרגנו לעצמכם ,חלק מהפתרונות שקראתי כאן במשך השנים הין בעשרות מונים יותר טובים משלהם

לגבי המספרים...

הם נתנו תשובה מאוד מדוייקת, אמנם משהו שהם המציאו אבל המצאה משכנעת. אם פיספסת, חפש "משוואת ולנזטי" (ונכון, זה גם מספרי הלוטו של הרלי וגם מספרי המועמדים). שוב, הם נתנו את זה רק עבור מי שחשוב לו, כי עבור היוצרים ועבור רבים מהצופים זו לא מהות הסידרה אלא רק כלי עזר מרתק לקידום הדמויות.

Dumina

New member
אז מה היא לדעתך מהות הסדרה?

אני שואלת באמת מתוך עניין. מהות הסדרה לדעתי היא (5 עונות ) המסתורין/ אפלה ושאלות שתפחו למימדי ענק והציפיה שהכל אמור להתבהר בעונה השישית, מהדברים הכי קטנים וחסרי חשיבות ועד השאלות הענקיות. מהות הסדרה היא לא הרומן/לא רומן בין קייט/ג'ייק/סוייר ולא מערכות היחסים בין הדמויות. זו לפחות דעתי.

מהות הסידרה לדעתי

היא ההתנהלות האנושית: השתנות, יחסים, קשרים, טוב ורע, אמונה ומדע... כל מה שקשור בבני אדם. מה שהופך אותה לסידרה מיוחדת, יחסית לסדרות (טובות לכשעצמן) כמו סיינפלד או סקס והעיר הגדולה, הוא שהאנשים האלה מושלכים לתוך תנאים קיצוניים (מדעית ומיסטית) הגורמים להקצנת ההתנהלות שלהם לרמה ההופכת את הסידרה למרתקת. הנה דוגמה: מה שחשוב לגבי המספרים זה הויכוח - להקיש אותם שוב ושוב בלי לחשוב ובלי לערער, או להפסיק ולראות מה יקרה (בהנחה שלא יקרה). מקור המספרים ממש לא רלוונטי ולא משמעותי. כדי להוסיף מתח ועניין מסתבר שהמספרים האלה מופיעים בעוד מקומות, מה שמעיד שכנראה יש להם בכל-זאת איזו חשיבות ולכן ההכרעה בויכוח הנ"ל אינה טריוויאלית. היוצרים הבינו שבכל-זאת יהיו אנשים שיהיה חשוב להם לדעת מה בדיוק המקור של המספרים, אז הם המציאו את משוואת ולנזטי - אבל בשוליים, כי זה באמת לא מעלה ולא מוריד. היצירה, הניתוק והחיבור-מחדש בין קייט-ג'ק-סוייר היא אחד הדברים הקשורים להתנהלות האנושית, הרבה יותר מרתק וחשוב ומהותי מאשר רוב "השאלות הבלתי פתורות" המסתובבות בימים האחרונים ברשת.

יפעת777

New member
מהות הסדרה היא לעבוד על אנשים כמו שבן עבד על

הניצולים כשאין לו מושג בעצם מה הוא עושה

Tapudy

New member
זה לא הסבר אמיתי למספרים

משוואת ולנזטי דווקא היתה רעיון נחמד מאוד וחבל שהיוצרים לא מינפו אותו בסוף במקום להגיד שהמספרים הם מספרי מועמדים. בהסבר הנוכחי של המספרים זה הופך את משוואת ולנזטי לסתם עוד מקום שהמספרים הופיעו, כמו שהם הופיעו על ההאץ', בכפתור, בתחנת הרדיו, מספרי הלוטו וכו'. אין למופעים שלהם פשר אמיתי (חוץ מלהגיד "זה היה קסם של ג'ייקוב"). כמו כן, מה שכבר אמרתי בעבר, היוצרים אמרו שכל משחקי המציאות שהיו מסביב לסדרה הם לא קאנונים. כלומר, הם משתמשים באלמנטים מהסדרה אבל הם לא חלק מהמיתולוגיה הרשמית של היקום של אבודים ואי אפשר לקבל אותם כתשובה רשמית.

למה למנף?

די, נגמר, המספרים נועדו כדי להעלות את השאלה המוסרית-התנהגותית האם ללחוץ לנצח על הכפתור או להפסיק, הם מילאו את יעדם, למה צריך להתעסק איתם.

Tapudy

New member
אני מתעסק איתם כי הסדרה התעסקה איתם

אתה לא יכול עכשיו בדיעווד, שאין תשובה מספקת, להגיד שלא הייתה התעסקות רצינית במספרים במשך כל הסדרה. זה יפה מאוד כל הדילמה המוסרית שהמספרים העלו אבל אם הייתה פחות התעסקות איתם מעבר ללחיצה על הכפתור, הייתי יכול לתת לזה להחליק.

התעסקו זמן מסויים, פתרו ועברו הלאה

עיקר ההתעסקות היתה בעונה 2. אחר-כך חזרו לזה בקטן, רק בשביל האנקדוטה (למשל מספרי המועמדים). ואת התשובה למקור המספרים נתנו כבר לפני עונה 3. אז נכון שזו תשובה מצוצה מהאצבע, אדון אנזו ונזטי לא היה ולא נברא, סו ווט. העלו נושא, פתרו אותו, כמה אפשר לדוש בו 4 שנים מאוחר יותר.

Tapudy

New member
טוב קצת נמאס לי מהוויכוח הזה

כי גם לי וגם לך יש תשובות להכל. זה הכל עניין של פרספקטיבה ומה אנחנו מקבלים כסטנדרטים סבירים של כתיבה. אתה בוחר להתעלם, כמו היוצרים, מהדגש האדיר שניתן לכל אותם דברים מיסתוריים שהיו בסדרה. בדיעווד קל מאוד לתרץ שזה לא היה הפוקוס ו/או שהאלמנט מיצה את עצמו והיה נועד לשרת מטרה מאוד ספציפית (לרוב דרמטית גרידא לדבריך). המספרים הם רק סימפטום. היו עוד עשרות אלמנטים שקיבלו דגש רציני ובסוף לא התפתחו לשום דבר משמעותי. זה מצחיק איך מעריצי הסדרה המסופקים מציגים את כל האלמנטים האלה כסתם nitpicking בעוד שעד הפרק האחרון גם הם דשו בנושאים אלה בלי סוף.

לא הבנת את הנקודה העיקרית שלי

נכון, המספרים הם לא הפוקוס. נכון, האלמנט מיצה את עצמו. נכון, עבר הרבה זמן. אבל הנקודה העיקרית שלי היא - היוצרים נתנו פיתרון. עניין המספרים הוסבר היטב, הוא אינו תעלומה וכעת אין כבר שום טעם לדון בו.

Tapudy

New member
אבל אתה מפספס את הנקודה העיקרית שלי

לשיטתך יש שני הסברים למספרים: 1) נוסחת ולנזטי - מספרים שהתקבלו עקב נוסחה שנועדה לחשב את סוף העולם. תפקיד דארמה היה לחקור את המספרים במטרה שיצליחו לשנות אותם. (צריך לציין שהסבר זה הוא לא קאנוני לסדרה, אבל ניחא נגיד שהוא ההסבר). 2) מספרי המועמדים - ג'ייקוב ניסח רשימה ממוספרת של מועמדים להחליף אותו (לא הוסבר איך הוא הגיע לרשימה ולאנשים הספציפיים, אבל גם ניחא). המספרים מייצגים את המספר הסידורי ברשימה של הניצולים המוכרים והטובים שאנחנו מכירים כדמויות הראשיות של הסדרה. יופי טופי. אבל שני ההסברים האלה לא מסבירים למה היה צריך להכניס את המספרים הספציפיים האלה למחשב של דארמה. לא הוסבר למה הם שודרו בתחנת הרדיו, דבר שגרם לצוות של רוסו להגיע. לא הוסבר איך הרלי זכה עם המספרים האלה בלוטו. לא הוסבר למה המספרים הופיעו על ההאץ' ועוד ועוד. אז נכון שיש הסבר שטחי למה הם המספרים. אבללללללל אין שום חיבור הגיוני בין כל הופעות המספרים שראינו ולכן זה הסבר לא מספק.

המדובר בשני דברים שונים

למה דווקא המספרים האלה - הוסבר ע"י נוסחת ולנזטי. המדובר בהסבר מאולץ וממה שאני מבין הוא נוצר על-מנת לרצות צופים עצבניים ובניגוד לדעתם של היוצרים שרצו לשמור על העניין כתעלומה (לינדלוף אמר ב-2005 שקרוב לוודאי שלעולם לא נדע מה פירוש המספרים אבל אח"כ חזר בו). למה המספרים הופיעו בכל מיני מקומות - זו פשוט טכניקה סיפורית שנועדה להגביר את העניין והמתח. לא צריך (לפחות אני לא צריך) למצוא לה שום הסבר מעבר לכך. ממש לא חשוב לי למה הם שודרו ברדיו, מבחינתי מספיק לומר "וואלה, הנה שוב המספרים האלה" (ראית את "טובעים במספרים"?). אם מישהו ממש מתעקש, אז לתוך ההסבר של נוסחת ולנזטי הוכנס העניין של לנסות בכל דרך אפשרית לשנות את המספרים כדי למנוע את חורבן העולם (מישהו אמר במקרה "הצילו את המעודדת, הצילו את העולם"?) כך שאולי העובדה שהם הופיעו בכ"כ הרבה מקומות נועדה להגדיל את הסיכוי לשנות אותם, אבל אותי כאמור זה לא מעניין. אנשים שוכחים שזו סידרת טלוויזיה חכמה ואינטליגנטית שמטרתה העיקרית לעורר עניין במשך כמעט מאה שעות של שידור, לא נשיונל ג'יאוגרפיק או ערוץ הכנסת. דברים פחות מוסברים משאירים טעם הרבה יותר טוב מאשר ערימה אינסופית של הסברים ההופכים את כל המיסתורין למשהו עבש.

למעלה