ראיתי אתמול - בזיון ואפילו רמאות

Tapudy

New member
ופעם המיליון בתקווה לסיים את הדיון העקר הזה

המספרים הם רק סימפטום לבעיה של הסדרה. אם זה היה רק המספרים הייתי מניח לזה. אבל הסדרה עמוסה בהמון קצוות שלא נסגרו או שנסגרו עם הסבר שטחי ולא משכנע. הם בוודאות השלו אותנו שיש משהו גדול מאחורי כל אותם אלמנטים שחזרו על עצמם ובסוף שהגיע הזמן לתשלום הצ'ק הוא נשאר ללא כיסוי. אתה בוחר להתעלם מזה ולהיות מסופק ממה שניתן לך. אני אישית חושב שזו כתיבה רשלנית וזולה. הטיעון שלך שזה לא ערוץ דיסקברי הוא טיעון איש קש. יש דרך ביניים לסגור את הקצוות האלה בלי הסברים פיזיקליים מעמיקים. את כל עניין הפלאש סיידווייז הסבירו בשני משפטים. אבל לא ניתנו הסברים לכל אותם דברים פתוחים בדיוק כי הם היו רק מכשיר ספרותי וככה הם נשארו. החוכמה היא שיהיה מכשיר ספרותי אבל שגם יהיה לו הסבר הגיוני בעלילה הכללית אחרת זה סתם שטויות שהם המציאו שנשארו ללא פשר. זה לא חוכמה.

אני לא מוכן לקבל עלבונות אישיים

לא ניסיתי לכנות את הטיעונים שלך בשמות גנאי ואני לא מוכן לקבל השמצות אישיות על הטיעונים שלי. היה שלום.

Tapudy

New member
עלבון אישי??

אני אישית חושב שהיה לנו דיון תרבותי ולא ברור לי ממה נעלבת. מזה שאמרתי שהטיעון שלך של ערוץ הכנסת הוא טיעון איש קש? אתה יודע בכלל מה זה אומר? בכל אופן, לא הייתה כוונה להעליב אותך אישית. שלום גם לך.

אם אתה לא מבין...

שברגע שאתה מאשים אותי בשימוש בטיעון איש קש אתה יורד לרמה של פגיעה אישית - אני יכול רק להצטער. ואתה עוד מוסיף חטא על פשע ושואל אם אני יודע בכלל מה זה אומר - שוב פגיעה אישית. בעיקר כאשר אני לא מסתתר מאחורי כינויים אינטרנטיים אלא מפרסם את שמי האמיתי. להבהרה, למקרה שלא הייתי מספיק ברור: "אני חושב שהיוצרים היו צריכים להבהיר למה המספרים מופיעים על הצוהר" זו טענה עניינית. "אתה משתמש בטיעוני איש קש" זו פגיעה אישית. עד כאן.

Tapudy

New member
הסף שלך לעלבון כנראה מאוד נמוך

אם כבר מישהו צריך להעלב זה אני. אתה באמת עם הטיעון שאבודים זה לא "נשיונל ג'יאוגרפיק או ערוץ הכנסת". טיעון זה בה במטרה לשים את הטיעון שלי לכך שדרוש הסבר הגיוני שמבוסס על מדע באור מגוחך בכך שאתה מקצין את העובדה הברורה לי ולך שאבודים היא לא תכנית מדע או אקטואליה. לכן קראתי לילד בשמו ואמרתי לך שזה טיעון איש קש. להגיד לך שזה טיעון איש קש בא להעיר על כך שזה מבחינתי לא טיעון לגיטימי. עצם העובדה שאמרתי שזה טיעון גרוע לא בא לזלזל באינטילגנציה שלך. התגובה הקיצונית שלך לאמירה כל כך טריוויאלית נראתה לי לא פרופורציונלית ולכן שאלתי אם אתה בכלל יודע במה מדובר כי באמת ובתמים חשבתי שאתה לא מבין. מאוד מוזרה לי הדרך שבחרת להעלב וחבל לי שהדיון נגמר ככה.

... ואתה עדיין ממשיך בעלבונות האישיים

מספיק עם זה. תתרכז בנושא ולא באישיותם של המשתתפים בפורום.

Tapudy

New member
איפה בדיוק הייתה העלבה אישית בהודעה האחרונה??

באמת, אני מעוניין לדעת!

יפעת777

New member
אין טעם לוויכוח התשובות שהן נותנים לך זה כמו

של דוסים: "כך כתוב" וזהו

Master17p

New member
תוכל בבקשה לפרט..

"למה לא רואים את האי, איך התרחשו הקפיצות בזמן, למה כולם התעניינו באי וכו') - הם נתנו תשובה מלאה ומדעית ומדוייקת" מה התשובות שהם נתנו? אכפת לך לשפוך מעט אור על האפלה? ואת האמת, אני מצטער לומר לך איש יקר, אבל אני חושב שאתה מנחם את עצמך. אני מרגיש שהכותבים יירקו וצחקו עלינו בפנים ועוד אומרים לנו שאנחנו טועים שאנחנו לא נהנים מזה.. אני מאוד נהניתי מהמתחים ומההנאה שהסדרה גרמה לי, אבל התאכזבתי עמוקות מזה שהבטיחו לי משהו ולא קיימו אם מראש היו אומרים שזה מה שיהיה, שלא נקבל תשובות, וגם אם כבר עונים על משהו , אז באופן שטוח וטיפשי, אני לא יודע אם הייתי ממשיך לראות את הסדרה. בסופו של דבר, כולם המשיכו לראות את הסדרה, כי היא היתה אמורה בסופו של דבר לענות לך על כל הדברים ה"מוזרים" שקרו ואנשים רק חיכו לראות איך הם יוכלו להסביר את הכל בצורה הגיונית. דבר שלא קרה. ואני לא חושב שהיה בכלל סיכוי להסביר את זה בצורה הגיונית בכלל! ולכן אנשים שחושבים שהם יכלו לכתוב סוף אחר שהיה מספק אותם, פשוט חוטאים ומחטיאים. כי הם נותנים תקווה לאנשים שאיכשהו מישהו היה יכול להסביר את הסלט שהם עשו לנו.

הסברתי כבר, אז הנה קישור להסבר

הנה. אני חייב להדגיש שהמדובר בפיסיקה אמיתית (עם קצת עיגול קצוות), אם כי הפיסיקאים עדיין לא הצליחו לממש בפועל את מה שבוצע לכאורה בסידרה. מי שרוצה הסבר יותר מפורט יוכל למצוא המון חומר ברשת או בספרים כגון "קיצור תולדות הזמן" של הוקינג (סטיבן, לא אלואיז) או "מארג היקום" של בריאן גרין. ההסבר הזה ניתן בעונה 4, ומאז כל עניין קפיצות הזמן, היעלמות האי וכו' - אינם תעלומה. אמנם לא אמרתי במפורש בהודעה המקורית, אבל ברור שזו הסיבה בגללה הנסו, דהארמה ווידמור התעניינו באי. מה שכן, לא האכילו לנו את ההסבר בכפית. היה צריך לשים לב ולהבין. אותו דבר קרה גם עם "תעלומות" אחרות שההסבר להן ניתן אבל לא מעט צופים פיספסו אותו (למשל המספרים,

Master17p

New member
תודה על ההסבר, אבל זה לא הקטע בכלל..

אוקיי, אני מקבל את ההסבר, למרות שהוא לא ב-100% בדוק אבל בסדר, הם לקחו משהו שעדיין בשלבי חקירה ופיתחו אותו קצת.. נוותר להם.. אבל מה כל הקטע של העשן השחור? האם זה אחיו של ג'ייקוב שהפך לעשן? האם זה נשמה של איזשהו ייצור\שד\חיה\רוח\מפלצת או כל דבר אחר!?! שפשוט תפסה "טרמפ" על גופו של אחיו של ג'ייקוב? מי היתה האישה שגידלה אותם? למה היא הרגה את האמא הביולוגית של תאומי המריבה שלנו? איך היא הגיעה להיות שומרת האי? מאיפה הכל התחיל?! איך הכל התחיל?! ותשובה כמו זאת, שהיוצרים לא התייחסו לזה כי זה לא חשוב , והשדמויות זה מה שחשוב, פשוט מעליבה כי כולנו יודעים שזה לא נכון , אמנם הדמויות עשו את הסדרה עם העומק שלהם ואני מעריך את הכותבים על כך, אבל הם עדיין בנו לנו מתח מסוים גם סביב האי עצמו ושאר התכונות שלו, אם זה לא היה ככה לא היו מקדישים פרק שלם רק לתאומים (ג'ייקוב והשחור..) היו יכולים בכיף לעשות את אחד מפרקי הסיום פרק על האי ואיך הכל התחיל, כי הם יודעים שזה מעניין נתח לא מבוטל מהצופים!! במקום לקחת פרק של שעה וחצי ואשכרה למרוח אותו על שטויות! ייכלו לצמצם את הפרק הזה לחצי שעה ובכיף לספר לנו קצת על האי וכו'.. תקן אותי בבקשה אם אני טועה! וד"א, תודה רבה לך על המענה.. אני יודע שאני קצת נשמע כואב\מאוכזב , אבל זה המצב, די התאכזבתי מאיך שהם סיימו את הסדרה, וזה לא בגלל שאני לא מבין, אני מבין את הכוונה שלהם טוב מאוד. פשוט אני חושב שהם היו צריכים לספר לנו עוד כמה פרטים לפני שמסיימים את הסדרה..

JohnLocke

New member
אחיו של ג'ייקוב נהפך לעשן השחור

לא היה שום "טרמפ". האמא המאמצת הרגה את האמא הביולוגית כי היא רצתה לטפח מחליף לתפקיד שלה. היא גידלה את שני הבנים וידעה שמתישהו אחד מהם יחליף אותה. בסוף, כשהאיש בשחור הורג אותה היא אומרת לו "תודה".

סליחה, מה בדיוק הקשר?

שאלת אם אני יכול לתת הסבר על "למה לא רואים את האי, איך התרחשו הקפיצות בזמן, למה כולם התעניינו באי וכו'". מאיפה באו פתאום העשון השחור והאישה שגידלה אותם? אמרתי במפורש, באופן הכי ברור שאפשר, שחלק מהתשובות הן מדעיות (כלומר יש תשובה) וחלק מיסטיות (כלומר אין תשובה). ממתי מחפשים תשובות למיסטיקה?

מותר ליוצרים להחליט שהם עושים סידרה...

... על התנהלות אנושית. תקרא את הראיונות איתם: 90% דמויות, 10% מיסטיקה ומדע. אז במסגרת 90% דמויות אין הרבה מקום ל"איך האי ואיך הכל התחיל", זה ממש לא לעניין לדחוף לכאן מטאוריטים או חייזרים (כי חומר אקזוטי חייב לבוא מהחלל הרחוק). מה שעשה את הסידרה מרתקת לטעמי, ומסתבר שגם לטעם היוצרים, זו הדילמה אם ללחוץ או לא ללחוץ, לא השאלה מה מקור המספרים הנלחצים.

Master17p

New member
אוקיי, אני מסכים איתך.. אבל..

"מה שעשה את הסידרה מרתקת לטעמי, ומסתבר שגם לטעם היוצרים, זו הדילמה אם ללחוץ או לא ללחוץ, לא השאלה מה מקור המספרים הנלחצים." אהבתי את התיאור! :) אוקיי, אני לא ידעתי שהחלוקה היא 90%\10%, אבל אני עדיין חושב שהסדרה מדהימה , אני נהניתי לאורך 6 עונות ואני חושב שכן נתנו לנו תחושה שייספרו על עברו של האי, ולפי מה שקראתי בפורום, גם אמרו שייתנו תשובות לרב הדברים. ואני מסכים שהדרך שבא הם סיימו את הסדרה היא נפלאה, לפי ההסתכלות שלך כמובן. אבל תמיד הייתי בתחושה שייספרו קצת על העבר הרחוק של האי ומאיפה הכל התחיל. ומכאן מגיעה האכזבה שלי..

Dumina

New member
האתה זו למעשה את. ולפי מה שאני רואה בפורום

יש הרבה שמרגישים כמוני. השאלה היא לא אני מול אחרים כאן, אלא מה הדעות שנשמעות בעולם על סיום הסדרה.

הנה מה שאמרו יוצרי הסידרה...

בראיון לוול סטריט ג'ורנל בינואר השנה: Our focus has always been on the characters and we spend 80% or 90% of the time talking [in the writer's room] about characters and 10% talking about mythology. So our main concern is to have satisfying resolutions to the characters. We can't answer every last question about the show. If we did that, the show would be so pedantic that it would be uninteresting. Take "Star Wars," for example. When the Force was a more ambiguous notion, it was more satisfying than when George Lucas tried to explain it as particles in the blood stream of a Jedi. אני מניח שהציפיות שלך מהסידרה היו שונות מכוונת היוצרים. מה לעשות.

GOOPY11

New member
נו ברור שזה מה שהם אמרו

שמגיע רגע האמת מתחילים התרוצים כולם מסכימים שאבודים היא סידרה שונה,סידרה אחרת ,מיוחדת ולא סתם היא היתה מיוחדת היא היתה מטובלת כולה במיסטיות ,בתעלומות,אמונות ומסתורין וכל המרק הזה הוביל אותה עד הסוף לא מדובר כאן במלחמת הכוכבים שיש לכמה אנשים כמה יכולות וזהו,או לחילופין סופרמן/ספיידרמן שהשיגו את הכוחות שלהם איך שהשיגו ,אבל הסרטים לא מתעסקים במסתורין באמונות או מיסטיקה ולכן הדוגמא שלהם גרועה עוד מעט הם גם יגידו שגם לגם לגבי פיטר פן וטינקרבל לא שאלנו יותר מדי שאלות הסדרה הזו שונה היא כל כולה סיר ענק של תעלומות ומסתורין שעשה אותה גדולה ואם מדברים על דמויות הדמויות בסידרה סבלו מאילמות ומאמנזיה - שאלות שהכי אנושי שהם ישאלו פשוט "ברח" לשאול כמו לוק שמשום מה "שכח" לשאול את בן איך הם הביאו את אבא שלו הנוכל "בקופסת הפלא" שאגב גם על זה לא ענו ,והיו לו הרבה הזדמנויות -התשובה -פשוט לא היה להם תשובה אבל זה טוב לעלילה או הביזיון הגדול פרק 16 אני חושב שלדעתי היה צריך להיות אחד משיאי הסדרה כאשר ג'קוב אסף את המעומדים לשיחה סביב האש,ישבו שם החבורה כמעט כמו אילמים ,אין כמעט שאלות,מי בעד ,מי נמנע ,סגור ג'ק נבחר באספת וועד בית יש יותר שאלות - זה לא היה אנושי בקיצור הבנתם את הנקודה שלי

למעלה