רגע לפני התמוטטות

צר לי. אבל נשמע שאת כמו ילדה מתבגרת. מפונקת ומרוכזת בעצמך

והכי גרוע - לא לוקחת אחריות.
במקום לחשוב איך את פותרת את המצב ולהתייעץ מה לעשות, השאלה שלך היא איפה את יכולה להתנתק ולנוח. כלומר (לא מפתיע) - בורחת. בדיוק כמו הפוסט שלך.
מה זה 'התבשרתי על הריון לא צפוי שנפל עלי פתאום'? זה כמו מישהו שמבזבז כסף בלי אבחנה ואומר 'התבשרתי על מינוס גדול בבנק שנפל עלי פתאום'. לא ידעת שיחסי מין לא מוגנים יכולים 'להפיל' עלייך הריון 'ממש לא צפוי'? לא צפוי? באמת לא ציפית שלא יקרה כלום?
מעבר לזה, את מתייחסת לכל דבר בצורה שלילית. הבת שלך עם בעיות ויסות ריגשי. במקום שנשמע כמה כואב לך שקשה לה וכמה את רוצה מישהו שיעזור לה, אז לא. את מתבכיינת על כמה היא מקשה עלייך. מה עשית (או עושה) כדי לעזור לה חוץ מלהתלונן עליה? חשבת שאולי הקושי בויסות הרגשי מגיע מהאמא המפונקת שלה שחושבת רק על עצמה ומתייחסת אל הבת שלה כאל מטרד דבר שמקשה עליה עוד יותר? חשבת אולי לקחת אותה לטיפול שיעזור לה? (לצד טיפול הורי לך ולבעלך). את ממשיכה להתלונן על הילד השני (גם הוא נפל עלייך?) שנמצא לפני גיל שנתיים הנורא. כל העולם נגדך.
זה שיש לך קושי באוכל-מקלחת-שינה מראה רק על הכשלון שלך בתור אמא ושל בעלך בתור אבא. כי אני מתאר לעצמי שהכל נעשה בעצבים ולחץ ובלי טיפת סבלנות. איך את רוצה שהילדים שלך יהיו רגועים כשהם רואים אמא כמוך? נכון שלא תמיד זה אמור ללכת בקלות, אבל בטח ובטח לא להיות 'מלחמה קיומית' (זה שאת מתייחסת לזה ככה נותן תמונה של בדיוק מה מתרחש שם). אני לא אתפלא אם לא ממש טרחתם להקנות להם הרגלים, ככה שלא פלא שזה הופך למלחמה.
קחי אחריות על הילדים שהבאת. שלא לדבר על אלה שאת מביאה בטעות.
קחי אחריות על עצמך. במקום לחשוב רק על עצמך ועל איך את נחה ומתפנקת, אולי תחשבי גם על איך לעזור לילדים שלך שגם להם יהיה טוב במקום לראות רק מה רע אצלם ואיך הם מקשים עלייך לנוח.
גם לא ברור איפה בעלך נמצא. גם עכשיו כשהוא לומד שלושה ימים בערב הוא יכול לעזור בשאר הימים. ולא ברור איפה הוא היה לפני הלימודים. זה שלא אכפת לו מזה שאת מתמוטטת בכלל מעורר תהיות על איזה זוגיות יש לכם בכלל.
בקיצור, כל הבסיס ההורי והזוגי שלכם נראה רעוע ודורש התערבות חיצונית דחופה. ותכלס - תדאגו קודם לילדה שלכם. כי נראה שהיא הסובלת העיקרית פה.

וואו, ההודעה הזאת צריכה לזכות

בפרס ההודעה הגרועה של השנה. כל הכבוד! איפה לומדים להיפטר ככה מכל בדל של אמפתיה?

ניראה לי הבחור סתם מחפש תשומת לב

כל ההודעות שלו מנוסחות באותה שיפוטיות, אטימות ושנאת נשים.
לא ראיתי בהודעה אחת שהוא מצדיק את הצד הנשי, לא משנה מה תוכן הסיפור.
אנשים כאלה הם גיבורים רק מאחורי המקלדת.

אני מקוה שאתה משתמש במחולל קלישאות אוטומטי

ושמה שכתבת לא באמת מסמל את דרך החשיבה והסקת המסקנות שלך.
אטימות? שנאת נשים?
אם אני כל כך אטום ושונא נשים, למה הזהרתי את ה'תקועה באמצע' מבעלה וממה שהוא אמר? לצטט לך?
"הזהרי מאוד מבן אדם כזה שעושה שימוש מניפולטיבי בילדים עוד לפני שהם נולדו. ובואי נגיד שאני נזהר מאוד לא לדבר על דברים יותר גרועים."
זאת רק דוגמא אחת קטנה.
ובכלל, כתבתי איפשהו שבעלה צודק? ראית בכלל שכתבתי שהזוגיות שלהם מחפירה? האשמתי אותה בזה? מאיזה מערה אתה כותב בדיוק?
העיקר שאני 'גיבור מקלדת'.

אבל אל תפריע לעצמך עם התאוריות המופרכות שבנית עלי.
ואגב, אני אצדיק כל אישה שלא תרצה מישהו סטראוטיפי כמוך. איך זה בתור להצדיק את הצד הנשי?

מודעות עצמית היא השלב הראשון להבראה מהמצב שלך

שב עם עצמך, תקרא את כל ההודעות המגעילות והתוקפניות שאתה כותב בפורום
אחר כך תשב ותקרא את התגובות של הגולשים האחרים אליך ותבין שאתה סתם אוהב לעשות פרובוקציות ולא באמת רוצה לעזור.
שא ברכה חביבי.
אינני מתכוון להכנס איתך לוויכוח. הזמן שלי יקר.
קודם אתה צריך לעשות עם עצמך חשבון נפש.
פסיכולוג או מאמן אישי אתה לא תהיה. זה לא בגנים שלך כניראה.

תענה לי על מה ששאלתי אותך

או שמה שאתה יודע זה רק לזרוק בוץ ולהאשים בלי שום קרקע מתחת לזה?
אני מוכן להתמודד עם כל טענה והאשמה שתשים בפני לגבי דברים שכתבתי. כמו שעשיתי במקרה שלך.
מה איתך יא גבר? יכול לענות לי או שמעדיף לעשות לי דהלגיטימציה ולחרטט על זמן יקר כדי להתחמק מלתת תשובה אמיתית?

כשיהיה לי זמן אני אשב ואלקט אימרת שפר מכל אחד מהפוסטים

שפירסמת.
הנושא שמנסים להעביר אליך הוא לא מה להגיד, אלא איך להגיד
שים לב שאני עונה עניינית ומציע המעות ולא תוקף.
תשים את עצמך בכורסת הפסיכולוג, אתה מקבל מפותחת השרשור 400 שקלים לשעה,
נריאה לך שהפגישה היתה עוברת עם אימרות כמו :
1. "זה שיש לך קושי באוכל-מקלחת-שינה מראה רק על הכשלון שלך בתור אמא ושל בעלך בתור אבא..."
2. "איך את רוצה שהילדים שלך יהיו רגועים כשהם רואים אמא כמוך?"
3. "קחי אחריות על הילדים שהבאת. שלא לדבר על אלה שאת מביאה בטעות."

זאת הבעיה גבר

שאתה רוצה ללקט אמרות שפר. ברור שאם תלקט רק מה שמתאים לך - תצייר תמונה של שונא נשים אטום. זה רק חלק מהתמונה. אני הבאתי לך עדויות סותרות להאשמות שלך. נשים את ה'אטום' בצד. זה נתון לפרשנות. אבל ברגע שאני לא חוסך את שבטי מבעלה וחושב שההתבטאות שלו מסוכנת ושלמשל זה כשלון שלו (כמו שלה) לקושי בהרגלי ההכנה לשינה שלהם - איפה שנאת הנשים פה?
לגבי הציטוטים שלך. אני לא פסיכולוג והיא לא בטיפול ולא שילמה לי אגורה ככה שזכותי להגיב כמו שאני רואה לנכון.
ואגב, לא חסרות תכניות טלויזיה שבהן גם מטפלים מקצועיים לא חוסכים את שבטם בביקורת וכן מטיחים האשמות כדי שאותם אנשים כמו פותחת השרשור פה - יפסיקו לברוח ולחיות בלה לה לנד. יש אנשים שצריכים פטיש לראש (מטאפורית, כן? שלא תצטט אותי אחר כך ותגיד שאני אלים ומכה נשים).
מה רע בלהגיד לבן אדם שיתחיל לקחת אחריות על הילדים שלו? מה כל כך רע בלעמת אותה עם זה שההתנהגות של הילדים שלה זאת השתקפות של ההתנהגות שלה והחינוך שלה ושל בעלה? לך לא עלתה תמונה של אמא עצבנית שרק גוערת בילדים שלה במקום לנסות לדבר לראש שלהם ולגלות קצת סבלנות וסובלנות?
אז סבבה. הניסוח שלי לא לטעמך. התוכן והביקורת האמיתית מתחת לא נכונים?
אתה חושב שמדובר באמא טובה? לך לא הפריעה העובדה שהדבר היחיד הטוב שהיא אמרה על הילדים שלה (לצד ביקורות חוזרות ונשנות) זה ש'לפעמים הם בסדר'? תכלס זה עלבון צורב לילדים שלה. זה משפט שאומרים על פוליטיקאים ועל חרא של אנשים. 'כן, לפעמים הם בסדר'.
ואחרי כל זה. אחרי שהיא לא לוקחת טיפת אחריות על זה שהיא הביאה שני ילדים ואחרי שהיא נהגה בחוסר אחריות משווע כשנכנסה להריון לא צפוי. אחרי כל זה היא באה ורוצה חופש לעצמה אז זה מרתיח אותי. צר לי.

Amiram_e

New member
רואים שהתגובות שלך באות ממקום של מישהו שלא חווה הורות

אתה לא מסוגל להיות אמפתי למישהי ולהבין את קשיי ההורות וההתמודדות של אמא לילדים קטנים.
האמת שאין לך גם זכות לשפוט אם אתה לא הורה.
מצטער.
זה דעתי.

כמה מפתיע שתגיד את זה

אז אני מבין שאתה לא מעביר ביקורת למשל על ראש הממשלה.
אתה לא מעביר ביקורת על ח"כים שרים ונשיא שנכנסו לכלא כי לא היית שר אף פעם. אתה לא מעביר ביקורת על קציני משטרה שהטרידו ואנסו. אתה ממלא פיך מים כי מי אתה שתשפוט אם לא היית במקומם.
אבל זה הענין. הביקורת כלפיהם לא נוגעת לתפקיד שלהם, אלא להתנהלות שלהם.

עזוב את זה שיש גם בעיה בתפקוד ההורי של פותחת הפוסט ושל בעלה. אתה צריך להיות הורה כדי לדעת שילדים מחקים התנהגות של ההורים? שילד שלא מקנים לו הרגלים וגבולות יילך לאיבוד? צריך להיות הורה כדי ללמוד על דפוסי התקשרות? ואדרבא. אני לא הורה. איך זה שאני מבין את הדברים האלה יותר טוב ממנה?
אני לא נכנס איתך בכלל לדיון של כמה שעות ילדים יש לי כולל מעורבות בחינוך שלהם.

אבל עזוב. נגיד שאין לי זכות להעביר ביקורת בפן ההורי.
הביקורת שלי כלפיה רחבה יותר מזה. היא נוגעת לאי נטילת אחריות, לחוסר יכולת להתמודד עם מצבי דחק והנטיה שלה לברוח מהתמודדות. זה תקף גם למקומות אחרים. לאו דווקא בהורות.

ובכלל. מה תעזור אמפתיה? אלך איתך יותר רחוק. מה יעזור שהיא תיקח עכשיו חודש חופש? הבעיות ייפתרו כשהיא תחזור מהחופש? אני אדם אמפתי כלפי מי שאינו אשם במצבו. כלפי מי שלוקח אחריות. האמפתיה שלך תמנע ממנה להכנס לעוד הריון לא צפוי? נראה לך שהיא תלמד מזה?

בוא אספר לך סיפור קצר. מישהי שהכרתי סיפרה לי כמה הבת המתבגרת שלה קשה ובעייתית. ואמרתי לה שיש לי בעיה עם איך שהיא מדברת על הילדה שלה. שאסור לה להתבטא ככה, כי אחר כך זה גם מה שהיא מעבירה לה בלי להתכוון ביחס אליה. בפנים זעופות. בטון דיבור לא נעים. ואמרתי לה שתנסה לדבר איתה. להראות לה יותר אהבה, לחייך, להבין. כי אחרי הכל - היא זו שהביאה אותה לעולם. השיפור היה מיידי. ממש תוך שבוע שבועיים והיא הודתה לי ואמרה לי שהצלתי לה את מערכת היחסים שלה עם הבת שלה.
אבל היי. אין לי זכות לשפוט כי לא הייתי הורה, נכון?

זה סופר מצחיק שהעצה שנתת לה

היא בדיוק העצה שמנסים לתת לך - שלא תדבר "בפנים זעופות ובטון דיבור לא נעים". לגבי העניין הזה באמת לא משנה אם מדובר בהורה וילד או בכל זוג אנשים שמתקשרים ביניהם -
You can catch more flies with honey than with vinegar.

וכן, בתור מי שאינו הורה, אתה באמת לא מבין את הצורך שלה בחופש, ב"פוס". אין משהו בחיים שמכין אותך לתפקיד של 24 שעות ביממה שהוא ההורות - ולרצות חופש לפעמים מהדבר הזה זה עניין מאוד טבעי, ובכלל לא אומר שום דבר רע על ההורות שלה.

אז תצחקי. זה רק מראה כמה את חושבת שטוח.

מי אמר לך שאני כותב בפנים זעופות? מי אמר לך שטון הדיבור לא נעים? כי ככה את קוראת את זה? אני אומר דברים לא נעימים. הטון זאת פרשנות שלך. אני כותב הכל בטון דיבור רגיל. ראית סימני קריאה? הדגשות על כל צעד ושעל?

ואת ממשיכה להראות כמה את לא מבינה במשפט האחרון שלך. תפרידי בצורך ב'פוס' ובאנרגיות שגידול ילדים שואב ממך גם כשאתה הורה טוב לבין רצון בחופש כדי לברוח מאחריות והתמודדות. במקרה הראשון - חופש ימלא מצברים (גם אם גג לשבוע אחד) במקרה השני - הבעיות יישארו בדיוק באותו מקום.

וברור שיהיה לך נוח לחשוב שבגלל שאני לא הורה אני לא מבין את הצורך בחופש. הרבה יותר נוח להשאר שבוי בתפיסות המקובעות האלה. אבל ככה זה אצל אנשים שלא מסוגלים לחשוב קדימה ובאמת לחשוב על השלכות של דברים ומעשים ורק ברגע שהם קופצים למים הם מבינים שהם היו צריכים ללמוד לשחות קודם.

זו הייתה השאלה (מטאפורה)

הכוונה היא שאתה כותב בצורה תוקפנית ולא נעימה, כמו שהיא דיברה אל הבת שלה בצורה לא נעימה.

הבנתי כבר קודם

הענין שאתם פשוט תקועים באקסיומות שאי אפשר להוציא אתכם מהן.
וגם לא מבינים את ההבדלים.
מבחינתך יחסים בין שני אנשים זרים בפורום שקולים ליחסים בין אם לביתה?
אלה אפילו לא שני מקרים זהים.
בפוסט הזה האישה אפילו לא ביקשה עזרה עבור הבת שלה והיתה מרוכזת רק בעצמה.
במקרה שתארתי - הידידה שלי כן הביעה צער על מערכת היחסים שלה עם ביתה.
בפוסט הזה (ופעם האלף) מדובר באישה ילדותית שחושבת רק על עצמה שמתייחסת לילדים שלה כאל מכשול ורק רוצה לברוח מהתמודדות.
במקרה שתארתי מדובר על בחורה שלקחה אחריות ורצתה להעלות את היחסים לפסים תקינים. היא לא קשקשה על חופש שהיא רוצה לקחת כדי לברוח מהילדה שלה. היא רצתה כלים להתמודד.
את עדיין לא מבינה את ההבדלים?
אין לי סבלנות כלפי אנשים שלא לוקחים אחריות על המעשים שלהם.
אין לי סבלנות כלפי אנשים ילדותיים שחושבים רק על עצמם.

לא, היחסים הם לא שקולים - ועדיין

הכלל הזה תקף, בגדול, לתקשורת בין כל שני אנשים - אם אתה מדבר לאדם בצורה לא נעימה, התוצאות תהיינה פחות טובות מאשר אם אתה מדבר אליו בצורה נעימה. כך שזה נכון גם לדיבור בין אם ובתה, וגם לתגובה לאדם זר בפורום.
וזה גם אומר שזה בכלל לא משנה שאין לך ניסיון בהורות לצורך העצה הספציפית שנתת לאותה אם - היא נכונה ומועילה כמו בכל תקשורת בין שני אנשים.

אבל שוב

אני בוחר מתי להיות עדין ומתי להיות תקיף.
הידידה שלי לא חיה בלה לה לנד. לא היו אצלה כשלים רבים כל כך כמו אצל פותחת הפוסט והיה בה רצון אמיתי וכן להבין מה היא אולי לא עושה נכון.
היא לא היתה צריכה ניעור. רק טיפה כיוונון. זה הכל. עובדה שזה הספיק בשביל מערכת יחסים שממש פרחה מחדש.
הבחורה כאן, כן חיה בפנטזיות. חולמת על חופשה על סוס לבן כשיש לה בעיות רבות לפתור. היא מסרבת לקחת אחריות על מה שקורה, אז כן, לדעתי היא צריכה וואחד ניעור ולכן הגבתי בצורה הזאת. אל תשכחי שזה כולה פורום. אני לא איש מקצוע אלא רק מביע את דעתי. מצידי היא יכולה לקחת את הביקורת שלי ולזרוק לפח.
כמו שאמרתי - אל תפילי עלי את האחריות לגורל החיים שלה.
ואומר לך שוב - חושבת שיש מסרים חשובים מאחורי מפל התוקפנות שלי? רוצה לעזור לה? קחי מה שכתבתי ונסחי מחדש.
רק בחיאת, רדי ממני עם האיך לכתוב ואיך להגיב. את חוזרת על דברים שגם ככה ידועים ואת לא מחדשת כלום.
תגיבי איך שבא לך ואני אגיב איך שבא לי.

למעלה