רגע לפני התמוטטות

אין לך צורך להתנצל לאף אחד

את אמא. את לא מפונקת ולא כלום.
את מתמודדת עם דברים שהרבה אימהות מתמודדת וזה לגיטימי.
קבלי חיבוק.
תהיי חזקה ותשתדלי לאזן בין החובה שלך כלפי המשפחה לבין האני העצמי שלך.
מעבר לחופשה קצרה של שחרור שבעלך בהחלט יפרגן לך, חשוב שתטפלי בעצמך בטווח הארוך ותבקשי עזרה ממי שצריך.

בהצלחה

סיגלית 2014

New member
מנהל
צר גם לי. ולפני ההתמוטטות

תרשי לי קודם לכתוב כמה מילים לקודמי: אני לא חושבת שמדובר באישה ילדותית שחושבת רק על עצמה. מעניין שאף אחד לא התייחס לעובדה שמדובר באישה בהריון, רגישה במיוחד שנמצאת בתסכול נוראי. היא רוצה חופש? היא רוצה לנוח! היא הגיעה למצב שהיא כבר נחנקת ואין לה סבלנות.
קל מאד לומר לאישה במצב כזה, מהצד, שהיא ילדותית, שעליה לקום על רגליה ולקחת אחריות, או שהיא צריכה ניעור כי היא נוהגת כמו נערה מתבגרת.
ואליך יקירה: למרות זאת, ולמרות כל הוויכוח שהתעורר כאן בגלל מה שכתב לך החותך בבשר חי, ולמרות שממש לא קל לקרוא את ההודעה שלו... לא נעים לומר, יש אמת בדבריו.
קחי רגע וקראי שוב את ההודעה שלך, בכל הודעתך את מתייחסת למצב הנוכחי, לילדים שלך, לעיסוקים עם הילדים בבוקר ובהמשך היום, לגישה של בעלך והסביבה כ"נורא, עמוס, אפשר להשתגע, קשה, לחץ, מלחמה...." הכל שלילי. בכל הודעתך לא נראית נקודת אור אחת בחייך.
הקשיים שלך כל כך זועקים מהודעתך. קחי נשימה! כי מה שאת מראה, העצבים, הלחץ והמרירות, משפיעים ישירות על הילדים שלך (שממש לא אשמים במצב) והדבר מקשה עליך עוד יותר כמו כדור שלג. הרגשות הללו גם משפיעים לרעה על בריאותך ועל העובר בבטנך. הרוגע שלך חשוב, קודם כל, בשבילך וישפיע לטובה על הילדים .
חומר למחשבה: איך אתם קמים בשבתות? האם גם בשבת הילדה קמה בוכה וצועקת? ואם תשמיעי מוסיקה נעימה בבוקר לפני שאת מעירה את הילדים? האם את מחייכת כשאת מעירה אותם? את ממשיכה לחייך ולדבר אליהם בקול רגוע ושקט גם כשהם עצבניים ובוכים? וחשוב לא פחות- האם אתם כולכם קמים בזמן בבוקר? האם הילדים הולכים לישון בזמן בערב?
ושאלת השאלות: היכן בעלך בבקרים? אתם לא יכולים לחלק את ההתארגנות ביניכם?
שנית, חוץ מלקחת נשימה ולהירגע כלפי פנים וכלפי חוץ. את צריכה עזרה, נקודה!
את קורסת. העייפות שלך מובנת. את בהריון! לא פשוט לעבוד, לנהל בית, לטפל בילדים ולהיות בהריון. לדעתי, לקחת חופש לנוח ולהתנתק יעזור אבל לא יפתור לך בעיות.
בעלך לא צריך, אלא חייב לעזור לך, ואם לא בבוקר, אז בערבים (באילו שהוא לא לומד) ובמיוחד בסופי שבוע. אלו גם הילדים שלו. בקשי מההורים עזרה חוץ מרק הבנה, אם זה אפשרי, לשעות אחר הצהריים (אפילו פעם בשבוע תתן לך מעט אוויר לנשימה). את צריכה ייעוץ מאיש מקצוע כיצד לנהל מהלך יום עם בתך הבכורה. את צריכה להקנות הרגלים נכונים לילדיך, ולתקשר אתם בלי עצבים למרות שזה נראה קשה.
השינוי הראשוני אמור להיות אצלך, בגישה שלך וכן.. בהתנהלות שלך. ולא לנסות ולמצוא אמפתיה אלא לדרוש עזרה.

בהצלחה ובשעה טובה.

תגובה יפה אבל אני מתחיל לחשוב שהפוסט שלה מפוברק

ונכתב על ידי מישהו בתפוז רק על מנת להביא תעבורה לפורום.
לא ניראה לי הגיוני שמישהי מעלה את כל התסכולים שלה ונעלמת ולא משתתפת בדיון שכל כולו מדבר עליה.
אגב זה לא פעם ראשונה.
מישהי כותבת פוסט וזהו. נעלמת כאילו בלעה אותה האדמה. משאירה את המגיבים להתכתש בינם לבין עצמם ולדבר על פותחת הפוסט וכמה היא ככה וככה.
מעבר לקטילות והתגובות הלא נעימות, ניתנו לה כמה עיצות אמפתיות.
כל המגיבים פה, לא משנה מה היתה תגובתם, השקיעו מזמנם גם במחשבה וניסוח עבור מיו מה?
חומר למחשבה למנהלי הפורום.

סיגלית 2014

New member
מנהל
יש מצב בהחלט

ואכן, זו לא הפעם הראשונה. אני נתקלת בהרבה הודעות כאלו, כותבים, שופכים ונעלמים.
אולי יש אחת כזו ואין לה זמן לענות (כי כתבה שהיא עמוסה ומרגישה כמו במלחמה), או אולי נבהלה והתרגזה (שגם זה לא מפתיע) כש"העירו" אותה.

אולי אכן מדובר בהודעה פרי דמיונם של מנהלי הפורום. אבל החומר למחשבה שהשארת להם יכול להתפרש בשתי צורות.
האחת, כנראה מה שהתכוונת אליו, לא לפרסם הודעות כאלו.
השנייה, שתהיינה איזו תגובה מפותח השרשור. ממש לא הייתי רוצה לקבל גם תגובות מפוברקות. מצידי שהמפברק יעלם.

גם אני לא אפול מהכסא אם אתה צודק

מצד שני, התגובות שלי מכוונות לכל מי שקורא, לאו דווקא רק למי שהגבתי לו.
לפעמים יכול להיות מצב שיש עוד אנשים במצב דומה לפותח השרשור או אנשים שיהיו במצב הזה.
ולפעמים כשאתה קורא ביקורת קשה כמו שלי על משהו שנוגע לך אבל לא מכוון אליך ישירות - יותר קל להפנים את המסר, כי אין בך את תחושת העלבון וקל יותר לסנן את המסר ולהפנים אותו. ככה שלא צריך להסתכל על זה רק בהקשר של אם משהו עזר לפותח\ת השרשור, אלא שיש מצב שזה עזר בצורה כזאת או אחרת למישהו אחר שקרא.
ככה שאני מסתכל על זה בצורה כזאת שגם אם הפוסט מפוברק, יש מצב שכל הדיון פה עזר או יעזור למישהו איכשהו.
ומסכים עם סיגלית. יש מצב שזה אמיתי ופשוט לא היה לה זמן או מצברוח לחזור ולקרוא תגובות, או שבאמת ראתה את הביקורת שלי וברחה כל עוד נפשה בה (ואם זה אמיתי, לא אתפלא שכך הדבר, כי בעיני בריחה מהתמודדות זה מוטיב מרכזי אצלה).

נקודות יפות העלית.

"שאתה קורא ביקורת קשה כמו שלי על משהו שנוגע לך אבל לא מכוון אליך ישירות - יותר קל להפנים את המסר, "
אהבתי.

סיגלית 2014

New member
מנהל
רגע אדוני, זה שהגיב את "תגובת השנה"

קצת הגזמת, בוא נרגיע שתוכל לרדת מהעץ הגבוה שטיפסת עליו.
אכן, צדקת, לדעתי לפחות, באבחנה שלך אבל לא לכל הדברים שכתבת אני מסכימה (וכמו שראית לא רק אני).

ראשית, אין לך שום זכות לבוא בטענות לאישה שגילתה הריון לא רצוי (אלא אם הילד שלך). ולידיעתך, ואני מתכוונת רק ליחסי מין שנעשו בהסכמה (מה לעשות גם ההיפך קיים בעולמנו), כל אמצעי מניעה שתבחר לא ייתן הגנה מלאה מפני הריון לא רצוי. יש הגנה של 99.9% אבל לא 100%. ולמרות שהסיכוי להיכנס להריון נמוך מאד, הוא עדיין קיים. נקודה!
עפ"י ההודעה שלה אין לנו מושג מה היא עשתה או לא עשתה כדי למנוע את ההיריון, ובוודאי לא את הזכות לנפנף עם האצבע ולומר לה : "נו, נו נו.." אגב, אין מה להשוות בכלל בין הריון לבין מינוס בבנק.

שנית, לבוא בביקורת, שאתה אגב קראת לה ביקורת קשה, לאישה שנמצאת בהריון, זה לא הדבר הכי חכם. אין לך מושג, לפחות לא בגלגול הנוכחי, להבין מה מרגישה אישה שנמצאת בהריון. אין לך מושג מהי השתוללות של הורמונים שיכולה לגרום לבחילות, סחרחורות, הקאות, רעב וחוסר תיאבון, חולשות, כאבים, רגשות שמשתנים באופן קיצוני מהתרגשות ואושר גדול לייאוש נוראי ולחששות לקראת הלידה ומה יקרה אחריה, לביקורת עצמית. וכל זה תוך כדי החיים עצמם, עם עבודה, בית וילדים.

שלישית, גם הביקורת שלך כלפי תפקודה כאמא, למרות שיש כמה דברים שאני מסכימה איתם מאד בהתנהלות לקויה שמשפיעה על הילדים (ובמשהו מוזר ביחסים עם הבעל שמתואר כאטום למצבה של אשתו), לא חכמה במיוחד. לא חכם להטיח האשמות כל כך כבדות על אמא לשני ילדים (שנמצאת במצב הורמונלי שאין לך כל יכולת להבינו, כבר כתבתי) כאשר אתה עצמך לא מסוגל להבין מה זה להיות הורה. ועזוב אותי מפסיכולוגיה בגרוש שנתת לאותה אמא שסיפרת עליה, בחייאת.

לכן כל השיפוטיות שלך והאבחנות כגון: "מפונקת, מרוכזת בעצמך, ילדה מתבגרת, ילדותית.." וכדומה, לא רלוונטיות ומיותרות לחלוטין.
אני לא נכנסת לויכוח שהתנהל כאן למעלה האם יש אמפתיה או לא בדברים שכתבת. אני לא חושבת שצריכה להיות בתגובה להודעה כזו פוצי מוצי, אלא, פחות "ביקורת קשה", פחות שיפוטיות ומילים פוגעניות, יותר הבנה, יותר רגישות. אתה אומנם לא פסיכולוג והיא לא יושבת מולך אבל, בכל זאת, מדובר בבן אדם והוא נמצא בסיטואציה שלא חווית מעולם.
בקיצור, כגבר, שלא חווה הריון ולא הורות, היית צריך להיות יותר עדין וזהיר. קח את זה כחומר למחשבה, כי למרות שהעטיפה שבה עטפת את הדברים הייתה גרועה, המתנה שנתת בעלת ערך. וחבל.

על איזה עץ את מדברת בדיוק?

לשאר טענותייך.
לי (ולכולם) יש זכות לבוא בטענות לכולם. חלאס כבר עם הטיעון הזה.
לגבי ההריון הלא צפוי, אני משוכנע שהוא נבע מיחסים לא מוגנים כי:
א - כל הפוסט שלה נוטף חוסר אחריות ובריחה מאחריות ככה שלא אתפלא שהם אמרו 'יאללה, מה כבר יכול להיות'. לא חסרים גם בימינו אנשים שמאמינים שמשגל נסוג למשל זאת דרך בטוחה לא להכנס להריון.
ב - אם זה באמת היה תוך שימוש באמצעי מניעה היא היתה מציינת את זה.

לענין הבא. אולי הגיע הזמן להפסיק להשתמש בהריון ומחזור בתור תירוץ? אני מוכן לקבל את זה כשמדובר ברגישות יתר, או בכאבים ותתפלאי - אני מאוד קשוב לדברים האלה. אבל נשבר לי שאנשים משתמשים בנסיבות (לא רק הריון) כדי לפרוק כל עול ולהיות חסינים מביקורת. לא מוכן לסבול התפרצויות ויחס גועלי בתואנה של 'הורמונים משתוללים'. זה כמו אוהדים במגרשי ספורט או אפילו כאלה שמשחקים עם חברים בשכונה ומקללים ומתנהגים באלימות בתירוץ שהם בלהט המשחק ולא שולטים בעצמם.
כאילו מה גברת סיגלית. אישה בהריון חסינה מביקורת? מה קשור ההריון לבריחה שלה מאחריות? לזה שהיא רואה בילדים שלה מכשול ועול וכאילו מישהו הצניח אותם עליה? אפילו היא לא השתמשה בהריון ובהורמונים בתור תירוץ לזה שהיא רואה רק את השלילי בהם. גם כל מה שהיא כתבה לא התחיל לפני חודשיים כשהיא התבשרה על ההריון. אז על מה את מקשקשת?

את כל הזמן כותבת 'לא חכם' ו'לא חכם'. לדעתי מה שלא חכם זה צורת החשיבה שלך, כמו הבחור שהגיב לי פה. יש אנשים שלא חייבים התנסות כדי להבין אותה. אני לא צריך לגור עם מישהי כדי 'לגלות' דברים. אני לא צריך לעשות ילד כדי להבין מה זה להיות הורה. אני חושב קצת מעבר ומסתכל על דברים מעבר לרמה השטחית כמו שאת עושה פה. תקראי לזה יהיר ויומרני ותזלזלי ותפקפקי ומה שאת רוצה. אבל כבר הייתי במצבים שאנשים אמרו לי 'בטח גילית על עצמך דברים' ולא היה לי שומדבר לגלות. כי אני חושב על סיטואציות כאלה ואחרות ומדמיין את עצמי בתוכן. מעולם לא הופתעתי מעצמי או גיליתי משהו חדש. את יכולה להגיד עד מחר שילדים זה משהו אחר. זה לא. תתפלאי, אבל הצד הרגשי אצלי מאוד מפותח.

וסבבה, לדעתך השיפוטיות והאבחנות שלי לא רלוונטיות ומיותרות לחלוטין. זאת דעתך. לדעתי הן במקום וקולעות בול בפוני. כבר נתקלתי במציאות באנשים כמוך וכמו חלק שהגיבו פה. וכמוכם, הם לא היו מוכנים לשמוע את הביקורת שלי כי זה לא נעים לקבל את האמת בלי פילטרים, אבל בסוף הודו אם במילים או במעשים שצדקתי. אני לא מחפש להיות צודק. כי בעיני זה לא מי צודק, אלא מי מסתכל על הדברים בלי עיגולי פינות ובלי לחפש תירוצים ונסיבות מקלות.

אגב, כל החומר למחשבה שלכם ממוחזר ויצא מהאף. העיקר שאת מדברת על פסיכולוגיה בגרוש. 'היית צריך להיות יותר עדין וזהיר'. ואת אומרת את זה בתור מי? המועצה הלאומית לבטיחות בדרכים? הפסיכולוגית הראשית? תמשיכי לדבר על עצים.

סיגלית 2014

New member
מנהל
אני מדברת על עץ מאד גבוה

ולפי התגובות שלך אתה לא תרד ממנו כי אתה אוהב להסתכל על אנשים מלמעלה.
לך וכולם יש זכות לבוא בטענות לכ-ו-ל-ם. אז, גם לי יש זכות לבוא בטענות ולמתוח ביקורת על צורת ההתבטאות שלך. סבבה?

הדעות שלך כל כך נחרצות ואתה כל כך משוכנע.... שיהיה לך לבריאות! באמת.
אני לא הייתי רצה להסיק מסקנות, בכל סיטואציה, כי אני חושבת שיש סיכוי, אפילו אם הוא נמוך מאד, שהן שגויות. אני לא נולדתי נביאה. אבל אני זו אני ואתה זה אתה. אצלך לא יכולה להיות אפשרות אחרת ואתה קולע פול בפוני!
סבבה.

תכף תגיע הענקת המדליה, אבל לפני כן, אני רוצה להבהיר. לא רמזתי שבגלל שהיא בהריון היא יכולה לעשות ככל העולה על רוחה. מה ההיגיון לשאול אותי, "גברת סיגלית", האם אישה בהריון חסינה מפני ביקורת? אני עצמי מתחתי עליה ביקורת.
אז אם לא הבנת, התכוונתי אליך ולביקורת שהטחת כלפיה. וכן, אני עדיין בדעה שאין לך זכות להטיח ביקורת קשה על אדם שנמצא בסיטואציה שאינך מסוגל להבין. קשה לי להאמין, שאתה קשוב ל"דברים מאין אלו" או שאתה מוכן לקבל רגישות, כי אם אתה אכן כזה, תגובותיך (גם לגולשים אחרים) היו שונות לחלוטין. היית מותח ביקורת בצורה אחרת. יש עוד צורות למתוח ביקורת (בצורות הללו לא מעגלים פינות ואין נסיבות מקלות, אבל יש טיפונת אנושיות. תהרוג אותי אבל לא הבנתי ממך למה ביקורת צריכה להימתח בצורה קשה ומעליבה?? להזכירך אלו הן מילותיך).
אני גם לא מבינה את האנלוגיה לאוהדים במגרש ספורט כי אני לא חושבת שיש מקום להשוות אלימות פיזית ומילולית והתנהגות בהמתית לקשיים בהתנהלות יומית של אישה בהריון. והשוואה הזו אומרת... דרשני.

כן, אני עדיין בדעה שהתבטאות כזו אינה חכמה כי, כמו שכתבת, רק "לפעמים" יהיו אנשים שידעו להסיר את העטיפה המעליבה (אתה השתמשת במילה עלבון) ולגלות את המתנה בפנים. אלו אנשים יש להם חשיבה מעבר שיודעים לקבל מסרים בלי פילטרים ולא עסוקים בעלבון שלהם. ועוד דבר, אתה בא בטענות לאלו שלא מסוגלים לעשות כך(כולל אני וחלק מגולשי הפורום) כאשר אתה עצמך מגיב בצורה הפוכה. על תגובות רבות שנכתבו לך בהן נמתחה ביקורת על צורת ההתבטאות שלך, העדפת להוכיח כמה כולם טועים ואתה צודק (ויאמר לזכותך שדאגת להוסיף מילים "עסיסיות" שרומזות בעצם על: "מי את בכלל?"). למה? קשה לך לחשוב שיש עוד דעות ויש עוד פרספקטיבות לאותו מצב? אני משערת שהסיבה היא... כי אתה קולע פול בפוני
. אותך החיים כבר לא יכולים ללמד שיעורים. אין לך כבר מה ללמוד על עצמך ( איזה כיף לך!).
אבל מי אני? אני סתם מקשקשת ויש לי חשיבה שטחית. אז למה אתה טורח בכלל לענות לי?

שמע, יכול להיות שאתה גאון, כי לך יש היכולת לחשוב "מעבר" ולהסתכל על הדברים כשאתה מכניס עצמך לנעליו של השואל וכך אתה מבין אותו. אתה מדמיין את עצמך בתוך הסיטואציות הללו וכך אתה מייעץ לאנשים? אני לא פסיכולוגית ולא מתיימרת להיות כזו. ההיגיון הבריא שלי אומר שכדי להבין אדם צריך להיות מסוגל להתבונן על סיטואציה ב"מבט על" הצופה על כל הנוגעים בדבר.

אתה אכן מסוגל להתבונן על אנשים מלמעלה אבל ההתבטאויות שלך רומזות על התבוננות מתוך הרגשת עליונות ומתוך ווכחנות. אתה רואה את זה בעצמך כעוצמה. אני רואה את זה כמכשול, כי כך ברור שלעולם לא תופתע ולא תגלה דברים חדשים.
בהצלחה. הנה...

מקווה שאת יודעת שלטפס על עץ גבוה זה יומרנות ולא התנשאות

מעבר לזה הבעיה המרכזית שלך היא חוסר הבנת הנקרא.
אם אני כותב שלכולם יש זכות להעביר ביקורת על כולם - ברור שמותר לבקר גם אותי. זה אפילו לא בקטע של 'מותר'. זה חלק ממהות הפורום וחלק ממהות של כל דיון.
בהמשך לחוסר הבנת הנקרא - כמה פעמים אני צריך לכתוב 'לדעתי' כדי שתביני שאני כותב את דעתי בלבד? בואי אני אדגיש לך ממשהו שכתבתי לך לגבי האבחנות 'הנחרצות' שלי.
"זאת דעתך. לדעתי הן במקום וקולעות בול בפוני." אסור לי לחשוב שהאבחנות שלי נכונות? כאילו מה, אם אני חושב שהאבחנות שלי נכונות זה אומר שאני מזלזל בדעות של אחרים או פוסל אותן? כתבתי לך שחור על גבי פורום - זאת דעתך וזאת דעתי. תראי לי ציטוט אחד שלי שאומר 'אין לכם מושג, אני צודק'. כשאני כותב את דעתי אני מודע לזה שיכול להיות שאני טועה.
וכן. כמו רבים ו'טובים' לפנייך, את אוהבת להטיח האשמות חסרות ביסוס. מה זה רמזים? תני דוגמאות במקום לזרוק דברים באוויר. זה שיש לך חשיבה שטחית לא אומר שאני מתנשא. זה מתבסס על מה שכתבת. את מתייחסת רק לרובד הגלוי בלי להתייחס בכלל למה שעומד מאחורי זה. אחרת לא היינו מגיעים לויכוח הזה בכלל. רוצה דוגמא? זה שאת כמו אחרים פה כל כך מלאי חמלה על זה שהיא עם שלושה ילדים ואיזה מסכנה היא במקום לחשוב איך היא בכלל הגיעה למקום הזה. אתם מתעקשים להתעלם מאיך שהיא מדברת על הילדים שלה כגורם שלילי בחיים שלה ועדיין - היא המסכנה. היא בהריון והורמונים ואיך אני בכלל מעז לבקר אותה על הריון לא מתוכנן. היא מתבכיינת על כמה קשה לה וכמה היא רוצה חופש ואתם במקהלה 'תגלה אמפתיה' במקום להתפלץ מזה ששום מילת אהבה לא נכתבה על הילדים שלה. אחת, רבאק. ואני זה שחסר אמפתיה. אתם כל כך מזדהים עם הרצון שלה בלברוח במקום להגיד לה שמה שחשוב קודם זה שהיא תשקיע יחד עם בעלה קצת יותר בחינוך, קביעת גבולות והקנית הרגלים. כי מה יעזור לה חופש. מה ישתנה בדיוק? מה ייפתר? אחרי החופש היא תדאג לטיפול לילדה שלה? אחרי החופש היא תתייחס אחרת לילדים שלה או שהם מקסימום יהיו בסדר לפעמים? היא תהיה יותר סבלנית או שוב תתמרמר על גיל שנתיים הנורא, הילדה הבעייתית
ההריון הלא מתוכנן וחוסר היכולת להתמודד?
את חושבת שטוח בזה שלמרות שכתבתי "נשבר לי שאנשים משתמשים בנסיבות (לא רק הריון) כדי לפרוק כל עול ולהיות חסינים מביקורת" את עדיין לא מבינה למה אני משווה אוהדי ספורט לאישה בהריון. תקראי שוב את הטענה הכללית שלי. אז במגרשי הספורט הדגשתי את פריקת העול ובהריון את החסינות מביקורת. למרות שבשני המקרים שני האספקטים מתקיימים אך אחד דומיננטי יותר. אז סבבה, התכוונת שאפשר להעביר ביקורת, אבל לא קשה בגלל הרגישות שלה. זאת בכלל בדיחה. א. הביקורת שלי, קשה ככל שתהיה, היא כאין וכאפס לעומת הלחצים היומיומיים שיש לה. ב. הביקורת שלי, קשה ככל שתהיה, בתור בנאדם זר, היא כאין וכאפס לעומת המשפחה שלה ששמה עליה פס. חוצמזה, תראי באיזה מילים פתחתי. ואת יודעת מה - בואי תגידי לי מה הדבר הכי קשה שאמרתי לה. שהיא נכשלה עם בעלה בחינוך הילדים? נשאל אותך. נראה לך שהצליח להם?

אני לא גאון. זה לא קשור לגאונות. זה קשור להסתכל קצת מעבר. ותתפלאי - זה לא כזה קשה. אגב, תפרידי בין לא להיות מופתע לבין לגלות דברים חדשים.
מקוה שהתכוונת לדברים חדשים על עצמי למרות שגם אז זה מראה כמה את לא מבינה את המשמעות של זה. כי מדובר פה בלהכיר את עצמך. מי שמגלה על עצמו דברים חדשים - זה מראה שהוא לא מכיר את עצמו. את המניעים שלו. את מי הוא באמת. וזה לא קשור לכמה אתה מורכב או לא. אלא כמה אתה באמת מסתכל על עצמך ובוחן את עצמך.

ואגב, את שואלת למה אני עונה לך? כמו שכתבתי גם לאחרים - את לא היחידה שקוראת מה שאני כותב. למרות שתכלס, באמת קשה לדבר עם אנשים כמוך שהראיה שלהם מצומצמת ושלא מבינים מה כותבים להם ומוציאים מההקשר. כתבתי 'תחושת עלבון' בנוגע לאנשים שהביקורת מופנית כלפיהם. תחושה היא משהו סובייקטיבי שנובע לא פעם מפרשנות. לא כתבתי שביקורת צריכה להיות מעליבה. אבל למה שזה יפריע לך לנפנף ב'השתמשת במילה עלבון, אז מבחינתך ביקורת יכולה להיות מעליבה'. וואלה יופי. דרך נפלאה לעוות.
את כתבת בעצמך "לבוא בביקורת, שאתה אגב קראת לה ביקורת קשה, לאישה שנמצאת בהריון, זה לא הדבר הכי חכם. אין לך מושג, לפחות לא בגלגול הנוכחי, להבין מה מרגישה אישה שנמצאת בהריון.". מה זה אם לא להפוך אותה לחסינה מביקורת? אה. זה רק לביקורת שאני הטחתי בפניה...
ובפעם האלף - תעבירי ביקורת איך שאת רוצה. ואני אעביר איך שאני רוצה.

סיגלית 2014

New member
מנהל
תגיד, ניסית גם להיכנס לנעליים שלי כדי להבין אותי

ומה הבעיה שלי? והמסקנה היחידה שלך היא שיש לי בעיה בחוסר הבנת הנקרא? (איזה מזל....איפפפפפ...
)
אז מה, אתה רוצה ציטוטים?
"על מה את מקשקשת?", "לדעתי מה שלא חכם זה צורת החשיבה שלך", "כמה פעמים אני צריך לכתוב כדי שתביני..." (מה זה אומר? שאני מטומטמת? או שאני כותבת קשקושים ואתה כותב דברים אלמנטריים שאני לא מבינה?), "ואת אומרת את זה בתור מי?.... הפסיכולוגית הראשית?" (???)
אתה שם לב, אגב, שהכתיבה שלך לא מכבדת (אותי וגם אותך),ושאתה יורד לפסים אישיים ומתקיף?
אתה יודע, אתה לא חייב לכתוב במפורש: "הנה אני מתקיף" או , "אין לכם מושג, אני צודק". זו לא הוכחה במתמטיקה. יש גם "דברים מעבר", הנה אני משתמשת בשפה שלך, מסרים בין השורות, או במה שהאשמת אותי :" את מתייחסת רק לרובד הגלוי בלי להתייחס בכלל למה שעומד מאחורי זה"
להוסיף? "לדעתי הן במקום וקולעות בול בפוני", "אסור לי לחשוב שהאבחנות שלי נכונות?", "אני אגיב איך שבא לי", "כבר נתקלתי באנשים כמוך...שלא היו מוכנים לשמוע את הביקורת שלי...אבל בסוף הודו ... שצדקתי", " התכוונת שאפשר להעביר ביקורת, אבל לא קשה בגלל הרגישות שלה. זאת בכלל בדיחה".

אם הציטוטים הללו לא נועדו להמחיש כמה אתה צודק ואחרים לא, לא נועדו להקטין את הקורא ולהאדיר אותך, אז אני לא מבינה לשם מה הם נכתבו. האם כל אלו נכתבו רק כדי להמחיש "בפעם האלף אני אעביר ביקורת איך שאני רוצה"? אלו נועדו להמחיש עד כמה החשיבה שלי שטחית, נכון? כי אם הייתי מבינה כמוך ולא הייתי מתייחסת רק לרובד הגלוי, "לא היינו מגיעים לויכוח הזה בכלל".
אני באמת לא יודעת מה זה אומר כי יש לי בעיה קשה של חוסר הבנת הנקרא. בבקשה תציל אותי.

אז עכשו אתה תגיד לי, כמה פעמים אני עוד אכתוב כדי שתבין ? חצי הודעה אתה מבלבל את השכל על פותחת השרשור ונותן לי דוגמאות שלא נוגעות אלי כי אני להזכירך כבר הסכמתי עם האבחנה שלך אבל לא עם "העטיפה" . אני מתחתי ביקורת על צורת ההתבטאות שלך. ממש לא נשמע לי חכם להתבטא בצורה כזו (כולל הציטוטים) במיוחד אם אתה באמת מעוניין לעזור למישהו ("יש מצב שכל הדיון פה עזר או יעזור למישהו איכשהו.") וטוען שהצד הרגשי שלך מפותח.

אבל תכף תגיע עוד תגובה שלך על כמה הפרשנות שלי לקויה, שאם אלקט מה שמתאים לי בטוח שאצייר תמונה כזו, שהציטוטים האלו הוצאו מהקשרם וכל זה בגלל שאני מתייחסת רק לרובד הגלוי והחשיבה שלי שיטחית. ולמרות שאתה מנסה להדביק לי מראה מול הפרצוף, מה לעשות, אני לא מבינה!
וכל זה יהיה אחרי שעבדתי מאד קשה כדי לצטט לך
. בעסה....
אני אקל עליך, חוסר ההבנה שלי הוא לא בעיה שלך. זה שלי. אז תחסוך ממני.
כבר קיבלת ממני את תואר הגאונות ואת המדליה. לבריאות.

אני גולשת בפורומים של הורות באופן קבוע.

נדיר שאנשים כותבים מילות אהבה על הילדים שלהם (פרט למקרים כמו הודעה לכבוד יום הולדת של הילד, שאז ההורה מברך אותו). זה פשוט ברור ומובן מאליו, ואין שום צורך להשחיל את זה לתוך כל הודעה, והעובדה שזה לא כתוב לא אומרת כלום. פשוט כלום.
גם בשיחות בין הורים הם לא אומרים כמה הם אוהבים את הילדים שלהם. שוב, זה החלק שמובן מאליו - ואגב, אין לזה שום קשר לכמה הם אומרים לילדים שלהם שהם אוהבים אותם. הם יכולים להגיד להם את זה מהבוקר עד הערב ולהראות להם את זה במיליון דרכים - ועדיין בשיחות של ההורים עם אנשים אחרים, הם לא מביעים את האהבה שלהם לילדיהם - והם בהחלט כן יכולים להתלונן על אינסוף קשיים כאלה ואחרים עם הילדים שלהם, שוב, בלי שום מילת אהבה, ושוב, זה פשוט לא אומר כלום.

אבל אני מניחה שאתה יודע את כל מה שכתבתי הרגע, כי הרי אתה מסתכל מעבר וכאלה.

אבל את משווה דברים שמשקלם אינם זהה

קחי כמה נקודות שמבדילות בין הפוסט כאן לפוסטים בפורום הורות:
א. אני מתאר לעצמי שבפורום הורות התפתחה קהילה. אנשים כבר מכירים פחות או יותר את הנפשות הפועלות. גם אם זה לא באופן אישי, דרך הפורום הם כבר יודעים פחות או יותר על המצב בבית ועם הילדים ואם יש שם אהבה. ככה שברור שמיותר להדגיש את זה בכל פוסט.
ב. לא ביקרתי שם, אבל מתאר לעצמי שלא מועלים שם רק פוסטים על בעיות עם הילדים. זתומרת אם מבקשים רעיונות ליום הולדת, סביר להניח שאין צורך לציין כמה אוהבים את הילד... ואגב, גם כשמתלוננים על התנכלויות או על בעיות חברתיות זה נובע מרצון לעזור לילד ככה שברור שזה מגיע ממקום של אהבה ודאגה. לא ראיתי פיפס אחד של רצון כזה מצד פותחת הפוסט. אולי את תאירי את עיני לזה. היא חושבת רק על עצמה.
ג. גם כשעולות שם בעיות עם הילד, את רוצה להגיד לי שכל כותב\ת פוסט יוצא\ת נגד הילדים בצורה שנעשתה פה? שרק מטיח בהם האשמות ומציג אותם בצורה שלילית כמו שנעשה פה? אני בטוח שאת יודעת יותר טוב ממני (בלי טיפת ציניות כי לא ביקרתי שם) להגיד אם ההורים שמעלים שם בעיות של הילדים או עם הילדים מבקשים התייעצות ודרכי פתרון להתמודד עם הילדים או איך לפתור את הבעיות איתן, או שמא כמו כותבת הפוסט הזה רק מחפשים לברוח.
עכשיו תביני. אני יודע שבכל הורות בריאה וגם כשמתקיימת good enough motherhood הורים רוצים לעצמם חופש. רוצים להתנקות. ברור שזה מתיש ומעייף. אבל זה כמו שאנחנו רוצים חופש מעבודה גם אם אנחנו נהנים בה ו\או טובים בה. רוצים להתרענן קצת. למלא מצברים. פה החופש שלה הוא לא בשביל זה. הוא בשביל לברוח מכל זה. בשביל לא להתמודד. וזה מה שאני מנסה כל הזמן להדגיש.

ככה שמה שכתבת במשפט על שיחות בין הורים לאנשים אחרים מתייחס לעניינים נקודתיים שקיימים כמעט בכל הורות נורמטיבית וטובה. וכמו שכתבתי - אם האנשים מכירים (גם אם רק מהפורום) אז ברור שאין צורך להגיד כמה אוהבים את הילדים, למרות שמבטיח לך שפעם ב זה צץ.
אבל יש הבדל ענק בין מה שתיארת לפוסט הזה.
תהום ענקית.

אתה מוזמן לגשת לפורומים האלה (הם נמצאים ממש ממש קרוב)

ולבדוק בעצמך. כן, יש בהחלט פוסטים שמציגים את הילדים בצורה שלילית - והרבה - ולא כותבים שם כמה אוהבים את הילדים או מנסים לאזן. המטרה היא לקבל עצה ועזרה, לא לבטא את התחושות המדויקות שלך כלפי הילדים שלך.

אני אנסה להסביר פעם אחרונה את ההבדל

שמת לב מה כתבת? "המטרה היא לקבל עצות ועזרה".
עכשיו, תעני לעצמך איזה עצות ביקשה האמא פה, עבור מי ועד כמה הן מציאותיות.
לי נמאס לטחון את אותו דבר שבעים אלף פעם.

מעבר לזה, תזלזלי כמו סיגלית כמה שבא לך על זה שאין לי ילדים אז מה אני מבין ותקראי לזה פסיכולוגיה בגרוש - זה שהורים מתלוננים על הילדים שלהם ולא מציינים את אהבתם אליהם, זה מסביר חלק גדול מהבעיה.
לדעתך זה טבעי? עצוב מאוד. לא צריך להשתפך מאהבה לילדים ולקרוא להם נסיכים ומדהימים. אבל אם הורה לא מוצא לנכון ולא מרגיש צורך לציין בקטנה שכן - הוא מאוד אוהב את הילדים שלו - רק מראה מאיפה חלק מהבעיה נובעת.
כי אני רואה לא מעט הורים שנובחים על הילדים שלהם ומתייחסים אליהם כאל מטרד במקום לדבר לראש שלהם. ותכלס - זאת ממש סיבה ותוצאה. הורות גרועה גוררת התנהגות בהתאם. תזלזלי בזה כמה שאת רוצה.
בכל מקרה בואי תגידי לי על איזה פורום את מדברת. כי יש מלא כאלה. נכנסתי ל'הורים ועוד'. פוסט התלונה היחיד שראיתי (כי מה לעשות, אין לי כוח לחפור שם) הוא על המתבגר עם הגרביים. המשפט הראשון של האמא תיאר אותו בצורה מאוד חיובית.
מה שעוד ראיתי זה את הפוסט על הילדה שמפחדת להשאר לבד, שזה ענין נקודתי וגם לא נוגע להתנהגות לא נאותה או אי ציות לסמכות, ככה שכמו שכתבתי - עצם הרצון לעזור לבת מעיד על אהבה ודאגה.
הדבר העצוב שראיתי זה את הפוסט שנראה לך הזוי על ההיא עם הבת שלובשת שחורים. וואלה - זה אות קין לכל מי שלגלג וזלזל. כן. גם עבורך ובטח עבור המנהלת שצחקה מהתגובה שלך. מה הבעיה להתעלם ממשהו שנראה לכם מזויף? אז סבבה, הבנתי שהיו שם כמה פוסטים הזויים לאחרונה. זה עדיין לא נותן לגיטימציה לצחוק וללגלג על מישהו שהעלה בעיה. ואם כבר מגיבים, למה לא להתייחס ברצינות על האחוז סיכוי שזה מקרה אמיתי?
העיקר עלי יוצאים עם איפה האמפתיה שלי ועל זה שאני מתנשא.
פשוט גועל נפש

אה, ולגבי א' - בהחלט לא,

בהחלט נכנסים גם אנשים חדשים לגמרי כדי לשאול ומעלים פוסטים עם בעיות ובלי הבעת אהבה לילדיהם, בלי שמישהו יודע משהו על הבית שלהם ועל הילדים שלהם.

ולרגע לא אמרתי שכל פוסט הוא תלונות על הילדים. מה שאמרתי שנדיר שבאיזשהו פוסט, בין אם הוא מלא תלונות על הילדים ובין אם לא, תהיה הבעת אהבה כלפי הילדים. זה פשוט מובן מאליו.

ועוד משהו

יש לי מספיק אנשים עם ילדים בסביבה שלי שאני מתראה איתם על בסיס קבוע. מעבר לתלונות על עייפות ועל זה שבשמונה וחצי הם נרדמים על הספה לא שמעתי תלונות קרובות אפילו למתואר פה. ואלה לא אנשים שמסתירים בעיות. ואני מדבר על כאלה שסיפרו על בעיות פוריות ושיתפו בדברים הכי אישיים כולל בנקודות מחלוקת בזוגיות.
לא שמעתי שום דבר שמתקרב לתאורים בפוסט הזה.

ומה שרציתי להדגיש זה, שברור שאין צורך לנפנף באהבה לגבי הילד. זה יכול לעצבן אפילו לפעמים.
אבל, כשמעלים פוסט שבו הילדים וההתמודדות איתם מתוארים כגיהנום עלי אדמות, כן הייתי מצפה לשמוע קצת איזון עם לפחות הערה קטנה בסגנון של 'חשוב לי להבהיר שאני אוהבת את הילדים שלי'. שלא לדבר על לבקש עזרה בשבילם.
אבל תקראי שוב את הפוסט שלה. שום קריאה לעזרה עבור הילדים (ובמיוחד הילדה). כאילו הם לא מעניינים אותה. כל מה שמעניין אותה זה היא עצמה.
אז מצטער. לי זה צורם ועוד בלשון המעטה. ועל זה בעיקר יצא קצפי.

לא יודעת לגבי אנשים בסביבה שלך,

אבל אני נוטה לדבר על הבעיות שלי בהורות עם הורים אחרים, שיש להם ניסיון בנושא, ולא עם כאלה שאינם הורים.
הציפיות שלך אינן קשורות למציאות. היא לא צריכה להבהיר לך שום דבר (מה גם שמה שאתה כותב כל כך טריוויאלי להורה שזה די מגוחך לכתוב) - היא מבקשת עצה, לא את האישור שלך שהיא אמא בסדר.

A לוןA

New member
הערה קטנה לגבי "כותבי הפוסטים מתפוז"

א. למיטב ידיעתי, אין כאלו, ואני מכיר את תפוז, בגילגוליו השונים, די הרבה שנים, כולל הכרות אישית עם חברי הצוות שם- מעולם לא היה שם "כותב פוסטים"
ב. אם זה באמת מישהו מטעם תפוז, מה בדיוק מונע ממנו להיכנס ולכתוב תגובה (אפילו משהו כמו "תודה למגיבים למדתי המון"?)
&nbsp
אנשים כותבים ונעלמים. זה האינטרנט של היום.
&nbsp
חומר למחשבה לרוקחי הספקולציות

למעלה