רגע תנו לי להבין

L e s t a t

New member
נכון, הודעתו *הזו*

אך היא תחילתה של שרשור שמטרתו מיסיונרית כמו כל הודעותיו הקודמות של המשתמש הנ"ל בפורום זה ובפורומים אחרים.

Dia Leoghann

New member
אדון יקר

תעיף מבט במאמרי הפורום ותקבל את כל התשובות שאתה מחפש. אנו מכבדים את אמונתך ביהוה, ומקקוים שתכבד את אמונותינו.

אריק ל

New member
הערה קטנה

אם אתה כבר כותב הודעה על כך שאתה מכבד את אמונת היהודים באל אחד, אלא תכתוב את שמו המפורש, אלא ה', כי כתיבת השם המפורש פוגעת באותם אנשים שאתה טוען לכבדם.

מיכל328

New member
סליחה

אבל ממה שאני למדתי (ואני מחוייבת בשיעורי יהדות ותנ"ך באוניברסיטה) - צירוף האותיות: י-ה-ו-ה אינו השם המפורש של האל היהודי. אפילו המורים שלי ליהדות כותבים את השם הזה על הלוח מידי פעם (ואנחנו מדברים על אנשים שהם דתיים לגמרי). זהו אחד הקיצורים לשמו המפורש - שלמיטב ידיעתי בנוי מכ - 72 אותיות. אם אני לא טועה - הקיצור הזה קשור לפסוק התנ"ך שהאל אומר משהו בסגנון (ואני לא מצטטת כי אני ממש לא זוכרת את המילים המדוייקות) - הייתי, היה ואהיה...? בקיצור - הוא תמיד היה, הוא תמיד כאן והוא תמיד יהיה... תסלחו לי אם אני טועה או פוגעת במישהו - אבל אם לכתוב את צירוף האותיות הידוע: י-ה-ו-ה זה לכתוב את השם המפורש: אז המרצים הדתיים מאד שלי באוניברסיטה כופרים רציניים... (ויש הרב התלמידים מסורתיים ודתיים אצלי בכיתה - נראה לי שהם היו אומרים משהו אם זה היה פוגע או חילול קודש). מיכל

כולם להיכנס

כל מה שרציתי לדעת זה מי האל שאתם מאמינים בו ולמה אתם מאמינים בו ואם לא הבנתם אותי אז רציתי לדעת גם אם אתם יהודים או לא יהודים אז זהו מקווה שעכשיו הבנתם אותי

gwizard

New member
נכנסנו

חלקנו יהודים וחלקנו לא. (לפי לאום) חלקנו גם יהודים לפי דת, אנו לא שוללים את הדתות האחרות בתנאי שלא מנסים להטיף לנו. אני אישית יהודי לפי מורשת וגם לפי לאום, אך וויקאני לפי דת. ואנו מאמינים בהרבה אלים שונים מכל מיני תרבויות, כדי לספר על כולם צריך לכתוב ספרים בגודל אנציקלופדיה בריטניקה
ובנימה אישית יותר, אני מבין מה אתה מחפש לעשות ולמה שאלת את השאלה. מצטער להודיע לך שרבים וטובים ניסו לפניך וינסו אחריך. לנו פשוט לא איכפת.

gwizard

New member
אני מדבר בשם עצמי בלבד

על איזה פנטאון אתה רוצה לשמוע ? ישנם אינסוף סיפורי בריאה לפי כל המסורות והתרבויות בעולם. מצרי ? יווני ? כנעני ? תבחר.

מיכל328

New member
אוקיי

לפני שהסדרה "חברים" מתחילה אני אסביר לך בקצרה - הדעה הרווחת - לפחות בדת הוויקה - היא שהייתה אלוהות אחת מאז ומעולם (באנגלית - "The One"). האלוהות הזו יצרה מתוכה את האל והאלה - זכר ונקבה המייצגים באופן שווה זה לזה את האלוהות הגדולה (כן אני יודעת - אישה שווה לגבר - איזה שוק!).. האל והאלה (שהם בעצם יוצרים שלם אשר שווה לאלוהות הגדולה) יצרו הם בעצמם את העולמות, היקום, הכוכבים, הטבע, החיות והאדם. זה ממש בגדול - רואה- לא מי יודע מה שונה מיהדות ודתות אחרות. אני מחכה בקוצר רוח להתקפה על היותי כופרת ונבלה וכ"ו... בו אני אעזור לך (היות ואני משערת שאתה יהודי מאד דתי - חרדי אפילו (תתקן אותי אם אני טועה כמובן) - אני גם לסבית גאה מאד... תועבה לא? אוי איך אני אוהבת שאנשים כמוך שופטים אנשים בלי להכיר אותם רק בגלל שהם מאמינים במשהו שאתה לא מאמין. אז יודע מה? אנחנו נאמין בשקר ובתועבה שלנו - נמשיך לחיות בחטא ובכפירה, ותן לאל שלך לטפל בנו - זהו ממש לא תפקידך ואני בספק רב שגם אם תנסה הכי הכי חזק = לא תצליח לשנות את אמונתו של אף אחד כאן - בדיוק כפי שאנו לא נצליח לשנות את האמונה שלך. תודה ולהתראות! Always A Pleasure מיכל

דווקא לא

לא באתי לקראות לך בשמות גנאי באתי להידיין עם אנשים שאמונתם שונה משלי את מאמינה בדת אחרת ובאמונה אחרת ובה' אחרים אז את תישאי בתוצאות(ושלא תביני אותי לא נכון זה לא היה משפט שבא לאיים עליך) ועכשיו לעיניננו מדוע האלים שלך כל כך רבים? ואיך בדיוק כל אל קיבל את התפקיד שלו ומי נתן לו את התפקיד שלו

מיכל328

New member
קודם כל

ההבדל הכי מהותי וחשוב בין האמונה שלי לאמונה שלך היא - שע"פ הדת שלי - אתה לא תישא בשום תוצאות בגלל שאתה מאמין בדת אחרת.. אתה לא "מקולל" או "כופר" וכ"ו בגלל האמונה שלך... כמה חבל שאתה מאמין שלי יקרה משהו נורא בגלל שאני לא מאמינה באלוהי היהודים.. חבל שהאמונה שלי מבוססת על - חיה ותן לחיות. אבל הלאה - אני מנסה להסביר לך כבר מס' פעמים - האלים אמנם יש להם פרסונות ואופי שונה אבל אין להם "תפקידים" שונים. אלה הם פרסונות שונות של האלוהות הגדולה. הפרסונות האלה תפקידן הוא לעזור לנו להבין את האלוהות הגדולה ואת טבעה ולנסות להתחבר אליה יותר בתפילותינו ובאמונתינו. כמובן שלא הכל אנחנו יודעים על האלוהות הגדולה ועל טבעה וכמובן איננו שולטים בה אבל יש לנו דרכי תקשורת משלנו. אני אתן לך דוגמא - כמו שהקדושים של הנוצרים מייצגים כל אחד פטרון של מקצועות או אספקטים שונים בחיי האדם ובעולם - כך גם האלים שלנו מייצגים דברים שונים בעולם ובטבע. כמובן שהאלים שאנו מאמינים בהם לא היו מעולם בני אדם כפי שהקדושים של הנוצרים היו. האלים שלנו באים מהמיתולוגיות והסיפורים הקדומים של העמים העתיקים - הרומאים, היוונים, הקלטים, הכנענים, הגרמאנים, המצרים וכ"ו.. אני אתן לך דוגמא אפילו יותר אישית - האלה אליה אני מרגישה הכי מחוברת היא האלה מוריגיין מהמיתולוגיה הקלטית. היא מייצגת הרבה צדדים של האלוהות הגדולה שאני יכולה למצוא באופי האישי שלי - לכן הכי קל לי לתקשר איתה - או עם הצד הזה של האלוהות הגדולה - בכדי לחזק את אמונתי. ההבדל המהותי בין אל היהדות לאלי הויקה (אני מדברת בשם האמונה שלי היות ויש הרבה דתות פאגאניות) הוא שפשוט האלוהות הגדולה (או ה' שלך) מחולקת לשני חצאים שווים - זכר ונקבה. פשוט מאד - תאמין לי. אני ממליצה לך - אם אתה באמת מתעניין באופן בוגר ומתוך סקרנות בריאה בכדי להכיר את הדתות השונות בעולם למטרת ידע כללי - לקרוא מיתולוגיות שונות או לקרוא את המאמרים כאן בפורום בכדי להבין את טבע האמונה הפאגאנית. מיכל

האם אני יכול להבין מהי...

האלוקות הגדולה הזאת שאת מדברת עליה כי אולי את גם איכשהו מאמינה ב-ה' אבל את לא מבינה אותו נכון אני מאמין שה' ברא את האור ואת החושך ואת הרוח ואת הגשם ועוד המון כוחות ואת באת ועשית כל כוח שהוא ברא ל-אל בפניי עצמו ומתפללת אליו או שאולי אני לא מבין מהי האלוקות הגדולה הזאת

מיכל328

New member
למה

אתה חושב שאני באתי ועשיתי אלים... אולי אתה באת ועשית אל? מי אמר לך שהתנ"כ הוא הנכון והקובע? אם אתה בא בראש פתוח בכדי להבין ולהתדיין באופן מכובד ובוגר - אתה צריך אולי לא להאמין אבל לקבל שיש אמונות שונות משלך. אני מאמינה שיש אלוהות גדולה שיצרה את העולם והיקום ואת האדם ואת המדע והכל הכל - ושהאלים השונים מייצגים את הצדדים השונים באופי של האלוהות הזו הם מייצגים את הכח האלוהי הגדול בצורות שונות. ככה היא האמונה - אני לא המצאתי אותה כפי שאתה לא המצאת את היהדות. ותאמין לי - אני מצאתי את האלוהות שלי - אני שמחה ומאושרת באמונה שלי ואני - לא כמוך - לא נכנסת לפורום "חרדים" או משהו בסגנון ומטרידה ומנסה להפריח את האמונה היהודית. אני מקבלת אותה ומכבדת אותה - אבל אני פשוט לא מאמינה בה. ואני מציעה לך מאד לקרוא מאמרים או לחפש מידע באינטרנט - מידע מקיף יותר שיעזור לך להבין את האמונה שלי ושל רבים כמוני.

מעניין מאין צמחה האמונה הזאת שלך

כי גם היא מאמינה בכוח עליון את יכולה לספר לי ממתי אנשים מאמינים באמונה הזאת?

מיכל328

New member
אבל

אני מצטערת לבשר לך - הכוח העליון הזה הוא לא ה' שאתה מאמין בו. זו האמונה שלי יש - לא משנה כמה שמיניות באוויר תעשה - אני פשוט לא מאמינה באלוהי היהדות! ובמיוחד במה שיש לו לומר. נכון - יכול להיות שהכוח העליון הזה הוא גילגול או באמת הכוח העליון שאתה קורא לו ה' או אלוקים וכ"ו... אבל באותה הנשימה אני חייבת להזכיר לך שאולי ה' שלך הוא גילגול או באמת הכוח העליון שאני מאמינה בו. האמונות הפאגאניות היו הרבה לפני שהאמונה היהודית נוצרה... והויקה היא חידוש של האמונות הפאגאניות האלה - תחשוב עלי כמו על היהודים הרפורמים בחו"ל. האמונה שלי מבוססת על אמונה שקיימת הרבה לפני שהאמונה היהודית שלך צמחה. אבל באמת - נמאס לי להסביר את עצמי 20 אלף פעם ולחזור על עצמי שוב ושוב - אתה חושב שאני אענש - זכותך לחשוב ככה. תשאיר את העבודה המלוכלכת הזו לאלוהים בו אתה מאמין. אני מצידי מקבלת את דעותך ואת אמונתך אבל אני בשום פנים ואופן לא ארשה לך לבטל אותה או לשלול אותה או להנהוג אליה או אלי בחוסר כבוד. ובמיוחד ובמיוחד אני לא אתן לך לנסות להחזיר אותי בתשובה ולגרום לי בדרכים עקיפות לחשוב שאולי הלוהות הגדולה שלי היא בעצם כן ה' שלך ושיש לי תפיסה מוטעית לגבי הכל - באותה המידה אני יכולה להגיד שה' שלך הוא בעצם תפיסה מוטעית שלך לאלוהות ולאלים שלי. אז תודה על הנסיון אבל חבל זה לא עבד ולא יעבוד. אני את דיני כבר קבעתי - אני גם פאגאנית, גם לסבית, גם מצביעה מר"צ ונגד הכיבוש, גם מחללת את השבת וכ"ו... מה לעשות יש אנשים כופרים כמוני.. אל תדאג לי - אני אסתדר - ואתה אל תעז לשפוט אותי כיוון שאף אדם אין לא זכות לשפוט את אמונתי הפרטית שכן אני לא זו שבאה והצהירה הצהרות בפורום לא שלי.. ותגיד תודה רבה - אני לא שופטת אותך בכלל - כל אחד באמונותו יחיה. תודה רבה לך - אני אלך לי לישון היות ומחר אני לומדת - תתפלא אני לומדת באוניברסיטת בר אילן! מיכל

gwizard

New member
אנשים מאמינים בכוח עליון ...

מאז שאנשים נולדים ומסתכלים למעלה. כל דת, לא משנה מהי, דוגלת בסברה שישנו כוח עליון כלשהו השולט על הסביבה. האם אתה יכול להגיד לנו (בתור יהודי מאמין), כמה זמן קיימת יהדות ומי התחיל אותה ולתת הוכחות מעבר לכל ספק ?!

Nizzan Cohen

New member
מיכל....

הוא בסך הכל שאל אם יכול להיות שאנחנו והוא מאמינים באותו אל ורואים אותו בדרכים שונות. וכן, הוא הביע את עצמו בדרך מסויימת, אבל חייבים להבין שגם מונותאיזם זו אמונה. גם זה שאתה מאמין שמשהוא לא נכון, זו אמונה. הוא מאמין באל אחד, ומאמין שאסור לו ליקרוא לאלים אחרים אלים אלה אלילים. תהיי פלורליסטית ותביני שזו אמונתו. עכשיו את רוצה לקום להתווכח איתו ? אז וויכוח תאולוגי יכול להיות גם בעינייני מוסר. אולי תנסי גם להבין את הדת שלו כמו שהוא מנסה להבין את הדת שלך. וגם תני לו ליראות את היופי בדת שלנו. אחר כך הוא יוצא מהפורום בהרגשה שאנחנו אנשים סטיגמתיים, אטומים, שחושבים כל הזמן שרוצים לפגוע בהם. אז די, אם הוא רוצה להאמין שנישרף בגיהנום - שייהנה. זה לא פוגע לא בי ולא בך. זו אמונה.

מיכל328

New member
גם אני

בסה"כ מנסה להבין מאיפה הוא בא.. הוא כן בא להתקיף אותי עם הציטטוטים שלו על כך שאני נבלה וכופרת וכ"ו... להיפך - האמונה שלי בכלל לא מתקיפה אותו כלל, אני ואמונתי לא רואה בכך שהוא יענש כי הוא מאמין במשהו אחר.. מעצבן אותי שהוא ורבים כמותו לא פשוט מקבלים את השונה - אלא מנסים להחזיר בתשובה בכוח ואם לא אז הם מקללים את הבן אדם.. ואחרי ששעות ניסיתי להסביר לו את רעיון ובסיס האמונה שלי הוא עדיין ליגלג והתנשא.. וךא ענה לי על השאלות שלי של - מה הופך את האמונה שלו ללגיטימית ואת שלי לא? אז הוא יגיד לי התנ"כ - אבל אין שום דבר שנותן לזה לגיטימציה רק בגלל שזה כתוב באיזה ספר שזו האמונה הנכונה ובגלל איזו אגדה שהאלוהים של העם היהודי נתן את זה ל"עם הסגולה" שלו (שזו עוד סוג של גזענות ושנאה).. חבל שאני מאמינה בשיוויון ושזכותו של כל אחד לחיות בשלו ולהאמין באמונתו ואנשים כמוהו באים ומתקיפים ומצטטים לי דברים שקוראים לי תועבה ונבלה וכופרת... הוא לא בא להתדיין בסבלונות וסובלנות - הוא בא לנסות להחזיר אותי בתשובה - משהו שממש לא יקרה. ואני לא ארד לרמה שלו של לקלל אותו חזרה על העובדה שהוא אינו מאמין באמונה שלי. אבל אני כן יכולה להביע את דעותי באופן מכובד והגון לא? וזה בדיוק מה שעשיתי. מיכל

למעלה