רגע תנו לי להבין

Nizzan Cohen

New member
סתם כשאלה תיאולוגית....

אם אלוה יש רק אחד - מה זה אלוהים ולמה זה ברבים ?! ואדוני זה גם ברבים....

אריק ל

New member
עקרונית, היהדות כולה לא ממש נקייה

מפאגאניזם, ותלוי איזה יהודי אתה - אתה גם יכול להיות יהודי דתי בעל אמונות פאגאניות לכל הדעות (חוץ מאותו יהודי דתי שבטוח שהוא מונותאיסט). הקבלה היא המפתח. יש שם את הקטע של 10 מידות האלוהים (כמו השילוש, רק לא שלוש צורות, אלא 10, ויש תפילה לכל צורה, ככה שהצורות הללו די ישויות נפרדות). היהדות הקבליסטית טוענת שהאל האמיתי הוא אינסופי ולכן אין שום טעם לפנות אליו ישירות וגם אין שום דרך לפנות אליו ישירות. לכן יש את 10 המידות. בנוסף לכך, יש את השכינה, שאליה אמא שלך או אשתך אמורה להתפלל כל ערב שבת. ובנוסף לכל זה - יש את ספר המידות, גם הוא חלק מהקבלה אם אני לא טועה, שבעצם מכיל 6 עמודים שמפרטים בדיוק את גודלו ומידותיו של ה' - כלומר ל-ה' יש גוף גשמי וצורה! ואחרי כל זה - יש את המלאכים הגדולים. הפנתיאון שלהם הוא בערך ככה: מטאטרון, שנקרא גם "ה' הקטן". בעצם בכל פעם שמישהו בתנ"ך מדבר אל ה', הוא מדבר עם מטאטרון, כי שוב, ה' הוא אינסופי. בעצם יש לנו כאן מלאך בעל אותם כוחות כמו ה'. תחתיו עומדים רפאל, שהוא מלאך הבריאות והידע, והיסוד שמייצג אותו הוא אוויר. לידו יש לנו את אוריאל, שאחראי על גן-עדן. אותו מייצגת האש. לידו יש את מיכאל, מלאך המלחמה, שגם אותו מייצגת האש. ולידו יש את גבריאל, ששופט בין טוב לרע, והיסוד המייצג אותו הוא המים. ככה שהיהדות בכלל לא נקייה מפאגאניזם. והמעניין ביותר - אם בעצם כל פעם שמישהו בתנ"ך פנה לה' הוא בעצם דיבר עם מטאטרון, וגם התפלל אל מטאטרון, סימן שניתן להתפלל למלאכים. אם אתה רוצה אתה יכול להיות יהודי דתי פאגאניסט (למרות שכל הדתיים שעוסקים בקבלה ובכל הנ"ל יכחישו שהם פאגאניים, אי-אפשר שלא לראות את האספקטים הפאגאניים המובהקים כאן).

gwizard

New member
הקבלה היא המפתח ../images/Emo13.gif

LOL אני חושב שלא במודע (ואולי כן ?) גילית את המהות של הקבלה. ביהדות יש הרבה דברים מעניינים, במיוחד קבלה והאספקט המתמטי שלה - נומרולוגיה. קראולי היה המומחה לנומרולוגיה ו-וויקה עצמה הושפעה לא מעט גם מקבלה וגם מקראולי, כך שניתן להגיד בבטחה שיהדות ו-וויקה דומים מאוד מבחינת מקורות שלהם, אם כי לא מבחינת ההשקפה. יהדות לא יכולה להיות נקייה מפאגאניזם כי בזמן שהיהדות נוצרה, כל העולם מסביבה היה פאגאני. אי אפשר ליצור יש מאין, כך שהיהדות ללא ספק שאבה הרבה דברים מהפאגאניזם של התקופה ההיא.

אריק ל

New member
בוודאי שבמודע

אולם הקבלה אכן מכילה כ"כ הרבה מוטיבים פאגאניים, שעד המאה ה-18 אכן הואשמה ככזאת ע"י רבנים רבים, עד שלבסוף זרם החסידות (שמקביל לקבלה) נעשה פופולארי, וכך גם הונח לקבלה. אולם הקבלה היא לפי דעתי יותר פאגאנית מאשר יהודית.

Dia Leoghann

New member
דווקא הפיתרון פשוט

בעת העתיקה כאשר כתבו על אל אחד מתוך "נימוס" פנו אליו ודיברו עליו כאילו הוא רבים - זה נפוץ אצל המצרים, הכנענים ועמי מסופוטמיה. למעשה שריד למנהג זה קיים עד היום בשפות שונות כגון צרפתית, בה כאשר פונים לאדם שאינו בן משפחה שלך ואינו אחד מחוג חבריך, פונים אליו בלשון רבים.

magick smile

New member
אווווופסי

כתבתי תגובה ואיכשהו היא הגיעה לאמצע התגובות... יש לכם מושג למה.??? זה אמור להיות פה.. אז... אם מתחשק לכם לטרוח ולעלות לקרוא אותה...

Nizzan Cohen

New member
מיכל...

תיראי, אין לי שום ספק, שהיהדות לא אוהבת אותנו. ברור לי שבכתבי הקודש של הדתות המונותאיסטיות, יש בברור רעיונות אנטי פאגניים (ואני אומר את זה כמי שלומד עכשיו מלכים ב'.... ). אין לי ספק שקץ עידן הפאגניזם התחיל, כשכבשו בני ישראל את הארץ הזו (כי כל שאר המונותאיזם שקיים היום היתפתח מהיהדות). אבל, מה שכתוב בספרי הקודש שלהם, הוא אמונה. כל עוד, לא יוצא מצב שבו פאגנים מותקפים ע"י מונתאיסטים ביגלל זה, וכל עוד כל העונשים שמגיעים לנו לפי התנ"ך הם בגדר "ימים עברו" - אין טעם להילחם במונותאיסטים. הבחור הדתי שאיתו את רבה, צריך להיות האיש שאלו אנחנו צריכים לדבר. הוא בא לפה, והוא מוכן להקשיב. אני עוד לא ראיתי אותו אומר שום דבר שקשור לחזרה בתשובה. את מסיקה את זה מדבר אחד - זה שהוא דתי. להזכירך, מי שביטל את הרעיון שהיהודים הרגו את ישוע היה אפיפיור. כלומר אדם דתי. היהדות לא היתה מגיע לזה אם יהודים היו שונאים נוצרים. אז גם אנחנו צריכים לישאוף להבין אותו. ובאמת שהוא לא מנסה להחזיר אותנו בתשובה... כן, הוא ציטט לנו דברים שהם נגדנו מהתנ"ך. בסדר.... זו רק אמונה. ואף אחד לא מכריח אותנו ליקרוא את זה (לעומת בית הספר...). זה שזו אמונה שהיא אנטי-אנחנו, מובן. אבל זכותם. אם נהיה איתם בסדר, אולי תבוא רפורמה כמו שקרה עם הנצרות. אולי ניזכה להכרה והבנה. אבל זה בטח לא יקרה אם ניסתגר בתוך עצמינו וניתקוף כל מי שמביא ציטוט מהתנ"ך.

graciella

New member
לכולם ברכות

היה די משעשע לקרוא את השירשור הזה חוץ מכמה דברים חריפים לא רלוונטים די מצחיק בעצם! הכל נכון סוביאקטיבי ובלה, בלה, בלה אבל יש דבר אחד בעצם שאני רוצה לציין: וויקה איננה דת תיאולוגית בהגדרה ובעצם כך אני רואה זאת וזה ההבדל היפה והאמיתי שלי - אין לי ספר קדוש, אין לי נביאים או גורואים, אין לי 365 מצוות (תודה לאלה). כל אלה פותחים לפני עולם תלת מימדי ואין ספור זוויות לראות את העולם, כל 3 הדברים שפורטו למעלה עושים את ההבדל הגדול בין מונוטאיסטים לבין וויקנים. ולגבי המסיונר - למה אתם כל כך בטוחים שזה מינסיונר ולא מסיונרית אולי לא קראתי כל מה שהוא/היא כתב/ה. לגבי תגובתך אלון אני מציעה שתקרא שוב את כתביה של אפרת מה שאני הבנתי הוא כי לגברים קשה להביעה רגשות ופועלים יותר על פי הרציו וזאת עובדה חביבי שרוב הגברים כך פועלים - כמה גברים ראית בוכים או מתחבקים ביניהם חיבוק אמיתי מלא רגש,

gwizard

New member
האמת....

ראיתי די הרבה גברים מתחבקים חיבוק אמיתי ומלא רגש. נכון, מדעית גברים נשלטים יותר ע"י הגיון ונשים ע"י רגש. האם את רוצה להגיד בזה שכל הגברים מפחדים מהרגש וכל הנשים מתנהגות ללא הגיון ? לא צריך לצאת בהכרזות כוללניות.

Dia Leoghann

New member
לאינטיליגנטי בעל IQ150

אני אנסה לרכז את כל\רב שאלותיך בשרשור זה ולענות עליהן לפי הבנתי ותפיסתי. תשובותי משקפות את אמונתי ולא את אמונתם של אחרים בפורום. אתם יכולים להגיד לי מי האלים שאתם מאמינים בהם ולמה אתם מאמינם בהם, ואם אפשר אתם יכולים להוסיף את הלאום שלכם(אתם יודעים יהודי נוצרי ערבי ועוד...)? אינני מאמין באלים מסוימים ממיתולוגיה מסוימת, אלא מרגיש קירבה לאלים ואלות מסוימים ממיתולוגיות שונות, ובדרך כלל יש ביניהן\ם מכנים משותפים. הלאום שלי הוא יהודי. לו היו נותנים לי להחליט מה הוא הלאום שלי הייתי מעדיף שיהיה כתוב לי "ישראלי", הדת שלי היא ניאו-פגאנית, ו"ההשכלה" שלי היא דרואידית. איך האלים הללו בראו אותנו? כמו שעניתי לך על השאלה הראשונה אינני מאמין באליו של פנתיאון מסוים ולכן אני מקבל על עצמי סיפורי בריאה רבים. אינני מאמין שנוצרנו מקש ובוץ או מאפר האדמה, (אני נוטה יותר להאמין בבריאה המדעית) אך אני מאמין שסיפורי הבריאה השונים מכילים בתוכם מובנים ומשמעויות הקשורות בחיינו, בחיי אבותינו וביסוד האנושות בכלל. מדוע האלים שלך כל כך רבים? ואיך בדיוק כל אל קיבל את התפקיד שלו ומי נתן לו את התפקיד שלו? אין לי תשובה מדוע האלים כל-כך רבים. אולי כיוון שאנחנו (בני האדם) כל-כך רבים וכל-כך שונים זה מזה, ואולי מפני שהיקום הוא דבר כל-כך מורכב ונהדר. איך כל אל קיבל את תפקידו – האלים בדרך כלל לא מקבלים את תפקידם בצורה מסוימת, אלא הם נולדים לתוכו. האלים הם התפקיד של עצמם. אל הסערה למשל, לפי תפיסתי, הוא לא רק אל הסערה, אלא הוא הסערה עצמה. מקווה שהצלחתי להעביר את הנקודה. מה היא האלוקות הגדולה הזאת שאתה מדבר עליה? אולי אתה גם איכשהו מאמין ב-ה' אבל את לא מבין אותו נכון? אני מאמין שה' ברא את האור ואת החושך ואת הרוח ואת הגשם ועוד המון כוחות ואתה באת ועשית כל כוח שהוא ברא ל-אל בפניי עצמו ומתפלל אליו או שאולי אני לא מבין מהי האלוקות הגדולה הזאת. טוב, אני לא דיברתי על אלוהות גדולה, אך היא גם חלק מאמונתי. ליתר דיוק, אינני מאמין באלוהות גבוהה. על פי תפיסתי ישנם כוחות שהם מעל האלים, את הכוחות האלה אני מכנה "הוויה על אלוהית". אני מאמין שכל קריאה מעמיקה בכל מיתוס תוכל להסביר לך מה הם הכוחות האלו. אני לא מאמין שההוויה העל אלוהית היא ה' של העברים וזאת משום שעל פי תפיסתי היא נמצאת גם מעליו (למרות שהתנ"ך או היהדות לא תכיר ולא מכירה בכך). אני מכבד את אמונתך שה' ברא את האור ואת החושך וכו' וכו', אך אני מזכיר לך שלפחות על פי חלק מסיפורי הבריאה במקרא זה לא בדיוק ככה. ודבר נוסף, אנחנו לא באנו ועשינו מהכוחות האלו אלים. היו אנשים שעשו אותם לאלים, בדיוק כפי שהיו אנשים שעשו את ה' שלך לאל. אתה יכול לספר לי ממתי אנשים מאמינים באמונה הזאת? לפי מיטב הבנתי וידיעותי ניתן לראות עדויות לאמונה באלים רבים כבר לפני קרוב ל-10,000 שנה, בתקופה שנקראת "ניאולית קדם קרמי". האם יש לאלים האלה דמות או שהם רק מיצגים את האמונה שלך בכוחות כמו: רוח,גשם,אור,אהבה,שנאה? האלים יכולים להופיע כדמות שבדרך כלל תישא אטריבוטים הקשורים לכוחות אותם מייצגת אותה אלוהות. הדמות יכולה להיות אנושית או חייתית או דמות של אירוע טבעי. מה האל שלי מיצג ב"ממשלה" הזאת שאתה מאמין בה? אינני מומחה גדול לאל שלך, אך נראה לי שבמקורו הוא אל לוחם (לא דווקא אל מלחמה) והעברים ערבו בו את תכונותיהם של אלים רבים אחרים כך שלמעשה, על פי תפיסתם, הוא מכיל את כל האלים, תפקידיהם וייצוגיהם בתוך "גוף" אחד.

Dia Leoghann

New member
לכולם!!

אנא מכם העיפו מבט נוסף (או ראשון למי שעוד לא עשה זאת) בתקנון הפורום שנמצא במאמרים הכלליים. יש שם סעיף שנקרא "הניחו כוונה חיובית" שלדעתי הוא החשוב ביותר מכל סעיפי התקנון.

שבז

New member
תגובה...

אוקיי... קראתי את הוויכוח שלך עם מיכל וראיתי שניסית שהיא תגיע למסכנה שהאלוהות הגדולה שלה היא בעצם שלוחה של ה'... וניסית להראות לה שההם סתם ממציאים דברים... עכשיו, נגיד מישהו ממציא אמונה, ממציא שמות של 5 אלים, אבל הוא לא סתם ממציא מהראש שלו, עושה הגרלה, הוא ממציא כי הוא מרגיש משהו בגוף שלו שאומר לו שהם קיימים, שאולי הם קיימים רק אצלו אבל לבנאדם היחיד שהם קיימים בשבילו הם משרים הרמוניה ואהבה... מה רע באמונה הזאת? ולמה היא מטופשת והאמונה שלך לא? וד"א... שאלת אותה איך לפי האמונה שלה העולם נברא, אני מאמין שהוא נברא לפי תורת המדע, המפץ הגדול דארווין וכו', זה לא סותר את האמונה באלים

למעלה