לאינטיליגנטי בעל IQ150
אני אנסה לרכז את כל\רב שאלותיך בשרשור זה ולענות עליהן לפי הבנתי ותפיסתי. תשובותי משקפות את אמונתי ולא את אמונתם של אחרים בפורום. אתם יכולים להגיד לי מי האלים שאתם מאמינים בהם ולמה אתם מאמינם בהם, ואם אפשר אתם יכולים להוסיף את הלאום שלכם(אתם יודעים יהודי נוצרי ערבי ועוד...)? אינני מאמין באלים מסוימים ממיתולוגיה מסוימת, אלא מרגיש קירבה לאלים ואלות מסוימים ממיתולוגיות שונות, ובדרך כלל יש ביניהן\ם מכנים משותפים. הלאום שלי הוא יהודי. לו היו נותנים לי להחליט מה הוא הלאום שלי הייתי מעדיף שיהיה כתוב לי "ישראלי", הדת שלי היא ניאו-פגאנית, ו"ההשכלה" שלי היא דרואידית. איך האלים הללו בראו אותנו? כמו שעניתי לך על השאלה הראשונה אינני מאמין באליו של פנתיאון מסוים ולכן אני מקבל על עצמי סיפורי בריאה רבים. אינני מאמין שנוצרנו מקש ובוץ או מאפר האדמה, (אני נוטה יותר להאמין בבריאה המדעית) אך אני מאמין שסיפורי הבריאה השונים מכילים בתוכם מובנים ומשמעויות הקשורות בחיינו, בחיי אבותינו וביסוד האנושות בכלל. מדוע האלים שלך כל כך רבים? ואיך בדיוק כל אל קיבל את התפקיד שלו ומי נתן לו את התפקיד שלו? אין לי תשובה מדוע האלים כל-כך רבים. אולי כיוון שאנחנו (בני האדם) כל-כך רבים וכל-כך שונים זה מזה, ואולי מפני שהיקום הוא דבר כל-כך מורכב ונהדר. איך כל אל קיבל את תפקידו – האלים בדרך כלל לא מקבלים את תפקידם בצורה מסוימת, אלא הם נולדים לתוכו. האלים הם התפקיד של עצמם. אל הסערה למשל, לפי תפיסתי, הוא לא רק אל הסערה, אלא הוא הסערה עצמה. מקווה שהצלחתי להעביר את הנקודה. מה היא האלוקות הגדולה הזאת שאתה מדבר עליה? אולי אתה גם איכשהו מאמין ב-ה' אבל את לא מבין אותו נכון? אני מאמין שה' ברא את האור ואת החושך ואת הרוח ואת הגשם ועוד המון כוחות ואתה באת ועשית כל כוח שהוא ברא ל-אל בפניי עצמו ומתפלל אליו או שאולי אני לא מבין מהי האלוקות הגדולה הזאת. טוב, אני לא דיברתי על אלוהות גדולה, אך היא גם חלק מאמונתי. ליתר דיוק, אינני מאמין באלוהות גבוהה. על פי תפיסתי ישנם כוחות שהם מעל האלים, את הכוחות האלה אני מכנה "הוויה על אלוהית". אני מאמין שכל קריאה מעמיקה בכל מיתוס תוכל להסביר לך מה הם הכוחות האלו. אני לא מאמין שההוויה העל אלוהית היא ה' של העברים וזאת משום שעל פי תפיסתי היא נמצאת גם מעליו (למרות שהתנ"ך או היהדות לא תכיר ולא מכירה בכך). אני מכבד את אמונתך שה' ברא את האור ואת החושך וכו' וכו', אך אני מזכיר לך שלפחות על פי חלק מסיפורי הבריאה במקרא זה לא בדיוק ככה. ודבר נוסף, אנחנו לא באנו ועשינו מהכוחות האלו אלים. היו אנשים שעשו אותם לאלים, בדיוק כפי שהיו אנשים שעשו את ה' שלך לאל. אתה יכול לספר לי ממתי אנשים מאמינים באמונה הזאת? לפי מיטב הבנתי וידיעותי ניתן לראות עדויות לאמונה באלים רבים כבר לפני קרוב ל-10,000 שנה, בתקופה שנקראת "ניאולית קדם קרמי". האם יש לאלים האלה דמות או שהם רק מיצגים את האמונה שלך בכוחות כמו: רוח,גשם,אור,אהבה,שנאה? האלים יכולים להופיע כדמות שבדרך כלל תישא אטריבוטים הקשורים לכוחות אותם מייצגת אותה אלוהות. הדמות יכולה להיות אנושית או חייתית או דמות של אירוע טבעי. מה האל שלי מיצג ב"ממשלה" הזאת שאתה מאמין בה? אינני מומחה גדול לאל שלך, אך נראה לי שבמקורו הוא אל לוחם (לא דווקא אל מלחמה) והעברים ערבו בו את תכונותיהם של אלים רבים אחרים כך שלמעשה, על פי תפיסתם, הוא מכיל את כל האלים, תפקידיהם וייצוגיהם בתוך "גוף" אחד.