רגע תנו לי להבין

gwizard

New member
ואולי ....

אתה איפושהו מאמין באלים הפאגאניים, כי ישנה סברה של היסטוריונים שה' "נוצר" (או יותר נכון "עוברת") מאל כנעני בעל ? האם אתה יכול להסביר מה מקור האמונה שלך ולמה אתה מאמין בצורה כה עיוורת בטקסט אשר (כביכול) נכתב לפני יותר מ-2000 שנה ?

L e s t a t

New member
התנ"ך אכן נכתב לפני יותר מ2000

שנה ונחתם בערך בתקופה ההיא (פלוס מינוס כמה מאות שנים).

הסברה שאני מכיר היא שהוא אוחד עם

אִל, ראש הפנתיאון הכנעני, שבנ"י הגיעו לכנען. זו הסברה המובאת ב"המיתולוגיה היהודית" מתוך סדרת המיתוסים בהוצאת מפה. אגב, ספר מומלץ מאוד.

L e s t a t

New member
האומנם?

"באתי להידיין עם אנשים שאמונתם שונה משלי" מה אתה מצפה להרוויח מהדיון הזה?

Nizzan Cohen

New member
"אל תעשה לחברך מה ששנוא עלייך"

הוא לא התקיף אף אחד ! הוא בא לפה כדי להיתדיין איתנו. למה ישר להסיק מסקנות לפי סטיגמות ? אישית אני מדבר עם יהודי דתי (בחור ישיבה) מאוד נחמד, ומנהל איתו וויכוחים תיאולוגיים מהנים מאוד. תנסי גם את פעם.

מיכל328

New member
שלום

אני עונה לך בכבוד ומכבדת את דעתך שמובאת באופן כל כך נפלא ובוטא בציטוט שלך ההוא - "אמר נבל בליבו אין ה'" וכ"ו... אז נא כבד אותי ואת דעותי - אני אזרחית ישראלית (ובקרוב גם אזרחית האיחוד האירופי) המשפחה שלי הם יהודים - אז הלאום שלי ע"פ מדינת ישראל היא יהודיה הדת שבה אני מאמינה היא ויקה - אני מאמינה בכך שיש אלוהות אחד גדולה אשר חצויה באופן שווה לזכר ונקבה. לזכר ולנקבה הנ"ל ישנן פנים שונות ומרובות אשר יוצרות את פנתאון האלים: שלכל אל יש אטריביוטים שונים ומגוונים ואופי שונה (המייצג את כל האספקטים של האדם ועולמו). ספציפית אני מאמינה באלה מוריגן ובאל דגדה (אשר שניהם פנים של הזכר ןהנקבה אשר מרכיבים את האלוהות הגדולה). המוריגן והדגדה הינם אלים מן הפנתאון הקלטי - אז אם אתה באמת רוצה לדעת אתה יכול לקרוא מיתולוגיה אירית. כ"כ אני מאמינה שההתגלמות האלוהית של האל והאלה לא רק יצרו אותנו ואת כל העולם אלא הם חלק מן הטבע ומאיתנו - וכ"כ הם חלק מהיקום ומן המדע. ואישית - אם יורשה לי - אני מאמינה כי האל היהודי הינו אחד הפנים/אספקטים של האלוהות הגדולה שיצרה את הכל והינה חלק מהכל ומאיתנו. כך שאני לא אומרת שאתה או נוצרי או מוסלמי או כל אחד אחר המאמין באל/אלים שונים משלי - טועה. תודה רבה מיכל

אם אני מבין נכון

את מאמינה שיש ממשלה(אלוקות)והממשלה הזאת נחלקה לשרים(אלים)ולכל שר יש תפקיד אחד אחרי על הרוח והשני אחרי על גשם והשלישי על האהבה והרביעי אחרי על המלחמה ועוד ועוד... עכשיו האם יש לאלים האלה דמות או שהם רק מיצגים את האמונה שלך בכוחות כמו: רוח,גשם,אור,אהבה,שנאה ואמרת שהאל שאני מאמין בו הוא אחד מן האלים שמרכיבים את האלוקות הגדולה הזאת למרות שרשום במפורש "אני ה' ואין עוד, זולתי אין ה' אאזרך, ולא ידעתני. ו למען יידעו, ממזרח-שמש וממערבה, כי-אפס, בלעדיי: אני ה', ואין עוד. ז יוצר אור ובורא חושך, עושה שלום ובורא רע; אני ה', עושה כל-אלה." מה האל שלי מיצג בממשלה הזאת שאת מאמינה בה?(אני לא אומר את זה בהיתנשאות)

מיכל328

New member
לא

זו לא ממשלה של אלוהות... האלים השונים מייצגים בסופו של דבר את האלוהות העליונה - הפרסונות של האלים השונים מיוצגים בשביל שאנו בני האדם נוכל להבין יותר טוב את טבע האלוהות. אם אני מתפללת לאל או אלה מסויימים שידועים כאחראים על אהבה (אין שנאה כי אנחנו לא בעד שנאת אחים - וזה בעצם מה שכולנו בני האדם - אחים) אני מתפללת בעצם לצד באלוהות הגדולה שאחראית על כוח/אנרגיית האהבה.. האל/ האלה הספציפיים שמייצגים את האהבה - הם שמה בשביל לעזור לי להבין את האלוהות ולהתחבר אליה. האלים הם ארכיטיפים של האלוהות הגדולה. תחשוב על זה כפיצול אישיות - יש מספר אישיויות אבל הן שייכות לאותו האדם - לאותו הגוף ומייצגות אופי שונה או אלמנטים שונים בתוך האדם הזה. אני רוצה להזכיר לך שלא כולם מאמינים בתנ"כ - אני לא מאמינה בו. אני רואה בו כספר היסטוריה ולא שוללת את הדמויות וסיפוריו - אבל אני אישית לא מאמינה בכך שה' נתן את ספר התנ"כ לאדם. אני לא מבינה מה הבעיה שלך - אני לא שוללת את קיומו של האל שאתה מאמין בו, למה אתה שולל את קיומם של האלים שלי? מיכל

מיכוון שאני מאמין בתנ"ך

שבתנ"ך רשום שאין עוד אל מלבד ה' "אלוה זה אחד הוא--אינו לא שניים ולא יתר על שניים, אלא אחד, שאין כייחודו אחד מן האחדים הנמצאים בעולם: לא אחד כמין שהוא כולל אחדים הרבה, ולא אחד כגוף שהוא נחלק למחלקות ולקצוות; אלא ייחוד שאין ייחוד אחר כמותו בעולם. ו אילו היו האלוהות הרבה--היו גופין וגווייות, מפני שאין הנמנין השווין במציאתן נפרדין זה מזה אלא במאורעין שיארעו הגופות והגווייות. ואילו היה היוצר גוף וגווייה--היה לו קץ ותכלית, שאי אפשר להיות גוף שאין לו קץ. וכל שיש לו קץ ותכלית, יש לכוחו קץ וסוף. ז ואלוהינו ברוך שמו, הואיל וכוחו אין לו קץ ואינו פוסק, שהרי הגלגל סובב תמיד, אין כוחו כוח גוף. והואיל ואינו גוף, לא יארעו מאורעות הגופות כדי שיהא נחלק ונפרד מאחר; לפיכך אי אפשר שיהיה אלא אחד. וידיעת דבר זה--מצות עשה, שנאמר "ה' אלוהינו, ה' אחד" (דברים ו,ד)."

מיכל328

New member
טוב

זה נחמד ויפה שאתה מצטט את הספר שלך אבל זה לא משכנע אותי - השפה והאופן שבו הכל כתוב הוא יפה מאד ומכובד אבל אני פשוט לא מאמינה בתנ"כ כסמכות. אני לא שוללת אותו כמקור היסטורי כלל - אבל מעבר לזה - כלום. אני יכולה גם לצטט לך כאן את מה שאני מאמינה בו מתוך הכתבים של הויקה, אבל זה לא ישכנע אותך, נכון? מיכל

מיכל328

New member
מקווה שאתה מסתדר עם אנגלית

כי אין לי תרגום לעברית היות ואני דוברת אנגלית... אלה הם שלושת הטקסטים הבסיסיים של האמונה הויקאנית. ומצטערת, אני לא מי יודע מה מבינה בתנ"כ, משנה, תלמוד וכל השאר.. מיכל

gwizard

New member
את לא חושבת שזה סתם בזבוז זמן ?

הרי זה "עוד אחד מאלו" שבאים לפורום וחושבים שהם עושים מצווה בכך שמנסים להחזיר את הילדים האובדים למצוות.
אגב, בחירת הכינוי מעניינת - הוא חושב שהוא חכם. אדון נכבד, למה בחרת בכינוי כל כך מתנשא, אתה חושב שאתה הכי חכם ? האם אתה חבר ב-מנס"ה ? האם עלי לחפש אותך ברשימת האנשים באיזור שלי ?

מיכל328

New member
למה?

לא עולה לי כסף.. והוא שם את הטקסטים שלו (שאני במילא לא קראתי כי כתוב שם שאני וכל קיומי ואמונתי זה חטא אחד גדול)... אז מה איכפת לי? מיכל

Nizzan Cohen

New member
אז לא קראת ?

די טיפשי... אם היית קוראת, היה לך את הנשק. היית יכולה לסטור את אמונתו בעזרת הטקסטים שלו. אחד הדברים שיותר משעשעים אותי בארץ הזו... זה שאי אפשר להשיג תרגום של ה"מיין קאמפף" של היטלר. איך אפשר לילמוד על האוייב, כשאתה לא יודע באיזה כוח הוא מונע ? את תוכלי לבסס את הטענות שלך כנגד המונותאיסטים, אם רק תיקראי פעם אחת את ספר מלכים ב'. אני כאדם, שונא לילמוד תנ"ך בכיתה. ביגלל ששם אני לומד את זה בצורה מאוד חד כיוונית ולא חושבת. אני לומד אותו בבית קצת יותר
. ואני מוצא אותו מאוד מהנה. והוא עוזר לי מאוד בוויכוחים התיאולוגיים שלי
. ובאותה נשימה אני אמליץ על ספר מהתנ"ך... אם בא לכם כבר ליקרוא שם
מומלץ! ספר קהלת. ספר שהוא ברובו פילוסופיה, והקשר בינו לבין היהדות קלוש מאוד מאוד.... חוץ מהסוף שלו שדי ניתן ליראות שנערך ע"י העורך התנ"כי
. אגב את הספר חיבר ככל הניראה שלמה בערוב ימיו, בתקופה שניכר בספר שנשיו (שהיו פאגניות) השפיעו עליו ועל דרך תפיסתו כבר מאוד (הוא נאנש אגב, על שנשא הרבה נשים זרות והן "היטו את לבבו"), ולכן הוא מאוד .... פילוסופיה נטו ולאו דווקא פילוסופיה יהודית

מיכל328

New member
המממ

הוא לא האוייב שלי והיה מאוחר בלילה ולא היה בראש שלי להתחיל לקרוא פרשנויות ולא יודעת מה..

מורגיין

New member
דת היא לא דבר שמופנה להגיון

ולכן הוכחות לא יעזרו כאן ומובאות בעיקר לגברים ואנשים בכלל שמפחדים מהרגש שלהם ומפחדים לבטא אותו בפומבי. אפשר לדון על כל הסתירות והבעיות בתנ"ך ובוויקה, ובמה באמת נכון ואיך ומתי נכתב, כולל הוכחות חותכות של כל צד מכאן ועד מחר ואף אחד לא ישנה כלום, ולמה זה? כי דת מבוססת על רגש! מסיונר יקר, כמה שתפנים זאת מהר יותר, כך יקל עליך. ובין אם הרגש הזה יהיה אהבה (שאנחנו רוחשים כלפי אלינו), ובין אם זה פחד (שאתה ועוד רבים אחרים ניסו וינסו) לעורר בנו, זה לא ישנה כלום! כי מטבע הדת הוא לענות בצורה רגשית על דברים שאין לנו הסבר רציונלי אליהם! ולכן, המסקנה הרציונלית הנובעת מהכתוב לעיל היא
... שאין שום צורך להתלהם, כי זה פשוט לא יעזור! ולך מסיונר יקר, אני מאחלת שתדע אהבת אמת מה היא, כי היא המתנה הנפלאה ביותר שהייקום הזה העניק לנו.

gwizard

New member
סליחה ? מה זה צריך להיות ?!

ולכן הוכחות לא יעזרו כאן ומובאות בעיקר לגברים ואנשים בכלל שמפחדים מהרגש שלהם ומפחדים לבטא אותו בפומבי מה ?!?!?!?!? בעיקר לגברים ? ואנשים שמפחדים מהרגש ? את נורמלית בכלל ? אני עושה מאמץ גדול מאוד כדי לא לקלל אותך בפומבי. (איך זה בתור גבר שלא מחובר לרגשות שלו ?) ועכשיו ברצינות, אם יש דבר אחד שאני שונא יותר ממחזירים בתשובה - זה פמיניסטיות שונאות גברים אשר טוענות לאהבת אמת ויקום מופלא.

למעלה