אז, מה לדעתך קורה לחולה כשאתה אומר לו:
"אתה גרמת לעצמך את המחלה! אתה אדם רע, שהתנהג רע, וזו הקרמה שמגיעה לך!"

האם לא הרסת אותו?
אני אישית לא ציפיתי שאתה תרפא את אביך במו ידיך, שאלתי רק מה יש לאלה שאתה מכנה אותם "מומחים אמתיים" להציע לו.

לפי תגובתך, אני מבין שגם המומחים שלך לא יכולים לעזור, ובסופו של דבר לדעתך אביך גם קיבל את מה שמגיע לו - קרמה.

צר לי מאוד על אביך, שלא רק שהרע מזלו ויש לו מחלה כרונית שלרפואה המודרנית אין פתרון עבורה, אלא שגם גדל לו בן כמוך שמאשים אותו על לא אבל בכפו בכל מיני דברים נוראיים, במקום לנחם אותו בעת צרה ולתמוך בו לעת זקנה.

נראה שעם כל האהבה שלך לדת היהודית, הדיבר "כבד את אביך ואת אמך" הוא ממך והלאה...

מפתיע אותי לקרוא שאתה מקבל שיש מתקשרים שרלטנים.
אומנם עד היום לא הבהרת איך אתה שופט מה אמתי ומה לא, מי נוכל ומי דובר אמת, אבל עד כה תמכת בכל מי שיוצא נגד הידע המקובל, או תומך במשהו על טבעי.

אפילו בכאלה שהודו שרימו, כמו פון דניקן.
על כן, ציפיתי שדווקא תגן על מתקשרים למיניהם...

ולגבי הספר:
כתבת בעבר שאתה משתדל להמעיט בשימוש בטכנולוגיה, ולכן הפתיע אותי שהפעם בחרת דווקא להרבות בו.

אז אני מחדד את השאלה:
איך במקרה של ספר נחוץ שימוש במחשב המזיק?
נחוץ במרמה שמצדיקה את הפגיעה?

קח למשל רנטגן: רופאים יודעים שרנטגן מזיק (קרינה מייננת) ולכן עושים הכל ע"מ להמעיט חשיפה של חולים.
רק אם אין ברירה וזו הדרך היחידה לאבחן בוודאות, שולחים לצילום.

בפניך היית דרך בריאה ובטוחה לכתוב ספר: עם עט ונייר.
היא זולה מאוד ונגישה לכולם, והיא שמשה את האנושות נאמנה במשך אלפי שנים לכתיבות אלפי ספרים, כולל התנ"ך, שאתה וודאי מתרשם ממנו.

גם את "מרכבות האלים", סביר ביותר שפון דניקן לא כתב במקור על מחשב היות והוא יצא בשנת 1968.
עד היום יש סופרים רציניים ומאוד מפורסמים שלא משתמשים במחשבים - חלקם כותבים ממש ביד, וחלקם עם מכונות כתיבה ישנות.
יצירות שלהם מגיעות למיליוני אנשים!
https://mashable.com/2014/02/15/modern-writers-technology/

וזה מחזיר אותי לשאלה:
למה החלטת להזיק לעצמך ולהשתמש במחשב, אם יכולת להשיג את אותה המטרה בדיוק בעזרת כלים לא מזיקים?

אגב, אני מסכים איתך שהאובססיה המודרנית "לטלפונים חכמים" לא פעם הופכת להיות מוגזמת ומזיקה.
אבל, בקבוצת החברים שלי אנחנו מצליחים ללא בעיה לקיים שיחות מאוד ענייניות בעוד שהטלפונים שלנו בכיס, ואנו מביטים אחד לשני בפנים כדי שנדע מי מדבר למי.

שקלת שאולי הבעיה שאתה נתקל בה היא שלחברים שלך כ"כ נמאס מהשטויות שאתה פולט כל היום שהם תוקעים את הראש בטלפון רק כדי לסנן אותך?