אני מודה שלא יצא לי לקרוא את "מרכבות האלים"
ועל ספריו האחרים שמעתי רק לאחרונה.

הכרתי חלק ממה שכתוב שם ממקורות שונים, וקראתי לא מעט הפרכות למה שכתוב שם, אבל לא נתקלתי עד עתה בטענה שלו ש-"חייזרים מתקדמים פגשו את אלוהים האמתי".

נו טוב, אולי הוא עצלן יושב לו בקצה היקום וצריך hyperdrive לבוא לבקר אותו

כפי שאני רואה זאת, ידידנו בנה לעצמו עולם פנטזיה.
ההגדרה שלו ל-"כפר" למשל, לקוחה ישירות מסיפורים ואגדות שם מספרים על החלקים היפים של החיים בטבע ללא טכנולוגיה ומראים כפריים מאושרים שקמים בבוקר עם חיוך, מביאים מים מהבאר, מטפלים בחיות המשק ורוקדים בערב סביב מדורה בשביל בידור אחרי שאכלו ארוחה טובה של אוכל טבעי.

סיפורים כאלה מעולם לא התייחסו ללוגיסטיקה האמתית של חיים בכפר ללא טכנולוגיה, כמו למשל הזוהמה המתמדת מבורות השירותים, העובדה שללא מים זורמים וסבון שמאפשרים היגיינה בסיסית כל דקירה קטנה באצבע יכלה בקלות להפוך לעונש מוות, שללא מערכות השקיה עונת בצורת אחת פירושה רעב ומוות המוני לכפר, ועוד אלף ואחד בעיות שאנחנו לא יכולים אפילו לדמיין, בגלל כל מערכת התמיכה המודרנית אליה נולדנו.

ומה קורה כשבונים סיפורי פנטזיה?
תמיד יש לך חורי עלילה וסתירות פנימיות. זה קורה לסופרים הטובים ביותר.

קח למשל "מלחמת הכוכבים": סדרת סרטים מעולה (לפחות בחלקה), עם המון ספרים, קומיקסים, סדרות מצוירות ומשחקי מחשב שבונים יקום ענק עם הרפתקאות של גיבורים נועזים.

אבל אם חושבים קצת יותר לעומק על הטכנולוגיה שאותו יקום מציג, רואים שמשהו לא מסתדר: כאילו האנשים שם כ"כ מטומטמים שהם לא יודעים איך להשתמש בטכנולוגיה מתקדמת שהם בעצמם בנו, או יותר סביר, שהסופר כ"כ רצה לתת נופך עתיק לסיפור עם טכנולוגיה עתידנית, שהוא לא חשב לעומק על ה-"תפאורה" שלו.

יש סצנה אחת, שנדרש סרט שלם כדי להצדיק את הפשלה בה (וזה עדיין לא הצליח להם!), שדי מסכמת את העניין.

עכשיו, די ברור בשלב הזה שאין שום טעם ושום אפשרות לדון עם feanor על הטענות שהוא מביא כאן.
כמו רבים אחרים לפניו הוא מגיב בעלבונות, לא מתייחס למה שכותבים לו, ובגדול סותם אוזניים וצועק "לה לה לה לה" כדי לא לתת לשום טיעון נגד, או אפילו שאלה שעלולה לעורר מחשבה לחדור לתוך הראש שלו.

אז נותרו לנו 2 ברירות:
1. פשוט לא להגיב לו. הגיוני, אך משעמם, ואם לא שעמום הרי לא היינו פה
2. להפנות את דבריו נגדו, ע"י הצגת הסתירות הפנימיות בסיפור שבנה, ולראות אותו רוקד.

מכאן אפשר ללמוד דברים מעניינים.
אישית, אני שוקל להדפיס בגדול את דבריו לגבי האל האחראי על אינטל ולתלות מעל העמדה שלי, לצד סמל ברית המעוצות ו-meme של צ'ק נוריס מחלק ב-0 שיורד על מפתחי JavaScript.

אומרים שצחוק טוב לבריאות!