והנה שוב אתה מכנה אותי חולה נפש...
נראה שזו התשובה הקבוע שלך לכל מי שלא מסכים איתך.

מה אם הייתי אומר לך שאני מבין מספיק בתורה כדי לדעת מה בתנ"ך הוא סיפורי מעשיות, כמו סיפור הבריאה, ומה הוא אתוס שבנו כדי לאחד עם אך לא קרה במציאות כמו יציאת מצריים, ומה מבוסס פחות או יותר על מקומות ואנשים אמתיים בהיסטוריה כמו בתי המקדש ומלכים דוד ושלמה?

האם היית מקבל את דברי?

מה אם הייתי מוסיף שכל מי שמאמין שהתנ"ך נכון במלואו יש לו בעיה נפשית כי הוא לא התבגר ולא יצא מהשלב שבו ילדים מחזיקים בחבר דמיוני?

זה היה מקדם את הדיון?

"אני מבין במדע בדיוק כפי הדרוש" - האמרה הזו מראה שאתה בור מרצון.
אתה לא מבין כלום במדע בכוונה - אתה רק מחפש את החלקים שיאפשרו לך להתנגח בכל מי שטוען משהו טוב על מדע, ויכולים לשמש אותך (בעיוות מסוים) כדי לחזק את הדת שלך.

אתה מאלה שטוען שהוא "יודע" שהדת שלו נכונה, אך בפועל ממש מפחד מכל דבר שעלול להתנגש איתה, אפילו אם אותה "התנגשות" היא רק בדמיון שלך.

די ברור שאין לך שמץ של מושג אפילו, שאותו מקום שאתה גר בו לא היה קיים ללא מדע, כולל מדע הביולוגיה משם התפתחה תורת האבולוציה.

ואני יכול לטעון זאת ב-100% בטחון בלי לדעת איך נקרא ה-"כפר" שאתה גר בו, או אפה בדיוק במדינת ישראל הוא ממוקם.

למה? פשוט - כשאתה קם בבוקר, אתה לא הולך לבאר להביא מים.
והיות ואתה עוד חי, בלי לעשות את זה, ברור לי שצריך לא רק הנדסה, אלא את הבסיס שלה - כימיה, פיזיקה, וגם קצת ביולוגיה, רק כדי לשמור עליך בחיים ולספק לך מי שתייה.

ואני סמוך ובטוח שאין לך שמץ של מושג על הכמות העצומה של המדע שאתה מלכלך עליו שדרושה כדי לקיים את ה-"כפר" שלך!

בכל אופן, אל תדאג לנפש שלי. אין לי נפש במובן שאתה משתמש במילה הזו.

אכן, יש נושאים שאינם פתורים עבורי, אבל בניגוד לאדם "שברירי" כמוך, אין לי בעיה להתמודד עם זה.
בגלל שאני מעדיף אמת על שקר, טוב ככל שיהיה, אני מעדיף לקבל תשובה של "לא יודעים", מאשר תשובה של "אלוהים עשה את זה ככה".

אתה כמובן מעדיף תשובה לכל דבר, גם בחיר של שקר מגוחך, שאפילו ילד לא תמיד היה נופל בו.

ולי אין צורך להיות "נצר הבריאה עם חלקיק אלוהות בתוכו" כדי להרגיש טוב עם עצמי.
זה שהתפתחתי מיצור חד תאי לא מוריד מערכי כהו זה, כי אני בניתי לעצמי ערך.

לך כנראה אין כלום, ולכן אתה מחפש ייחוד פיקטיבי להיאחז בו, גם במחיר של פגיע בזולת.