רוביק, תרגיע.

כל מה שקשור בעידן-חדשיות.

תזרמי גופנפש כל מה שבא ב"מעגלים" - מעגלי מתופפים, מעגלי עצמה נשיים, מעגלי רוחניות וכו'. זה כבר לא כל כך חדש, אבל אני מתקשה להתרגל לכל ה... הזה.

גנגי

New member
ואני שואלת את עצמי -

העוד נותרו לנו מילים וביטויים לא מעצבנים אחרי שפתחנו כזאת תיבת פנדורה?

Mנטה

New member
גם כאן, הבעיה עם התוכן ולא עם המלים

כי אם אני רוצה לדבר על אותן האנרגיות אין לי מלה אחרת ואם אני רוצה מלה אחת שתמחיש את האחדות של הגוף והנפש, שוב אין לי מלה אחרת. אני מבינה שהפתרון יכול היה להיות לפנות לאח"לה בבקשה מסודרת, אבל יש לי הרושם שבאח"לה לא ממש ישושו לחפש לי מלים למושגים האלו

קא זו או

New member
הבעיה היא שהמלים עוזרות בפירוש

המציאות, שלא נגיד חו"ח בעיצוב המציאות, ואו אז זה כבר לא תוכן, רק.

Mנטה

New member
אז מה שאתה אומר זה שיש לך בעיה

עם התוכן של הדברים שאני אומרת, עם האמונות שלי ועם הדרך שבה אני רואה את העולם (אני או מישהו אחר, לומשנה, לצורך הדיון) ואתה מנסה למנוע ממני לשכנע אנשים אחרים על ידי זה שאתה אומר שהמלים מעצבנות אותך ? אבל בעצם אתה מתכוון שאתה לא רוצה שהשיח שלי ישפיע על המציאות שלך ? כי אם ככה אז המלים שהכי מעצבנות אותי זה קפיטליזם, גלובליזציה, מחקרים סטטיסטיים..... הבהרתי את עצמי ?

אטיוד5

Active member
צודקת

אני מעדיף מחקרים סטטיסטיים וקפיטליזם על אנרגיות והרגשות בלתי מבוססות. אבל לא מנסה למנוע ממך לשכנע. הבעיה היא, אולי, שלא ניתן לשכנע אותי עם הרגשות אישיות.

צודקת.

בתור בן אדם ארצי, קשה לי להתמודד עם מילים וביטויים שנשמעים לי פלצניים, וזה נכון גם לתחומים אחרים. למשל - בוקה ועפיצות גם לא עושים לי את זה. אז באמת יכול להיות שהביטויים הנ"ל הם המתאימים ביותר למשמעות המבוקשת, אבל, מצד שני, אפשר להגיד ככה גם על כוסית ושאר מילים מאוסות...

אטיוד5

Active member
שני דברים ...

בוקה קטנטנה - צודק ולא צודקת. אין צורך להתנצל. בוקה שניה - ראיתי בחתימה שלך שאת בענייני ויטרז'ים, ובדיוק לפני יומיים-שלשה ניסיתי לעזור לשרון אחת מפורום שכן. אפשר להפנות אותה אלייך? או שתפני כבר בעצמך?

הופס....

אני יודעת שאתה צודק, אבל הפעם דווקא התכוונתי לומר שMנטה צודקת... זה בהחלט נכון שאיני יכולה לנתק את הקשר בין אי חיבתי למילים מסויימות וההקשר התוכני שלהן. פניתי לשרון. נראה מה אפשר לעשות.

קא זו או

New member
לא ממש התיחסת לטענה שלי

כי: לא נסיתי למנוע ממך לשכנע את מי שאת רוצה - בהצלחה, לבריאות ואני מקווה שאת גם לוקחת אחריות על תוצאות השכנוע שלך את האחרים. אני טוען שהמלים שאת משתמשת גם קובעות את התכנים, בגלל שמלים, כמה מוזר הן סמלים מכונני תודעה. אז אפשר לומר שזה שטויות [ואני לא ויטגנשטין] מהצד השני אפשר גם להבין שמלים בהחלט מעצבות תודעה ומציאות. ומאימתי אנשים לא ישתכנעו מדברייך בגלל שאני אומר שהמלים בהן את משתמשת מעצבנות אותי? [את לא מעניקה לי משקל עודף, קצת?] וכמובן המסקנה שאת מסיקה לא ממש נגזרת לוגית מהטענות הקודמות. ובהחלט "מתחברות" לסוגיהן השונים בקולן הדידקטי יכולות לגרום לי למגרנה של שבוע. כמו אטיוד, כמה מפתיע, קפיטליזם, גלוןבליזציה, מחקרים סטטיסטיים דווקא עושים לי את זה, בעיקר "דה קונסטרוקציה" ו- פוסטמודרניזם.

אורן ג

New member
אני חושב שכמעט תמיד יש קשר בין

שנאה או אהבה למילה לבין המשמעות שלה. יש פה ושם מקומות שהצליל משפיע או הליריות של ביוטי מסויים משפיע ("יוצא אל האור" שהוא ביטוי מקסים לדעתי) אבל לרוב אנשים לוקחים כחלק מהמילה גם את מה שהיא מסמנת. (לא נראה לי שמישהו אוהב מילה כמו "הרוגים". אני לא מחפש, מילים שיתארו לי את האחדות בין הגוף והנפש אלא אני מחפש את האחדות עצמה. אני מציע לך, לנסות ולהפנות בקשה מיוחדת לאחל"ה לגבי המילים שקשורות לרוחניות (כמו צ'אקרה וכאלה) לפני שאת מקבלת את הרושם שלא ישושו לחפש לך. לדעתי, שווה לנסות

ססילי

New member
נכון בהחלט, ועוד

עם 'צ'אקרות' אין לי שום בעיה, כי היא מילה יחודית. כל השומע אותה, ידע מייד שמדובר בניו אייג' וב'רוחניות', ויוכל לבחור כרצונו, להאמין או לא להאמין, להשתמש או לא להשתמש, שיהנו! לעומת זאת הפקעת המילה הפיזיקלית 'אנרגיות' לשימוש מסולף ומטעה, מרגיזה ביותר.

אורן ג

New member
במחשבה שניה,

אלה שהצליחו להכניס את המשמעות החדשה הזאת עשו דבר גאוני. אם המילה "אנרגיות" כל כך אמינה וכל כך מדע מדוייק בשביל כל כך הרבה אנשים. בכל מקרה, העתקת מילה אחת מתחום מסויים לתחום אחר על בסיס דמיון כלשהו במסומנים, איננה דבר נדיר בעברית. מה דעתך למשל על המשמעות של המילה "חום" כמשהו פיזיקלי ולעומת "חום" שמעניק אדם שאוהב. אז אתה יכול להגיע לפשרה עם עצמך ועם העולם, (שכנראה לא תשנה את המשמעות הרוחנית למילה 'אנגיות'). פשוט להגיד שיש אנרגיות שאתה מאמין בהם ויש כאלה שלא. שיהיה לך יום מלא אנרגיות חיוביות

Mנטה

New member
אתה מוזמן לחפש מילה אחרת ../images/Emo3.gif

אנרגיה היא מושג פיזיקאלי ? כמו שרוח היא מושג אקלימי, ובכל זאת משתמשים בה באופן סימבולי (ויש יגידו במובן המקורי
) גם באזורים אמוניים יותר של החיים.

ססילי

New member
לדעתי יש הבדל בין הדוגמאות

כי רוח הוא מושג שכולם מבינים, וכשמשתמשים במילה בהשאלה, והיא רוכשת מובן נוסף, איש אינו מתבלבל לגבי המובן הראשון. המילה אנרגיה לעומת זאת מסמלת מושג המובן רק חלקית ובאופן מעורפל לאדם הרגיל, ולכן השימוש החדש והעירוב שעושים בין המשמעות המקורית למשמעות החדשה, הוא מבלבל לשומע הממוצע. ויותר מזה, זה לא מקרי. בבלבול הזה נעשה שימוש בהוכחות לכאורה וחיזוק התורות הרוחניות, ומכאן ההתנגדות שזה מעורר בי.

Mנטה

New member
הענין הוא שהמילה הזאת היא קצת

ברירת מחדל, כי אין מלים אחרות. מדובר על סוג של כוח שפועל בעולם והוא לא אחד מהכוחות הפיזיקאליים אלא זה שמניע את הכל. המלה חייבת להיות מנותקת ממושגים דתיים קיימים, כי מדובר במושג חילוני ולכן קל יותר לקחת אותו מעולם המדע. בקיצור, אנרגיה היא מילה מושלמת, בלית ברירה. אבל אם אחל"ה רוצים להמציא מלה - אז אחלה. אצלנו אגב, משתמשים במילה force שזה עוד הרבה יותר נורא בעיני

למעלה