רוביק, תרגיע.

אורן ג

New member
אז עוד פעם

אפשר להגיד על "כוח" שהיא מילה פיזיקאלית - לדעתי לא נצא מזה. אז אפשר להגיד "אנרגיות מיסטיות".

ססילי

New member
אכן, אפשר, ואף רצוי,

כל זמן שלא לבלבל עם מושגים פיזיקליים \ מדעיים, כמו אנרגיה ללא התוספת המבהירה.

אורן ג

New member
אבל אני עדין חושב שזה גאוני

להוסיף את המילה הזאת לעברית בצורה הנוכחית, שאומרים את המילה "אנרגיות", מיום ליום אצל יותר אנשים עולה יותר המשמעות הרוחנית לפני זו הפיזיקאית.

Mנטה

New member
אני לא יודעת על מה מדברים כשמדברים

על מיסטיקה, זה מאוד מעורפל לי. בעוד שאת האנרגיות שעליהן אנחנו מדברים אני מרגישה בצורה פיזיולוגית לגמרי.

ססילי

New member
אם נחרוג מנושא השיחה הלשוני,

האם את מנסה לרמוז שה'אנרגיות' עליהן את מדברת ניתנות להגדרה ומדידה בניסוי מדעי מבוקר? כי אם כן, מגיע להן יחס כאל תופעות שהוגדרו מדעית. אם אכן כך הדבר למה לא נעשו ניסויים כאלו? ככל הידוע לי, מצב העניינים כרגע הוא שמדובר בתופעות שמוגדרות באופן מעורפל על ידי אנשים שמאמינים בהם, ולא נמדדו ואפילו הוגדרו בצורה מדעית. 'תחושות פזיולוגיות' אינן מספיקות כדי להגדיר תופעה מדעית. (גם התאהבות למשל, היא תחושה פזיולוגית. למרות חשיבותה הרגשית והחברתית, עדיין לא הוגדרה מדעית) כן, לדעתי מדובר באמונה שיש לה הרבה מן המשותף עם אמונה דתית, שאחד ממאפייניה הוא אי היכולת להוכיח או להפריך אותה. אם אני טועה, ומדובר בתופעות ברורות, חוזרות, הניתנות להגדרה מדידה וחיזוי בתנאים ידועים, לא ברור לי למה לא לבדוק אותן בניסוי מדעי מבוקר, ולמה יש צורך לשאול ביטויים מתחומים מדעיים (ועוד מדעי הטבע!). כך מערפלים ומכסים על כך שמדובר בתחומים פרוצים שלא נחקרו מדעית, ושאין קנה מידה מסודר להגדיר את הבדיקה שלהם.

קא זו או

New member
חן חן על ההסבר הנפלא שלך

כי אני למשל, מרוב אנרגיות של רבנים, רקדנים הודיים, ניו-אייג'יסטים למיניהם כולל רובין שאוורמה, כי שקוראים לו בפורום מגלומניה, נשארתי נטול כוחות. הגיע הזמן לעשות קצת סדר בדברים ולא לקשקש במוח ולבלבל אנשים במושגים שבכוונה משאירים אותם עמומים, כי יש בהם שיק "מדעי+רוחני+מסטי" עאלק.

Mנטה

New member
אבל אני לא דיברתי על מדע

ולמען האמת המדע לגמרי לא מעניין אותי. כשאני מרגישה משהו אני לא טורחת לבדוק אם הוא מבוסס מדעית או לא וכשאני הולכת לרופא עם כאב ראש לא מעניין אותי אם הוא ימצא משהו או לא, מבחינתי כשכואב לי הראש אני רוצה שזה יעבור וכשאני מרגישה תחושות אנרגטיות אני רוצה לדעת להשתמש בהן נכון. כמו שאמרתי, אם יש מלה שמבחינתי היא לגמרי מיותרת בשפה (בעצם שתיים) הוא הצירוף: מחקרים סטטיסטיים.

Mנטה

New member
כי אני לא מאמינה בסטטיסטיקה

ולצורך הענין גם לא במחקרים מדעיים. אפילו אם אף אחד לא שילם בשבילם, אפילו אם החוקרים באמת שמו לב לכל המשתנים, אפילו אם באמת הם השקיעו את עבודת ההכנה ובדקו את הדברים לעומק, עדיין זה מאוד בעייתי. א. בגלל שסטטיסטיקה לא אומרת כלום. היא רק אומרת שאולי כן ואולי לא. זה שרק פחות מאחוז באוכלוסיה נושאים איזה תסמונת איומה שצריך להפיל בשבילה לא עזר לחברה שלי שנשאה את התסמונת והפילה, נכון ? אז מה זה בכלל משנה האחוזים ? ב. בגלל שרוב הדברים החשובים באמת אינם מדידים. ג. בגלל שאני לא מאמינה שאובייקטיביות אפשרית ושהוליסטיות אפשרית במחקרים וכל ענין תנאי המעבדה ושיטות המחקר נראה לי מאוד לא תואם-מציאות, או מסביר-מציאות. בטח שלא בכל מה שקשור לרפואה או לפסיכולוגיה או באופן כללי לטבע האדם. או הביולוגיה. מחקרים אולי, ורק אולי, טובים במדעים המדויקים. ואני אומרת את זה עם ספק גדול. אה, ואם אתה שואל איך אפשר לחקור אחרת, אז אפשר אבל זה באמת כבר נהיה ארוך מדי ולא קשור לפתיל אז אולי עדיף במסרים ?

קא זו או

New member
קיבלתי תשובה ממך

חייב לומר, כמובן, שהשקפותינו לפחות בענינים האלה מקוטבות לגמרי.

אטיוד5

Active member
רצוי להזכיר לך, מנטה

שאם תסתובבי בבית קברות כלשהו, תקבלי מיד תחושה ברורה מאוד, גם ללא ספירה מדויקת, בלי סטטיסטיקה בכלל, שאנשים היום מתים בגיל יותר מופלג. וזה לא בגלל שהם יותר מודעים לאנרגיות שלהם. זה בגלל שאיזה מדען המציא את הפניצילין, ועוד אחד אחר גילה שכדאי לדאוג לאיכות המים וכו' וכו'. וכל המדענים האלו משתמשים במתודה מדעית ש"לא אומרת לך כלום".

Mנטה

New member
אוי לא שוב הויכוח על רפואה ? ../images/Emo8.gif

בואו נישאר כל אחד בעמדתו המסתגרת ולא נתווכח על זה, אוקי ?

עִידן

New member
"כמו שאומרים..."

הבוקר התעוררתי, כשברקע מתנהל שיחה בין אמא שלי לבין אחד האחיינים. הוא ביקש בקשה קצת ביזארית, והיא אמרה שאם הוא רוצה, שיעשה את זה בעצמו, כי היא, "כמו שאומרים..." נזכרתי שהיא אכן משתמשת בזה הרבה פעמים, אבל תמיד בלי להגיד שום דבר. זה תמיד "כמו שאומרים"+שלוש נקודות. אני לא יודעת איך זה אצל אנשים אחרים.

מוגג

New member
ואותי מכה בתדהמה

מ--ד--ה--י--ם. "הוא בן אדמדהים" "היה מדהים" "זה פשוט מדהים" "היית מדהימה אתמול, והשמלה שלך - מדהימה" מועצת אח"לה בכינוסה הבא לטובה תחליט על איסור שימוש ב"מדהימ/ה" יותר מפעם אחת בשיחה.

למעלה