רוברט בטלוויזיה

Benjamin Turner

New member
זה באמת הדבר שהכי הפתיע אותי.

מאוד לא אופייני להאוס ומעמיד את כל הדמות באור חדש. מקס, כל השאר באמת היה פחות או יותר ברור, מהרושם שקיבלתי. אשמח אם תצייני עובדות ותובנות ספציפיות שהתאששו עבורך בפרק הזה. ו... ברור! סצינת הסקס המרומזת להפליא, השיחות של האוס עם תת המודע שלו... כתיבה מעולה, משחק מעולה, פרק אינטליגנטי ופשוט נפלא.

Hieros Gamos

New member
../images/Emo58.gif

הוא בקושי נוגע בה!! וזה רובוט שזה מעט חולני אגב
התגובה של קמרון מראה כמה היא בודדה, רק שזה בראש של האוס וזה מראה שהוא חושב שהוא אליל מין, מה שלא רחוק מהאמת

Benjamin Turner

New member
נו, זו הסיבה שכתבתי "מרומזת להפליא"

זה בכלל לא ענין של כמה שהוא נוגע בה, זו לחישת ה"האוס" שלה והשאלה שלו "does that hurt", אם זה לא היה ברור

Hieros Gamos

New member
ברור, ברור...

אני עדיין בהתכחשויות. האוס צריך להיות עם ווילסון! (ולופין צריך להיות עם סיריוס! לא עם טונקס!!!! ולא, לא אכפת לי שסיריוס מת, הוא קוסם, שיחזיר אותו מהמתים!!!!!!
)

Benjamin Turner

New member
הוא לא מת!

(סתם, סתם
) לופין וטונקס זו מערכת יחסים כל כך מפוספסת וסתמית... לא יודעת אם הוא צריך להיות עם סיריוס, אבל יש כל כך הרבה פוטנציאל מפוספס בזוגיות (כלשהי) של לופין... נון רציני לJK, אולם הספר השישי כל כך נהדר ומורכב, שנסלח לה

Hieros Gamos

New member
לופין/סיריוס זה שלמות!

ברור שהוא צריך להיות איתו! (זה האהבת סלאש הראשונה שלי
לא שיש לי כל כך הרבה כן? בדיוק 2
) טונקס ולופין זה כל כך לא קשור
קצת כמו האוס וקמרון האמת אם חושבים על זה, יש שם קוויי דימיון די ברורים
הספר השישי מעולה

Benjamin Turner

New member
לא ממש... טונקס ולופין זה קצת כמו

קמרון ו-וילסון (שעמום מחץ, עם כל האהבה שלי לשניהם). האוס וקמרון מזכירים לי קצת את ג'יימס ולילי. או לחילופין את מאלפוי והרמיוני

Hieros Gamos

New member
לא. ללופין/טונקס יש הרבה דימיון

להאוס/קמרון מבחינת הבחור מבוגר יותר מול אישה צעירה יותר. היא רוצה אותו והוא (גם אם הוא כן רוצה אותה) מכחיש בתוקף ומתנגד. מנסה למצוא תירוצים בבעיות שלו (לופין עצם היותו איש זאב, האוס טוען שהיא רוצה לתקן אותו [פאק אני מקדמת עכשיו את קמרון/האוס. נהדר פשוט...
]) ואני בטוחה שאפשר למצוא עוד כמה אם משקיעים בזה קצת יותר מחשבה למרות שמבחינת הדמויות עצמן לופין הוא הרבה הרבה יותר ווילסון מהאוס, ללא ספק. האוס הוא סיריוס (יכול גם להיות ג'יימס אבל סיריוס צריך להיות עם לופין ולופין זה ווילסון
)

Benjamin Turner

New member
הדמיון חיצוני בלבד.

יש משהו נורא מושך (לטעמי לפחות) בגבר מבוגר יותר, מחוספס, ציני... במקרים כאלה לרוב האישה היא היוזמת, אחרת זה לא פוליטיקלי קורקט ועלול להיחשב להטרדה מינית במקרה של יחסי עובד-מעביד. בקיצור, זה סוג אוניברסלי של מערכת יחסים, שאפשר למצוא מן הסתם בהמון ספרים/סרטים. זה לא מקביל את לונקס להאמרון ברמה ולו מעט עמוקה יותר, כי כשם שציינת, לופין הוא ממש אבל ממש ממש לא האוס, והרבה יותר סיריוס וג'יימס (עדיף סיריוס, הוא יותר מעונה). אגב, למיטב זכרוני לופין לא טוען שטונקס רוצה אותו בגלל שהוא איש-זאב, אלא למרות זאת.

Hieros Gamos

New member
לא אמרתי שהוא טוען שהיא רוצה אותו

בגלל שהוא איש זאב, אמרתי שהוא מנסה לתרץ את זה שהם לא צריכים להיות ביחד בזה שהוא איש זאב והאוס מתרץ את זה ואומר שקמרון רוצה אותו רק כדי לתקן אותו... ולגבי החלק הראשון- אז מה, זה עדיין מזכיר ^^'

Koki Girl1

New member
לאאאאא לופין צריך להיות איתי!../images/Emo11.gif

וזהו.. ששששש
טונקס גנבת!

lovely max

New member
מה מפתיע ולא אופייני לו ?

אותי הפתיע היחס שלו לצ'ייס. טוב, אם נתחיל לדבר על זה נצטרך למלא את הפורום באדום. מהיותי קפיטליסטית (מה הקשר) אני מעדיפה לחכות שהפרק ישודר בארץ... אבל רק כמה קטנים? :)
עליתי כבר קודם על כמה מהדברים שמוריארטי אמר, כמעט באותו ניסוח, שזה מצד אחד די כיף שהגעתי למסקנות שהכותבים התכוונו אליהם כשיצרו את הדמות, ומצד שני כמה לא מקורי מצידי, כמו "אתה לא בלתי מוסרי, רק החלפת את החוקים של החברה בחוקים משלך". והשנאה העצמית של האוס והנטיות האובדניות שלו. כל כך בולט ואפל בפרק. את השאר אם מעניין אותך לקרוא, אני אכתוב בקומונה.

Hieros Gamos

New member
קומונה? הא?

ולמה, אדום זה צבע יפה
אממ מה הפתיע כל כך ביחס לצ'ייס? זה די ברור לכל אורך הסידרה שהוא חושב שהוא לא the brightest block around (אני לא יכולה אני חושבת על כל כך הרבה מטאפורות לתאר את זה
) והוא הראה את זה גם שם כש"מוריארטי" אמר yeah you have nothing but respect to him וגם מעצם העובדה שהוא היה כ"כ מופתע ש"צ'ייס" ידע את התשובה. מה שכן הפתיע היה העובדה שהוא אמר שהוא סומך על הדאקלינגס, שהוא כן מאמין בהם ובזה שההחלטות שהם יבצעו יהיו הנכונות...

Benjamin Turner

New member
מה זאת אומרת? ../images/Emo58.gif

העובדה שהוא ראה מה עלולות כביכול להיות ההשלכות של שימוש בקטמין, והוא בכל זאת מעונין בו. הוא מוכן לוותר על הגאונות שלו לטובת הפסקת הכאב! הוא מוכן ורוצה להפסיק לסבול! ע"ע need to know, סצינת סיום... distractions... ובטח עוד המון קאונטר-אינדיקציות שאני לא מודעת אליהן או זוכרת. מאוד הופתעתי. מצטרפת לשאלה של גל. קומונה?

lovely max

New member
ספוילרים למטה.../images/Emo58.gif

אה, עכשיו הבנתי למה התכוונת. (והבנתי את הבלבול- השאלה לא היתה מה מפתיע בזה, אלא פשוט לא הבנתי לאיזה דבר התייחסת). זה בהחלט מפתיע ובעצם... כל הפואנטה של הפרק, כי אחרת לא היתה הצדקה להעביר אותנו שעה כזאת במקום אינטראקציות במציאות שתכלס משפיעות על משהו. תודה, ההודעה שלך עזרה לי לראות משהו ברור לגמרי שלא הבנתי עד הסוף. גל תעיד, נדנדתי לה בדיוק על השאלה הזאת :) המחשבה שלי היתה שהוא ביקש קטאמין למרות שהוא מבין את הסיכונים, כי הוא רוצה להיפטר מהכאב כדי -וזאת טעות שלי- להיות בנאדם טוב יותר. אז אין קשר לרצון להיות בנאדם יותר טוב, לא יודעת מאיפה הגיע הnotion הזה, הוא פשוט רצה להיפטר מהכאב. כן,בואו לקומונה. מעשנים חופשי ומאד סובלניים לגבי בגדים. (=אפשר למלא את המקום בספוילרים מקיר לקיר) http://www.tapuz.co.il/Communa/usercommuna.asp?CommunaId=11706

Hieros Gamos

New member
אבל אמרתי לך ש../images/Emo58.gif

אין קשר לרצון להיות בנאדם טוב יותר לא?

Benjamin Turner

New member
אני חושבת שאת ממעיטה ../images/Emo58.gif

בחשיבות הבחירה שלו. הרי הכאב של האוס הוא לא סתם כאב, כמו שהוכח לנו בצורה לא מדויקת רפואית בdistractions (ואולי גם בעוד פרקים שלא ראיתי). הוא סימבולי לרצון שלו לסבול. רצון כה עז (ואנחנו יודעים שהוא עז לאור המחיר הפוטנציאלי שהאוס מוכן לשלם) להיפטר מהכאב=מוכנות להפסיק לסבול=צעד לפני מוכנות להיות מאושר. זה ממש לא "פשוט". זה ביג דיל, וזה משנה את כל הטייק שלי על האוס. הnotion הגיע כנראה מכך שסצינה וחצי לפני כן, האוס התנצל. לא בלתי סביר לטעון שהיתה לו מעין התגלות של שפל המדרגה אליו הוא הגיע מבחינת יחסו לאחרים (שמהווה אינדיקציה למצבו הפנימי) והמשמעויות של כך, ולכן הוא החליט ששווה לו לשלם את המחיר. זו לדעתי גם המשמעות של חיתוך הPOTW שבא מיד לאחר מכן-זו מעין הדגמה של מה שהוא עושה בעצם כמעט לכל מטופל (רק באופן פחות גרפי) תוך שכנוע פנימי עמוק שהוא בהכרח צודק, ושל תוצאה אפשרית של המעשים הללו. מה שבטוח הוא שאני עוד אכנס הרבה יותר עמוק לפרק הזה אחרי שאצפה בכל שאר הפרקים כסדרם. אני מרגישה שאפילו לא גירדתי את פני השטח. לגבי הקומונה, סתם לידע כללי, מה בעצם ההבדל בינה לבין הפורום?

Hieros Gamos

New member
בעיקרון

אין חוקים...וזה הרבה יותר איטי.... אני שונאת קומונות אבל זו רק אני

lovely max

New member
סצינת הסיום

הבחירה של האוס אכן אינה "פשוטה". הדמות של האוס מתפתחת, סוף סוף ולכיוון חיובי. אבל זו לא אנטיתזה להאוס שאנחנו מכירים, ולא כ"כ צריך לשנות את הטייק שלך על האוס. במבט רטרוספקטיבי לאורך העונה היתה בניה כלשהי לקראת סצינת הסיום, שלא לדבר על כל הפרק האחרון. בהתחלה לא ידעתי מה לחשוב על הסצינה הזאת בסוף, עכשיו היא נראית כמעט אופטימית. אני אוהבת שגם בלי לצפות בכל הפרקים את מאירה דברים ומבהירה נקודות שהטרידו אותי. אגב מה היה לא מדויק רפואית בdistractions? הקומונה נוצרה לפני הפורום ופשוט עדיין קיימת. היא מחתרתית, אז אפשר לכתוב ספוילרים וקישורים לא חוקיים ואת הטלפון של הדילר שלך.

Benjamin Turner

New member
מה, אני לא יכולה לכתוב כאן את

הטלפון של הדילר שלי?
מוריס כל כך יתאכזב...
זה משנה את הטייק שלי על האוס באופן די משמעותי, משום שאם יש משהו שמגדיר עבורי את האוס כהאוס (לא האוס שאחרי הרגל או לפני הרגל-ואני עדיין משוכנעת שבמובנים רבים הם מאוד שונים זה מזה-אלא מבחינת טבעו הבסיסי ביותר) זו ההערצה שלו ללוגיקה, לאינטלקט, לשכל. הנכונות שלו לוותר על כל אלה... מפתיעה זו לשון המעטה. ואולי אני סתם מייחסת לכך חשיבות יתר. הרי האוס יודע בסופו של דבר שההזיות לא נגרמות מהקטמין, שהן חלק מאירוע הירי. מן הסתם הקטמין הנו אופציה שהוא חשב עליה בעצמו בעבר והירי/הפרק הזה הוא כאילו הזדמנות עבורו לברוח לרגע מהמציאות ולשקול באופן מוחשי את שתי האפשרויות. אולי ענין האינטלקט הוא בכלל לא החשוב כאן, כי אין עליו איום של ממש (הרי בפועל אין להאוס הוכחה ממשית שהקטמין אכן יפגע בתפקודי המוח). אולי הבחירה היא פשוטו כמשמעו בין להמשיך לסבול (ולהסביל אחרים) לבין להפסיק לסבול. לגבי distractions, לא בדיוק לא מדויק רפואית, אלא שהעובדה שהפלסבו עבד על האוס לא אומרת שהכאב שלו לא היה אמיתי או שהוא באמת נבע מגעגועים לסטייסי. אפקט הפלסבו עובד גם על אנשים חולים באמת, ואנחנו פשוט לא ממש מבינים אותו. גם העובדה שהכאב חזר X זמן לאחר פתירת המקרה היא לא בהכרח אינדיקטיבית-ברור שכשהאוס שקוע כל-כולו בעבודה הכאב שלו מציק לו פחות, כולנו מכירים את זה. בקיצור, פשוט לא אהבתי את הרמיזה כאילו בגלל שהפלסבו עבד, הכאב של האוס הוא פסיכולוגי. אני עדיין דוגלת בHe doesn't have a pain management problem, he has a pain problem (וno reason מצדיק אותי, גם אם זו הזיה).

למעלה