רווקות : !

../images/Emo45.gif

אגב, אולי אני טועה , אבל פתאום אני קולטת ששכבת הגיל שתומכת בחיוניות השירות בצבא (או הש"ל) ללא פשרות פחות או יותר (נניח אתה,אופניק ,אני ועוד כמה פה) שייכת לגילאי 25 ומעלה. הלוואי שנגיע לימים שבהם דיון כזה יכול להיות אשכרה רלוונטי. מה שכן, אולי לחץ חברתי על משתמטים זה הפיתרון לבעיה. את המשכורות הצבאיות הרי לא יגדילו והסנקציות עליהם לא ישתנו לדעתי משמעותית בזמן הקרוב. אגב, לי אישית יש בן דוד שלא רצה להתגייס לצבא אבל עשה שירות לאומי כמו גדול. אז שאף אחד לא יבלבל את המוח שזאת בעיה לתרום מחוץ למסגרת הצבאית.

bioc1

New member
אני התנדבתי לשירות לאומי

זה לא מסובך כמו שאתה עושה את זה. היה לי סרטן ולכן לא גייסו אותי...קיבלתי שחרור על סעיף רפואי והתנדבתי לשירות לאומי חילוני. עשיתי טלפון. הגעתי לראיון. נתנתו לי אופציות למקומות ותפקידים שאפשר למלא ובחרתי מה שהתאים לי (מעון יום של נעמ"ת). היה לי ראיון נוסף עם הרכזת של האזור שלי. הלכתי לראות את המעון בכדי להגיע להחלטה האם שם אני רוצה לשרת. החלטתי שכן ולשם שלחו אותי. זה באמת אחד הדברים הפשוטים יותר בחיים (יותר פשוט מלהירשם לאוניברסיטה).

באז באז

New member
לא אני טענתי שזה מסובך

למרות שלדעתי זה כנראה כן מסובך למי שיש לו פרופיל שכן מתאים לצה"ל. כלומר, השאלה היא, כמה למישהו כזה קל להגיע לשירות לאומי.

bioc1

New member
אני מניחה שיותר קל לבנות מאשר לבנים

מי שיש לו פרופיל מתאים ובכל זאת לא רוצה לשרת...זה כבר עניין אחר...כנראה צריך לפנות לקב"ן וזה גם לא מסובך...אני מכירה אישית 2 שעשו את זה ויצאו בלי בעיות...

זכוכיות

New member
במקרה שלי

יכלתי להוציא פרופיל רפואי (סכרת נעורים) אבל משום מה הם במשך המון זמן התעקשו שאני דווקא לא אעשה את זה. בוא נגיד שלצו הראשון שלי הלכתי מתישהו באמצע י"ב, ושנה וחצי אחר כך הם עדין קראו לי שוב. בכולל הייתי שם בערך- 9 פעמים, ועד שקיבלתי את הפטור לא יכלתי לסדר את עניין השירות הלאומי. כשכן קיבלתי את הפטור הביאו לי מספר טלפון של איזו מישהי שמטפלת בעניין השירות הלאומי, וכשנפגשתי איתה היא אמרה שהגעתי מאוחר מדי (אבל רק קיבלתי את הפטור!!) ושכדי להתחיל בשירות אני אאלץ לחכות עוד כך וכך חודשים, בשלב ההוא החברות שלי כבר היו משתחררות. ויתרתי.

כן!!!!

תמונה! תמונה! תמונה! :) :) :) ואפרופו, אחלה מצידך לומר את מה שאני חושב כבר די הרבה זמן איך לכתוב בקיצור ולא יוצא לי: "... אני החלטתי להתגייס..."

belli80

New member
אם זו

הראייה המערכתית של קצינה בצה"ל.. אוי... אולי באמת אין טעם לדיון הזה.. או בעצם- אם זו הראייה המערכתית של הקצינה, אז שתשתחרר.

JBR

New member
אני בעד שחרור מוקדם :)

מה איתך? אגב, מסכימה עם כל מילה שלך. (עוד קצינה שהראיה המערכתית שלה לוקה בחסר... שיט!)

הי טאנג,

תשמעי, אני מסכימה איתך, יש כאלה שמגדלים עץ בבסיס תל השומר ויש כאלה שתופסים מחבלים בחברון. הצבא מורכב מעורף וחזית. אין מה לעשות, לא כולם תורמים באותה מידה,לא כולם מוכשרים באותה מידה ולא כולם נהנים באותה מידה. ויכול להיות שיש כאלה שה-3 שנים שלהם בצבא הן ביזבוז אדיר , ויכול להיות שהם פחות נחוצים... אני, במקרה כזה הייתי מעדיפה לצמצם את התפקיד של שלושה אנשים כאלה לאחד ולהעביר שניים לשרות לאומי. אבל מה.... אני לא יושבת במועצת הSO CALLED חכמים שקובעים דברים במדינה הזאת, וגם את לא. ולכן, אם ככה המדינה מחליטה שהם יעבירו את החובה האזרחית שלהם, זה מה שיהיה. זה לא צבא מבחירה, זאת לא אוניברסיטה, אתה כן יכול לעבור מבחנים,מבדקים ואולי להתברג בתפקיד שאתה רוצה ולהתקדם יפה מאוד במערכת הצבאית אם אתה מספיק שאפתן. אבל לא כולם כאלה, ואלו שלא כאלה ,מוצאים את עצמם בתפקיד אפור אולי, אבל חיוני כדי שהמערכת שנקראית מדינה תתפקד. אם כל אחד יבוא בדרישות , הצבא גם יראה בהתאם. או לא יראה בכלל.

במדינה מקבלי ההחלטות הם אזרחי

המדינה, אוי למדינה ולאזרחיה בה יכולת קבלת החלטות נשארת בלעדית ובלבדית לקומץ אליטות ללא יכולת השפעה של האזרח הקטן/השקט/העני שינוי רדיקלי נעשה מתוך מחשבה שיש דברים חשובים יותר מהסדר הקיים השמרני מסורתי אלא רצון להפיק משהו הרבה יותר טוב ואפקטיבי.

אישון36

New member
אני באמת מנסה להבין

המדינה פשטה את הרגל ? מוסרית או כלכלית ? כי כלכלית מצבנו מעולם לא היה טוב יותר - אז מה זה אומר שזה בזכות יעילות הצבא ? אתה יודע במדינה כאן יש נטיה לבקר כל דבר, פשוט קל ולא צריך אינטליגנציה גבוהה. נכון, יש דברים שניתן היה לעשות טוב יותר, אבל .... תחשוב על זה שלפני 58 שנים הוקמה המדינה לתוך מדבר ערבי, מצריים הייתה אימפריה, בידוד בין לאומי, ללא משאבים ובי לגנוב מדינה אחרת (טיוון), והינה קמה במדבר מדינה שהיא מושא לקינאה של הרבה מדינות. אז נכון זה פורום סניגלס, נכון צריך לבקר הכול, אבל ....צריך להשתמש בנתוני אמת. וזה ברור שלמרבית האנשים התועלת מהאזרחות גבוהה יותר (רק לדפוקים לא) אבל בגלל זה בידיוק מדברים על תרומה למדינה ולא על משהו אחר. אישון. יש לאן....ובמקרה זה בגדול.

ufffnick

New member
זה מכוון אלייך, ואל כל שאר הדנים

בזאת אני נוטש את הדיון מחמת דחיפת מילים לפי. בפעם המי יודע כמה. למה מייחסים אליי דברים שלא אמרתי, ולא מתייחסים למה שכן אמרתי?! אני לא השתמשתי במושגים "אנוכית" או "עצלנית" או "וואטאבר" (לא מאמין שאני עושה את זה...). אני ממש מצטער שזה יוצא משורשר אלייך אבל יש גבול של הבנת הנקרא הנדרשת לקיום דיון, וכנראה שהפעם אין אותו כאן. חבל, דווקא נושא מעניין.

באמת חבל

חבל שאתה עוזב דיון מעניין וחשוב שלדעתי הדעה שלך בו די חשובה. אולי הפורום הזה לא ממש ישנה משהו במדינה אבל אם לפחות אחד בן 18 ישנה את הדעה שלו לגבי הצבא בעקבות השירשור הזה,זה יכול להיות די אחלה. (לא שנראה לי שזה ישנה משהו כי עניין המשתמטים כמו שאמר פותח השירשור , זה לא משהו חריג שמגנים אותו בחברה של ימינו לצערי. אבל לך תדע...)

cheshire9

New member
גם אני עד גיל 20

הייתי בתול לחוץ ....... היתה לי ידידה טובה שגאלה אותי מבתולי. ואחרי זה כבר השלמתי חוסרים במלוא המרץ. אל תדאג. תנסה באמת להסתובב גם במקומות שיש בהן בנות גילך - או צעירות יותר..... שמיניסטית מקסימה יכולה מאד להתרשם מסטודנט בן 20 ..... נראה לי הכיוון הנכון.

belli80

New member
במקום

לעודד אותו להתמודד עםהשדים שלו אתה שולח אותו להתפרק על איזו ילדה..
באמת יופי. אתה ואופניק צריכים ללכת יחד לשבת על הברזלים במרכז המסחרי...

bellab21

New member
בנות ?סבתות מתוקה יש גיל שבו נשים כ

כבדוות שומרות על נכבדות אין מה לעשות כבר לא בת 16

למעלה