רווקות : !

ufffnick

New member
תקראי את השירשור

באמת שאין לי כוונה לחזור על עצמי בפעם המי יודע כמה. בקיצור, להכל יש פיתרונות במסגרת הצה"לית ומחוצה לה.

טל קר

New member
בקיצור- מסכימה רק עם החלק של בהחלט

יש פתרונות מחוצה לה...

זכוכיות

New member
אגב, רוצה לדעת למה אני לא עשיתי

ש. לאומי? בירוקרטיה. לגמריי. הם שיגעו אותי, דחו, משכו, טרטרו... אחרי 10 חודשי מריטת עצבים אמרתי תודה ושלום ועברתי הלאה. כל הזמן הזה וגם לפניו ואחריו אגב, השקעתי את רוב זמני בעבודה התנדבותית אחרת, שדרשה ממני משאבים נפשיים אדירים, אז בוא נראה אותך קורא לי "אנוכית" או "עצלנית" או ווטאבר מה.

טל קר

New member
יש לי קישור שחשבתי שיענין אותך

לקרוא "על ידי מיסגוּר הנתינה בגטאות מוגדרים כל-כך, אנחנו מונעים מהחברה שלנו להיות חברה שמתקיימת בה נתינה אמיתית, טבעית. ...ועוד גרוע מכך: חברה שבה ה"תרומה" מרוכזת במרתון מעייף של שנתיים או שלוש בתחילת החיים הבוגרים, פוטרת את המבוגרים שלה ממחויבות אמיתית כלפיה. זו תרבות ה"אני את שלי עשיתי", המוטעית מהיסוד. איך יתכן שאדם סיים לפרוע את חובו לציבור עוד לפני שהפך להיות חלק אינטגרלי ממנו? המשוואה, לדעתי, צריכה להיות הפוכה לגמרי. אדם צריך להפוך לחלק מהחברה, לקבל ממנה, להרגיש בה טוב ורק אחר כך לבחור לתת לה. אדם לא אמור לתרום לָ-חברה, אלא לתרום בָּ-חברה. לחיות בחברה ולתת בה מתוך רצון אמיתי ובדרך המתאימה לו. רק נתינה שכזו ראויה לשם המכובד "תרומה" או לתואר החד-משמעי "התנדבות"

טל נהיית ביישנית?

קישור מעניין, אבל למה את לא נותנת דברים שאת כתבת הרי זה לבטח לא פחות טוב מהקישור

טל קר

New member
אני כותבת המון, אבל היא כתבה את

ההדגשים שרציתי להביא.

באז באז

New member
שתסבירי לי מה זה מילואים

תוכלי להגיד שזה מונע תרומה עתידית. שתסבירי לי על מאות האירגונים בארץ שתורמים ושורתיהם מלאות גם באנשים שעשו צבא או שירות לאומי תוכלי להגיד שזה מונע נתינה עתידית. אם כבר אפשר להגיד משהו בסגנון אז זה שמי שהיה בצה"ל מקבל את הרוח של לתת למדינה בלי לקבל יותר מדי בחזרה. ואולי עוד משהו קטן, מי שנותן למרות שהוא היה בצה"ל נותן למרות שהוא היה הצה"ל. מי שהיה בצה"ל ומרגיש פתור מלתת אחרי, לפחות נתן בצה"ל. מי שלא נתן אפילו שניסו להכריח אותו, יש לי ספק גדול מאוד בקשר לרצון התרומה שלו לציבור הרחב. אי פעם.

הלך לך הפוך,אנשים מתנדבים למרות צהל

הצבא הנו מהארגונים הכי לא כלכלים ויעילים שיש לו הצבא היה חברה פרטית כבר מזמן היה פושט את הרגל (המדינה כבר מזמן בזכותו פשטה את הרגל) אבל כיוון שלצבא ישראל יש מדינה עם מיליוני אנשים שמספקים את כל צרכיו הוא יוכל להתקיים כטפיל עוד שנים רבות זה עדין לא הופך כל משרת בצבא כמביא תועלת או את ה"התנדבות" שלו לחיונית רוב המשרתים בצבא יכלו לעשות דברים הרבה יותר טובים בשביל המדינה במקומות אחרים, תפקידים רבים בצהל מיותרים ואפשר היה להחליף מחלקות שלמות באדם אחד מקצועי אזרחי ויעיל ולא בעדר של ברגים שעושים רק מה שאומרים להם

באז באז

New member
הנה עוד מבקר צה"ל

אתה כמובן מומחה גדול לביורוקרטיה,יש לך רשימות של מחלקות לא חיוניות בטפיל של המדינה (אגב, לקרוא לצה"ל טפיל זו החוצפה הכי גדולה ששמעתי עד היום, כל הכבוד). בכיינים בצה"ל כמו החבוב פותח את הדיון מתבאסים לתת שעה עבודה נטו ביום, אז ברור שהפתרון זה להפיל את כל השעות האלה על בן אדם אחד. הרי הבן אדם הזה, בזמן שהוא ישטוף כלים באיזה מטבח מעופש בכלל לא יסתכל על החברים המשוחררים שלו וישאל את עצמו, למה רק אני כאן?! רוצה להתחיל לפרק את המדינה? נראה לי שמצאת אחלה נוסחא. כן, למקרה שלא ברור לך, אין צה"ל, אין מדינה. לא צריך להיות גאון הדור בשביל להבין את זה. זה שיש בצה"ל תפקידים שמיותרים בעיניך לא אומר שרוב התפקידים מיותרים, לא אומר אפילו שרבע מהתפקידים הם כאלה שאפשר להתווכח על הנחיצות שלהם. זה בסה"כ אומר שצה"ל לא מושלם ויש לאן להשתפר (אין לאף אחד ספק בקשר לזה). אגב, ברוך הבא לישראל, צה"ל אינו גוף כלכלי, הוא אינו מיועד להחזיק את עצמו, הוא מיעוד להגן על עלובי נפש, כפויי טובה כמוך. העיקר שיש בו כמה תפקידים שהיה אפשר לוותר עליהם, אוי אוי אוי.

Miss Thang

New member
אני לא מבינה

למה החלטת לקרוא לו עלוב נפש וכפוי טובה - רק כי הוא בוחר לבקר את התנהלות הצבא. זו לא דרך לנהל דיון, ואני תוהה עם מג'נטה תחליט להשאיר את ההודעה הזו. אני - קצינה בצה"ל (לא בעבר, אלא **בהווה**), יכולה למתוח בקלות ביקורת על ההתנהלות של הצבא, לאו דווקא בראייה כוללת (כי אין לי את הנתונים המתאימים), אבל במבט מקרוב, אני יכולה להעיד על בזבוז של כח אדם אדיר; נערים ונערות שמתבטלים במשך ימים שלמים, והתרומה היחידה שלהם מתבטאת בתורניות מטבח/ש.ג וכו'. נכון, בראייה כוללת, זה גם סוג של תרומה - אבל אי אפשר לומר באמת שמישהו כזה תורם למדינה מרצונו. אני גם בטוחה שסיפוק רב לא יוצא לו מהשעות שמירה שהוא מעביר. סך הכל מדובר בעוד מישהו שבחר להתגייס מכל אותם סיבות שציינתי קודם לכן - כולם מתגייסים, החברים שלו התגייסו, לא ממש חשב על אופציות אחרות שקיימות (לא כולם מודעם לאופציה של שירות לאומי), קונפורמיות עיוורת, וכו'. אם אותו בחור/בחורה היה חושב פעמיים, הוא היה מוצא פתרון הולם יותר, שהיה מעניק לו סיפוק אדיר, ונותן למדינה תרומה גדולה יותר פי כמה וכמה מונים. אני לא חושבת שאתה יכול לקרוא לי כפויות טובה, אני גם בטוחה בוודאות שאני לא "עלובת נפש", אבל אני נמצאית כרגע בתוך המערכת, ולמרות שאני לויאלית אליה, אני יכולה להביע דיעה, ואפילו למתוח ביקורת מבלי להחשב לאיזו בוגדת או מישהי שמכרה את סודות הגרעין.

באז באז

New member
החלטתי לקרוא לו כך

דבר ראשון, מעצם העובדה שהראייה שלו זה שצה"ל זה טפיל. ומעצם העובדה שהוא מעודד לא להתגייס. גם אני מבקר את צה"ל על הרבה החלטות, ובטח שהייתי חייל עשיתי את זה המון. זו לא הסיבה. אז מה שאת רוצה שזה יהיה צה"ל בלי מטבח ובלי שמירות? כי זה בזבוז?! את באמת קצינה?! ברור, גם אני הייתי יכול למצוא פתרון הולם יותר לשירות שלי, הייתי יכול להיות היום עם התואר שלי ולתרום מלא כסף או אפילו עבודה התנבודתית. השאלה מי היה יושב במקומי במחסום בעזה ושומר על כפויי הטובה? אה כן, אפשר היה להקים חברת שמירה אזרחית נכון?

Miss Thang

New member
אהמ,

זה לא נכון, הוא לא מעודד השתמטות. הוא סך הכל אומר שיש המון אנשים שמבזבזים את זמנם בצבא - והיו יכולים לתרום הרבה יותר במקומות אחרים. הגוף הענק הזה, עובר התייעלות במשך שנים, ועדיין לא נמצא בשיא האפקטיביות שלו - ממנים וועדות מיוחדות, ויקרות מאוד, על מנת לבקר אותו, לכן מן הראוי שגם לאנשים הקטנים (קרי, לנו!) תהיה ביקורת עליו. כמו כן, האנשים במדינה שמיועדים לגיוס, הם הטרגוניים, לא יתכן שכל אותו מגוון עצום של אנשים יוכל לתרום בצורה כל כך אחידה והומוגנית של 'גיוס לצבא' או כלום. יש בתי חולים שכורעים תחת העומס, זקנים מחוסרי משפחה שצריכים עזרה יומיומית, בתי תמחוי - ועוד הרבה מקומות בהם אנשים יכולים להתנדב ולתרום. עוד משהו שמטריד אותי; אותם "תורמים" כבדים שמתגייסים לצבא על מנת "לתת למדינה", הם בד"כ אלו שמדברים הכי הרבה על "כפויי טובה". תרומה זה לא משהו שנעשה על מנת לתת מעצמך? להרגיש סיפוק? מה אכפת לך מאותו כפוי טובה? אני החלטתי להתגייס - (ולא הבנתי את השאלה שלך - מה זה אומר האם אני באמת קצינה? לצרף תמונה של הדרגות שלי?) - והחלטתי לתרום בלב שלם בתור מי שאני, ובתפקיד שלי. לא רוצה לשפוט אנשים אחרים שתורמים באופנים אחרים - זה שאני עשיתי את הבחירה שלי, לא הופך אותם לטפילים.

באז באז

New member
אלה רק ביטויים, אבל גם כל המסר...

זה לא נכון, הוא לא מעודד השתמטות. הוא סך הכל אומר שיש המון אנשים שמבזבזים את זמנם בצבא - והיו יכולים לתרום הרבה יותר במקומות אחרים. >כל אותם מקומות אחרים שאת מדברת עליהם נתמכים ע"י שירות לאומי. ככה שמי שמרגיש שהוא יהיה "מבובז" בצה"ל בהחלט יכול ללכת לשם. הגוף הענק הזה, עובר התייעלות במשך שנים, ועדיין לא נמצא בשיא האפקטיביות שלו - ממנים וועדות מיוחדות, ויקרות מאוד, על מנת לבקר אותו, לכן מן הראוי שגם לאנשים הקטנים (קרי, לנו!) תהיה ביקורת עליו. >שוב, ביקורת זה יפה, להגיד שחבל שיש כל מני תפקידים שאולי לא נחוצים, זה בסדר. מכאן ללקרוא לצה"ל טפיל יש מרחק כל כך גדול שאני אפילו לא יודע איך לתאר אותו. כמו כן, האנשים במדינה שמיועדים לגיוס, הם הטרגוניים, לא יתכן שכל אותו מגוון עצום של אנשים יוכל לתרום בצורה כל כך אחידה והומוגנית של 'גיוס לצבא' או כלום. יש בתי חולים שכורעים תחת העומס, זקנים מחוסרי משפחה שצריכים עזרה יומיומית, בתי תמחוי - ועוד הרבה מקומות בהם אנשים יכולים להתנדב ולתרום. >עייני ערך שירות לאומי. עוד משהו שמטריד אותי; אותם "תורמים" כבדים שמתגייסים לצבא על מנת "לתת למדינה", הם בד"כ אלו שמדברים הכי הרבה על "כפויי טובה". תרומה זה לא משהו שנעשה על מנת לתת מעצמך? להרגיש סיפוק? מה אכפת לך מאותו כפוי טובה? >ברור שאיכפת לי. את חושבת שאם חצי מהאנשים לא היו מתגייסים ומתחילים את החיים שלהם 3 שנים לפני היה לי קל באותה מידה לוותר על שלוש שנים מהחיים שלי? זה דבר אחד לוותר על שלוש שנים מהחיים ביחד עם "כולם" כדי לתת, וזה דבר אחר לגמרי לעשות את זה בזמן שחלק "יצחקו" עלי שאני בפיגור של שנים.בדיוק לזה התכוונתי שאמרתי שהוא מצא נוסחא לפרק את המדינה. אני החלטתי להתגייס - (ולא הבנתי את השאלה שלך - מה זה אומר האם אני באמת קצינה? לצרף תמונה של הדרגות שלי?) - והחלטתי לתרום בלב שלם בתור מי שאני, ובתפקיד שלי. לא רוצה לשפוט אנשים אחרים שתורמים באופנים אחרים - זה שאני עשיתי את הבחירה שלי, לא הופך אותם לטפילים. >כי לא ברור לי איך קצינה בצה"ל רוצה שהצבא יתפקד בלי שמירות ומטבחים. ואם היא מבינה שאי אפשר, אז איך היא קוראת לחיילים שעושים את זה, בזבוז. אגב, "רוב המשרתים בצבא יכלו לעשות דברים הרבה יותר טובים בשביל המדינה במקומות אחרים" "אני מקווה שבימי חיי אגיע לראות את היום בו נפסיק להיות צבא עם מדינה לרשותו" אלה כן ביטויים מעודדים השתמטות, או שאת מסיקה דברים אחרים מזה שרוב הסיכויים שמחוץ לצבא תתרמי יותר.

Miss Thang

New member
סבבה, גם אני בעד שירות לאומי.

אבל איפה בדיוק האופציה הזו קיימת? האם כל בחור יכול להצהיר בבקו"ם שהוא רוצה לעשות שירות לאומי במקום שירות צבאי? ו'התרומה' שלך מעידה סך הכל בדיוק על מה שאמרתי - קונפורמיות וזרימה עוורת. כי "כולם" עושים. הייתי מעריכה הרבה יותר, מישהו שלא התגייס ובילה שנתיים/שלוש בעזרה לעובדים זרים, זקנים, או ילדים (כאילו חסר איפה להתנדב). כשהייתי חיילת, עשיתי מטבחים, עשיתי שמירות וכל שאר תורניות כייפיות - אבל גם היה לי יעוד, וראייה מסוימת על התפקיד שלי (למרות שכמו לכולם, היו לי נק' שבירה). רק בענף שלי, אני יכולה להצביע על 2 חיילים מחוסרי תפקיד לחלוטין, בגלל נפילתם בין הכסאות. אחת החיילות, בעלת בעיות ת"ש קשות, לא יכולה לשהות הרבה זמן מחוץ לבית, ולכן לא יכולה לצאת לקורסים וכו' - לכן את רב הזמן היא מבלה בשק"מ של היחידה, בעישון בשרשרת וחוסר מעש כללי. עוד מישהו, היה מיועד לתפקיד מסוים, איבד את כושר העבודה שלו (לא רוצה לציין יותר מדי פרטים), וכרגע הוא בדיוק כמו אותה החיילת - יושב במשרד וסופר כבשים. גם כן תרומה.

באז באז

New member
את באמת חושבת

שאנשים שלא יתגייסו ילכו לתרום שנתיים בבית אבות או כל דבר אחר? את מעשנת משהו? את מבקרת מצב לא אידאלי בכך שאת אומרת שמצב סופר אולטראסטי היה עדיף?! אני לא בטוח איך עובד הקטע של השירות הלאומי, תשאלי את זכוכיות. היא כנראה יודעת יותר ממני. אני לא יודע איך הגעת לזה שהגיוס שלי זה זרימה עיוורת, באמת שלא. במיוחד לאור העובדה שאני עושה מילואים. בגלל זה שאם היו אומרים שאני לא נחוץ (בגלל אנשים כמוך שחושבים ששמירה ומטבח זה לא נחוץ, שללמד\לחנך אנשים ולתמוך באוכלסיה מתקשה זה לא נחוץ). תגידי, מה הגודל של הענף שלך? אגב, מי שאיבד את יכולת העבודה שלו, לא צריך לשרת בצה"ל. שזה מאוד שונה ממי שלא רוצה לשרת בצה"ל.

Miss Thang

New member
שמע,

מבאס טילים להסתובב במעגלים ולנהל דיון עם מישהו כל כך מזלזל. יום טוב לך :)

באז באז

New member
תפתחי ידיעות אחרונות

תביני שצה"ל בבעיה רצינית. ואז בתור קצינה, במקום לבוא ולהסביר שאלה שעושים מטבחים ושמירות נחוצים כדי שאת תוכלי להתמקד בתפקיד שלך. ושרוב התפקידים, לא משנה עד כמה הם אפורים הם נחוצים (ולא להיטפל לכמה אנשים שבאמת לא מועילים). במקום זה, תשימי
מתחת להודעה שקוראת לצה"ל טפיל כי הוא לא גוף מושלם... אז תביני מאיפה יש לי דעה כל כך מזלזת כלפיך. זה ממש לא חוכמה להסביר לכל האנשים שעושים תפקיד מהותי שהם נחוצים, החוכמה זה להביר לאנשים שעושים תפקידים אפורים שגם הם נחוצים. ובטח שלא להסביר להם שבאזרחות הם היו יכולים לתרום יותר, אם צה"ל ימשיך להתדרדר לא תהיה כאן אזרחות, אתם לא מבינים את זה?

למעלה