אלה רק ביטויים, אבל גם כל המסר...
זה לא נכון, הוא לא מעודד השתמטות. הוא סך הכל אומר שיש המון אנשים שמבזבזים את זמנם בצבא - והיו יכולים לתרום הרבה יותר במקומות אחרים. >כל אותם מקומות אחרים שאת מדברת עליהם נתמכים ע"י שירות לאומי. ככה שמי שמרגיש שהוא יהיה "מבובז" בצה"ל בהחלט יכול ללכת לשם. הגוף הענק הזה, עובר התייעלות במשך שנים, ועדיין לא נמצא בשיא האפקטיביות שלו - ממנים וועדות מיוחדות, ויקרות מאוד, על מנת לבקר אותו, לכן מן הראוי שגם לאנשים הקטנים (קרי, לנו!) תהיה ביקורת עליו. >שוב, ביקורת זה יפה, להגיד שחבל שיש כל מני תפקידים שאולי לא נחוצים, זה בסדר. מכאן ללקרוא לצה"ל טפיל יש מרחק כל כך גדול שאני אפילו לא יודע איך לתאר אותו. כמו כן, האנשים במדינה שמיועדים לגיוס, הם הטרגוניים, לא יתכן שכל אותו מגוון עצום של אנשים יוכל לתרום בצורה כל כך אחידה והומוגנית של 'גיוס לצבא' או כלום. יש בתי חולים שכורעים תחת העומס, זקנים מחוסרי משפחה שצריכים עזרה יומיומית, בתי תמחוי - ועוד הרבה מקומות בהם אנשים יכולים להתנדב ולתרום. >עייני ערך שירות לאומי. עוד משהו שמטריד אותי; אותם "תורמים" כבדים שמתגייסים לצבא על מנת "לתת למדינה", הם בד"כ אלו שמדברים הכי הרבה על "כפויי טובה". תרומה זה לא משהו שנעשה על מנת לתת מעצמך? להרגיש סיפוק? מה אכפת לך מאותו כפוי טובה? >ברור שאיכפת לי. את חושבת שאם חצי מהאנשים לא היו מתגייסים ומתחילים את החיים שלהם 3 שנים לפני היה לי קל באותה מידה לוותר על שלוש שנים מהחיים שלי? זה דבר אחד לוותר על שלוש שנים מהחיים ביחד עם "כולם" כדי לתת, וזה דבר אחר לגמרי לעשות את זה בזמן שחלק "יצחקו" עלי שאני בפיגור של שנים.בדיוק לזה התכוונתי שאמרתי שהוא מצא נוסחא לפרק את המדינה. אני החלטתי להתגייס - (ולא הבנתי את השאלה שלך - מה זה אומר האם אני באמת קצינה? לצרף תמונה של הדרגות שלי?) - והחלטתי לתרום בלב שלם בתור מי שאני, ובתפקיד שלי. לא רוצה לשפוט אנשים אחרים שתורמים באופנים אחרים - זה שאני עשיתי את הבחירה שלי, לא הופך אותם לטפילים. >כי לא ברור לי איך קצינה בצה"ל רוצה שהצבא יתפקד בלי שמירות ומטבחים. ואם היא מבינה שאי אפשר, אז איך היא קוראת לחיילים שעושים את זה, בזבוז. אגב, "רוב המשרתים בצבא יכלו לעשות דברים הרבה יותר טובים בשביל המדינה במקומות אחרים" "אני מקווה שבימי חיי אגיע לראות את היום בו נפסיק להיות צבא עם מדינה לרשותו" אלה כן ביטויים מעודדים השתמטות, או שאת מסיקה דברים אחרים מזה שרוב הסיכויים שמחוץ לצבא תתרמי יותר.