רונה באה להתארח בפורום! שרשור שאלות

של פיונה למיטב ידיעתי.. ../images/Emo9.gif

ואם את יודעת על איזשהו שיר של טורי שהיא בצעה אז אני רוצה לדעת!!!

ערב טוב, רונה

מה שלומך?
יש רגע מהופעה לאורך השנים הזכור לך במיוחד (לטוב או לרע)? רוב השירים שלך מאד עצובים - איך את עם כתיבה בתקופות שמחות יותר? את פוחדת לעתים שתמחזרי את עצמך או שיגמרו לך הרעיונות? מה את עושה אם יש הופעה ואין מצב-רוח? יש לך כשרונות נוספים מלבד מוסיקה? כשהיית קטנה, מה רצית להיות-כשתהיי-גדולה? מהם הסרטים האהובים עלייך? ואחרונה חביבה - אכפת לך להמליץ לי על כמה דיסקים טובים? תודה, נורא כיף שאת כאן נוף (ואני עוד חשבתי שלא יהיו לי שאלות...)

היי רונה

אם היית צריכה לבחור בין נגינה, שירה, כתיבה או הלחנה, על מה לא היית מוותרת בשום אופן? עוד שאלה.. לפי מה את בוחרת איזה שירים להכניס לדיסק ואיזה לא, ולפי מה את בוחרת באיזה סדר השירים יושמעו? תודה רבה

DeepThoughts

New member
פיראטיות

יש לנו נטייה כזאת של לתעד כל הופעה, להקליט, לצלם וכו.. (ויש כמה אנשים עם ארכיון רונה השלם), איך את מרגישה עם זה שבהופעה את שרה לראשונה שיר חדש שלמחרת הוא כבר ביוטיוב וכולם פה יודעים את המילים? האם זה תורם או גורע לדעתך?

היי רונה

הייתי בהופעה שלך ב"עשן הזמן" בבאר שבע. לא הכרתי כמעט אף אחד מהשירים שלך אך ההופעה הותירה עלי רושם עז: המלים, המוזיקה, הקול החלומי, וההגשה המקסימה שלך.... - אמרתי לך בסוף ההופעה שזו פעם ראשונה שאני בהופעה שלך ושנהניתי מאד. מספר ימים אח"כ הייתי בהופעה שלך באוניברסיטת בן גוריון במסגרת "כיתת אמן" (הברזתי משיעור עם "נוכחות חובה"), אבל הייתי חייבת לשמוע אותך שוב. כל כך נהניתי! לשאלות: 1. למה את מתכוונת ב"בתוך אגם קפוא"? 2. אחרי ההופעה שלך ב"עשן הזמן" צפיתי בשירים שלך ביוטיוב. אני מצטרפת לשאלה שעלתה כאן בנוגע לפיראטיות – איך את מרגישה עם זה שביוטיוב יש הרבה הקלטות פיראטיות של ההופעות שלך? 3. בהמשך לשאלה הקודמת – האם את מתכוונת להוציא דיסק עם הקאברים שאת מבצעת בהופעות? 4. אם לא היית זמרת – יוצרת – כותבת – מלחינה, מה היית? תודה, ישליג בקרוב

bזוהר

New member
את חותמת ב"ישליג בקרוב"..

מעניין.. יש סיבה לכינוי הזה?:)

../images/Emo186.gifשיר שאני אוהבת

יַשְׁלִיג בְּקָרוֹב / פרנסיס ז'ם (בתרגום רחל) יַשְׁלִיג בְּקָרוֹב. אֶזְכֹּר שָׁנָה שֶׁעָבְרָה. אֶזְכֹּר אֶת שִׁבְתִּי עַל יַד הַאָח, עָצְבִּי שֶׁעָבַר. הָיִיתִי מֵשִׁיב: הָנַח, לֹא קָרָה לִי דָבָר – אִלּוּ שָׁאַל מִישֶׁהוּ: מַה לְךָ קָרָה ? הצלפה כל כך חזקה של תחושת בדידות בשיר כל כך קצר...פשוט וחזק : ) ישליג בקרוב

מיץ פזי

New member
זהו? אין יותר שאלות?

יאללה, אתם רוצים שהאירוח יהיה 5 דקות? אין לכם עוד שאלות ודברים מעניינים לשאול?

Einav85

New member
אבל אם נכתוב מלא שאלות

לא יסננו לנו שאלות? אני אישית רוצה שהיא תענה על כל שאלה ששאלו פה בינתיים... ואם יתחילו לשאול שאלות בנאליות שכל הזמן שואלים אותה רק כדי למלא את השירשור וזה יבוא על חשבון שאלה מעניינת זה יהיה מבאס :/

שאלה שמטרידה אותי כבר זמן רב

על מה מדבר המעיין הזוהר? אני יודעת שלכל אחד יש את הפירוש שלו לשיר ושזה היופי בשירים ובלה בלה בלה, אבל בכל זאת: על מה את חשבת כשכתבת אותו? (יש לי פירוש, ולזוגתי פירוש אחר. הגיע הזמן אחת ולתמיד לרדת לשורש הדברים והגעתי למסקנה שזה לא יקרה אחרי אחת ההופעות
).

m757

New member
יש לי שאלות!

רונה, איך היה לעבוד עם שלמה יידוב על "לילות קיץ" שהיה בירושלים? מה את חושבת על "Rush" ובכלל האם את שומעת רוק ו/או מטאל מתקדמים? מיכל.

TEENAGER1

New member
..

עד לפני כמה עשורים היה מקובל שיש משורר שכותב את השיר, מלחין שמלחין אותו, וזמר ששר. בניגוד להיום, שהז'אנר המקובל הוא מה שנקרא סינגר-סונגרייטר. ואחרי ההקדמה הזו, השאלה שלי היא: נניח שהיית חיה אז, האם היית רוצה להיות זמרת? או שמבחינתך הכתיבה וההלחנה של השירים שלך הן חלק בלתי נפרד מהשירה? מקווה שהייתי ברורה
ותודה רבה רבה רבה על מוזיקה נפלאה באמת.

רונה נקודתיים.

באילו ספרי ילדים שקראת בילדותך את ממשיכה לקרוא ולהנות גם היום? איזה שיר שנכתב כבר את מצטערת שלא כתבת ואיזה לחן שכתבו היית רוצה לכתוב בעצמך? איזה אמן, אם בכלל, גורם לך להיבהל מעיסוקך במקצוע תחת הכותרת "אלוהים, אני בחיים לא אצליח להגיע לרמה הזו"? גם לך, בצעירותך, הייתה רונה קינן? זו שכשאת הולכת ברחובות תל אביב את עסוקה בלתכנן איך מאוד להרשים אותה בקסמך האישי כשתפגשי אותה לגמרי במקרה בדיוק על אותה מדרכה? והיא אף פעם לא מופיעה. ואני תכננתי גם לגשת ולספר לך באנגלית שאני תיירת וגם לניו יורק הגיעה המוזיקה שלך ואוי יו אר סו ספיישל אנד וואו. וגם לאריזונה. לסיציליה וטוקיו אנד אול אובר דה וורלד. איך תגיבי כשאעשה כן? היית רוצה משקפי ראייה? אוי, והיו לך כל מיני מתכות ליישור שיניים? ואוי. מה דעתך על פלאפונים? סוכריות קפה? תרצה אתר? אריך קסטנר? שלום עליכם! אמן לא מוכר שמקומם אותך שאנחנו לא מכירים ואת רוצה להכיר לנו. מכל תחום. גם פיזיקאי אפשר שיהיה אמן. רואה טלנובלות? זו שאלה שהיא שאלת-יישור-השיניים-חוזרת-לאור-תשואות-הקהל. מה דעתך על מצב הטלנובלות הישראלי? היית מלחינה את שיר הנושא ל"מפוקפקות"? זו תהיה דרמה יומית על נשים חזקות בברנז'ה. אל תמחקו! התכוונתי רק לשאול אם היית מלחינה איזה שיר נושא לאיזו דרמה יומית עסיסית בכיכובם של מיטב פליטי כל מיני דברים שאגב, את רואה? מה יוצא לך לראות ביוטיוב? אם בכלל. יגיע איש רציני בחליפה רצינית ויציע לך כתבת שער במעריב לנוער!! תלכי על זה? חשוב לך להתחבר לדור העתיד? את מרגישה איזושהי שליחות כמוזיקאית צעירה עם עברית רהוטה ומלל שאינו מתברג לראש רשימת הזוועה הזו שאנשים מפעילים בפלאפון שלהם כשהם יושבים מאחורי באוטובוס? רגע, למה התכוונתי? שליחות. לנוער. דעי ששומעים אותך בחטיבות ביניים מסוימות. עליי. פטפטתי המון ואמרתי שום דבר. אוי. עכשיו הממסד לא יכניס אף שאלה לרשימה. (רציתי לכתוב את זה בחרוזים אבל אני זרם-מודרני עכשיו)

איזו מקסימה ../images/Emo13.gif

("גם לך בצעירותך היתה רונה קינן?" שאלה נהדרת, וזה באמת ככה). באשר ל"אני בחיים לא אגיע לרמה הזאת", לא אענה במקום רונה אבל זה הזכיר לי ציטוט של אריק איינשטיין, מתוך "זו אותה האהבה": "ישבתי עם שמי (שם טוב-לוי), ועבדנו, ובאיזה שלב עשינו הפסקה, שתינו קפה, פתחנו טרנזיסטור שהיה על השולחן... בקע ממנו קולו של סטיבי ווֹנדר באחד מהשירים היותר נפלאים שלו. ישבנו, הקשבנו, וזה היה מסחרר השירה שלו, המוזיקליות, האילתורים... כל-כך יפה! הסתכלנו אחד על השני עם חיוך כזה, שאומר "וואלה, איזה יופי", ואולי גם "מה אנחנו לעומתו", ואז שֵׁמִי התכופף אל הטרנזיסטור ואמר לסטיבי, בנימוס אבל בתקיפות: "ובכל זאת, אנחנו את נאדותינו נתקע." כי באמת, אחרי ששומעים רמה כזאת, עולים וצפים להם הרהורי פרישה. הרי לעולם לא נשיר ככה, לעולם לא ננגן ככה, ובכל זאת... בכל זאת גם לדברים שאנחנו עושים יש ייחוד משלהם ויש להם מקום בעולם. ברק וּוירטוּאוֹזיוּת הם לא הדבר היחיד; יש מקום גם לדברים פשוטים, לאו דווקא מורכבים ומושלמים." והם היו פאקינג אריק איינשטיין ושם טוב-לוי.

zharpaz

New member
זו מיץ פזי, אני פשוט לא בבית

"אוי. עכשיו הממסד לא יכניס אף שאלה לרשימה". לא יודעת אם אף שאלה אבל קחי בחשבון שהאירוח זה דבר רציני, וזו צריכה להיות שיחה שמכבדת את רונה. אז לא נראה לי שישאלו אותה אם היה לה גשר.

למעלה