רוצה להתייעץ איתכם

רוצה להתייעץ איתכם

ביום ראשון-הוא עובד מפוצל ואחר כך שיעור ביום שני-הוא עובד בבוקר בא בצהריים, אוכל ובערב שיעור. ביום שלישי-הוא עובד אחה"צ ואחר כך שיעור. ביום רביעי-הוא עובד בבוקר, בא בצהריים ובערב שני שיעורים. ביום חמישי-הוא עובד אחה"צ ואחר כך שיעור. בליל שבת-ארוחת ליל שבת ואחר כך תהילים ושיעור. בשבת בצהריים-שנינו בתהילים. מי? החצי שלי. מתי הוא בבית? 22:00 ולפעמים גם 22:30. מתי יש לנו ערב לעצמינו? אין. ניסיתי לדבר איתו והוא לא מוכן לוותר על שיעור כל ערב לטובת ערב אחד בבית, אמרתי לו שיש לו מחוייבות בראש ובראשונה לי ואחר כך לשיעורים והוא לא מוכן להבין, הצעתי לו ללמוד לבד אז הוא אמר "או חברותא או מיטוטא" אז ניסיתי להציע שנלמד יחד והוא לא מוכן. כל מי שאני מתייעצת איתו אומר לי שאני צריכה לשמוח שהוא לומד ולא מבין על מה התלונות בכלל, אבל אני בגלל שהוא לומד נשארת רוב הזמן לבד, אנחנו לא גרים בסביבה דתית ואין לי יותר מידי חברות להזמין אלי. כבר דיברתי איתו והוא לא מוכן להבין ולשנות את זה. אני עכשיו צריכה אותו במיוחד אחרי השלילי והוא לא מוכן להבין את זה, נמאס לי להרגיש שאני בעדיפות שניה אחרי השיעורים. רוצה להיות בעדיפות ראשונה, רוצה אותו ערב אחד איתי. זה יותר מידי לבקש???? תגידו לי איך זה אצלכן ואיך פותרים את זה???? ולא אל תגידו לי לנסות לדבר עם הרב שלו כי גם את זה ניסיתי והוא אמר לי "תגידי תודה שהוא לומד, ואל תפריעי לו". נ.ב: לפני שתשאלו: לא הייתי כאן הרבה זמן כי הייתי מאושפזת עם דלקת בשתן ועוד משהו הטיפול שעברתי נכשל.

‏/tapuzforum/images/emo201.gif

כ``כ מצטערת לשמוע על השלילי... יתכן שהבריחה לשיעורים היא כדי לנחם את עצמו/ כי קשה לו לראות אותך בצער הזה? מפליא אותי שרב ענה לך תשובה כ``כ אטומה... וזה למרות החשיבות העצומה של לימוד תורה.

למען הסר ספק/tapuzforum/images/emo70.gif

דיברתי על בריחה וקושי שלו להתמודד עם הצער לא כהצדקה חלילה! אלא כניסיון להבין מאיפה זה מגיע... /tapuzforum/images/emo201.gif

עונה לך

קודם כל לגבי הדלקת בשתן,זה נורמלי לחלוטין לנשואות צעירות שכמונו... ולעינייננו,יש לי המון חברות שהבעל שלהן גם כל ערב בשיעורים,אני זוכרת שכל פעם שדברתי עם חברתי בערבים ושאלתי אם היא פנויה אז היא אמרה שבעלה בשיעור ושהיא פנויה...אני לא יודעת אם הפריע לה או לא כי היא בעצמה הולכת המון לשיעורים ולמדה שנה במדרשה.אבל תדעי שיש עוד גברים כאלה. אני חושבת שאולי כדאי לך ללמד אותו שגם זוגיות חשובה,ובמיוחד שלום בית.תנסי אולי לפנות אליו דרך מכתב אחרי ארוחה מושקעת.או שאולי תעשי לכם ערב מושקע עם ארוחה רומנטית ומתנה בשבילו,ותגידי לו שהיה כייף לך אם תעשו זאת קבוע אחת לשבוע...אבל נראה לי שהכי טוב שתרשמי לו מכתב. ועוד רעיון,תוכלי אפילו לשים את המכתב בתוך התפילין שלו.מה שתחליטי. רק אל תשכחי יקירה שבעלך רואה את לימוד התורה מעל הכל(כמו שצריך) כי על זה הוא גדל כל השנים.הוא לומד בשביל שניכם בסה"כ ולא כדי לברוח ממך חס וחלילה... בהצלחה רבה בזוגיות ושיהיה לכם שלום בית וכל טוב!!

את באמת חושבת כך?

"בעלך רואה את לימוד התורה מעל הכל(כמו שצריך)" - באמת? מעל אשתו? מעל אשה בתקופה כ"כ קשה?

לא אהבתי את המשפט:

"רק אל תשכחי יקירה שבעלך רואה את לימוד התורה מעל הכל(כמו שצריך) כי על זה הוא גדל כל השנים.הוא לומד בשביל שניכם בסה"כ ולא כדי לברוח ממך חס וחלילה." זה נכון שלילמוד תורה יש ערך עליון, אבל אני לא חושבת שזה צריך לבוא על חשבון מישהו אחר (ובמיוחד במקרה שלה - שכעת אחרי מה שהיא עברה היא צריכה אותו יותר)

צ ו פ ן

New member
לימוד תורה אכן מעל הכל.

אבל אין תורה בלי קיום שלה. וחלק מהקיום שלה, זה להיות ליד אשתך כשהיא זקוקה לך. והיא זקוקה. צריכה להיות אינטגרציה בין הבית ללימוד תורה, לא בליעה של הבית על ידי התורה.

אם זה הרב שלו אז מה את מתפלאת??

אני בדר"כ לא מזלזלת ברבנים אבל הרב שלו לא ראוי לתואר שלו ויש לו השפעה רעה על בעלך!!! אני כ"כ בטוחה שהוא לא צודק!! , את אמורה להיות בשבילו מספר 1!!!! ואני חושבת שאתם חייבים חייבים יעוץ זוגי אצל יועץ טוב!!! אחרת המצב רק יחמיר. אמנם ברור שאפשר להבין אותו שאולי הלימוד מנחם אותו ואולי את מקטרת וגורמת לו להיות עצוב ואולי קשה לו להיות איתך כי זה מזכיר לו כמה הוא היה רוצה איתך ילדים... הכל יכול להיות נכון ומוצדק אבל בתכלעס- אסור שזאת תהיה הדרך בשום אופן!! שולחת לך המון המון חיבוקים, תהיי חזקה ותתפללי לה' שינחה אותך בדרך הפעולה הנכונה!!! מאד כואב לי לשמוע שהטיפול נכשל!! אבל הכל משמים ובעז"ה כשאתם תהיו מרוצים אחד מהשני את תראי שה' יפתח לך את אוצרו הטוב!!! מה את חושבת שקל להיות אשה בהריון מתוסכלת עם בעל שלא מבין אותך לגמרי ולא תומך בך ב-100%?!! - מנסיון- אין יותר דיכאון ממצב כזה!!! וגם זה משפיע על התינוק שנולד אח"כ!!! אז קודם כל תדאגי חזק חזק לזוגיות שלכם!!! אל תוותרי בשום אופן!!! מקווה שלא עצבנתי אותך עם הנחרצות שלי... אני לא מכירה אותך בסה"כ באופן אישי ואני מבקשת סליחה אם פגעתי בך במילותי!!!

אWר

New member
מבין אותך....,דבר ראשון

שיהיה לך הרבה הצלחה בטיפולים אם יודע שזה לא קל יש לי חבר ואשתו שעוברים את זה .בקשר לקשר טוב דבר ראשון אני מבין אותו הוא מרגיש תלותי בשיעור כי הוא עובד במשך היום הוא צריך את זה באחד שלומד גם אבל דרך ארץ קדמה לתורה וצריך להיות אם האשה במיוחד במצב הזה שלך הצעתי שתדברי איתו שקשה לך המצב שלך הוא כנראה לא מבין את זה מספיק רגשית בגלל זה הוא עונה כך ושילמד איתך בבית ,ספר על שלום בית זה גם תורה וגם תהנו יחד .(תחושתי שזה לא הויכוח הראשון שלכם אלא גרורה או תוצאה )

לממתינה למתנה!!!

בס"ד שלום לכולם!!! תראי אני פעם ראשונה כאן אבל מקווה מאוד שהעזור לך... אני לא נשואה אבל עמדתי להתחתן ... תקשיבי טוב למה שיש לי להגיד לך... א. אם את נשואה טריה בשנה הראשונה חובתו של בעלך להיות לצידך כל השנה ולא ללמוד תורה. ב. תגידי לבעלך שכתוב דבק באישתו לא ברב. ג. יש רב מקסים שקוראים לו הרב קוואס שהוא מסתובב בכל העולם לתת את הרצאותיו. אני ממליצה לך מכל הלב לבדוק מתי הוא נותן שיעורים לידך של שלום בית ולקחת את בעלך לשיעורים שלו. עכשיו יש שתי אופציות: א. לדבר עם כבוד הרב בסוף השיעור ולהסביר לו את המצב ואני מאמינה שהוא יהיה לטובתך. ב. יש לכבוד הרב מלווה בשם יוסי שהוא מקסים את יכולה לדבר איתו ולהסביר לו את המצב ולבקש שהרב יוסיף להרצאה שלו את החלק שיש בעלים שהולכים לשיעורי תורה כל יום ומשאירים את הרעיה בבית אז תפנו לה ערב אחד. אני מאמינה שהם יעזו לך... מקווה מאוד שעזרתי ואם את רוצה יותר פרטים על ההרצאות תודיעי לי.

שרונס21

New member
איתך מכל הלב

בראשונה על כשלון הטיפול! שה` ישמח אותך בקרוב ממש! לגבי הבעל, דברי איתו. ערב אחד ביחד מוצדק בהחלט! גם אני ממליצה לשמוע ביחד את הרב קוואס,הוא נוגע בנקודות החשובות בזוגיות. תהיי חזקה,אחות יקרה!

שרונס21

New member
כמו שאמרתי,

היינו רוצים להביא את הרב לסדרת שעורים באזור ירושלים. אשמח אם מישהו מטעמו יתקשר איתי בנושא!

לשרונס!!!

בס"ד כבוד הרב גר בירושלים והוא נותן שיעורים כל פעם באיזור אחר... האתר שלו: http://www.kavas.co.il/ והטלפון של יוסי הנהג שלו:054-3131015 מקווה שעזרתי סנובית

שרונס21

New member
אני יודעת שהוא גר ברמות.

שלחתי מייל דרך האתר שלו. אנסה אצל הנהג,תודה!

למעלה