רוצה להתייעץ איתכם

שרונס21

New member
כבר נהנתי...

דרך צפיה במחשב והאזנה לדיסקים.עכשיו אני רוצה שהשכנים והחברים לישוב יהנו...

אביב02

New member
את צודקת במליון אחוז...

מה שאמרת לגבי הרב מוזר... עוד כאלה רבנים ואבדנו.. תשמעי טוב ככה זה לא דרכה של תורה.. והרב הזה אמנם צריך להיזהר בכבודו בגלל תורתו אבל לא יותר מזה... תבררי על רבנים שמתעסקים ביעוץ והדרכה מהמגזר שלך שאת מתארת שמקובלים עליו.. או לכל גדול דור אחר.. ואין לי ספק שהוא יגיד לו שהוא חייב להקדיש לך מזמנו.. ואני מרחם על בעליך שעל הצער שלך הוא יתן את הדין.. לימוד תורה לא אמור להיות על חשבון האשה ובמיוחד במצבך.. אז בכלל... אין לי מושג איך רב יכול לענות לך כמו שהוא ענה.. תסבירי לו שלימוד תורה זה לא בשביל עצם הלימוד.. לימוד זה רק כדי לדעת איך לנהוג.. ואם הוא לא נוהג כמו שהוא לומד נבילה טובה הימנו.. הקב"ה לא צריך את התורה שלו אם הוא לא יודע איך לנהוג על פיה..

למה? אני דוקא מסכימה עם כל מילה של אביב

ולפעמים האמת לא נעימה אבל חייבת להשמע!! ה"רבנים" מהסוג הנ"ל הורסים משפחות ובתים בישראל- בלי צחוק!! ואני מגיבה כאחת שמתה שלבעלי יהיה שעור תורה קבוע וכשהיה לו- הייתי מאושרת ומרוצה, אבל בנ"א חייב לדעת להבחין מתי התורה שלו צריכה להגיע לידי קיום מעשי ולא להפוך אותה קרדום לחפור בו!!! ואני בטוחה שאם ממתינה ובעלה יגיעו אל הכתובת הנכונה בעזרתו יתברך, הזוגיות שלהם תוכל להיות מאושרת ופוריה !!!- אבל מהרב ההוא הם חייבים להתפטר אם הוא אכן ענה לה כמו שהיא תארה.

בסג

New member
כל תלמיד חכמים שאין בו דעה...

"כל תלמיד חכמים שאין בו דעה ((=דרך ארץ, נימוס)), נבלה טובה הימנו. תדע לך שכן הוא, צא ולמד ממשה, אבי החוכמה, אבי הנביאים, שהוציא ישראל ממצרים ועל ידו נעשו כמה ניסים במצרים, ונוראות על ים סוף ועלה לשמי מרום, והוריד תורה מן השמים, ונתעסק במלאכת המשכן – ולא נכנס לפני ולפנים עד שקרא לו, שנאמר 'ויקרא אל משה וידבר'" (ויקרא רבא א, טו)

זה גם כתוב בגמרא?

"ואם הוא לא נוהג כמו שהוא לומד נבילה טובה הימנו".. "הקב"ה לא צריך את התורה שלו אם הוא לא יודע איך לנהוג על פיה".. על זה דיברתי, זהו סיגנון לא ראוי ובודאי לא בפורם שלנו.

candy77091

New member
דווקא אני חושבת שזה סגנון מאוד ראוי

המשפט השני הוא הסבר של המשפט הראשון , "נבלה טובה היימנו" נצטט-"כל תלמיד חכם שאין בו דעת נבלה טובה הימנו" ציטוט:לכן נאמר דרך ארץ קדמה לתורה מכאן אמרו כל תלמיד חכם שאין בו דעה, נבלה טובה הימנו. תדע לך שכן הוא, צא ולמד ממשה, אבי החוכמה, אבי הנביאים, שהוציא ישראל ממצרים ועל ידו נעשו כמה ניסים במצרים, ונוראות על ים סוף ועלה לשמי מרום, והוריד תורה מן השמים, ונתעסק במלאכת המשכן ולא נכנס לפני ולפנים עד שקרא לו, שנאמר "ויקרא אל משה וידבר" (ויק"ר א, טו) פלאי פלאים: עד כדי כך? גרוע מכל? "נבלה טובה הימנו"?!(קישור למקור)

ברוך הבא ../images/Emo13.gif

מצטרפת לבקשה של בחור כארזים למתן את ההתבטאויות. סה"כ אנחנו לא מדברים על איש שמתנהג בצורה איומה לאשתו, אלא רק הולך ליותר שיעורי תורה ממה שהיא מסוגלת לשאת כרגע. ואני בהחלט מבינה את הקושי שלה.

candy77091

New member
צר לי לאכזב כרגיל.אני רואה בזה התנהגות איומה

צורת הדיבור הזאת לא מקובלת עליי.בעל צריך לכבד את אישתו כגופו ולאוהבה יותר מגופו ,איפה זה מתבטא?

יתכן שזה מתבטא בעשרות דרכים אחרות ביניהם.

בניגוד לרבים אחרים פה שמדברים על קשיים בזוגיות, ממתינה מדברת על בעיה אחת ספציפית שמפריעה לה. אפשר להסיק מכאן שלא הכל שחור. אין צורך להפוך אותו לאיזה מפלצת.

שרונס21

New member
מחזקת את בשורות,ו...

ושואלת:כולנו מושלמים בזוגיות?ממתינה העלתה בעיה ספציפית,אצל אחרים זה לא יקרה והם מתמודדים עם בעיה אחרת.זוגיות זו בניה אין סופית

שרונס21

New member
המשך,

מי מאיתנו לא רב/מתרגז/כועס על השני?החכמה לצמוח מזה ולא לקטול... ותחשבו על זה.

למעלה