רוק עצמאות

מעיין51

New member
עושה לי כל כך טוב לשמוע את זה

זבל שכמותי.. אבל עכשיו אני יודעת שלא הפסדתי הרבה.. זה כייף לדעת

היה כיף ביותר..

הייתה הופעה פשוט בעעע כ"כ של אביב שנהניתי ממנה מכל שניה =).. חמי רודנר היה פצצה, חבל שהוא עשה שירי להיטים של איפה הילד במקום שירים שלו, כי הוא גאון.. גולת הכותרת מבחינתי היה ברי סחרוף.. הוא מטוווווררררררררףףףףףףףףףףףףףף.. הרבה זמן לא נהניתי ככה בהעופה כמו שנהניתי בשלו... בגדול היה אחד הערבים הכי טובים ומצחיקים והזויים שהיו לי בחיים.. תודות לאנשים משונים שיכורים שדופקים על שולחנות
.. לילה טוב לכולם...

ברי פשוט מלך../images/Emo45.gif

בכל הופעה הוא נותן את כולו ומצליח לרגש. יש לו שירים גאוניים עם קצב מצוין. אבל אם את רוצה באמת חוויה מברי לכי להופעה חשמלית מלאה שלו. לוקח לי הרבה זמן להתאושש מההופעות האלה. הוא פשוט אלוהי בהופעות האלה. יש הופעות שהוא עושה 20 שירים,עולה להדרן,מדליק סיגריה,ואומר "טוב עכשיו לבחירות הקהל,תגידו לי מה אתם רוצים ואני אנגן" ואז ככה איזה 10 שירים פשוט מה שהקהל זורק הוא מנגן,גם את השירים הכי נדירים ולא קשורים שיש. ואז בסוף חותם עם ה1-2 שצריכים לחתום איתם(אין קץ לילדות או ארץ זרה בדרך כלל) וזהו ככה בערך,יש פה ושם הופעות כאלה. בהופעות היותר מתוכננות הוא עושה איזה 17-18 שירים,עולה ל4-5 הדרן ראשון ועוד 1-2 הדרן שני בלי בקשות קהל. אבל אם את הולכת להופעה מלאה כדאי מאוד שתכירי גם את הלא להיטים של ברי. בהופעות מלאות של ברי אין דבר כזה "להיטים" הוא לא מייחס להם חשיבות. הוא עושה מה שהוא רוצה ומה שבא לו. לפני חודש הייתי בהופעה שלו ומתוך 25 שירים רק 2 מהם היו להיטים. כל השירי גלגל"ץ שלו עבדים,חלליות,אמונה עיוורת,ניצוצות,מונסון אלה ממש לא שירים שברי חורש עליהם בהופעות מלאות. הוא מעדיף את החומר היותר רציני שלו,החומר הקשה. הוא יודע שיהיו לו מספיק הופעות פסטיבלים וסטודנטים לעשות את הלהיטים. אגב לפני חצי שנה הייתי בהופעת פרידה שלו ושל פורטיס בבארבי,4.5 שעות,56 שירים,שלמות. דברים שרק ברי מסוגל לתת
בקיצור מור לכי! את לא תתחרטי

אההה יפה לך מור ../images/Emo13.gif

שמעתי שהייתה הופעה בת בת זונה. הייתי בה אבל שבוע לפני כן הייתי בהופעה שלו בצוללת ובתכלס הוא שר שם אותם שירים. ובכל זאת גם תל אביב גם 150 ש"ח יש גבול לכל תעלול
אבל עוד מעט יש הופעה שלו בבארבי ואני בהחלט שוקל ברצינות ללכת
אגב הכרת גם את הלא להיטים?(והיו הרבה כאלה)

האמת שהי לי כרטיס חינם,

אחרת לאדעת אם הייתי הולכת.. בכל מקרה, להופעה הבאה אני אלך בטוח.. ואממ הכרתי, לא המון.. אבל שליש נגיד.. יש לי את נגיעות וסימנים של חולשה.. אנלא מכירה את השירים ממש בשמות ובמילים, אבל בכללי כזה כן.. =)

חינם זה תמיד טוב ../images/Emo13.gif

אם ההופעה יוצאת טובה אז מרגישים בשמיים,ואם ההופעה הייתה לא משהו אז חפיף במילא היה חינם :) זהירות חפירה עצבנית את לא חייבת לקרוא
(סקירה בכמה משפטים על כל הדיסקים של ברי) נגיעות דיסק מצוין במיוחד למתחילים,כל חובב מוסיקה ממוצע יאהב אותו,רווי בלהיטים ובשירים קליטים שנעימים לאוזן. סימנים של חולשה הוא בערך ההפך מבחינת הקליטות והלהיטים,דיסק די קשה לעיכול(מצחיק שהוא דווקא מתחיל עם כמה יוסי שהוא להיט אדיר) אבל הוא דיסק גאוני ברמות קשות,ומי שמכיר את החומרים של ברי לעומק יודע שסימנים של חולשה הוא יצירת מופת,הדיסק הכי טוב של ברי בעיניי רוב המעריצים(כן כן גם יותר מנגיעות) והשירים שלו בהופעות הם עונג צרוף(במיוחד כמה יוסי,כשברי עושה אותו בהופעה אני ממש במימד אחר) אם את גם מאוד אוהבת את סימנים של חולשה אז אני מציע לך ישר להתקדם לחם על הירח שהוא די מזכיר את הסיגנון של סימנים של חולשה עם כי הוא טיפה יותר קליט ויש בו קצת יותר להיטים(בואי הביתה,יומהולדת,מפנה מקום) אני אישית טיפה פחות אוהב אותו אבל יש בו כמה שירים גדולים(77,בואי הביתה,הולך איתך תמיד,מפנה מקום) ואם גם אותו אהבת אז תתקדמי להאחר שהוא גם מזכיר קצת את חם על הירח,דיסק לא קל אבל בכל זאת עם מספר להיטים(מונסון,עיר מקלט,ריבונו של עולם),אבל ב"האחר" יש קסם כלשהו,הוא מתחיל ונגמר בקטעים אינסטרומנטלים ובכלל זה מן דיסק שהוא כולו יצירה אחת כששירים מתחברים אחד לשני בהרמוניה. הוא דיסק ממש מצוין ולדעתי אין בו בכלל שירים חלשים,הטובים ביותר מבחינתי: סרט(אינסטרומנטלי אבל מטורף ברמות קשות),רועד,אבק בנעליים,שוב שגעון,רואים שלא רואים,נכנע לך (רשמתי כמעט את כל הדיסק אבל זה בגלל שהוא ממש דיסק טוב,אולי האהוב עלי) אחרי שגמרת עם כל הקשים לעיכול את תסתדרי בלי בעיה עם הדיסק הראשון של ברי הכל או כלום כמה ישן ככה קלאסי,המון להיטים גדולים יצאו משם(חלליות,אמונה עיוורת,האיש שבקיר) וגם המון שירים מהגדולים של ברי בכל הזמנים(השומר של הגן,אינני אוהב אותה,לחץ,נימפה) ואחרי ששרדת את כל זה מגיע הדיסק הכי הכי קשה של ברי אבל גם הכי מיוחד לטעמי,הדיסק סולו הכי חדש שלו 11א' בעבודה משותפת עם רע מוכיח(שגם היה חלק מאוד אינטגרלי בעשייה של סימנים של חולשה וחם על הירח) אבל בניגוד ל2 שהזכרתי 11א' הוא יצירה הרבה הרבה יותר מסובכת ומורכבת. גם אם תעברי את כל הדרך בשלום בכלל לא בטוח שתאהבי אותו. לי לקחה שנה לאהוב אותו ממש,והיום אני ממש מחבק אותו באהבה. יש בו בהחלט כמה יצירות גאוניות(רוח חדשה,בואי נרקוד,מדבר מהלב) וגם הקטעים האינסטרומנטלים ממש טובים( ו אחרי שעברת את כל אלה את בהחלט זכאית להתפנק לך בדיסק הופעה הכפול של ברי שיצא לפני כמה שנים. המלצה מאוד חמה לי אלייך,אל תגשי לדיסק הופעה לפני שאת גומרת עם כל הדיסקים,מי כמוך יודעת שברוב המקרים שירים מהופעה חיה בדרך כלל נשמעים הרבה יותר טוב מסתם שירים במתכונתם הרגילה בדיסק,אם תשמעי קודם כל הביצועים המעולים בדיסק הופעה יכול מאוד להיות שאחרי זה שתגשי לשמוע אותם בדיסקים הם ישמעו לך סתם מעאפנים וזאת תיהיה גזירה שיהיה קשה לשנות. אגב בדיסק הופעה של ברי תשמעי בטח כמה שירים שלא שמעתם בדיסקים שלו(באוויר,באים אותך לקחת,אין קץ לילדות) זה בגלל שאלה שירים שברי שר בתקופתו ב"פורטיסחרוף" שירים שנעשו ביחד עם פורטיס שברי שר סולו והוחלט להכניס אותם לדיסק הופעה(וטוב שכך) ועוד כמה שירים שהוא שר באנגלית חלק קאברים וחלק מהתקופה המאוד ישנה של ברי בהרכבים בחו"ל ביחד עם פורטיס(מינימל קומפקט ופוריין אפייר) ו אחרי שסיימת עם הדיסק הופעה את יכולה ללכת גם על הדיסק הופעה אקוסטית הוא אומנם קטן וקצר מאוד אבל מאוד חמוד
אם סיימת עם כל ברי סולו את מוכנה ומזומנה להתחיל עם פורטיסחרוף. אבל זה כבר סיפור ליום אחר
בכל מקרה אם כבד לך להוציא תוך מספר שבועות 200-300 ש"ח על דיסקים של אומן אחד בלבד את יכולה כמובן להוריד למחשב(אני לא בעד,במיוחד לא במקרה של ברי,אבל אם זה או זה או כלום אז כבר עדיף זה) ואם את לא מהמורידים ישראלי אז האתר הרשמי של ברי מביא לנו פינוק אמיתי בדמות דיסקוגראפיה מלאה של ברי מכל הזמנים שמשמיעה את כל השירים מלאים! הפאק היחיד שאת צריכה כל פעם ללחוץ על השיר שאת רוצה לשמוע וזה טיפה באסה. אבל אם את מחפשת פיתרון גם זול,גם חוקי וגם שמשרת את המטרה אז הוא אחלה פיתרון. הנה קישור ישיר לדיסקוגראפיה: http://berry.co.il/disco/ מקווה שעזרתי קצת ואם לא אז לא נורא כי מאוד נהנתי לכתוב את זה ושמרתי את זה בword ואני בטוח שזה עוד ישמש אותי יום אחד
יום נפלא שיהיה לך

תודה =0../images/Emo70.gif.

האמת שדי פתרת לי כמה התלבטויות.. לפי ההשקעה בכתיבת ההודעה אפשר לראות שאתה מאוד אוהב אותו חחחח.. תודה על ההמלצות.. יום ראשון אני אבקר בחנות דיסקים =)

Danale151

New member
ההופעה של אביב..

מסכימה עם רובכם.. אין לי הרבה מה להוסיף. לפחות סוף העולם, שיר הסמרטוטים, עצוב בלעדייך, עכשיו מעונן ואור הירח קצת הצילו את המצב..אה ויומן מסע גם היה יפה D: התבאסתי קצת אתמול אבל חשבתי על זה שאני טיפשה שציפיתי ממנו ליותר ברוק"צ, לא נורא.... נלך להופעה בבית גבריאל בקרוב
ומישהו יכול להגיד לי מה הערסים והפרחות חיפשו שם? זה לא שהם שומעים את המוזיקה הזאת (או שיש לכם משהו לחדש לי?)

נמ.

רוק עצמאות השנה היה לי לא משהו בכלל, משנה לשנה זה הופך להיות פחות טוב מבחינת אמנים, אווירה ואנשים. נהניתי בהופעה של אביב כי זה אביב ובאתי בעיקר כדי לראות אותו, זה שהפלייליסט היה חרא לא אכזב אותי בכלל כי באמת שלא ציפיתי ליותר מזה, כרגיל. במיוחד ברוק עצמאות. אהבתי מאוד את עכשיו מעונן, זה עשה לי את ההופעה. סוף העולם היה דיי חלש וזה שיר שאף פעם לא נמאס לי ממנו ואני תמיד מחכה לו כי הוא דיי שיא ההופעה לדעתי, בדרך כלל. בעצוב בלעדייך הוא עשה משהו ממש יפה בהתחלה. היה נחמד לשמוע את שחור לבן בחשמלית. ו.. זהו? ברי סחרוף היה מעולה, אני מתה עליו. שייגעצ היו חמודים, וכל השאר דיי נמאסו עליי כבר מזמן. ברגע שסינרגיה עלו התקפלתי וחזרתי הביתה כי באמת שלא יכולתי לסבול את זה יותר. נגה, אני אוהבת אותך. :(

מעכבת

New member
סרחון של הופעה

עכשיו מעונן קצת הציל אותה,הוא עשה פתיחה יפה שיפסיק להגיד את אותם משפטים כל החיים

ariel1989

New member
תירגעו מעצמכם!! (קיצור בפסקה האחרונה)

תפסיקו להתלונן כבר על הקהל!! מה הבעיה בזה שערסים שרים שירים של אביב גפן?! מה, רק לכם מותר?! אתם משחקים אותה "ילדי אור הירח" וחושבים שאביב הוא רק שלכם, אבל אתם שוכחים שזאת מוזיקה!! זה דבר יפה שלכולם מותר להנות ממנו!!! מה הבעיה בזה שהוא פתח הופעה עם "מחר"?! מה אתם חושבים שמה200 איש שמלווים אותו לכל מקום הוא מתפרנס?! לא!!! הוא מתפרנס מהעשרות אלפים שקנו את "ועם הזמן" והם רוצים לשמוע את "מחר"!!! ואני גם לא מבין למה זה מפריע לכם שיש כאלה שלא יודעים את המילים. תקחו לדוגמא אותי, יש לי את כל הלבומים שלו (חוץ מבלקפילד2), אבל אני לא הולך להרבה הופעות שלו, אז לטענתכם אסור לי לשיר בהופעות?! בגלל שאתם מכירים הכל בע"פ אז לי אסור?! גם אתם בהופעה הראשונה שהלכתם לא הכרתם הכל בע"פ!! וגם אתם אמרתם שאתמול נהנתם בהופעות של חמי, ברי וכו', למרות שאני בטוח שחלקכם לא הולכים קבוע להופעות שלהם, אז מה אתם חושבים שעכשיו בפורום של ברי סחרוף כותבים על הקהל הנורא שהיה בהופעה ולא הכיר כל דבר שהוא עושה??? לא!!! כי הקהל של ברי הוא אוהב מוזיקה והוא לא מתנהג כמו איזה כת שחושבת שהם הכי טובים וכל שאר העשרות אלפים שנמצאים שם סתם מפריעים. בקיצור, תתנו להנות ממוזיקה, ואל תחשבו שאנשים שלא מכירים בע"פ כל דבר שאביב עושה בהופעה הם אוהבים פחות את אביב, ובטח שאל תחשבו שהם אנשים פחות טובים (ערסים, מפריעים וכו').

מעכבת

New member
יש משהו בדברייך

אבל כן,אביב עושה הרבה מהכסף שלו מאותם 200 איש שמלווים אותו לכל מקום

Hosh17

New member
הכל נובע מההערכה למוזיקה של אביב

לי אישית מאוד כואב שכל מיני ילדות שרות את השירים שלו בלי להבין את המשמעות, ושבאמצע שיר עצוב כמו "שיר עצוב" מישהי צועקת לי באוזן "אביב תעשה לי ילד". הן פשוט לא מכבדות אותו, הן קוראות לו מושלם, הן רוצות שיעשה להן ילד, הן מכירות רק את הלהיטים, הן לא בדיוק מבינות את התכנים של השירים ולא מתחברות. והן אוהבות אותו בין שלל אמנים לא ראויים... זה מה שמציק פה, שאביב לא מקבל את ההערכה שמגיעה לו על הכשרון שלו, ובמקום לקבל קהל איכותי בהופעה שלו מגיעות ילדות שבעוד זמן לא ארוך יעברו ל"מושלם" הבא. בינתיים הן רק הורסות.

מסכים../images/Emo45.gif

זה לא סתם בגלל שאנחנו שונאים עארסים ופקאצות והם לא באים לנו בטוב. זה לגמרי מהקטע שהם סתם זונות להיטים שקופצים במחר אבל אם אביב פתאום ישיר את "התאבדות" אז הם יגידו "איכס מה זה השיר המגעיל הזה" והם באמת לא מעריכים את אביב כמו שאנחנו מעריכים. מבחינתם אביב הוא אומן הלהיטים מגלגל"ץ שאמור לספק להם אחלה שירים נחמדים לרוק"צ. נראה לך שהם אלה שאחר כך משלמים 120 ש"ח לזאפה? או נוסעים בשבילו לכל מיני חורים בצפון או בדרום? אני לא אומר שאסור להם לשמוע אביב גפן ולהתלהב ממנו. אבל אם הם יראו טיפה יותר כבוד והערכה אליו אני אראה טיפה יותר כבוד והערכה אליהם. ובתכלס פה זה פורום אביב גפן,ברור שכאן יתלוננו לגבי ההופעה שלו. אתה חושב שבפורום עברי לידר לא יתלוננו על פקאצות עברי? ובפורום היהודים לא מתלוננים על פקאצות היהודים? תאמין לי שמתלוננים. נכון בפורום ברי לא מתלוננים על הקהל,קודם כל כי הפורום של ברי בתפוז מת כבר חצי שנה. אבל בתור אחד שנמצא גם בפורום הרשמי שלו,נכון מתלוננים הרבה פחות. כי בפורום של ברי הגיל הממוצע הוא 23 בערך,והם קהל מבוגר שכבר שבע מלהתבכיין על הקהל,הם כבר מזמן השלימו עם העובדה שתמיד יהיו את הפקאצות שיצעקו "ברי תעשה לי ילד" "ברי תשיר בצוהורי היום". ואגב לגבי זה שאמרת שאביב לא מתפרנס מה200 ילדי אור הירח שלו,אתה טועה בגדול. נכון אביב מרוויח המון כסף מה10,000 שקונים את עם הזמן ורובם הגדול הם לא ילדי אור הירח. אבל אביב עושה הרבה יותר כסף מלהופיע בזאפה פעם\פעמיים בשבוע ולקחת על הופעה 120 ש"ח. ולשם חביבי בדרך כלל מגיעים ה200 ילדי אור הירח שלו. וכנ"ל להופעות בירושלים,והופעות בחיפה,ובכל מיני חורים בארץ. אי אפשר להתפרנס ממכירת דיסקים בלבד,צריך להופיע,וגם על הופעה קנויה של 10,000 פעם בשלושה חודשים לא עושים יותר מדי כסף. אביב הרוויח אתמול פחות או יותר אותו כסף כמו סתם הופעה,ואולי אפילו פחות. ה10,000 איש האלה הם לא הקהל שלו,הם שכירי חרב,יש פסטיבל גדול עם מלא אומנים מגניבים אז הם יבואו. אבל הם לא אלה שליוו אותו בתחילת דרכו ברוקסן. הם לא אלה שבאו להופעות שלו כשאף אחד אחר לא בא. הם לא אלה שימשיכו לבוא להופעות של אביב גם אם הוא יוציא דיסק כושל. הקהל של אביב אולי קצת סנובי ומתנשא אבל לפחות מהסיבות הנכונות. אף אחד לא אוהב עארסים שמקללים ופקאצות שצועקות "___ תעשה לי ילד" אף אחד חוץ מעארסים ופקאצות אחרים. בעניין הזה הקהל של אביב לא שונה מאף קהל של אומן אחר בארץ. *ההודעה כמובן מיועדת ל "ariel1989" שפתח את הנושא ולא ל "Hosh17" שהגיבה לו,אני רק הסכמתי עם דבריה והוספתי כמה משלי*

ariel1989

New member
אני מבין את מה שאתה אומר,

ויכול מאוד להיות שאני לא כ"כ מבין את זה מכיוון שאני "מעריץ" את אביב בדרך שונה מאוד משל רובכם, אבל אני עדיין חושב שאם מתייחסים לעובדה שזאת מוזיקה ואמורים להנות מזה, התלונות שלכם היו קצת מוגזמות. ודווקא אתם, שהייתם איתו גם כשהוא התחיל וגם בזמנים הקשים, אתם צריכים לשמוח שהוא נערץ על הרבה אנשים, גם אם הם לא מעריצים "מתקדמים" כמוכם. בנוסף, יכול להיות שבגלל ה200 איש שמגיעים איתו לכל מקום הוא עושה כסף (אין לי את המאזן הכספי שלו, אבל נניח), אבל אין ספק שלא בגללם הוא מצליח. לאמן מצליח ומוכר חייבים להיות הרבה אנשים שרוצים לשמוע אותו ולראות את מה שהוא עושה, גם אם חלקם הם "מעריצי שעה" (אפשר להתווכח על זה, אבל בסה"כ אמן נמדד ע"פ האנשים שרוצים לראות אותו). זו דעתי, וברור לי שרובכם לא מקבלים אותה.

אני גם לא נחשב "מעריץ"

אני ממש לא מעריץ את אביב גפן. למעשה אני די מתעב את האישיות שלו ואת הצורה בה הוא פועל. מאז שהוא ניהיה ממוסחר מכף רגל ועד ראש אני בכלל כבר לא סובל אותו. אבל מה לעשות בכל הקשור למוסיקה אני מאוד אוהב את המוסיקה שלו ורק היא זאת שמביאה אותי להופעות שלו לא הבן אדם עצמו. וזה שאני לא אוהב אותו לא אומר שאני יכול לזלזל במוסיקה שלו. אם נגיד הייתי מכיר רק את הלהיטים ואוהב אותם,ואז פתאום אביב היה עושה איזה שיר לא מוכר לא הייתי צועק לו בוז ומקלל אותו על בחירת השיר. ההפך הייתי מאוד מעריך אותו שהוא עושה גם שירים פחות מוכרים. וככה זה עם כל אומן. אתה יודע כמה פעמים יצא לי להגיע להופעה של אומן ולא להכיר שירים שלו? רק שלשום ברוק עצמאות חמי רודנר עשה 2 שירים שלא הכרתי,נראה לך שהתעצבנתי? ההפך זרמתי איתם,אפילו נהנתי מהם,בחיים לא הייתי חושב להתרגז בגלל דבר כזה. ולמה אני צריך לשמוח שהוא נערץ ע"י הרבה אנשים? מה זה תורם לי אישית? אני מצידי להיות בהופעה עם 20 איש. תאמין לי שאני ממש לא אוהב הופעות המוניות. זה תורם לאביב עצמו,לכיס שלו ולאגו שלו. לי זה לא תורם בשום דרך. וזה לא שאני סולד מכל אחד שהוא לא "מתקדם" ומכיר לפחות 100 שירים של אביב. חלק מהאנשים שאני הולך איתם להופעות שלו מכירים רק את הלהיטים. אבל ההבדל הוא שהם נותנים לו כבוד,הם נותנים כבוד גם לשירים הפחות מוכרים,אנשים כאלה אני מעריך. לא פקאצות שצועקות "אביב תעשה לי ילד" ו"אביב תשיר מלאך כפרעליך" או עארסים שכל מה שמעניין אותם זה לשיר "אביב ההומו" לגבי העניין הכספי. עזוב אני לא רואה חשבון ולא פקיד בנק. מה שיש לאביב בקופה זה עניין שלו. ואיך שהוא בוחר לעשות את הכסף זה גם עניין שלא(אבל שלא יצפה ממני לפידבאקים כמובן) אבל שוב אני אגיד,אביב עשה ג'ובות עוד הרבה לפני עידן הביסלי,מפעל הפיס,הרוח הישראלית וכל הפסטיבלים למנייהם. אביב עשה את הג'ובות עוד בתקופה שהוא הופיע במועדונים קטנים לעיניי כמה מאות אנשים. אביב עשה את הג'ובות עוד בתקופה שהוא הוציא את חלולים נטול הלהיטים שאף אחד כמעט מלבד המעריצים שלו לא קנה. והוא התקיים יפה מאוד עד שנת 2002-2003 שם הוא התחיל את ההתמסחרות שלו. אז עכשיו אביב הוא לא סתם "מבוסס היטב" הוא מיליונר. זה בדיוק ההבדל בין להשאר בדרך שלך ולחיות טוב לבין לשנות את הדרך שלך ולחיות הרבה יותר טוב. אביב מכר את נשמתו בשביל חופן דולרים. עוד אחת מהסיבות שאני לא אוהב אותו. רק אל תגיד לי שבלי ה"מעריצי שעה" אביב לא היה יכול להתקיים כי הוא התקיים יפה מאוד בלעדיהם.

למעלה