רילוקיישן עם מתבגרים וחיילים

mensn

New member
רילוקיישן עם מתבגרים וחיילים

שלום לכולם.
מתגבשת הצעה לרילוקיישן לאזור רדמונד.
יש לי 5 ילדים - בני 20 (תאומים) , בת 17 (לאחר צו ראשון) ושניים קטנים בגילאי 7 וחמש.
אני פחות מודאגת לגבי הקטנים אבל תוהה איך ומה יהיה עם הגדולים:
האם ימצאו את עצמם? איך הם יכולים להירשם לקולג'?
לגבי בת ה-17 - הבנתי שאחרי שמתחילים תהליכי צו ראשון אי אפשר ממש לדחות גיוס או לבטל. האם בכל זאת יש דרך? אני לא ארצה להשאיר אותה בארץ כחיילת בודדה וזה גם מהווה שיקול באם לקבל הצעה או לא.
אשמח לכל תובנה שתתקבל, כל עצה וכו'.
ואם מישהו יודע עלויות של שכירות של בית באזור עם חמישה חדרי שינה ופחות או יותר מה נחשבת משכורת ריאלית כדי להחזיק כזו משפחה.

תודה רבה!
 

zuki3

New member
אתם אזרחים אמריקאים או מגיעים עם ויזות ?

אם אתם מגיעים עם ויזה,
אז אין לכם בעצם בעיה, שלושת הילדים שלכם ישארו בישראל,
הגדולים יקבלו ויזת נלווה עד שהם יגיעו לגיל 21,
הם כרגע בני 20, ועד שהם ישתחררו מהצבא, ועד שתקבלו ויזה, הם כנראה יהיו בני 21, אז הם ישארו בישראל, כי לא יהיה להם ויזה,
השלישית תתגייס לצבא, יש עורכת דין ידועה בישראל שמתמחה בנושא, אתם יכולים להתיעץ איתה, אבל כמה שאני יודע אין שום דרך לבטל גיוס אם היא כבר היום בת 17, אין אופציה כזאת, ילד בן 18, הוא כבר לא ילד, הוא אדם בוגר מבחינת החוק הישראלי, הוא יכול להתחתן או להצביע לכנסת ולכן יכול להשאר לבד בישראל בצבא.
 

mensn

New member
לא מגיעים עם ויזה...

אשמח לשם של אותה עורכת דין.
 

zuki3

New member
עדיין לא הבנתי אם הם אזרחים אמריקאים

שאלתי אותך, והתשובה שלך היתה דו משמעית,
כתבת "לא מגיעים עם ויזה"
אם לקרוא את מה שכתבת, אז הם "לא מגיעים עם ויזה" לכן הם אזרחים,
או שהתכוונת ל ... לא, מגיעים עם ויזה
זה עושה את כל התהליך לשונה לגמרי, מכל הבחינות,
גם מבחינת ויזות,
גם מבחינת עלויות וגם מבחינת לימודים לילדים

לכן, כדי שאפשר יהיה לענות לך ,גם השאר, כדאי שתעני אם הם אזרחים או לא
פסיק משנה משמעות של משפט
 

mensn

New member
לא אזרחים. אין ויזה.

ישראלים לכל דבר. לאבא שלהם יש אזרחות אמריקאית אבל מניחה שבגלל שהוא עלה לארץ בגיל שנה זה לא משנה נכון?
 

ilanvag

New member
פתית המידע הזה, שנראה לך לא רלבנטי - שינה את כל התמונה


אנשים כל הזמן שואלים אותי ואת הוותיקים האחרים, מדוע אנחנו כל הזמן מנסים "לחלוב" כמה שיותר מידע ופרטים ממי שמגיעים לפה... ואת הדוגמה הקלאסית לכך. הפרט הקטן הזה, שזרקת עכשיו כבדרך אגב ושנראה לך לא מהותי, יכול לשנות בצורה משמעותית את כל תמונת האזרחות עבורך ועבור הילדים שלכם!

אז נשאל בצורה הכי ישירה והכי ברורה שיש -- האם לבעלך, האבא של הילדים שלכם, יש אזרחות אמריקנית?

אם כן, בבקשה תעני על השאלות הבאות:
1. הבנתי שהוא עלה ארצה בגיל שנה. האם הוא שהה בארה"ב לאחר מכן לתקופות ממושכות כלשהן? (אפילו ביקורים של חודש פה, חודשיים שם)
2. האם הוריו של בעלך, קרי סבא וסבתא של הילדים, הם אזרחים אמריקנים?
3. מיהו זה שקיבל את הצעת הרילוקיישן -- את או בעלך?
4. נובע מהשאלה הקודמת -- באיזו דרך בדיוק התכוונתם להגר לארה"ב? האם להוציא גרין קארדים לך ולכל הילדים (דרך בעלך), או בדרך אחרת כלשהי? (למעשה, אם הרילוקיישן הוא של בעלך, אז אין שום דרך אחרת שאני מסוגל להעלות בדעתי).
5. שני התאומים, שכתבת עליהם שהם "בני 20" - בני כמה הם בדיוק? מתי, קרי באיזה חודש ובאיזו שנה, ימלאו להם 21 שנים?

זה כנראה לא ישנה לגבי שאלת השירות בצה"ל (לא יודע בוודאות, לא מבין בזה -- מדובר בנושא נפרד לחלוטין), אבל... וזה אבל ענק -- יש מצב ואפשרות להפוך את כל הילדים שלך לאזרחים אמריקנים לפני גיל 21 (זה קריטי, מרגע שמלאו להם גיל 21 הם "פספסו את הרכבת"), אבל תצטרכו לזוז במהירות.

סתם שאלת תם -- אתם יודעים שהאבא שלהם הוא אזרח אמריקני, ובמשך 20 שנה לא בדקתם לעומק ולא ביררתם כיצד והאם ניתן להעניק אזרחות אמריקנית לילדים שלכם? ונזכרתם בזה בשנייה האחרונה?
(מצטער אם זה נשמע עוקצני, אתם לא היחידים במצב הזה שהגיעו לפה לפורום -- ועדיין זה כל פעם מדהים אותי מחדש...)
 

mensn

New member
זה מורכב

אני ואבא של הילדים גרושים. הוא אזרח. עלה בגיל שנה לארץ. לא שהה תקופות ממושכות בארצות הברית.
אני קיבלתי את ההצעה. יש לי בן זוג חדש שממנו יש לי את שני הילדים הקטנים.

הילדים הגדולים יהיו בני 21 רק במאי 2019.
תודה על כל העזרה. זה לא מובן מאליו
 

ilanvag

New member
לא מאוד מורכב


לגבי הילדים עם הגרוש שלך -- לא ענית לשאלות שלי, הן עדיין מאוד משמעותיות (בעיקר לגבי הוריו).

מקווה שאת ביחסים טובים עם הגרוש. מה שהכי קריטי זה שתשבי ותדברי איתו (או תפני אותו לפה לפורום), ושיבין כי:
1. יש עבורו דרך להעביר את האזרחות האמריקנית ל-3 הילדים הגדולים, אבל חייבים לזוז במהירות.
2. הדרך הספציפית תלויה בתשובות לשאלות ששאלתי קודם. אם הוריו אזרחים אמריקנים, יש מצב להפעלת מה שקרוי "חוק הסבא". אם הוריו אינם אזרחים אמריקנים, אזי הדרך היא אחרת (הוצאת גרין קארד לילדים). בכל מקרה, זה קריטי שהילדים יקבלו גרין קארד לפני שמלאו להם 21 שנים.

קיים סעיף בחוק האמריקני אשר קובע כי אם הילד הוא בעל גרין קארד, מתחת לגיל 18, ונמצא בארה"ב בחזקת ההורה האזרח האמריקני, אזי הילד הופך באופן אוטומטי לאזרח אמריקני (עדיין יש פרוצדורה שצריך לבצע בשביל להכיר באזרחות, אבל הילד הופך לאזרח). ראי בלינק הבא, בערך באמצע העמוד, השורה הראשונה בטבלה תחת הכותרת "Automatic U.S. Citizenship After Birth - But Before the Age of 18"
https://www.uscis.gov/us-citizenship/citizenship-through-parents

זה לא רלבנטי לגבי התאומים (הם יכולים "רק" לקבל גרין קארד לפני גיל 21), אבל אולי זה רלבנטי לגבי בת ה-17 באם מבצעים את התהליך מהר, ויש מספיק זמן (כאמור, היא צריכה להיכנס לארה"ב עם הגרוש שלך, ובתור בעלת גרין קארד, לפני שמלאו לה 18; מעל גיל 18 היא לא תהפוך לאזרחית באופן אוטומטי, אלא רק תישאר עם גרין קארד.)

אז עד כאן לגבי 3 הילדים הגדולים. בכל מקרה, אפילו "רק" בשביל גרין קארד עבור התאומים (שיהפוך עם הזמן לאזרחות, אחרי שיחיו בארה"ב 5 שנים) -- הזמן מאוד קצר ודוחק. אתם צריכים להתחיל את התהליך עבורם מחר בבוקר.

הלאה, לגביכם. אני מניח שמן הסתם מדובר במיקרוסופט(?), ומן הסתם ויזות מסוג L (מעבר פנים-חברתי; את תקבלי L1, ובעלך והילדים הקטנים יקבלו ויזות L2). יש המונים במיקרוסופט ישראל שכבר עשו את המעבר הזה, היה לנו לפחות משתתף אחד שכזה פה בפורום.

ומכיוון שעכשיו אני מבין יותר טוב את המצב, אז המצב מאוד דומה למה שבוסטון גיא כבר תיאר לך:
* לא יודע בוודאות לגבי הגיוס (נשמע לי שבת ה-17 תצטרך גם היא להישאר בארץ ולהתגייס, אבל לא בטוח בזה).
* לגבי קולג', זה כמו שבוסטון גיא תיאר לך. יש הבדל מהותי באם הילדים שלך יגיעו ללמוד בקולג' אמריקני בתור אזרחים אמריקנים (שאז הם יכולים לצבור "ותק" שהיה בארה"ב, ואז *אולי* לקבל מחיר מופחת של תושב המדינה), לבין באם הם מגיעים עם אזרחות זרה, שזה אומר שהם בעצם צריכים להתקבל בתור סטודנטים זרים, ולהגיע עם ויזת סטודנט.

בכל מקרה, לא רואה איך מממנים תואר ראשון במקביל לכל כך הרבה ילדים, אלא אם יש לכם מעל $100K להוציא מדי שנה על הנושא. זה לא מציאותי. הרבה יותר מציאותי שיעשו תואר ראשון בארץ (אפילו אם יש להם אזרחות אמריקנית), ויגיעו לארה"ב לאחריו.
 

mensn

New member
ההורים של הגרוש לא אזרחים

יונראה לי שקצת בעיה לשלוח אותם איתו לשם עוד לפני שיש גרין קארד ובידיעה שהם חיילים... אלא אם כן זה יכול לחכות. כמו שאמרתי הם יהיו בני 21 בעוד שנה ושלושה חודשים.
מה ויזת L2 נותנת? האם בעלי יוכל לעבוד?
תודה!!!
יש לי כל כך הרבה חששות וכל כך הרבה שאלות.
 

ilanvag

New member
תשובות:

לגבי הילדים, קודם כל צריך להוציא להם גרין קארד (התהליך נעשה מהארץ), ואז הם צריכים לטוס איתו לארה"ב. צריך לבצע את התהליך עבור כל השלושה ביחד, וזה תהליך לא מאוד פשוט.
&nbsp
בגדול, בעלך יצטרך להוכיח לרשויות ההגירה האמריקניות שיש לו כוונת הגירה לארה"ב, ושהוא מתכוון לצרף אליו את הילדים. זו הדרך היחידה. זה מקרה לא פשוט (אך אפשרי), ואם זה מספיק חשוב לכם (ובעיקר לו), אזי אני ממליץ לבצע את התהליך עם עו"ד תותח. יעלה כסף, אבל תתנו לילדים מתנה לכל החיים -- אזרחות אמריקנית. ברגע שמלאו להם 21, זה אבוד (הם יכולים אולי להגיע לאזרחות בדרך אחרת בעתיד, אבל זה ייקח להם הרבה שנים, ותלוי בהם באופן אישי -- ההורים לא ממש יכולים לעזור).
&nbsp
ויזת L2 היא ויזת נספח של בעל הוויזה הראשית, אשר מבצע את הרילוקיישן (L1). יש ל-L1 תתי סוגים (האם את בתפקיד ניהולי, ומנהלת בפועל אנשים? או תפקיד טכני בלי ניהול אנשים?). תתי הסוגים לא משפיעים על ויזות המשנה, אבל יכולים להשפיע את המהירות בה תקבלו גרין קארד (בהנחה והמעסיק מעוניין להגיש אתכם, ולא מערים קשיים).
&nbsp
ויזת L2 *זכאי* להגיש בקשה לקבלת אישור עבודה, והוא יכול לעבוד רק לאחר שהוא קיבל את האישור. את הבקשה ניתן להגיש רק לאחר ההגעה לארה"ב והפעלת הסטטוס של L2, שנעשית עם הכניסה לארה"ב (אפשר להכין את כל הטופסולוגיה מראש, ולשלוח עוד באותו יום או למחרת). באופן מסורתי, קבלת אישור עבודה ארכה 2-3 חודשים; אבל בחודשים האחרונים יש הארכה בכל תהליכי ההגירה, וכולל הקצאת אישור עבודה, כך שכדאי שתתכוננו נפשית לכך שייקח 4-5 חודשים עד לקבלת אישור העבודה -- מכסימום תופתעו לטובה אם יגיע מהר יותר.
&nbsp
ולגבי שאלות -- בשביל זה נועד הפורום ואנחנו פה. יש גם משתתפים מאזור רדמונד, שיוכלו לסייע לך לגבי שאלות "מקומיות" יותר (אני מהצד השני של ארה"ב, אזור בוסטון).
 

mensn

New member
ואם לא נעבור את התהליך עם האקס ?

ובהנחה ששני הילדים יבואו איתנו כשמונה חודשים לפני גיל 21?
מה האופציות שלהם אז?
וכן. תפקיד ניהולי.
כמה זמן לוקח להתכונן לכזה מעבר בהנחה שארצה שהקטנים שלי יתחילו מסגרות בספטמבר ?
 

ilanvag

New member
בגיל 21 הם מאבדים את הסטטוס של נספחים לך,

וצריכים לעזוב את ארה"ב, או לדאוג לעצמם לסטטוס עצמאי כלשהו (מן הסתם סטטוס "ויזת סטודנט", כי שום דבר אחר לא מציאותי)
&nbsp
בשביל ויזת סטודנט צריך:
1. שהם יגיעו בקשה לקולג'ים, ומתחילים לעבוד על זה שנה ויותר לפני תחילת הלימודים (עכשיו הסתיים הסיבוב הראשון והמרכזי של ההרשמה לשנת הלימודים שמתחילה בספטמבר 2018; מי שהגישו בקשות בחודשים האחרונים, החלו לעבוד על טופסי האפליקיישן לפני קרוב לשנה). יש פה כמה משתתפים שהילדים שלהם לומדים בקולג' או עומדים ללמוד בשנה הבאה - הם יכולים להרחיב (הילדים שלי עוד קטנים יחסית).
2. הם צריכים להתקבל לאחד מהקולג'ים שאליהם הם הגישו מועמדות להתקבל (תהליך מאוד שונה ממה שקיים בארץ, אגב).
3. בשביל שהם יקבלו ויזות סטודנט, הם צריכים להראות יכולת כספית מוכחת לממן את המגורים והשהייה בארה"ב (ומחזיר אותך לפוסטים המצויינים שכתב בוסטון גיא, לגבי עלויות).
&nbsp
אם תפקיד ניהולי, אז מניח שמדובר בוויזת L1A, שהיא ה"בכירה" יותר, וקל/מהיר יותר להגיע ממנה לגרין קארד (הוויזה ה"טכנית" קרויה L1B).
&nbsp
באם מדובר במיקרוסופט (או חברה גדולה אחרת), אזי התהליך להוצאת הוויזות אמור לקחת כחודש, לא יותר. אם לעומת זאת מדובר בסטרט-אפ קטן ו/או חברה שאין לה ניסיון קודם בהעברת אנשים לארה"ב, זה תהליך שיכול לקחת חודשים רבים.
 

zuki3

New member
כמה דברים

1. המשמורת של הילדים הגדולים היא אצל מי ?
אם הילדים גרים אצלך וזה לא משמורת משותפת, האבא של הילדים לא יכול לבקש עבורם גרין קארד, רק הורה שהילדים "שייכים" לו יכול לבקש עבורם גרין קארד.
2. נראה שאת מתעלמת מנושא קטן, מה הילדים שלך רוצים ?
האם 2 הילדים הגדולים רוצים להתחיל ישר ללמוד, וללמוד בארצות הברית ?
רוב הישראלים אחרי צבא רוצים לטייל בעולם, לעבוד, להשאר בישראל, אין להם אנגלית ברמה שמאפשרת תואר אקדמאי באנגלית.
את לוקחת כמובן מאליו את הרעיון שכולם עוברים,
אבל יש סיכוי טוב שלפחות אחד מהם ירצה להשאר בישראל,
שאלת אותם ? הם בכלל מבינים מה זה אומר ?
3. והשאלה אם יש לך 400 אלף דולר ללמודים 4 שנתיים ל2 סטודנטים זרים,
ועוד 200 אלף לבת שלך עוד שלוש שנים ? ואם תשארו בארצות הברית, אז גם עוד 400 אלף ל2 הילדים הקטנים ,
ועוד מאות אלפי דולרים לתואר שני, אם תשארו בארצות הברית, סביר שהילדים הגדולים ירצו להמשיך ללמוד.
בארצות הברית חוסכים ללמודים מגיל אפס, זה לא ישראל שהלימודים כמעט בחינם.
תחברי את הכל ואת צריכה יותר ממיליון דולר.
זה לא רק כסף שאת תצטרכי להוציא מהכיס שלך, זה גם כסף שיצטרכו להראות לפני קבלת הויזה, יותר מזה, בישראל סטודנטים עובדים, הילדים שלך לא יעבדו ממש, הם יוכלו לעבוד רק 20 שעות בשבוע ורק בתוך הקמפוס,
הם ימשיכו לחיות על חשבונך.
 

ilanvag

New member
אגב, עוד שאלה קריטית -- את *נשואה* לבן הזוג הנוכחי?

כתבת "יש לי בן זוג חדש שממנו יש לי את שני הילדים הקטנים".
&nbsp
האם "בן זוג" = בעלי, לו אני נשואה כחוק? (לא חייב כדמו"י, יכול להיות נישואין אזרחיים שנערכו במדינה אחרת, לא בישראל).
&nbsp
אני שואל, כי מערכת החוק האמריקנית לא מכירה ב"ידועים בציבור" לצורך מתן זכויות נספח בנושא ההגירה. על שבן הזוג יוכל לעבור איתך לארה"ב, בתור נספח שלך, אתם חייבים להיות נשואים כחוק (ואם אתם לא, אז זה הזמן לקפיצה מהירה לרבנות / קפריסין / פראג / ארה"ב / כל מדינה אחרת בה אפשר להינשא בתור זוג זר).
&nbsp
יש לנו פה לא מעט זוגות בפורום שחיו ביחד בתור ידועים בציבור, כולל עם ילדים, והתחתנו רק לצורך המעבר לארה"ב.
 

mensn

New member
שמעתי על זה היום

לא נשואים. מניחה שגם זה חלק מהתהליך.
 
למעלה