רילוקיישן עם מתבגרים וחיילים

אגוזים1

New member
אילן רק לגבי התמיהה שלך...

לאנשים שמתכננים לחזור לגור בארץ (נניח אחרי הרילוקיישן) או שמלכתחילה לא מתכננים להגר לארצות הברית, להיות בסטטוס של ״אזרח אמריקני״ כיום בארץ זה ממש ממש לא תענוג גדול
ובטח שזה לא מצב של ״לא יועיל לא יזיק״. הורים (שהם אזרחים אמריקאים) צריכים לחשוב טוב טוב לפני שהם בוחרים לאזרח גם את הילדים שלהם.
&nbsp
&nbsp

ilanvag

New member
מצטער, לא מסכים.

עם כל המגבלות, אזרחות נוספת זו עדיין מתנה לחיים ופותחת המון אפשרויות לעתיד.
&nbsp
בעיניי, האידיאל זה להיות עם שתי אזרחויות נוספות (מלבד זו הישראלית) -- אחת אמריקנית (או קנדית), והשנייה של אחת ממדינות האיחוד האירופאי. אם לילדים יש את זה, הם יכולים ללמוד ולעבוד ביותר מחצי ממדינות המערב -- יש להם הרבה יותר אפשרויות בחיים!

אגוזים1

New member
זה כי אתה לא גר בארץ...

אני לגמרי מסכימה איתך שזה פותח אפשרויות נוספות. אבל למי שבוחר ורוצה לגור בארץ (ויש לו נכסים/רכוש/הון) זה חיסרון לא קטן בכלל.
&nbsp
(לא מתייחסת כרגע לדרכון אירופאי כי זה לא רלוונטי. רק לאופציה של דרכון ארה״ב)

Boston Guy

New member
משכורת ריאלית להחזקת משפחה תלוייה בתכניות של הילדים

קודם כל - בתלות בסטטוס ההגירתי שאת מתכננת לעצמך, יש מצב שיש לך בעייה מבחינת הויזות לילדים הגדולים שלך.
בהנחה שאתם לא אזרחי ארה"ב או בעלי גרין קארד כרגע - הם נמצאים פחות משנה מהנקודה שבה הם כבר לא זכאים לקבל ויזת שהייה ש"נספחת" לויזת עבודה של ההורה. בשנייה שהם יהיו בני 21 - הם צריכים לדאוג לסטטוס הגירתי עצמאי משלהם.
מכיוון שאת מדברת על ללכת לקולג' - הסטטוס ההגירתי הזה יכול להיות "ויזת סטודנט" - בהנחה שהם יתקבלו ללימודים בקולג' או אוניברסיטה אמריקאית כ"סטודנט זר".

וכטאן מגיעים לדילמה השנייה:
את מדברת על שליחת שלושה ילדים לקולג' בארה"ב.
בהנחה שהילדים רוצים ללמוד במוסד חינוכי "טוב" שתואר אקדמאי ממנו יקדם אותם בחיים, את מדברת על הוצאה שנתית עצומה - שיכולה להגיע לחמישים, שישים ואפילו שבעים אלף דולר לשנה לכל ילד.
כשמכפילים את זה בשלוש - מגיעים להוצאה על לימודים שבקלות יכולה לעבור את ה 100,000$ לשנה.
זו תהיה ההוצאה העיקרית שלך בארה"ב, אם התכניות שלך הן מה שכתבת בהודעתך. שכר הדירה - גם על בית של חמישה חדרי שינה - מחוויר לעומת זאת.

לגבי "איך הילדים יכולים להרשם לקולג' " :
בדיוק כמו כל סטודנט זר:
הם צריכים למצוא מוסד לימודים שנראה להם מתאים מבחינת המסלולים שהוא מציע ודרישות הקבלה שלו,
לעשות את המבחנים שאותו מוסד דורש מהמועמדים שרוצים להתקבל אליו (מן הסתם מבחן ה TOEFL שבדיקת רמת האנגלית שלהם, ואולי גם מבחן ה SAT או ה ACT שהם המקבילה ל"מבחנים הפסיכומטריים" של ישראל) - נדמה לי שניתן לעשות את המבחנים הללו גם בישראל,
להגיש APPLICATION למוסד הלימודים לפי הפרוצדורה שאותו מוסד מגדיר (אם זה דרך מערכת ה COMMON APP שמשותפת להרבה אוניברסיטאות או ישירות למוסד) ולעשות את כל מה שנדרש באפליקיישן (חיבורים, המלצות ממורים, תעודות מהתיכון, תעודות בגרות וכיוצ"ב),
ולקוות שהם יתקבלו למוסד שהם רוצים.

mensn

New member
תודה. הבנתי שיש גם אפשרות למלגות לא?

והאם, בהנחה שאנחנו נעבור לקראת הקיץ הקרוב - והם עדיין לא יהיו בני 21, הם צריכים להתחיל מעכשיו בתהליך של הגשת בקשה?
ובנוסף - הבנתי שיש מה שנקרא state college ושיש אליו כל מיני מלגות - איך מגיעים לכזה?

תודה על כל העזרה....

Boston Guy

New member
מתי הם כן יהיו בני 21?

בשנייה שהם יהיו בני 21 - כל סטטוס הגירתי שיהיה להם כ"נגזר" של הסטטוס שלך - יפוג.
אז נניח שמעביד ינפיק עבורך ויזת עבודה בארה"ב.
ונניח שתחליטו לכלול את שני הילדים הגדולים שלכם בתהליך הויזה שלך, והילדים שלך יקבלו ויזה נגזרת מהויזה שלך. ותעברו לארה"ב באוגוסט.
תוך כמה חדשים הם יגיעו לגיל 21 ויאבדו את הסטטוס ההגירתי שלהם בארה"ב?

לגבי השאלות שלך שנוגעות ללימודים ומילגות:
אני חושש שאת רואה תמונת עולם לא מציאותית. אף אחד לא מסתובב ומחלק מתנות או מלגות בעולם הזה - בטח שלא במערכת ה STATE COLLEGE במדינת וושינגטון שנמצאת בדפיציט כלכלי רציני וכרגע מקצצת בהוצאות, מפטרת עובדים וכיוצ"ב.
כן - ה STATE UNIVERSITY של וושינגטון ישמח לתת לסטודנט זר מצטיין מילגה.
של 2,000$ לשנה.
אבל עלות הלימודים ב STATE UNIVERSITY של וושינגטון ל OUT OF STATE STUDENT היא כמעט 44,000$ לשנה... אז בעצם אותו סטודנט זר מקבל "הנחה" של 5%.
רצוי לא לבנות ציפיות לא ריאליות בעניין מילגות. לימודים אקדמאיים אינם "חינוך חובה" - הם נחשבים לפריבילגייה.

כאנשים שרק מגיעים למדינה (מדינת וושינגטון, במקרה שלך) - אתם לא זכאים לשלם שכר לימוד מופחת "לתושבי המדינה" (מה שנקרא IN STATE TUITION) במוסדות הלימודים ששייכים למדינה (STATE COLLEGE). צריך וותק של מגורים במדינה כדי להיות זכאים לזה.
אתם תשלמו את ה OUT OF STATE TUITION - שהוא הרבה יותר גבוה.
ואם הילדים יגיעו כ INTERNATIONAL STUDENT - ברור שהם OUT OF STATE.

לגבי מלגות - יש שני סוגים של מלגות בארה"ב:
מלגות שהן NEED BASED שאינן רלוונטיות לאנשים מהמעמד הכלכלי של "עושי רילוקיישן מטעם חברות היי-טק" (אלו מלגות לאנשים ממשפחות נזקקות שניתנות לפי השגי לימודים ורמת השכר של המשפחה),
ומלגות שהן MERIT BASED - שמיועדות למצטיינים בכל מני תחומים (לימודים, ספורט וכיוצ"ב).
יש מעט מלגות, יש הרבה אנשים שמבקשים מלגות - ולכן יש תחרות רצינית על כל מלגה.
הסיכוי של סטודנט OUT OF STATE להשיג מלגה משמעותית הוא לא גדול - אלא אם כן מדובר ב"עילוי" בתחומו.

mensn

New member
יהיו במאי 2019

ככה שיש לי עוד שנה וארבעה חודשים.

בארץ יש אוניברסיטה ויש מכללות והעלויות שלהן שונות. יש משהו שווה ערך בארצות הברית?
ברור לי שלא חובה ללמוד (כמו שאמרת, פריוויליגיה). אבל השאלה היא האם ישנן עוד דרכים בארצות הברית כדי להתחיל את החיים לאנשים צעירים שהרגע סיימו תיכון ולא בהכרח רוצים או יכולים להתחיל ללמוד.

תודה :)

zuki3

New member
הלימודים בישראל מסובסדים

1. בישראל לימודים באוניברסיטה וגם במכללה הם באותו שכר לימוד,
והם מסובסדים על ידי הממשלה ב80 אחוז (או משהו כזה).
אם הלימודים לא היו מסובסדים, סטודנט ישראלי היה משלם גם הוא עשרות אלפי דולרים.
בארצות הברית אוניברסיטאות טובות הם דבר יקר,
יש מכללות זולות ברמה מאד נמוכה, שאין מה לעשות עם התואר שלהם,
את לא רוצה שהילדים שלך ילכו ללמוד במוסד כזה.
אזרחים אמריקאים מקבלים מלגות והלוואות שלא קיימים לזרים.
2. גם הדרכים האחרות שצעירים אחרי צבא יכולים לגור בארצות הברית בלי שיש להם אזרחות או תושבות, או ויזת סטודנט, הם מסלולים שאת לא רוצה עבורם, כמו להתחתן פיקטיבית כדי לקבל גרין קארד, או להיות שוהים בלתי חוקים, אין אפשרות חוקית לאנשים בלי השכלה, כסף או קשרים או מזל (לזכות בהגרלה) להגר לארצות הברית.
3. כל החלומות של הבת שלך הם כרגע בלתי אפשרים,
כדי ללמוד רפואה בארצות הברית צריך להיות אזרח או בעל גרין קארד, סטודנט זר לא יכול ללמוד רפואה בארצות הברית.
וגם מה שכתבת שהבת שלך לא מוכנה להשאר בישראל אם אתם עוזבים הוא בלתי הגיוני ואפשרי, היא לא יכולה לוותר על הצבא, כי הצבא לא יוותר עליה, אם היא תברח מישראל ולא תעשה צבא, היא לא תוכל לחזור לישראל יותר, כל ביקור שלה יעבור דרך הבקום ושרות צבאי, גם אם זה יהיה ביקור עוד 10 שנים.

mensn

New member
בקיצור אני בסוג של מלכוד :)

ועוד מחשבה יצירתית - בגלל הקירבה של רדמונד לקנדה - מהן האופציות שלהם ללמוד בקנדה?

zuki3

New member
תשאלי בפורום קנדה

אבל אם את מתכוונת לקירבה לוונקובר,
כדאי שתדעי שוונקובר היא העיר הכי יקרה היום למחיה (ובכלל) בכל צפון אמריקה,
וונקובר יותר יקרה ממנהטן,
כך שלא ברור לי מה היתרונות לשלוח את הילדים שלך ללמוד בקנדה.
אבל הנה גוגל עזר לנו למצוא שכר לימוד לסטודנטים זרים באוניברסיטה המצוינת של UBC , זה תלוי מסלול אבל זה כ40 אלף דולר לשנה, וגם כאן תראי שרק אזרחים יכולים ללמוד רפואה
https://students.ubc.ca/enrolment/finances/tuition-fees/undergraduate-tuition-fees

ilanvag

New member
לגבי הבת -- אני הייתי הולך להתייעץ עם עו"ד תותח בארץ,

אשר מתמחה בנושא הצבא. יש לא מעט כאלו, יוצאי פרקליטות צבאית (וכולל כאלה שהיו בתפקידים בכירים בפרקליטות הצבאית).
&nbsp
לא יודע מה הדין כיום לגבי שחרור בנות משירות -- בזמני זה היה יחסית קל, אבל זה היה לפני המון שנים. ייתכן שזה כך גם כיום, ייתכן שיש דרך. לפעמים צריך להפעיל "קשרים" במקומות הנכונים בשביל שזה יקרה (אם יש לכם חברים/מכרים/משפחה עם חרבות על הכתף, ורצוי חרב ופלאפל -- זה בהחלט לא יזיק... או אפילו איזשהו פוליטיקאי מאוד בכיר...).

mensn

New member
בדיוק מה שאעשה

מנסה להגיע לאפשרות גבוהה של דחיית שירות של שנתיים. זה ייתן לה זמן לנשום ולהחליט.

zuki3

New member
את (והיא) מבינות את ההשלכות של מהלך כזה ?

נגיד שיאשרו לה דחיה של שנתיים בשירות,
אז בגיל 18 אחרי שהיא תסיים את הלימודים בישראל עם תעודת בגרות,
היא תסע איתך לארצות הברית, היא תצטרך לגור שנה-שנתיים עד שיהיה לה מעמד של תושב של בסטייט, אבל אז היא תצטרך לחזור לישראל לשירות צבאי,
בזמן שהיא תהיה איתכם היא לא תעשה בעצם כלום, את השירות הצבאי היא תעשה אחרי שכל המחזור שלה כבר ישתחרר,
וכשהיא תשתחרר היא תסע לארצות הברית, וזה רק אם היא תהיה לפני גיל 21 בעלת גרין קארד, ותצטרך שוב לגור שנה שנתיים רק כדי לההפך שוב לתושבת הסטייט, והיא תצטרך להתחיל ללמוד כשהיא בת 24 עם סטודנטים בני 18,
מה ההיגיון ?

naf86

New member
המקבילה בארצות הברית זה מוסדות פרטיים וציבוריים

אני עשיתי את התואר הראשון שלי דרך המערכת של SUNY, שזה המערכת הציבורית של ניו יורק. התואר עלה לי כ-10 אלף דולר לשנה. אבל לקבל את המחיר הזה צריך להיות תושב של מדינת ניו יורק לפחות שנה. המערכת הפרטית המקבילה עולה כאמור כ-40-50 אלף דולר לשנה. אדם שהוא לא תושב יכול ללכת למערכת הציבורית, אבל אז משלם מחיר מלא, ולא מסובסד.

mensn

New member
תודה אז בעצם זה אומר

שאנחנו יכולים לעבור.. לחכות שנה ואז בעצם לרשום את הילדים... נכון?

Boston Guy

New member
לא, כי הילדים הגדולים יאבדו סטטוס עד אז

אנחנו מסתובבים במעגל.
במאי 2019 שני הילדים הגדולים שלך יאבדו את היכולת להיות dependants שלך לעניין הויזה.
מה שאומר שכדי ללמוד בארה"ב הם יצטרכו להשיג לעצמם ויזת סטודנט - ולהיות בסטטוס של "סטודנט בינלאומי". ואז הם ישלמו מחיר מלא על לימודים.

zuki3

New member
וזה רק אם הם יקבלו לפני גיל 21 גרין קארד

כי אחרת, 2 הילדים הבוגרים שלה יהיו מעל גיל 21,
והבת שלה, בן אם תדחה את הגיוס בשנתיים או לא, תוכל להתחיל ללמוד אחרי גיל 21.

למעלה