רילוקיישן עם מתבגרים וחיילים

mensn

New member
תיאורטית

אם מגישים את הבקשה עכשיו יש סיכוי שיקבלו בשנה וחצי הקרובות לא?
 

Boston Guy

New member
בקשת גרין קארד על בסיס מה?

נתחיל מהבסיס: הילדים שלך לא יכולים להגיש שום בקשה לגרין קארד, לאף אחד.
מישהו (ספונסור שיש לו זכות להביא אנשים לארה"ב) צריך להגיש בקשה עבורם...
הספונסור הוא זה שיש לו זכות לבקש כזה דבר. והוא זה שצריך "לקחת אחריות כלכלית" עליהם ולהתחייב לפרנס אותם בארה"ב במשך לפחות 5 שנים אחרי שהם יקבלו גרין קארד.

והאפשרויות שלך הן:
בקשת גרין קארד על בסיס "אבא אמריקאי":
האופצייה ההזוייה הזו שאילן העלה מצריכה את זה שהאבא של הילדים - שאין לו כרגע תכניות משלו לעבור לארה"ב - יהפוך את החיים שלו ויעשה קולות של "חוזר לארה"ב" כדי להשיג את הגרין קארד לילדייו.
זה מחייב כל מני דברים - כמו למשל שבעלך יראה לרשויות ההגירה את דו"חות המס האמריקאיים השנתיים שהוא, כאזרח ארה"ב, היה אמור להגיש לממשלת ארה"ב כל שנה מאז שהתחיל להתפרנס בישראל. הניחוש שלי, על בסיס כלום האינפורמצייה שנכתב עד כאן, הוא שהאבא של הילדים מעולם לא הגיש דו"חות מס לארה"ב, וסביר שאפילו לא היה מודע לכך שהוא אמור לעשות זאת. לא נכנס כרגע בכלל לאיזה מין קן צרעות זה עלול לפתוח עבורו בגלל חבויות מס שעלולות להתגלות כך) - רק הפרוצדורה של לייצר את כל הניירת הנדרשת שנים אחורה ולהגיש אותה יכולה לקחת חודשים.
האבא של הילדים גם יצטרך להראות שיש לו את היכולת הכלכלית להיות הספונסור של הילדים...
הוא בכלל יודע שבונים עליו את ה"קפיטרייה בטברייה" הזו?

אופצייה שנייה - גרין קארד שהמעביד שלך - זה שעדיין לא סגור איתו אפילו על איזו ויזת עבודה את אמורה לקבל - יבקש עבורך כ"הגירה על בסיס עבודה".
בדקת עם המעביד אם הוא בכלל מוכן ומתכוון לבקש גרין קארד עבורך? ואם כן - מתי?
 

naf86

New member
בוודאי. רק התייחסתי לעניין של הלימודים ולא המעמד החוקי

 

KallaGLP

New member
רק תיקון קטן.

הם לא צריכים לקבל את הגרין קארד עצמו לפני גיל 21, אלא לפתוח רשמית בתהליך לקבלתו. לפחות כך היה במקרה שלנו. מה שכן, כדי שיוכלו לפתוח בהליך, צריכים לקרות כמה דברים שעלולים להיות מסובכים או לקחת זמן ממושך: או שאבא שלהם בתור צריך לקחת על עצמו את העניין ובוסטון גאי כבר ציין את הבעייתיות של זה, או שהאמא צריכה לעבור את כל התהליך של קבלת הוויזה + קבלת הגרין קארד ואז להגיש עבור הבן החייל.
 

KallaGLP

New member
ברחה לי מילה: אבא שלהם בתור אזרח צריך לקחת על עצמו את העניין

 

oleyashan

New member
לא בכול מדינה זה שנה

את צריכה לברר את הדרישות להיחשב IN STATE עם המדינה הספציפית שאתם הולכים לגור בה.
רק להדגיש שרוב הילדים אזרחי ארה"ב לא הולכים לאונברסיטה יקרה כמו שהזהירו אותך שעולה המון כספים (האנשים כאן בפורום רובם גרים בנורת'איסט או הייטקיסטים ונחשבים בעשירון העליון), רוב הילדים הולכים לקומיוניטי קולג' ששכר הלימוד הוא גרושים(לעומת אונברסיטאות פרטיות או ציבוריות נחשבות) ונשארים לגור בבית לא בדורם, אחרי שהם לומדים שנתיים בקומיוניטי קולג' הם יכולים לעשות טרנספר לאונברסיטה של המדינה (אם יש להם ציונים טובים) ואז הם כבר חוסכים ים של כסף וצריכים רק עוד שנתיים של קולג' לסיים תואר ראשון.
רובם לוקחים הלוואות ומשלמים אותם במשך שנים על גבי שנים

קצת על קומיוניטי קולג'
https://en.wikipedia.org/wiki/Community_colleges_in_the_United_States
 

Boston Guy

New member
יש לתקן: רוב הילדים אזרחי ארה"ב בכלל לא הולכים לקולג'

משהו כמו 58% מהילדים שהם אזרחי ארה"ב לא יהיו בעלי תואר אקדמאי. מתוכם - חלק משמעותי לא זוכים לראות אוניברסיטה או קולג' מבפנים.

זה נכון שלאנשים שכותבים בפורום הזה - או לאנשים שבאים מישראל - הקונספט ש"ילד לא ילך ללמוד לתואר אקדמאי" הוא מוזר.
אבל כשבודקים את הנושא יותר לעומק - מוצאים שבישראל אחוז האזרחים בעלי תואר אקדמאי הוא 46%. מסתבר שרק כ 60% מהישראלים שהולכים ללמוד תואר אקדמאי בישראל מסיימים אותו... וכ 40% נושרים בדרך.
מה שיוצר את הקונספצייה ש"כולם בישראל הולכים ללמוד" - אבל בעצם אחוז בעלי התואר האקדמאי באוכלוסייה בישראל אינו שונה בהרבה מהאחוז בארה"ב (46% לעומת 42%).

יש ילדים בארה"ב שאכן הולכים במסלול שאתה מתאר.
אבל אלו שאני מכיר שבחרו במסלול הזה בחרו בו בגלל שלא היו להם את הציונים הנדרשים כדי להכנס למוסד אקדמאי ארבע שנתי, בשילוב עם זה שהיכולת הכלכלית של המשפחה לא איפשרה תשלום שכר לימוד מלא.
הקומיוניטי קולג' מתפקד עבורם קצת כמו "מכינה".
ויש עם המסלול שאתה מדבר עליו בעיה אחת: גם בקומיוניטי קולג' שכר הלימוד הוא הרבה יותר יקר ל"לא תושב" מאשר ל"תושב".
 

KallaGLP

New member
אני דווקא מכירה בין מכריי

מקרים לא מעטים ששלחו תחילה לקומיוניטי קולג' כדי לחסוך כסף. למען האמת, זה נראה לי דבר הגיוני לגמרי לעשות כי ממילא אחרי שנתיים עוברים לאוניברסיטה. יש גם קולג'ים ואוניברסיטאות של הסטייט שנחשבים לטובים. אישית, אני בהחלט רואה את ההגיון בלא לזרוק כמויות כסף אדירות אם אין סיבה ממש ממש טובה לזה.
 

naf86

New member
ההבדל בין קומיוניטי קולג'

לאוניברסיטה ציבורית הרבה יותר קטן מההפרש בין אוניברסיטה ציבורית לפרטית.
קומיוניטי קולג' יעלה משהו כמו 5 אלף לשנה. אוניברסיטה ציבורית יעלה משהו כמו 10 אלף, ופרטית משהו כמו 40 אלף (המחירים זה שכר לימוד משוער באזור שלי בניו יורק).
אפילו אם הולכים ל-4 שנים לאוניברסיטה ציבורית (ולא שנתיים קודם בCC), עדיין יוצאים עם חובות/הוצאות של כמה עשרות אלפי דולרים מול כמה מאות אלפי דולרים באוניברסיטה פרטית.
 

Boston Guy

New member
SUNY זה 10K$ לשנה עבורך. עבור OUT OF STATE זה 35K$ לשנה.

וכמו שאנחנו מנסים שוב ושוב להסביר - 99% סיכוי ששני הילדים הגדולים של השואלת יהיו מוגדרים כ OUT OF STATE במידה ויגיעו לארה"ב כדי ללמוד, מכיוון שהדרך היחידה שלהם לעשות זאת יהיה כסטודנט בינלאומי על ויזת סטודנט.
 

naf86

New member
אם הם איכשהו ישיגו גרין כארד

ואז יגורו שנה בסטייט, אז הם יכולים להגיע למחירים האלו.
&nbsp
הנקודה שלי התייחסה לההשוואה שלה לארץ בין אוניברסטאות ציבוריות, ומכללות פרטיות שעולות פי 3 מהאוניברסיטאות. גם כאן יש מערכת מסובסדת, רק שהסבסוד זה לתושבי המדינה.
 

Boston Guy

New member
ואם הם יזכו ב POWERBALL הם יוכלו לקנות את האוניברסיטה

זה כמעט באותה רמת סבירות.
 

naf86

New member
צריך זכייה מאוד רצינית

בשביל לקנות אוניברסיטה.
&nbsp
אם הם זוכים בלוטו, האם אוניברסיטה זאת באמת השקעה טובה?
&nbsp
 
על מה אתם מדברים? הילדה רוצה ללמוד ר-פ-ו-א-ה

בקומיוניטי קולג' שעולה 10K לא מלמדים רפואה...
יש שתי אפשרויות ללימודי רפואה, אפשרות ראשונה זה מסלול ישיר של 8 שנים ל-MD שמתחיל מתואר ראשון, אבל מאוד מאוד קשה להתקבל אליו וצריך בשבילו ציונים מעולים וצפונה משם. האפשרות השניה היא לגמור תואר ראשון בציונים מעולים, ובאוניברסיטה טובה (קומיוניטי קולג' לא יראה טוב על הרזומה לקבלה לביה"ס לרפואה), ואז להתקבל לביה"ס לרפואה, וגם כאן, אחוז המתקבלים הוא מאוד קטן... בכל מקרה ביה"ס לרפואה הוא מאוד יקר ... יש תוכניות יותר זולות של האונברסיטאות הציבוריות, אבל בגלל שהן יותר זולות אז על כל מקום בהם יש תחרות עצומה והרבה יותר קשה להתקבל אליהן.

להתקבל לרפואה בארה"ב לא קל יותר מלהתקבל לרפואה בישראל, בישראל זה לפחות יותר זול. בנוסף לזה, תואר MD אמריקאי לא נותן אפשרות לעבוד בישראל ולהפך, תואר ברפואה ישראלי לא נותן אפשרות לעסוק ברפואה בארה"ב... רופא שמגיע לארה"ב ולמד במדינה אחרת, צריך להשלים קורסים באוניברסיטה ולעבור מבחינים וכנ"ל על הצד השני של המטבע הזה.
 

iris mom of two

New member
ילד מהשכבה של הבת

פישל לחלוטין בתיכון.
&nbsp
לקח שנתיים בקומיוניטי קולג', קבל ציונים מדליקים. עבר לUMASS AMHERST שפר את הציונים. ונחשי איפה הוא עכשיו?
&nbsp
אז כן אפשר. זה לא קל וצריך להיות מאד מאד שאפתנים וממוקדים. אבל אפשרי.
 

naf86

New member
יש להם הרבה רצונות

אבל לא בהכרח מסתדר עם המציאות.
אפשר להתחיל בקומיוניטי קולג', ואז לסיים תואר ראשון באוניברסיטה טובה. לדוגמא, באזור שלי, הרבה מתחילים בMCC ואז עוברים לאוניברסיטת רוצ'סטר או RIT. תואר ראשון מאוניברסיטת רוצ'סטר בהחלט יכול לעזור להמשיך בלימודי רפואה.
&nbsp
אבל כל זה לא ממש קשור למה שכתבתי פה. אף פעם לא אמרתי שיש לה סיכוי/יכולת/דרך ללימודי רפואה.
 

Gidi Shemer

New member
מחזק את התגובות

מנסיון עם הרבה מאד סטודנטים- שנתיים ראשונות בקומיוניטי ואז המשך לאוניברסיטה טובה= מתכון לא רע בכלל לקבלה לרפואה
 
קשה לי להבין רק דבר אחד...

אוקי, אפשר להשתמש בקומיוניטי קולג' כמקפצה, אבל גם לפי השיטה הזאת, זה יצא מאוד יקר. עדיין יהיה צריך להשקיע סכום לא מבוטל על שנתיים של שכר לימוד באוניברסיטה "נחשבת" בשביל הרזומה, וביה"ס לרפואה בעצמו עולה הון. אבל למה לעשות את כל ההופלה הזה, כשאין כסף, והילדה תצטרך לעבוד פי כמה יותר קשה, ולהתפשר על הרמה האקדמית (בשלב המקפצה) כשהיא יכולה ללכת לאוניברסיה מצויינת בישראל... האם קומיוניטי קולג' יותר טוב מאוניברסיטת תל אביב או הטכניון? שם יהיה לה ה-ר-ב-ה יותר קל מבחינת השפה ובטח מבחינת השיקול הכלכלי, וגם ככה הסיכוי להגיע לביה"ס לרפואה הוא נמוך אז האם הסיכוי שלה ביבשת המוזהבת יותר טוב מהסיכוי בישראל?

לדעתי, בתור אמא לילדים באותו גיל, הייתי ממליצה להם להשאר לרכוש השכלה גבוהה בישראל, ולהגיע לארה"ב בהמשך חייהם. אני מכירה לא מעט משפחות ישראליות ששולחות מכאן את הילדים ללמוד בישראל כי כאן הלימודים כל כך יקרים. לא בטוחה שבמקרה שלכם זה שווה את המאמץ.
 
אם ההורים יעברו לכאן עם הקטנים

ויקבלו גרין כארד שיהפוך אחרי 5 שנים לאזרחות, והם יוכלו לעשות איחוד משפחות בהמשך הדרך... יקח יותר שנים אבל הילדים ירכשו השכלה איכותית במחיר מסובסד.
 

KallaGLP

New member
אבל אנחנו מדברים כאן על ילדה בת 17 לפני גיוס,

שלא רוצה להישאר בארץ בלי אמא שלה. את לא חושבת שיש יותר נזק בלהשאיר אותה בארץ בניגוד לרצונה, ושתיכנס למסגרת צבאית ללא התמיכה שהיא זקוקה לה, מאשר להשתדל לגייס כסף ללימודים בארה"ב, אפילו אם צריך לשלם יותר?
שוב, כעקרון אני ממש לא נגד גיוס לצבא ואף להפך, אבל צריך לחשוב כאן גם על המצב הנפשי של הילדה, ולדעתי זה שיקול שצריך להיות מעל לכל השיקולים האחרים.
 
למעלה