רילוקיישן עם מתבגרים וחיילים

אבל לילדה יש אבא בארץ, היא לא נשארת לבד

אם לילדה יש חלום להגיע לביה"ס לרפואה אז בארץ יש לה הרבה יותר סיכויים להגיע לזה.
מעבר לזה, היא לא תקבל שיחרור מהצבא בשלב הזה, ואם היא תעבור לכאן היא תהיה עריקה, ואף פעם לא תוכל להכנס חזרה לגבולות ישראל כי יעצרו אותה בביקורת הגבולות בטרמינל.
אני מבינה את הקושי להפרד מאמא אבל נראה לי שאין לה ממש ברירה...

ככה אני רואה את הדברים וככה הייתי נוהגת אילו הייתי במקומה.
וכן, אם האמא חושבת שהפרידה תהיה קשה מידי לילדה, אז אולי החובה ההורית שלה היא להשאר בארץ עם הילדה.
 

KallaGLP

New member
אנחנו לא יודעים כלום על היחסים שלה עם האבא

והאם זו בכלל אופציה מבחינתו ומבחינתה להישאר איתו. אולי יש סיבה טובה שהיא לא רוצה או לא יכולה להישאר ללא המשפחה של האמא, ובגיל כזה צריך גם לגלות רגישות לצרכיה. אני לא רואה למה לא להתייעץ עם עורך דין לענייני הגירה וגם לא רואה מניעה ללמוד רפואה בארה"ב, אם זה מה שהיא והמשפחה רוצים. לא חייבים ללמוד מיד, אפשר להמתין כמה שנים, ממילא בארץ הייתה עושה צבא. אולי הם יגלו שזה לא אפשרי, בין אם מבחינת גיוס או מבחינה כלכלית, ויחליטו להישאר בארץ, ואולי ימצאו דרך, אני רק לא רואה למה צריך לוותר מראש בלי אפילו לנסות לברר.
 

naf86

New member
זה עדיין יצא מאוד יקר

אבל זה יחסוך תשלום עם שנתיים לימודים. שנתיים שיהיו 5 אלף דולר במקום 40 אלף דולר.
&nbsp
בוודאי שהרבה יותר זול לעשות את כל התואר בישראל. אבל הם רוצים לעבור לארה"ב ולתת לבת שלהם ללמוד רפואה. לעשות את זה יש מחיר, ולכן הם צריכים לשקול את כל האופציות
 

ilanvag

New member
דורון, קאלה, בוסטון גיא -- אתם ואחרים מכירים היטב את הנושא.

לפותח השרשור -- יש לנו פה כמה משתתפים בפורום באותו סטטוס כמוך, ו/או ילדים ממש לפני גיל גיוס. שלושה הם אלה שציינתי בכותרת (כולל דורון, מנהל הפורום), ויש עוד.
&nbsp
חכה שהם ייכנסו, הם כולם מכירים היטב את הנושא באופן אישי ועל בשרם (קרי בשר ילדיהם...).
 

doronf65

New member
מנהל
המצב שלי

קצת שונה כי אמא של הבן שלי נמצאת בארץ. הוא כבר רואה את השחרור באופק ונהנה לקחת פעם בשנה חופש לבוא ולבקר אותי (שזו זכות ת"ש של חייל שהוריו בחו"ל).
&nbsp
מהכרות עם הנושא, הילדה מחוייבת בגיוס, "ההורים ברילוקיישן" אינה סיבה לדחות אותו מבחינת צה"ל. יש לי בת דוד שהיתה במצב זהה (זה היה ב- 1989-90) שנשארה בארץ בזמן שהוריה עברו לכאן. היא הצטרפה אליהם לאחר השרות הצבאי.
&nbsp
השאלה החשובה יותר בעיני היא איך אתם מארגנים לשלושת המבוגרים זכות הישארות בארה"ב לאחר השרות, אם אתם לא אזרחים אמריקאים ולא באים על ויזה... לא ענית על זה למרות בקשות חוזרות ונשנות להבהרה בעניין.
&nbsp
&nbsp
&nbsp
 

n47

New member
בת ה 17 חייבת בגיוס. נקודה.

היא יכולה לברוח לפני הגיוס אולם אז תיחשב לעריקה ולא תוכל לדרוך בישראל יותר. אפשרות אחרת היא לקבל פטור מגיוס. פעם זה היה קליל לבנות.
 

KallaGLP

New member
לא בטוח שניסיוני רלוונטי למקרה הזה, אך אכתוב ליתר ביטחון.

1. בעלי קיבל ויזת עבודה כשהבן הבכור כבר היה בצבא ובן 19 וחצי (היו עוד 3 ילדים, אבל הגדולים שבהם רק נשקו אז לגיל 13, אז לא הייתה בעיה איתם).
2. עשינו לבן הבכור ויזת נלווה, כמו לכל הילדים, אבל הזהירו אותנו מראש שבגיל 21 הסטטוס הזה שלו יפוג. הוא כמובן נשאר בארץ לשרת והיה מגיע לביקורים כמה פעמים בשנה (לחייל בודד נותנים הרבה חופשים לצורך כך. אבל אם האבא יגור בישראל אין סיכוי לקבל סטטוס של חייל בודד).
3. מהר מאוד אחרי שהגענו לארה"ב החברה שבה עובד בעלי הגישה אותנו לגרין קארד, והבן הבכור לא נכלל בבקשה הזאת כי בשביל זה צריך לגור בפועל בארה"ב ואילו הוא היה בצבא בישראל ורק הגיע לביקורים. בינתיים, בגלל השינוי בסטטוס שלנו מרגע שהוגשה הבקשה לגרין קארד, נאלצנו להוציא לו ויזת תייר כי ויזת הנלווה כבר לא הייתה בתוקף. בדרך כלל לחיילים אין בעיה להוציא ויזת תייר אם הם באים במדים ועם האישורים המתאימים מהצבא, לפחות עד תום השירות שלהם.
4. הסבירו לנו שהדרך היחידה שנצליח להוציא גם לו גרין קארד בעתיד הנראה לעין היא אם נספיק לקבל גרין קארד בעצמנו, ובתור בעלי גרין קארד נפתח בהליך גרין קארד עבורו לפני שימלאו לו 21. מה שחשוב במצב שבו היינו היה לפתוח את התיק לפני שהיה בן 21, לא לסיים את התהליך. כאמור, הייתה לנו פחות או יותר שנה להספיק הכל.
5. בזכות עבודה מהירה ומצוינת של משרד עורכי הדין לענייני הגירה, קיבלנו את הגרין קארד והצלחנו להתחיל בהליך הגרין קארד עבורו לפני שמלאו לו 21. הוא כמובן עשה את התהליך מהארץ, ותוך פחות משנה (לא זוכרת כבר בדיוק כמה, אך אולי משהו כמו 8 חודשים), כבר היה עם גרין קארד. לא בטוח שכיום, עם כל העיכובים שיש עם הוויזות, זה היה הולך כל כך מהר.
6. היות שהוא עדיין בצבא וחתום קבע לעוד מעל 3 שנים, כדי לשמר את הגרין קארד שלו הוא חייב להגיע לביקורים אצלנו, רצוי לפחות פעמיים בשנה, והוא אכן עושה זאת. בנוסף, רק ליתר ביטחון, הוצאנו לו Reentry Permit שמאפשר לו עקרונית להעדר מארה"ב לתקופה של עד שנתיים, אך עד כה הוא לא השתמש בו, ואנחנו מעדיפים שלא יגיע למצב שיצטרך להשתמש בו. בביקור הבא יחלפו שנתיים מאז הוציא את האישור, וכבר התחלנו בהליכים מקדימים לחידושו, בתקווה שהכל ילך חלק.
7. עוד לא ידוע אם ירצה לעבור לארה"ב בסיום השירות, עוד מוקדם לחשוב על זה, אך אנו רוצים שלפחות תהיה לו האופציה הזאת, ולכן עושים את כל הנחוץ כדי לשמר את הגרין קארד שלו.
8. בתור בעל גרין קארד, גם בתקופה שאינו מתגורר פה, אנו מגישים עבורו דוחות מס. אלה לא סכומים גדולים בהתחשב במשוכרת של חייל בקבע בארץ. בקליפורניה זה יצא כמה מאות דולרים לשנה (ובתקווה עבור 2018 לא נצטרך לשלם כלום כי עברנו למדינה ללא סטייט טאקס), אבל זה משהו שחשוב לדעת ולעשות כדי לא לעבור על החוק, לא להסתבך עם מס הכנסה ולחזק את הסטטוס ההגירתי שלו.
מקווה שזה עזר במשהו.
 

mensn

New member
עזרת לי המון.

בגדול זה נראה שזה מה שהולך להיות איתנו... הבן שלי יישאר כנראה בארץ . למזלי הוא לא אמור לחתום קבע אז אין חשש. וברור שנתחיל בהליכים להוציא לו גרין קארד בשנייה שאנחנו נקבל.
לפי ההסבר שקיבלתי מאחר ואני עוברת לתפקיד ניהולי הויזה היא L1A ואז הגרין קארד יותר מהיר. מקווה שזה אכן יהיה ככה.
איך את מתמודדת עם מגורים בארצות הברית ובן חייל בארץ? זה משהו שמפחיד אותי.
ומה את עושה עם הוצאות לקולג'? אוניברסיטה? לפי מה שבוסטון גאי כתב זה מיליון דולר???
 

KallaGLP

New member
מתי בדיוק ימלאו לו 21? מתי אתם צפוים להגיע לארה"ב?

האם החברה שלך התחייבה לפתוח מיד בהליך הוצאת הגרין קארד עבורכם? רצוי לחשב מראש כמה זמן בדיוק זה משאיר לכם, זה יעזור לשער (כי אי אפשר כמובן לדעת) עד כמה התכנית הזו ריאלית. לצערי, מכל העדויות שאני שומעת מכל מיני כיוונים, התהליכים להוצאת הוויזות השונות, כולל גרין קארד, וכל הדברים שקשורים אליהן (אישורי עבודה וכד') התארכו מאוד בשנה האחרונה. גם הוויזה של בעלי הייתה ויזה שנחשבת למהירה במיוחד מבחינת הוצאת גרין קארד (O1), והגישו אותנו מיד עם הגעתנו ופעלו במהירות וביעילות בלתי רגילה, ובכל זאת, אפילו לפני 3 שנים זה לקח קרוב לשנה. אני חוששת שעכשיו זה היה לוקח משמעותית יותר. הלוואי שזה לא יהיה כך במקרה שלכם, אבל חשוב לי להציג תמונה מציאותית כדי למנוע אכזבות בהמשך.
לגבי ההתמודדות שלי - אין ברירה, אלא להתמודד. כשבני התגייס, עוד לפני שמישהו בכלל חשב על כך שיפנו לבעלי לפתע בהצעה מפתה לעבוד בארה"ב, הוא התקבל לתכנית תלפיות וידענו מראש שיהיה חתום להרבה שנים. זה מה שהוא בחר ובסופו של דבר, סיים בהצלחה את התכנית, עם תואר ביד. כיום הוא קצין בקבע שעובד בתחום שמעניין אותו, מרוויח יפה לגילו, גר עם חברתו (המקסימה, שגם ביקרה אצלנו כבר לא פעם), התחיל השנה תואר שני, ויש לו סבים דואגים וחברים שמקיפים אותו. מה שאני מנסה להגיד הוא שאני מאוד מתגעגעת, אבל זה מאוד עוזר לדעת שהוא מסודר, עושה בהנאה את מה שהוא באמת רוצה בחיים ובונה לעצמו עתיד, שהוא לא לבד ושטוב לו מבחינה מקצועית ואישית. לפני שהסכמנו בכלל להצעת העבודה, שאלנו אותו איך הוא מרגיש עם זה והבהרנו שאין לנו בעיה לוותר על המעבר אם הוא מעדיף שנישאר, אך הוא אמר לנו חד משמעית שאסור להחמיץ הזדמנות כזו ושאנו חייבים לנסוע. הוא הפגין בגרות והתמודד יפה, ואני יודעת שהוא עצמאי ומרוצה מחייו, וזה בהחלט מעודד אותי. למען האמת, כשהיה בתלפיות גם ככה בקושי ראינו אותו כי זו תכנית מאוד עמוסה ותובענית, וגם כשכבר היה חוזר הביתה פעם ב... היה מסתגר בחדר ללמוד או יוצא עם חברים. ככה שדי התרגלנו שהוא לא בבית ולא איתנו. כאמור, הוא מגיע לביקורים אצלנו באופן סדיר. עכשיו לפחות כשהוא בא לבקר הוא מבלה נטו איתנו, אנחנו מדברים, מטיילים ונהנים יחד, דברים שלא ממש יצא לנו לעשות במשך השנה וחצי מאז שהתגייס ועד שעזבנו לארה"ב. ברור שתמיד רוצים יותר, אך גם זה משהו.
באשר לעתיד ההשכלה הגבוהה - יש לי עכשיו שניים בכיתה 11 (י"א) ועוד אחת שמסיימת השנה חטיבה. קנינו לא מזמן בית, וזה בהחלט אכל חלק נכבד מהכסף. מה יהיה? האמת - נחיה ונראה. עוד לא לגמרי ברור מה הם רוצים ללמוד ואיפה וכמה זה יעלה. אם, למשל, הולכים לסטייט קולג' או לאוניברסיטה מקומית, המחירים יותר זולים משמעותית. יש גם אפשרות לקחת הלוואה, וכמובן ממשיכים לחסוך ומוצאים דרכים יצירתיות להרוויח אקסטרה כסף. אני מאמינה שכשנגיע לגשר נעבור אותו, גם אם ברור מראש שקל זה לא יהיה. המזל שלנו הוא שלפחות השכלת הבן הבכור מומנה כולה על ידי צה"ל (וגם עכשיו הוא בתכנית מיוחדת לתואר שני שהיא חינמית ליוצאי תלפיות). גם ככה כמובן עזרנו לו לאורך השנים, השארנו לו רכב ואנו גם מממנים את כל הטיסות שלו אלינו. זו גם הסיבה שאנחנו לא מרשים לעצמנו לנסוע לבקר בארץ - אנו צריכים לחסוך כל גרוש למטרות האחרות. אבל כאמור, אני מאמינה שיהיה טוב ושנסתדר.
מקווה שזה ענה על השאלות שלך.
אגב, מה עם התאום השני? הזכרת רק את אחד הבנים בהודעה האחרונה. ומה עם בת ה-17 שאמורה להתגייס? מה התכנית שלכם לגביהם?
בכל מקרה, שיהיה בהצלחה רבה! אשמח לשמוע איך הולך לכם.
 

mensn

New member
וואו :)

התאומה השנייה אמורה להשתחרר בסוף אוקטובר. מאחר ואנחנו מתכננים מעבר באוגכוסט זה לא כזה נורא.
יש רגעים שכל האופצייה הזו מרגישה לי כמשהו שקטן עלי ושברור שאפשרי ויש רגעים שאני נכנסת להיסטריה ושואלת את עצמי למה בכלל אני צריכה את זה.
הבת שלי בת ה 17 מהווה עבורי כרגע את המכשול הכי גדול כי היא לא מוכנה להשאר בארץ בלעדינו וקצת צובט לי להעמיד אותה בסיטואציה שבה היא תאלץ לוותר על הצבא. זו חוויה חשובה ומעצבת מאוד. מצד שני, חלום חייה זה ללמוד רפואה והיא מתכווננת לזה כבר שנים. אז אולי קיצור זמן הצבא יעזור לה לממש את החלום יותר טוב. זה כמובן אומר שהיא תצטרך להתחיל ללמוד וכמובן שאין לי מושג עדיין איך ולמה וממה אפילו להתחיל.
בקיצור מבולבלת מאוד. לרגעים בהיי. לרגעים בהיסטריה. ברוב הרגעים פשוט יודעת שיהיה טוב.
תודה רבה על כל המידע. הוא נתן לי תמונה יותר ברורה!
 

KallaGLP

New member
אכן, גיל 17 זה גיל מאוד צעיר.

זה שונה מאוד מהמצב עם הבן שלנו, שכבר היה יותר בוגר וגם התנסה בחיים מחוץ לבית ורחוק מאיתנו ולמד להתמודד עם קשים ולחצים שהתכנית הזו רוויה בהם במכוון. זה באמת מצב בעייתי, שלא מאפשר פשוט להשאיר אותה להתגייס פה לבד ולנסוע, כי זה עלול לגרום לה למשבר קשה ביותר. הפתרון איתה לדעתי זה אך ורק עורך דין מנוסה שבתקווה יכול לעזור לפטור אותה איכשהו מהשירות. בהחלט יכולה להבין את הבלבול שלך כי המצב שלכם באמת מורכב ולא פשוט. אבל מי שמאוד רוצה לרוב מוצא את הדרך. שוב מאחלת המון הצלחה!
אגב, במאמר מוסגר, אני חושבת ששירות צבאי זה דבר נפלא ואישית חבל לי אם שלושת הקטנים לא ישרתו. אני חושבת שזה מלמד אותם המון והופך אותם לאנשים טובים יותר ועצמאיים יותר. אני כמובן לא אכריח אותם כי אין לזה צורה לשלוח אותם להיות שם לבד ופוטנציאלית אף לסכן את חייהם בזמן שאנחנו חיים פה בבטחה חיי נוחות. אבל אם מישהו יחליט בעצמו שהוא רוצה לשרת, לא ננסה לעצור בעדו. עם כל הקושי, גם מהניסיון האישי שלנו וגם של הבן הבכור, אני חושבת שזה יכול לתרום להם. אבל כרגע אני לא רואה הרבה סיכוי שזה יקרה.
 

Kender00

New member
שאלה שנראה לי ששכחו לשאול - מי הגורם שדוחף למעבר

האם זאת החברה שדוחף או שזה אתם או שרעיון שעלה בעבודה אבל לא סגור?
&nbsp
זה יכול להשפיע על התמונה הכללית.
אם החברה היא הדוחפת (ולא רק הסניף בישראל) אז מחר על הבוקר אני מצפה שהחברה תפגיש אותכם עם עו״ד לנושא הגירה כל מנת לבדוק את כל באפשרויות שיש לחברה ויציג אותם לכם על מנת שיש לכם תמונה מלאה (ושהכל יהיה בכתב)
&nbsp
אם אתם המנוע מאחורי המעבר אז האם החברה יודעת על התוכניות והאם הם on board איתכם? אם לא אז סיכוי נמוך או אפסי שהילדים הגדולים יעברו לארה״ב איתכם, אם אתם עשירים אז יש יותר סיכוי...
&nbsp
&nbsp
 

iris mom of two

New member
דעה לא פופלארית

אני באה מגישה של מחוייבות לילדים.
&nbsp
אנחנו לא עברנו דירה כשהבן היה בתכון כי לא רצינו להפריע לו בלמודים. הבעל נסע מעל לשעה לכל כוון במשך שנה, עברנו יומיים אחרי שהבן סיים תכון.
&nbsp
אישית, לא הייתי עושה את המהלך במצבכם.
 
למעלה