ריקודים שנמאסים- רק לממלאי כרטיס בב

עזרא ידידי - דוד היה ערמומי

התנך נלמד כפשוטו או כמדרשו. ידוע , שכל צר ומצוק , אלה לא עבריינים, אלה האנשים הרעבים והסובלים מעריצות בית המלוכה. הרי ישראל ביקשו משמואל מלך ככל הגויים. כשנוכחו לדעת, שדין המלך מכביד : היה צריך לשלם מיסים , לצאת למלחמה, לחיות במשמעת. החלו לחשוב אחרת . יוצאי הדופן, אשר לא הסכינו למשטר המלוכני חברו לדוד, אשר ניסה לשבור את עול המלכות. בערמומיות. הוא חבר ליונתן ואפילו חיזר אחרי בנותיו של שאול - מיכל ומירב , כדי להיטיב את מעמדו בבית המלוכה. לא יזיק אם נלמד את ההיסטריה התנכית , פה בפורום ריקודי עם. אני שמעתי באולפן המדריכים את יענקלה לוי מספר איך הצעדים של הריקוד "קיסמי שאול" תואמים את הסיפור הזה. תודה על סבלנותך

לחבר של - דוד המלך בעיני מקסים

ערמומי או לא בעיני דוד המלך הוא דמות לחיכוי! כדאי שתלמד משהו חבר של אף אחד.

לעדה המתוקה

צהרים טובים לך. לא מתקן אותך בשגיאת העברית.תסתכלי שוב על מה שכתבת ותגלי לבד. שבת שלום מיום טוב.

ליום טוב - נכון טעות נוספת צ"ל חיקו

אני ממהרת ולא בודקת - אך טוב ששוב הערת את תשומת הלב - דמות לחיקוי ולא דמוי לחיכוי (שבטעות כתבתי). תודה. אני שמחה להערות מן הסוג הזה, איך אמרים "מכל מלמדי השכלתי".

לעזרא ידידי - אתה לא צריך עזרה

לעזרא, שנינו בלבד - שוחחנו על דוד המלך, באספקטים שונים. לפי דעתי , דוד היה מלך אכזר. אתה לבטח מכיר את הספור, שהוא מדד בחבל שורה של אנשים - חלק השמיד וחלק החיה. את סיפורה של בת שבע - בודאי שמעת. מה לעשות , כמה אנשים , רואים אותו כאידיאל שלהם. לדעתם , הוא פייטר ,לוחם כמו שצריך, לא פוחד מאף אחד. הרי הוא הרג את גלית .פגע בול בגולגלתו , הוא כל כך מלהיב את דימיונם. עד שהם רוצים להיות כמוהו. אני חושב עליו אחרת : הוא ערמומי ותחמן. אכזר ומתעתע. מאחז עיניים. רודף נשים ואין לו שום מוסר אישי. ימכור את אלוהיו לספוק תאוותו. כל אחד מתיחס אליו לפי אופיו. אבל אתה אוהב אותו בתמימותך, כמו שהתנך מציגו. "דוד מלך ישראל חי וקים", מציל ישראל וכן הלאה. אני בשום אופן לא מיחס לך, את התכונות השליליות , של דוד. רק רוצה שתבין גם את דעתי. כשאמרתי , שיש אנשים שמזדהים אתו - בשום אופן - לא התכוונתי אליך.

לחבר של - התכוונת אלי? אין בעיה

אתה יכול לקרוא לילד בשמו - לי אין בעיה עם כך, אני מזדהה עמו. (עם דוד המלך) וגם מעריצה אותו.

בהמשך ליחסי לדוד

אני למשל מאוד מבקר את התנהגותו של אברהם. בשולחו את הגר המסכנה, עם בנה ישמעאל, בחום היום - למדבר. כולם מעריצים את אברהם . אני - לא.

חבר של - נראה לי שאתה סוטה מן הנושא

אולי מספיק עם סיפורי התנך? אפשר לתת דוגמה אחת אבל לא הרצאה מתמשכת, הנושא לא קשור לריקודי עם.

לשואלת פעמיים - בדיחה

פעם נסעה אשה עם ילד באוטובוס. ניגשה אל הנהג ושאלה: בעוד כמה זמן נגיע לתל-אביב ? הנהג , שהיה מגמגם ענה : ב בבעוד.. ע עעע שר....דדדק דקות כעבור דקה שוב באה האשה אל הנהג ושאלה: בעוד כמה זמן נגיע ? הנהג התפרץ כלפיה בכעס: אאאא ין..ל ל לך.. ססב ללנות ענתה האישה: לי , יש סבלנות - אבל הילד... אוהב לשמוע , איך שאתה מדבר.

עזרא - אתה מפתיע!

אכן כך, גם אני מאד אוהבת את דוד המלך, והוא אכן ספג מכולם והגיש את הלחי השנייה, מה שאני בכלל לא מתכוונת לעשות להבדיל ממנו.

למעלה