ליום טוב מדריך מהשטח - תגובה
גם אני מדריכה (או לפחות בעלת תעודת מדריך) וכמובן שאני יודעת את מה שכתבת שריקודים מסויימים קלים לרוקדים מתחילים ומאחדים אותם. האם קיימים ריקודים למתחילים אחרים או שרק אלו בלבד קיימים עבורם, ומדוע לאחר שמשמיעים אותם למתחילים משמיעים אותם שוב בבינוניים ובמתקדמים? איך הם לא יימאסו, ומדוע הם לא יורדים מהרפרטואר ומעלים אחרים לרפרטואר שאף הם קלים יחסית למתחילים ומדוע הם נשמעים כבר 10 שנים? אלו הן השאלות שרציתי כי טענו לי עליהם מדוע? לא התכוונתי שהם חייבים לרקוד את נוף ילדות, אודה אודה, וכד´, התכוונתי לשם הדוגמא ל- שלג על עירי, הללויה הללויה, תבורכי ארצי, שם הרי גולן, אליהו הנביא, ארץ ארץ, בלדה למעיין, בפונדק קטן, בת תימן, גוונים, געגועים, הורה אגדתי, הכל פתוח, הצל ואני, ידיד נפש, כולנו במצעד, כותל המזרח, כי השילו אשכולות, כלייזמר, לא אהבתי די, מה נאוו, מחול הדייגים, מחול הפרשים, מי האיש, סובבוני, על שדנו, קומה אחא, ריח וצבע, שבת מנוחה, ועוד ועוד.... מדוע ארבעת הריקודים שהזכרתי בראש הפרק נרקדים שוב ושוב בחוגי מתחילים ובכל החוגים ובכל הרמות? לא נמאס לכם? לי הם יוצאים מהאוזניים עד שבא לי להקיא. שבת שלום גם לך.