ריקודים שנמאסים- רק לממלאי כרטיס בב

לא יודע למה

אמרת שאת מוכנה לשמוע ביקורת. לא גדפתי ולא חרפתי. למה את מנסה ליצור מיתח מיותר. ואם את מציעה לעוז ידידך לא להגיב למה את מגיבה נאה דורש נאה מקיים

לחבר של - אני נסה לחסוך לעוז להגיב

על השטויות שכתבת עלינו בקשר לקואליציה - קרא שוב את מה שכתבת וראה בעצמך מדוע הצעתי זאת לעוז, מספיק אחת להתמודד עמך לא צריך שניים, איני רוצה שיקרא לו את מה שקרה ליום טוב כאשר הלחצתם אותו בקשר אלי.

ami2002

New member
תגובה לעדה המקורית

לידיעתך ריקוד טוב נרקד לפי בקשות הרוקדים, זה שהטעם שלך שונה מטעמם של רוב הרוקדים תמיד מותיר לך את האפשרות לא לרקוד אותם ריקוד טוב נשאר ריקודי "זבל" נעלמים מהר!!!!!

ל- 2002 - תגובה

אם קראת את מה שכתבתי ציינתי בסוגריים שגם אני אוהבת ריקודים אלו, אך היות והם מושמעים בכל החוגים כ-10 שנים לפחות רצוי כבר להורידם, זו היתה רק הצעה, לא חייבים לקבל, ובאמת אני כבר לא רוקדת אותם אף על פי שאין לי ויכוח איתך שהם אכן טובים, אך האם רק הם אלה שטובים? יש עוד אלפי אחרים שלא מוצאים להם מקום משום מה, ריקודי "זבל" כפי שאת מגדירה אכן נעלמים מהר והטובים נשארים, אך מדוע לא מפנים מקום ל"טובים אחרים"? זאת השאלה! כך שבאשר לטעמי הוא לא שונה במקרה זה מטעמך, רק פשוט לא הבנת מספיק טוב את "הכתובים" .... מתי זה יקרה? אני כותבת עברית ומשום מה מבינים אותי ב"סין סין" תאילנד תאילנד...

ami2002

New member
תגובה לעדה 2

עדה לא ציינת באילו חוגים את רוקדת , ייתכן שריקודים מסויימים כפי שציינת , אהובים על מרקידים מסויימים שיש להם קשר בין ישיר ובין עקיף ליוצרים של ריקודים אלה . לכל מרקיד יש את הזכרונות שלו מאותם ריקודים נוסטלגים אני לא רוקד בחוגים קבועים, וכמעט בכל חוג יש "נוסטלגיות" שונות , לדעתי אי אפשר לעשות כלום ואני חוזר לתשובתי הקודמת, כי אם הריקודים הללו היו נמאסים על הרוקדים ככלל , הם פשוט היו "מצביעים ברגליים" והולכים לשתות קפה או הולכים לשרותים. אני מציע לך לבקר בחוג של וויקטור גבאי ביום רביעי בנווה מונוסון, שם לא שמעתי את הריקודים שציינת כבר זמן רב. ביי ...

ל- 2002 - תגובה ב´

האם ויקטור גבאי לא משמיע את הריקודים: גשר ביילי וזוהי ארצי? את בטוחה? רקדתי אצלנו כשהוא פתח ביום א´ בהדר יוסף - גם שם מצאתי אותם, גם שם אהיה לב.. לונדון לא מחכה לי. (בצחוק). אין חוג אחד שהלכתי אליו שהם לא מושמעים! אני רוקדת בגוש דן - פעמיים עד שלוש בשבוע וכל פעם מחליפה חוגים באיזורים שלי, הקבוע אצלי זה רק חוג אחד יום ג´ אצל גדי ביטון בבית דני, פעם היה גם האוניברסיטה בת"א, עד שהחלטתי שמספיק לי...

תגובת מדריך מהשטח

אהלן עדה. עם ריקודים כמו: זוהי ארצי,הורה גשר,קוראים לנו ללכת וכו.. קל יותר לאחד את המעגלים בעיקר אם מדובר בתחילתה של הרקדה.זה מה שנקרא בשפתינו הסטארטר לתחילת הרקדה אלה רקודים שכולם מכירים טוב ואיתם מתחילים המעגלים להסתדר ולהתייצב.קצת קשה להתחיל הרקדה עם:דבקה רמות,הורה יין, או תן לי בדרבוקה. נדמה לי שכך גם מתחיל הסט הראשון של הזוגות, ברקודים קלילים כדי לחבר בין זוגות ולתת להם שהות להזמין האחד את השניה.לחלוטין מסכים אתך שהרקודים עליהם הצבעת,יצאו קצת מהאף, ובעיקר למי שרוקד שלוש פעמים בשבוע(כולי תקווה שלא קוממתי עלי את יוצרי אותם רקודים.)אבל בהחלט שיש תחליף כדוגמת:את הגשם,נוף ילדות,צל עץ תמר,אודה אודה.מין רקודים שכולם יודעים ומחבבים.את יכולה לגשת למדריך ולבקש ממנו להתגעגע לזוהי ארצי אם הוא יבין אותך? הוא יוריד אותו לפחות לשלושה חודשים. בתקווה שיקלו עליך. שבת שלום.

ליום טוב מדריך מהשטח - תגובה

גם אני מדריכה (או לפחות בעלת תעודת מדריך) וכמובן שאני יודעת את מה שכתבת שריקודים מסויימים קלים לרוקדים מתחילים ומאחדים אותם. האם קיימים ריקודים למתחילים אחרים או שרק אלו בלבד קיימים עבורם, ומדוע לאחר שמשמיעים אותם למתחילים משמיעים אותם שוב בבינוניים ובמתקדמים? איך הם לא יימאסו, ומדוע הם לא יורדים מהרפרטואר ומעלים אחרים לרפרטואר שאף הם קלים יחסית למתחילים ומדוע הם נשמעים כבר 10 שנים? אלו הן השאלות שרציתי כי טענו לי עליהם מדוע? לא התכוונתי שהם חייבים לרקוד את נוף ילדות, אודה אודה, וכד´, התכוונתי לשם הדוגמא ל- שלג על עירי, הללויה הללויה, תבורכי ארצי, שם הרי גולן, אליהו הנביא, ארץ ארץ, בלדה למעיין, בפונדק קטן, בת תימן, גוונים, געגועים, הורה אגדתי, הכל פתוח, הצל ואני, ידיד נפש, כולנו במצעד, כותל המזרח, כי השילו אשכולות, כלייזמר, לא אהבתי די, מה נאוו, מחול הדייגים, מחול הפרשים, מי האיש, סובבוני, על שדנו, קומה אחא, ריח וצבע, שבת מנוחה, ועוד ועוד.... מדוע ארבעת הריקודים שהזכרתי בראש הפרק נרקדים שוב ושוב בחוגי מתחילים ובכל החוגים ובכל הרמות? לא נמאס לכם? לי הם יוצאים מהאוזניים עד שבא לי להקיא. שבת שלום גם לך.

לעדה - אני נשבע

לרשימת ריקודים שהצעת אני מצדיע. אם היית אתי בהרקדה - הייתי מצטרף אליך ולוחץ על המדריך - לשלבם בהרקדה. בכמה הרקדות שבקרתי , רקדו חלק מהרשימה שלך. אבל גיליתי שבזה אני אתך בראש אחד. האם ראית את רשימת הריקודים, שאהובה עלי? (ועל בת שבע - זוגתי) אם לגיוון כזה גדי לא הסכים, אני מתפלא עליו. הוא צמח על ברכי ריקודים אלה. יש לנו גם משהו משותף

לעדה שלנו.גשר ביילי נקרא הורה גשר.

גם אני נתקלתי בתופעה של הריקודים האלה בהרקדות שונות וגם לי נמאס לי מהם ומזה שהמדריכים לא מגוונים עם ריקודים יפים אחרים.את בתשומת ליבך וערנותך שמת לב לזה ואני כמו רובוט רקדתי אותם בלי לחשוב עד שהיום הערת את תשומת ליבי לתופעה הזאת.אני אנסה לחשוב לבדוק ולברר את התופעה המוזרה הזאת.אני לא מאמין שהרוקדים דוקא דורשים אותם או שיש יד מכוונת מלמעלה. כל הכבוד לך על ערנותך.

לעזרא´לה - תודה על התיקון!

כעת אתה יכול להבין מדוע אני לא משתתפת בחידונים האלה בפורום? אני לא זוכרת היטב את השמות של היוצרים ולא במדוייק את שמות הריקודים, אז מה? זה עושה אותי פחות חכמה? לא! תמיד תתקן אותי אשמח לביקורת בונה כזו.

avigal23

New member
אבל...

לא יודעת איך זה אצלכם בהרקדות... היכן שאני רוקדת אין שירים קבועים,כמובן חוץ מאלו שבכמה פעמים הראשונות הם מוכנסים אוטומטי... את "זוהי ארצי" אני שומעת לא פעם בהרקדת שאני הולכת, אולם אני בטוחה שהמרקידה מנסה בתחילה להקל על המתחילים...{היא מכניסה את זה בהתחלה במטרה ששיר זה יהיה חימום להמשך...} אבל במתקדמים ובבינוניים, את הריקודים הללו למדנו כבר מזמן ובזמן האחרון לא שומעים מהם שום דבר...זה לא בכל ההרקדות, ואני בטוחה שהמרקידים לא מנסים לנפח לאנשים את המוח בשיר אחד, אולי הם טועים אבל אני בטוחה שהם רוצים רק בטובתנו...גם לי יש שירים שנמאסים עליי אז איני רוקדת {ובאמת שיש כאלה} אותם... ביי בינתיים אביגל

לעדה היקרה-לא חשוב שמות של רקודים

או של יוצרים.את צריכה רק לדעת ולהנות מהריקודים.זה ודאי שלא עושה אותך פחות חכמה.כיוון שאני לפעמים לומד ריקודים לפי הרישומים בכתב של הצעדים אז אני יודע את שמות הריקודים ויוצריהם.

לעדה ודאי שאין אדם מושלם.אבל כאשר

אומרים אין אדם מושלם הכוונה היא שיש לו איזה חיסרון משמעותי כמו לא כל כך חכם,קצת צולע ןכולה.אבל לא לדעת שמות של ריקודים או יוצריהם או שירים או מלחיניהם זה בכלל לא חוסר שלמות.

יבנאי

New member
ולמרות הכל...

השם המקורי של השיר הוא "גשר ביילי" ושם הריקוד "הורה גשר" ולעדה שלא אוהבת חידונים - יוצר הריקוד - אבנר דניאל מבצע השיר - יהורם גאון לחן - נורית הירש מילים - ירון לונדון הריקוד נוצר ב- 1982 שאלה לחברי הפורום - על איזה גשר מדובר ולמה?

ליבנאי - וואי ממש פיצוץ../images/Emo106.gif

איך אתה יודע את כל זה? מגיע לך את הגביע! תודה עבור האינפורמציה ומי זה אבנר דניאל - יוצר הריקוד? איני מכירה אותו אף פעם לא שמעתי עליו. וזה שזה יהורם גאון, שומעים ובאמת על איזה גשר מדובר? אשמח לדעת. ושוב תודה.

גשר,גשר

שבת שלום. אבנר דניאל,באר שבעי שהיה אחד המדריכים הכי פופולרים אצלינו.אדם מקסים באישיותו.הורה גשר זה הריקוד היחיד שחיבר וחבל כי הוא היה מוכשר.לגבי גשר ביילי,אחד הגשרים שיש ביננו לבין הירדנים ונמצא בבקעת הירדן.הוא משמש למעבר לירדן ובחזרה אלינו את הערבים ובעיקר את אלה שעולים למכה. הנה לך התשובה יום טוב.

למעלה