ריקודים שנמאסים- רק לממלאי כרטיס בב

גשר בילי

ליבנאי. גשרי הביילי הם גשרים מודולוריים שסייעו לנצחון בגרמניה הנאצית. אורך הגשר היה 40 מטר ובניתו נמשכה 3.5 שעות בלבד.

הוספה לדב אורבך - גשר ביילי

נכון מה שאמרת על גשר ביילי. הוא נקרא על שם דונלד ביילי יליד חבל יורקשעער באנגליה. במלחמת העולם השניה - נאלצו הבריטים לבנות גשרים, במהירות - אחרי שהגרמנים הפציצו אותם קשה. ביילי המציא את הגשר המודולרי,שהיה יחסית קל , וניתן לנשיאה על ידי מספר קטן של חיילים. החלקים חוברו בפינים מפלדה. דודו הראל היה בין החיילים (ממחלקה 36), שהקימו גשר כזה, באורך של 40 מטר במשך 31/2 שעות. גשר אריק היה לחיבור הארץ לרמת הגולן -"הושט היד וגע בם"- אשר הוחלף בגשר בטון אגב , מאמר מצוין על גשר ביילי - יש ב -"כמעט 2000",מס. 8 שנכתב על ידי דודו הראל הנ"ל , ב - 1995 בהוצאת המרכז להוראת המדעים של האונברסיטה העברית בירושלים תודה על הידע המענין שלך

חברה אל תתבלבלו

דיברנו על הורה גשר ששם השיר המקורי "גשר ביילי" והגשר המדובר בשיר הוא גשר "אלנבי" בבקעה.

מרוב שמות על אותו הגשר כבר התבלבלתי

אתם כבר מסכימים שמדובר בגשר אלנבי ולא אחר? כל שניה קם מישהו עם שם אחר ואני כבר התבלבלתי. אך שאלתי היתה לא רק לגבי הורה גשר שמשום מה כולכם התרכזתם רק בשם זה. שאלתי היתה מה לגבי האחרים שציינתי בראש המדור כשאלה? מדוע ריקודים אלה מושמעים כבר 10 שנים ולא יורדים - מדוע ריקודים אחרים אינם מחליפים אותם סוף סוף. כדאי להורידם ולהחליפם ומדי פעם להשמיעם כדי לשמרם. פשוט עלי הם כבר מאד נמאסו. אין הרקדה שאינם מופיעים.

עדה ושאר החברים.אמרתי ה.גשר ונהיה

כמעט מהפכה עולמית.שימו לב כמה גלגולים התהפך הגשר ומיצה את עצמו עד טיפת דמו האחרונה עם כל התשובות הנפלאות והמעמיקות.

לעזרא - נכון והאם השם האחרון הוא הנ

האם השם של הגשר הוא אלנבי והוא הנכון? ומה עם שאר הריקודים שחוזרים עליהם ואין עליהם תשובה?

לעדה, גשר אלנבי - סופי

אין לי חשק רב לדסקס את הענין שוב, כבר בהתחלה ציינתי שזה גשר אלנבי, ואם למישהו ספק, שישאל את כותב השיר שאת שמו גם ציינתי.

תודה - מה בדבר תגובה לאחרים?

מה קורה עם הריקוד זוהי ארצי ומדוע לא יורד, ועוד אחרים קבועים שאינם יורדים?

לעדה המקורית-זוהי ארצי יצא מהאף.כל

שבוע נותנים אותו ואני מיד בורח ויושב בצד עד שיגמר.גם אני לא מבין כמוך מה עם השיגעון האין סופי לריקוד הזה.חייבים לגוון.כמוני כמוך.כעמי כעמך

אצבעוני - תודה על המידע

מה שספרנו דב אורבך ואני על גשר ביילי - לא סותר את המידע שסיפקת לנו. בשיר מדובר על עבדאללה שנמצא מעבר לגשר, ושאלות כמו למה יש עמדות בצידיו. לגשר זה קראו גם "גשר אדם". אנו תקוה , שגשרי ביילי - הגשרים הזמניים - יהפכו לגשרי קבע, ויסמלו את השלום ביננו לבין שכננו. גשר אריק המקורי היה בתחילה ביילי, ונדמה לי שהוחלף בגשר חדש קבוע - מבטון. והוא מחבר אותנו לרמת הגולן.

אני חושב שטעיתי גשר אדם

איננו גשר אלנבי. אלה שני גשרים נפרדים. גשר אדם - אני חושב , היה מעבר הגבול הרשמי ביננו לבין ירדן. צריך לבדוק את זה למען הדיוק. מי מהחברים יודע ?

גשר אדם הוא הגשר הצפוני יותר

בערך באמצע הדרך לבית שאן (נדמה לי קוראים לזה "גיפטליק" (כבר מזמן לא הייתי במילואים). גשר אלנבי הוא הגשר מול יריחו.

גשרים

תיקנת את עצמך יפה, פשוט הייתי שם בשרות, השיר מתקופה זו ולכן אני יודע, גשר ביילי - מדובר על גשר אלנבי.

shul053

New member
ריקודחם שנמאסו

אני מסכימה לכל מילה שכתבה עדה אני פשוט צמאה לריקודים ישנים ומגוונים על כל מדריך לקחת לתשומת לבו שבכל חוג ישנו רוב שמואס בריקודים נדושים ולא מעז להעיר על זה אנא מממכם המדריכים קחו לתשומת לבכם וגוונו את ההרקדות כך שיהיו כיפיות ולא מונוטוניות שולמית

למעלה