רנין מפרגנת לסרבנים בגלל פשעי מלחמה

nuno12

New member
רנין מפרגנת לסרבנים בגלל פשעי מלחמה

עינב ונסה ואיתי שומעים סבתא וצבר סורגים ליאון מעופף ומי מגן על הצבא? - הדורבן כנסו

איתי בל

New member
אין לזה כן ולא

חשוב שיהיו אנשים שיעשו רק שירות לאומי וחשוב שיהיו אנשים שיעשו קרבי ואנשים שיעשו דברים פחות קרביים וג'ובניקים ואפילו חשוב שיהיו סרבנים ומשתמטים עם..חברה... צריך שיהיה הכל מהכל זה איזון וחשוב שיהיה הכל לכן היא בטוחה בדבר אחד שהוא נוכן והיא צודקת ויוסי בטוח בדבר אחר שהוא נכון והוא צודק כי כולם צודקים וטועים באותה מידה בויכוח הזה בכל צד ובכל דעה אז אין טעם לדיון הוא לא חד משמעי

חשוב שיהיו סרבנים ומשתמטים?!

אתה שומע את עצמך?! במה בדיוק הם תורמים למדינה?????? מילא הבנות שמצהירות שהן דתיות (גם אם הן לא) והולכות לעשות שירות לאומי,זה מתקבל עליי. אבל משתמטים?! במה הם יותר טובים ממני ומכל חייל אחר?! צבא זאת חובה במדינה, לא רשות. כמו שאני נותנת שנתיים מהחיים שלי והולכת לצבא, ככה כל אזרח שמגיע לגיל 18 צריך לעשות. למה בזמן שאני בצבא, המשתמט יילמד/יעבוד/יטייל ואנשים בגילו יילחמו ויסכנו את החיים שלהם. ושוב אני אומרת שירות לאומי במחינתי זה כמו צבא. הם משרתים את המדינה בדרך שונה. ולפעמים גם יותר מועילה, כי כן, הרבה יותר מועיל לשמח חולים בבי"ח למשל מאשר להיות פקידה.

ordiki

New member
כמו שהבנתי

היא מדברת על עולם מושלם שבו חיים כולם ללא צבאות.

איתי בל

New member
יש משתמטים שעושים שירות לאומי

זה דבר ראשון... למרות שנראה לי שמשתמט בהגדרתו המלאה לא עושה גם שירות לאומי אבל היום כל מי שלא עשה צבא ואינו מחוסר שני רגליים קוראים לו משתמט עכשיו יש הרבה סיבות שאני יכול להגיד לך למה גם זה חשוב.. על רובם יגידו לי זיון שכל אבל אני דווקא מעוניין להגיב לטענה שלך הספציפית ולא על הנושא האם צריך להיות סרבנים או לא שימי לב... אני לא תופס עמדה עכשיו של האם זה חשוב שיהיו סרבנים אני תופס עמדה של האם צריך לעשות צבא כי את עשית... את הצגת את העמדה של למה לעשות צבא? כי זה עונש קולקטיבי ככה התייחסת לזה בכל מקרה למה מה קרה שאני אשרת ואותי דפקו ואותי זיינו בתחת אני רוצה שגם אותך יזיינו בתחת... למה שאני אכתוב בחתימה שלי עד מתי אוק 07 ואתה תכתוב בחתימה שלך חוזר מתאילנד באוק 09 למה אני ארוויח 700 בחודש ואתה 7000 בחודש ואני יכול להמשיך ככה עוד הרבה אז זו הגישה הכי מטומטמת בעיני ללמה כן... יש הרבה סיבות טובות ונכונות ללמה כן את בחרת את הכי עלובה כי אני עשיתי... כאילו קפצתי מהגג ממחובתי למדינה עכשיו שכולם יקפצו מה קרה ינקנקו גם אותי צר לי שאת רואה את הצבר כעונש או לפחות מציגה אותו ככה וזה הטיעון שבחרת בו אבל נניח ואת צודקת וזו הסיבה היחידה... אז על אחת פי כמה וכמה שהעמדה השניה היא הנכונה כי זה שדפקו אותך לא אומר שצריך לדפוק את כולם ואם מחר המדינה תכריח אותי שמעכשיו אני צריך אחת לשבוע לנקות את הרחוב כי זו מחובתי בארץ וכולם ילכלכו ורק אני אנקה אני לא אגיד למה רק אני מנקה למה רק אני נדפק שכולם ינקו אני אגיד עזבו אותי בשקט אני שומר על הניקיון שלי יש אנשים שעובדים בזה רדו ממני גם אם נניח שצבא זה עונש ודופקים אותך בחובה הזו לא זה לא אומר שצריך לדפוק את כולם ולא צריך לשים לאנשים שלא עשו צבא רגל כי יש להם פור עלייך מה שכן..אם כבר אנחנו בדיון אני לגמרי בעד שמי שכן עשה צבא יתנו לו פור בחזרה...למה להיות שלילים בואו נהיה חיובים אני חושב שזה שעשית או עושה צבא זו לא רק חובה שלך זו גם ברכה שנתת ומצווה שעשית זה לא דבר של מה בכך... מגיע לך כל הכבוד ומגיע לך יותר אז קודם כל יש לך זכויות שלאנשים שלא עשו צבא אין כמו משכנתא ועניינים אני לגמרי בעד שיתנו עוד זכויות ומענקים ועניינים ואז אולי לא תראי את הצבא כעונש... ולא תגידי למה אני צריכה לעשות את זה והחיים שלו דבש תגידי אני זכיתי לעשות את זה איזה באסה לו שהוא מפספס... הרבה יותר יפה בעיני

Yaki J

New member
שירות צבאי הוא חובה במדינת ישראל וחלק מהמטלות

של כל אזרח. להוציא חרדים ודתיות אין סיבה לאנשים לא לשרת. כל הקשקושים על מצפון ופשעים הם תירוצים של פחדנים עלובי נפש. הם חושבים שהצבא יכול להיות יותר הומני? שיתגייסו וישפיעו מתוך המערכת. בין זה לבין האידאלים היפים שלך על מענקי יתר לאנשים שעשו צבא (שנפלו כמה פעמים בניסיונות חקיקה בכנסת, בעיקר בשל הצבעות של מר"צ ושמאלה ממנה, כולל החכ"ים שמייצגים את רנין) יש את המציאות. ובמציאות הקיימת מי שמשתחרר מהצבא לא רק שלא מקבל יותר אלא גם נדפק (אתה עוד צעיר אבל אם תתגייס ותראה את היחס של מעסיקים למי שצריך לעשות מילואים תבין). אין שום הצדקה לסרבנות.

איתי בל

New member
אז אני לא כזה צעיר...

ואני נמצא במעגל העבודה ולגבי מי שצריך לעשות מילואים זה בולשיט רוב המדינה עושה צבא רוב המדינה עושה מילאוים יותר מרוב אפילו ואנשים עובדים... כשמגיע זמן המילואים אז כן בוסים עושים פוזות ויש חוקים לגבי זה וטוב שכך אבל זה לא אתה עשית צבא? אהה כן...נקח משתמט ממש לא חרדים ודתיות זו לא סיבה לא לשרת ויש המון סיבות לא לשרת אני גם חושב שזה דבילי לחשוב שהגודל קובע עדיף צבא קטן וחכם מאשר גדול וטיפש ויש אנשים שעדיף שישארו בבית מאשר יצאו ללחום או אפילו יצאו להשקות את הגינה גם עולים לצבא הרבה כסף וגם לא מועילים אני מדבר על אנשים מסויימים לא על תפקידים הצבא צריך להיות חכם לקחת את המובחרים לעשות את התפקידים שמתאימים להם ואז יש לך צבא חזק וחכם לגייס את כולם רק מתוך פרנציפ ויש לך אלפי ג'ובניקים שלא יודעים מה הם עושים ואלפי לוחמים לא יוצלחים אז יופי יש לך צבא של מיליון איש שלא יודעים שיט אני חושב שזה משהו שגם הצבא מבין וכיום אתה רואה יותר אנשים שמנסים להגיע לצבא והצבא לא מסכים יש לו סטנדרטים וזה מצוין מצפון זה לא קישקוש... יש אנשים שעשו צבא למרות המצפון והתאבדו לזה אתה רוצה להגיע? בנאדם לא צריך להרוס את עצמו רק כדי שלא יהיו פערי מעמדות.. פשעי מלחמה זה לא תרוץ..אני מכיר חיילים שהיו מורעלים כל התיכון חיכו לזה התאמנו הגיעו לצבא ולא יכלו להתמודד עם זה להפך...חלומם נשבר הם היו בטוחים שצה"ל הוא כזה צבא טוב ומדינת ישראל כזו קדושה וכל כך פגועים לגלות מה עושים שם שהם נשברים... צה"ל לא תילת שכולה תכלת... קשה לנהל מלחמה שתהיה מאה אחוז הומניטרית חוץ מזה מותר לפחד... לא רוצה פחדן בשדה קרב להשפיע מתוך המערכת זה משהו מטופש להגיד מה זה סרבן? מישהו שבצא שאמרו לו לעשות פקודה וסירב כמו למשל כשהיה את ההתנקות...קראו לחיילים להיות סרבנים גם אם זה יוביל אותם לכלא אז להשפיע מבפנים לא יכלו כי הם צריכים למלא פקודות אבל לא כולם הסכימו למלא פקודה שכזו... זהו סרבן במציאות יש דברים שמקלים מי שעשה צבא יש הנחות נראה לי במיסים ובמשכנתא ויש עבודה מועדפת ויש מלגות לימודים לחיילים משוחררים וקרביים וכ'ו מה שכן צריך יותר... ואם אין עדיין במציאות צריך לדחוף שיהיה יותר יש היום המון אנשים שעושים מאמץ להפיל את המשתמטים להעיף אותם מהמדינה ויצא לא מזמן איזו אגודה שמנסה לקחת מהם זכויות כמו לנהוג וכדומה למה אין אגודה פחות שלילית שבמקום לנסות לשים רגליים לאנשים שלא עשו צבא לנסות לתת פוש למי שכן עשית צבא? רוצה לשכור דירה? שנה ראשונה על המדינה רוצה ללמוד? עלינו רוצה לפתוח עסק? קח מקדמה קח הלוואה ללא ריבית קח רכב קח כסף מילאת את חובתך קח כמה זכויות שהם לגמרי פינוק... אני לגמרי בעד ואני חושב שזה הכיוון שצריך ללכת אליו להחזיר קצת ערכים שוב.. עדיף חייל שרוצה להיות חייל מאשר חייל שלא רוצה להיות חייל ועדיף משתמט יושב בבית וכל רואה האח הגדול מאשר חייל שלא ידוע מה הוא עושה מתנגד לצה"ל פחדן יפה נפש מחזיק רובה ומעדיף להתאבד לפני שירה בזבוב ואם היה קמפיינים לבוא תתגייס במקום לאל תהיה משתמט ובואו נקדם אנשים שעשו צבא במקום לשים רגלים למי שלא... הצבא עצמו היה נראה הרבה יותר נחשק והיא לא הייתה נותנת דוגמא שזה עונש

paperdoll16

New member
../images/Emo45.gif

מסכימה עם כל מילה. אתם כנראה פשוט לא מבינים כמה כסף הצבא מבזבז על אנשים שכל כך מיותר שיהיו בו. שעדיף שילכו לעשות שירות לאומי. שירתתי עם כמה אנשים שהם פשוט ביזיון לצבא. שהם פשוט טיפשים ברמות אחרות ושלא רק שאינם מועילים למערכת הצבאית- אלא פוגעים בה! אז בשביל מה? כדיי שיגידו "כולם עושים צבא"? עדיף איכות מאשר כמות. אני מכירה לא מעט אנשים שלבד יכולים לעשות את העבודה של 4 דפ"רים. היה עדיף שלא היו מגייסים את הדפ"רים האלו ובכסף הזה היו משלמים יותר לאותם אנשים שכן עושים משהו ואותם אנשים שכן מוכנים לתת מעצמם. אני שירתתי כמש"קית נפגעים. ואני יכולה להעיד על עצמי שנתתי כמעט את כל כולי ואת כל יכולותיי לצבא. ואם התנאים היו טובים יותר- הייתי מוציאה מעצמי הרבה יותר. ובזמן שאני עבדתי קשה- איתי בבסיס היו כל כך הרבה חיילים שבאמת לא עשו כלום. ושבאמת יכלו לוותר עליהם וע"י כך לשפר את התנאים של החיילים שבאמת נותנים מעצמם ושבאמת משרתים את המדינה ולא רק מבזבזים את זמנם בבסיס ורק חושבים איך הכי כדאי להוציא גימלים ולדפוק את המערכת.

איתי בל

New member
בהגדרה היבשה כן

אבל כיום הרבה יראו אותם ככן משתמטים ושזה לא מספיק יש הרבה גם שמזלזלים בג'ובניקים ובכלל במי שלא קרבי... אבל כן מי שעשה שירות לאומי שנתיים מקבל את אותם זכויות של מי שעשה צבא

מה הכנסת קטגוריה "גו'בנקים" לסרבנים ומשתמטים?

הכנסת באותה שורה..2 דברים שלא קשורים בכלל.. לא כל הגו'בנקים באים לבית ב2 בצהריים..וצועקים מהבסיס "אימא תכיני לי אוכל".. ובטח שלא עובדים במשרד ממוזג.. תתפלא יש כאלה שנמצאים בחורים בשטחים וברמת גולן ובנגב ובאים פעם בשבועיים סרבנים ומשתמטים בעיני אין להם בכלל ערך.. מי שלא יכול להתגייס לצבא מטעמי בריאות ויכול לעשות שירות לאומי -מה טוב.. מקרים יותר קשים זה כבר סיפור אחר.. אבל להצדיק משתמטים ולהכניס אותם לקטגוריה של חיילים שהתגייסו לצבא גם אם הם לא קרביים מטעמי-/משפחה/בריאות וכו"...לא היה לענין.

ordiki

New member
זה אולי תמים

אבל אם הפלשתינאים והישראלים היו יותר מדברים על זה כמו שהם מדברים שם בבית, יכול להיות שיצא משהו.

nuno12

New member
נו באמת

היא לא רוצה שתי מדינות לשתי עמים היא מדברת על מדינה אחת לכל העמים כולל הפליטים יש לכם רעיון? באיזה מקום בדיוק? ולמה ונסה ואיתי כוססים ציפורניים ולא מביעים דעה?

nuno12

New member
מפחד על יוסי

שלא יתעצבן - הוא בלי סגריות שיתאפק עד יום ראשון

איתי בל

New member
כל המדינות בערך ככה...

צרפת לצרפתים אנגליה לאנגלים ארצות הברית לאמריקאים בארה"ב יש יהודים מוסלמים אפרו אמריקאים נוצרים ועוד הרבה סלטים וזה לא קשור לגודל שלה זה קשור למי שמצליח לקבל אזרחות אז פה זה כבר שאלה של כמה אזרחים מוכנים לקבל בשנה..איזה סוג של אזרחים בלה בלה בלה זה הרעיון בכולל... ובסדר זה רעיון... זה לא רעיון רע השאלה אם זה רעיון נכון ואולי כן ואולי לא בכל מקרה זה לא רעיון שעומד על שום פרק נכון להיום

למעלה