רנין מפרגנת לסרבנים בגלל פשעי מלחמה

"זה הפציפיזם בהתגלמותו בשילוב הפלורליזם"

טוב שלא הגזמת קצת... כולה שש בבוקר... פורום של הפאקינג "האח הגדול" (לא "מהיום למחר"). אולי תכתוב בלוג במקום זה? אתה כותב מענין ואני נהנית לקרוא אותך אבל אתה מוכן בבקשה לסמן את הפוסטים הלא קשורים בסימול מיוחד לפני שאני אשקע בבליל של מלל שלא קשר בכלל לאח הגדול?

לא .

התגובה הזו ובעיקר המשפט שבחרת בו ככותרת הוא תגובה ישירה למה שנכתב בשירשור לו הגבתי . אם תטרחי לקרוא מעט מהשירשור שאליו מוען מה שכתבתי את תמצאי שלא סתם החלטתי לקחת את התפקיד של עימנואל הלפרין ולערוך סקירה מקיפה על המצב בסיכסוך הישראלי פלשתינאי . כל מה שנכתב היה בהקשר לדברים שהועלו בשירשור . וסליחה שגזלתי מזמנך בהתעסקות בזוטות כאלה . אז מה את אומרת ? שפרה הזו ממש פרה , הא ? תיראי כמה היא אוכלת ?!

d a n 6

New member
קודם כל המילה כיבוש היא לא המילה הנכונה

כדי לתאר את המצב הנוכחי שלא נוצר מרצון אלא תוצאה של הנסיבות אבל זה כבר התעסקות בעבר אז זה לא משנה. בכל מקרה מדינת ישראל צריכה קודם כל לדאוג לתושביה (שגם זה נעשה בקושי) לפני שהיא תדאג לתושבי עזה שלהזכירך התנתקנו ממנה אבל לצערי אנחנו עדיין מספקים להם מים חשמל וכו'. לצערי הערבים בוחרים שינהיגו אותם אנשי טרור שגוזלים מהם את כל כספם על מנת להילחם במדינת ישראל ולא נותר שום כסף לחינוך פיתוח וכו' ולכן זו בעיה שלהם. הרבה מהערבים מחנכים את ילדיהם על שנאה ליהודים ולכן רנין לא יכולה להגיד שרק מלהסתכל על חיילים הילדים מקבלים את כל השנאה שלהם כי זה פשוט לא נכון. אני חושב שליהודים יש מספיק סיבות בלי לקשר לגזע לשנוא את הערבים כמו שלהם יש סיבות לשנוא אותנו אבל שלא כמותם אנחנו מתחנכים על סוסלנות לשונה לאור העבר הקשה של העם היהודי. מדינה ערבית לא הייתה נותן ליהודי להשתתף בה נקודה. כמובן שאצלנו זה שונה ואני לא אומר שזה רע כי זה בהחלט מראה מי הצד הפתוח יותר והמוכן לשינויים. סרבנים הם שמאלנים ושמאלנים בחרו בצד הערבי...לעולם לא תשמע על שמאלני שמדבר לטובת הצד היהודי אז הוא לא יתגייס והוא ילך לכפרים ערביים לעזור להם במסיק ולהתגרות במתנחלים ויעזור לפליטים וככה הוא יעשה את ה"שינוי" שלו. דבר אחרון שיש לי להגיד זה שכן,רנין צבועה ולא משנה אם היא תגיד שהיא נטרלית כי ברגע שהיא פותחת את הפה רואים בברור שהיא בחרה צד וזה הצד הערבי. כשהיא קוראת לצה"ל גוף שמבצע פשעים וגוף שהוא לא אנושי ומעודדת בוגדים כמו חבר הכנסת בשארה היא מיד מראה את זה. וכמו שאתה אומר באמת רנין עושה את הדבר הכי קל שזה לעזור למישהו שיותר קרוב אליה ושהיא יותר מתחברת אליו בעוד שאצלנו יש כל מיני סוגים של אנשים שלאו דווקא בחרו בצד היהודי למרות שהוא יותר קרוב אליו ולכן היא צבועה. היא תמיד תהיה יותר קרובה לצד הערבי ולכן אני לא מאמין במדינה של שני עמים כי זה בחיים לא יעבוד.

תגובה לדן 6

למדינת ישראל יש חלק ואף אחריות על ערביי עזה והגדה גם לאחר שבחרו להתנתק ממדינת ישראל . כי למדינת ישראל יש חלק בסיטואציה שהביאה את המצב לכפי שהוא היום . האחריות כלפיי הפלשתינאים לא נגמרת רק בגלל ההתנתקות או בגלל הקמת הראשות הפלשתינאית . ישראל יזמה את התלות הזו בה ולא הרשתה הקמת תחנות כח וכו ' . לישראל יש אחריות על החלקים שהיו בשליטתה במשך מעל ל 20 שנה . אי אפשר פתאום לסובב את הגב ולנהוג כשלושת הקופים ( לא ראיתי , לא שמעתי , לא דיברתי ). לכן אין כזה מושג " בעיה שלהם " בעיניי , לא מדובר כאן באיזה משחק או משהו כזה . מדובר כאן על מיליונים שתלויים בהספקה מבחוץ שאלמלא תתקיים הם לא יוכלו לשרוד . ושוב הטענה שלי היא בכלל לא : הם צודקים ואנחנו טועים . אלא שזו סיטואציה מורכבת מאוד וצריך לבחון אותה ככזו ואז להבין שאין ממש צד שצודק או צד שטועה . אין ממש צד שכל האחריות נופלת עליו וצד שהוא הקורבן המוחלט . לגבי החינוך של הערבים שטענת שהוא חינוך לשינאה , בתור מישהו שהיה וראה מקרוב מחסומים של צה"ל אז לא צריך להיות מחנך גדול על מנת להבין שגם לנו יש חלק בשינאה כלפינו ( ושוב זה מתוך כורך המציאות בסיטואציה הנוכחית ) אבל כשאתה רואה את הפגיעה בכבוד ואת הפגיעה בחופש ואז אתה רואה ילד קטן שרואה את היחס של החיילים לאבא שלו שהוא הכל בשבילו . אתה כבר מבין שבפעם הבאה שהוא יראה חייל הוא לא יביא לו פרחים . אם אתה ראית את התגובה של צבר לפעם הראשונה שהוא ראה את אבא שלו בוכה אז תחשוב על התגובה של ילד פלשתינאי שרואה את אבא שלו מושפל באחד המחסומים אחרי שחיכה חצי יום על מנת לעבור בהם . או שמעכבים את אמא שלו מלצאת לקבל טיפול רפואי או אולי אפילו את הילד עצמו במחסום . אני חולק עליך באשר לקביעה הבאה : " סרבנים הם שמאלנים ושמאלנים בחרו בצד הערבי. " סרבנים הם ישראלים שחושבים שהדרך של הצבא לא מהווה פיתרון לבעיה אלא רק מדרדרת את המצב . הם בחרו בצד הישראלי אבל לא בדרך הזו של הפיתרון . יש מרחק גדול בין זה לבין האמירה שהיא מאוד קרובה למילה בגידה שניתן להבין מתוך דבריך ( אם יוצאים מנקודת ההנחה שבין ישראל לפלשתינאים שורר מצב מלחמה אז אם ישראלים בחרו בצד הפלשתינאי זה כאילו לומר שהם בוגדים ) . זכותם של אנשים בחברה שלנו לחשוב שהפיתרון צריך לבוא ממדיניות שונה וזכותם לא לשתף פעולה עם המדיניות הקיימת . זה לא אומר שהם בחרו בצד שמנגד . לרנין יש זכות ולגיטימציה להביא לפריים טיים ולהעלות את הבעיה הפלשתינאית מול הציבור הרחב . אלה דעותיה ומחשבותיה והן משקפות פלח מתוך תושבי ישראל שחושבים כך , חשוב שהישראלים יהיו מודעים לכך . למען האמת אם רנין לא היתה מעלה את הסוגיה הזו , אז היא היתה נחשבת בעיניי כצבועה . צה"ל לא היה מעולם טלית שכולה תכלת , קבל את זה כאקסיומה ( או שתתחיל לפתוח ספרי הסטוריה ) . זה עוד יותר ברור למי שנמצא בצד השני של המתרס מול צה"ל . אבל חשוב לזכור שצה"ל לכשעצמו הוא רק זרוע מבצעת של הממשלה . הסיטואציה של ערביי ישראל היא מאוד מורכבת . זוכר שפעם אהוד ברק אמר שאם הוא היה נולד פלשתינאי אז בתנאים הנוכחיים הוא היה חבר בארגון טרור ? אז סביר להניח שגם אני הייתי כזה ואני מניח שעוד רבים אחרים . ואני לא הייתי רואה בזה בגידה באף אחד אלא נאמנות לעם שלי .

קופנגן

New member
רנין עשתה טעות נוראית

יוסי הפייבוריט שלי ומש נבהלתי כשהם התחילו לדבר על הנושא שאסור, פשוט אסור לדבר עליו: פוליטיקה. אחרי אשר, שנפל לבור עם רצח רבין והקונספירציות שלו, הגיעה עוד שיחה פוליטית. לשמחתי, יוסי התגלה כבעד דעות ליברליות יחסית, ולא מתלהם וקיצוני. לעומת זאת, רנין כרתה לעצמה בור ואיבדה הרבה נקודות. ואני בכלל לא מדבר אם היא צודקת או לא צודקת בטיעונים שלה. כל עוד היא הערבית-ישראלית המתוקה, שמדברת עברית, ורוצה דו קיום, ובאה לקידוש ומקשטת סוכה והכל בחברות, היא אהובת הקהל. ברגע שהיא אומרת את הדעות הפרו פלשתיניות (שהיה ברור שהיא מחזיקה בהן, טבעי), האהבה אליה פוחתת משמעותית. לי אישית היו חברים ערבים בעבודה. הייתי חבר ממש טוב שלהם, החברים אולי הכי טובים שהיו לי בעבודה. אבל ברגע שבשיחה גלויה כזו בארוחת ערב אחד מהם אמר משהו על הצדקת הפיגועים (זה היה שיא האינתיפאדה) ושמדינות ערב יכולות לנצח את ישראל אם יתאחדו (אמר את זה בשאיפה שזה יקרה), מצטער, קשה היה לשמור על קשר ולהעריך אותו. ככה בדיוק עם רנין. אם שאר חברי הבית חכמים, הם צריכים לנהל איתה שיחות כאלה מידי פעם כדי שהדעות שלא יצאו וכדי להפיל אותה אצל הקהל

ordiki

New member
אז מה שאתה אומר

שהיא תתנהג כמו יהודיה אז הכל יהיה בסדר. זו לא המטרה בלהביא אותה לתוכנית. המטרה היא דווקא להראות את השונה כי אחרת בשביל מה צריך מתמודדת ערביה?

קופנגן

New member
לא להתנהג כמו יהודיה

אבל להשאיר דעות פוליטיות בבית. בדיוק כמו שאשר היה צריך לשמור על הפה שלו בעניין רצח רבין יש לנו עם שנורא אוהב קונצנזוס תשאלו את ג'קו אייזנברג שמאליל הפך לאויב העם אסור לערב פוליטיקה בתוכנית שאינה בקונצנזוס, זה בור מאד מסוכן. היא תרצה להכנס לכנסת במפלגה ערבית: בהצלחה. בתוכנית שמבוססת על הצבעת הקהל: זה לא המקום

ordiki

New member
כן, אבל

אי אפשר למנוע מהם נושאי שיחה (חוץ מדיבור על הדחות וכאלה). רנין היא אדם מאוד פוליטי ואחת מהמטרות שלה היא להעביר את הדעות שלה ונראה לי שזה יותר חשוב לה מאהדת הקהל. אני לא חושב שהיא תתאכזב אם הקהל ידיח אותה בגלל מה שהיא אמרה בתוכנית.

ingel

New member
כן אבל אז היא תחשבו שהקהל העיף אותה

בגלל הדעות הפוליטיות שלה ולא בגלל היותה צבועה,שקרנית,תככנית,מפחידה,מגעילה,מניפולטיבית,תלותית. ואם היא תחשוב שהקהל העיף אותה בגלל שהיא ערבייה אז כאילו זה יהיה מתאים לה. אגב אני באמת חושב שהיא נדלקה על שי.בשיחה שלה על גברים עם עינב היא אמרה שהיא אוהבת גברים שחומים,גבוהים,נאים. וראינו את תייסיר.הוא לא נאה ולא גבוה ולא שחום. מעניין אם הוא עדיין תומך בה

קופנגן

New member
אני דיברתי רק מהצד של לזכות במשחק

אם יש לה מטרה אחרת, בבקשה. אם מישהו רוצה לנצח: הוא חייב לשמור על שתיקה בנושא הפוליטי

איתי בל

New member
אין לי כוח לקרוא את כל מה שאמרת...

אבל לגבי יוסי לא שזה נוראי אבל למען הליברליות רנין אמרה שהרבה אנשים מהישוב שלה לא עשו צבא וכדומה..אבל כן עשו שירות לאומי יוסי לא קיבל את זה ומבחינתו הם סרבנים ומשתמטים ואנשים שעושים שירות לאומי לפעמים תורמים הרבה יותר מאנשים בצה"ל והם נחשבים לאנשים שעשו צבא לכל דבר ואני לא חושב שצריך לזלזל בכך סתם לצורך הדיון לא כנגד יוסי או משהו ורנין באמת נכנסה לבור שלא יכלה לצאת ממנו בתור ערביה אין משהו שהיא יכולה להגיד שיוציא אותה טוב אפילו שהיא צמחונית שרוצה שלום ששני הצדדים יורידו את הנשקים... עדיין הוציאו אותה כשונאת ישראל אבל היא פשוט נהנתה מהדיון היא נמצאת בישוב שהדיון הזה בו זה דבר יום יומי אז פשוט שמה זין שיש מצלמות וזה אחלה האמת

למעלה