רעידת אדמה!!!!!!!!!

חשבתי שהילדה צוחקת איתי

הייתי במיטבח שקרוב לסלון הילדה בת 12 שלי אומרת לי אמא הכד רועד והספה זזה ואני הירגשתי סחרחורת חשבתי עלה לי הלחץ דם לא היתייחסתי אלייה והיא אמרה לי אמא הכד רועד לא היתייחסתי אבל אמרתי לה שעם כן ידברו על זה באניטרנט ובאמת הייתה רעידת אדמה זה נורא שחשבתי שהיא סתם אומרת .

x Marina x

New member
../images/Emo118.gifגם בבת ים .

היא היתה הכי חזקה שהרגשתי בחיים שלי,היה ממש מוזר .

דנטל

New member
רעידת אדמה בסטייל!

סוף סוף כל פעמוני הרוח שלי זזו והשמיעו קול (אני פשוט לא פותחת חלונות, אז אין עליהם אף פעם רוח). היה מעולה. בדיוק באתי לצאת, אז הייתי עם רגל אחת בחדר המדרגות (שזה הרי מקום מעולה להיות בו בזמן הזה) ואז שמעתי רעש אדיר מהחלונות של הסלון. עכשיו, זה שגרתי, כי החלונות האלה עם משקופי עץ, אז חשבתי שאחד החתולים שלי עושה ציפורניים על המשקוף, למרות שזה היה רעש חזק יותר מהרעש שעושים החלונות האלה בזמן שיוף ציפורניים, אבל אז התחיל להיות רעש של פעמוני הרוח, אז חשבתי שאולי היתה מכה חזקה של רוח, שגם זה נורמלי, ואולי איזה שביב רוח הצליח להכנס מהרווח של המשקופים, אבל אז קלטתי שכל פעמוני הרוח שלי זזים, ויש פה עשרות, וכדורי המראות שלי והמנורות ואפילו השרשרת של פעמון ספינות קטן שיש לי זזה, שזה כבר משהו שאין סיכוי שיזוז ככה סתם, אז הבנתי שהיתה רעידה. אישית, לא הרגשתי כלום. כלומר, לא הרגשתי את האדמה זזה לי מתחת לרגליים, אבל היה לי ממש נעים באוזניים
.

just ortal

New member
תגידו, [לאלה שמבינים]

מה זה אומר כל הרעידות האלה?באמת אמורה להיות רעידה גדולה כמו שאומרים?זה יכול להיות אפילו במרחק של ימים ספורים?

דנטל

New member
יכול להיות בהפרש של דקות וגם בהפרש של שנים

הרעידות האלה לא בהכרח אומרות משהו בהקשר של הרעידה הגדולה שמדברים עליה. על הרעידה הזו היה אפשר לדבר גם לפני מאות שנים אם רק היו אז דרכים למדוד פעילויות סיסמוגרפיות. מאז שישנם כלי מדידה וישנן סטטיסטיקות, מתברר שבישראל בממוצע כל 80 שנה יש רעידה חזקה. 80 שנה מאז הפעם הקודמת כבר עברו. הרעידות האלה גרמו לנזקים רבים (גם ברכוש וגם בנפש) כבר אז, כך שהיום - בהתחשב בצפיפות האוכלוסין ובכמות המבנים שלא עומדים בתקנים - הצפי הוא רע. כאמור, לא ניתן לדעת מתי זה יקרה וזה יכול להיות גם היום וגם רק עוד כמה שנים.

גם בפ"ת..אבל משום מה לא הרגשתי כזה חזק..

זה היה בקטנה.. אני גרה בבית פרטי.. למה לא הרגשתי את זה כמו שכולם הרגישו? זה היה ממש בקטנה..

דנטל

New member
כי בטח היית בקומה נמוכה

ככל שהקומה יותר גבוה - כך מרגישים את זה יותר חזק. בנוסף, יכולים להיות עוד המון גורמים. לדוגמה, אני מניחה שבבנין על עמודים מרגישים את זה יותר חזק מאשר בבנין צמוד קרקע.

el Cantante

New member
הייתי באמצע הופעה

ובא אלי מישהו ואמר שהבאסים מרעידים את האולם שמחות... אז הנמכתי והאולם עדיין רעד, אז חשבתי שיש פגם במערכת ההגברה שלי, אז התקשרתי לתמיכה טכנית ונפתחתי עליהם שעה בעצבים בגלל זה... ואז אמרו בקול המוסיקה שהאדמה רעדה... אז חשבתי שהמערכת הגברה הייתה כ"כ חזקה שהרעידה את כל הארץ אז שוב התקשרתי וממש צרחתי על נציג שירות הלקוחות... ואז אמרו שהרגישו את זה בלבנון, אז שמחתי שזה גרם לזה והתקשרתי לבקש סליחה

lihi50

New member
גם בנהריה הרגישו../images/Emo42.gif

לא רציני כמו שמתארים, אבל בהחלט הרגישו...הגיטרה הפלה וכמעט נשברה

../images/Emo41.gif אמרו שתהיה

עוד אחת יותר חזקה :-\ דיווחתי על הקודמת ועל זו בסנוז. לא נעים בכלל. קמתי בפתאומיות מהמיטה והכל זז. לא ידעתי מה לעשות

OnePureSoul

New member
ואני חשבתי שאני ממש טוב במיטה =)

היא אמרה שאני מרעיד לה את כל הגוף...

k e r e n m

New member
תספרו לי על זה

אני מהצפון וכבר הרגשתי בזמן האחרון כמה רעידות . הפעם זו הייתה רעידה ממש רצינית הבית ממש זז וזה לווה גם בקול כמו של מטוס שטס נמוך ואני צרחתי ליושבים לידי "רעידת אדמה" ..יש לי הרגשה פנימית שלאור הצמידות בין רעידה לרעידה ומידת עוצמתן גם אנחנו נזכה להכיר מהי רעידת אדמה מקרוב- והלוואי שאתבדה...

רק אני התעוררתי ממנה?

פקדה את אריאל בסביבות עשרים ל1 בצהריים, אני מרגישה את המיטה רועדת..[לא..זה לא קטע מסרט פורנו]..וחשבתי שאולי החתולה קפצה על המיטה.אז התעלמתי.. ואז הדלתות-הזזה של הארון שלי...זזו
...ואז גם חשבתי שזו החתולה..
! ואז חברה שאלה בהיסטריה אם הרגשתי רעידת אדמה, אז..מסתבר שכן.
היה הזוי.

קטרפי

New member
גם אני! ../images/Emo5.gif../images/Emo110.gif

רק שהייתי ברחובות.... בדרך כלל אני בכלל לא מרגיש את הרעידות, אבל הפעם זה העיר אותי. עד שראיתי את ההודעה בשער לא הבנתי אפילו מאיפה זה בא לי

דנטל

New member
בדיוק כמו שהיה לי כשהייתה רעידה לפני עשור

זה היה אז בשש ועשרים בבוקר, אני חושבת. ישנתי והמיטה זזה, אז חשבתי שהחתולה מתגרדת ומזיזה לי את המיטה, רק שאז המיטה התחילה לזוז ממש חזק ולא היה לי הגיוני שהחתולה מסוגלת להזיז אותה עד כדי כך, אז הרמתי את הראש ופתחתי את העיניים לכיוון הרגליים וראיתי שהחתולה בכלל לא בחדר, אז קמתי לצאת מהחדר ובדיוק גם אחי יצא מהחדר שלו והחלון של הסלון הרעיש, אז הבנו שיש רעידת אדמה.

למעלה