רעיונות לקמפיין נגדי לעמותת אפרת

efroch99

New member
רעיונות לקמפיין נגדי לעמותת אפרת

(אני מנסה, זה לא עולה כסף). לאור מתקפת הפרסום האחרונה של אפרת, בואו ננסה לחשוב מה ניתן לעשות כנגד זה, על מנת לחשוף את המניפולציות והשקרים שלהם, ומאידך להעלות על נס את זכותה של אשה לקבלות החלטות על חייה ועל גופה. עלה רעיון של יצירת פלייר וחלוקתו, ויצירת סרטון ויראלי והעלתו ביוטיוב. מוזמנים להעלות רעיונות, איך מעבירים מסר אפקטיבי בנושא? האם זה צריך להיות התנגחות פורנטאלית באפרת ומענה לקמפיין שלהם, או בלי קשר, הסבר על הנזקים שיכולים להיגרם לנשים שמביאות ילדים לעולם בעל כורחן? האם כדאי להעביר את המסר בצורה אינפורמאטיבית, ויזואלית, היתולית? נראה לאן זה יתגלגל....

../images/Emo18.gif עכשיו סיימתי לצפות... וואוו!

סרט לא קל לצפיה, כולל הרבה סיפורים קשים וכמה טריגריים. בין לבין יש גם רגעים מרגשים ומחממים את הלב. הנשים כולן ראויות להערצה. סרט מדהים בעיניי. הייתי ממליצה עליו לכל אלו שמתקשות להצהיר על עצמן כפמיניסטיות.

sleep1937

New member
חשבתי פשוט

להציג את ה"עובדות" כפי שמציגה אותן אגודת אפרת ולתת את הטיעון הנגדי, או העובדות בשטח, מעוגנות בנתונים סטטיסטיים.

חשוב חצאת מהמסגרת שהם מציגים

עוד לא הבאתי את עצמי לראות את הסרטון שלהם, הוא יושב פה... מה שכן, אני יודעת שהמטרות שלהם הן לעיתים שונות ממה שהם מציגים: http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3221656,00.html http://www.hofesh.org.il/religion_merchants/orgs/efrat_rafi_ginat.html סביר שגם בתוך מסגרת העלאת הטיעונים יש מקום לדברים שהם לא מעלים. אם אגיע למצב של לראות - אוכל לסכם את הדברים ולענות מנקודת מבטי, בינתיים עוד לא. אני לא ממש טיפוס כותב, אבל אם מישהו יכין עלון, אני אצטרף להפצה.

בסרט שהבאתי את הלינק שלו

יש סיפור של בחורה קתולית שהלכה לאגודה דמויית "אפרת" בארה"ב. האגודה הבטיחה לה תמיכה לכל אורך ההריון, הלידה, ההתאוששות, והמסירה לאימוץ. לפתע הסתבר להם שאבי העובר הוא שחור, והם ניתקו כל קשר.

red desert

New member
אנחנו נמצאים בעידן של

מסרים מיידים, קצרים וקליטים. אני מציע שכל מי שמכיר סרטונים ויראלים שקיימים ברשת שיביא לינק לכאן ע"מ ללמוד את הגישות השונות. בהמשך יש כמובן כמה אפשרויות: אם יש סרטון קיים שהוא באמת מוצלח אפשר לבדוק אם אפשר לתרגם אותו ולהעלות אותו בגירסה עם כתוביות עברית. האפשרות השניה היא כמובן לעשות סרטון "שלנו". הדבר החשוב ביותר הוא תסריט טוב. אם ידרש צילום, אני יכול להתגייס. לגבי עריכה, אפשר לנסות שיתוף פעולה עם "גאמפקאט" שהוא בית ספר לעורכים ואולי הסטודנטים שם ישמחו לתת יד לפרוייקט ללא תשלום. בכל מקרה, אני ממליץ לא להתייחס ל"אפרת" בכלל כי ברגע שנתייחס אליהם, מעבר לכך ש"נפרסם" אותם אנחנו רומזים שקיימת אלטרנטיבה אחרת.(גם אם היא שקרית ומוטה) הומור עובד הכי טוב ולרוב משיג הכי הרבה צפיות. השאלה היא האם הגישה תתאים לנושא הזה.

red desert

New member
ואם לצטט

את "רוב הזמן אני אשתו" "אני חושבת שהתנגדות לאפרת תוכל להיות הרבה יותר אפקטיבית אם היא תבוא מאנשים שכן רוצים ילדים ובכ"ז חושבים שזכות האישה על גופה וזכותה להחליט אם כן ומתי." ובאמת לא צריך להיות סרטון שהוא מ"טעם" אלא עוד דיעה, רציונלית ומנומקת היטב. בעצם היא יכולה גם להיות מגובה ברגש רב. עדיף אפילו.

אני תוהה מיהו קהל היעד

מיהן הנשים שהפרסומים של "אפרת" עובדים עליהן? איכשהו לא נראה לי סביר שאשה/נערה שקיבלה חינוך חילוני מתירני תושפע מהם. אני טועה?

זה מורכב

כמובן שמידע על הקהל שמגיע אליהם יעזור לנו לדעת אל איזה קהל לפנות בעצמנו. כן ברור לי, שבחברה הרגילה שסביבנו, בחורה או נערה "חילונית מתירנית" לא תרגיש נפלא עם עצמה וחופשייה לבחור לכאן או לשם בקלות. ברגע שההחלטות לא קלות, כל מה שאנחנו יודעים מוטל בספק ונשקל מחדש. שם הם מנסים להתייצב.

ודאי שההחלטה אינה קלה

עכשיו כשאני חושבת על זה, אני מאמינה שהפחד מפגיעה בפוריות הוא שיקול משמעותי אצל הרבה נשים. אין לי מושג עד כמה החשש הזה מבוסס.

בעצם יש לפחות שני קהלי יעד

ל"אפרת" יש שני מסרים עיקריים" א. הפלה זה רע ומי שעושה הפלה מתחרטת על זה. ב. אנחנו נעזור לך לגדל את הילד (כלכלית). התשובה לטענה מסוג א' לא צריכה להיות קשורה לאפרת. התשובה לטענה מסוג ב' לדעתי כן צריכה להיות קשורה לאפרת, כי נשאלת השאלה מה מההבטחות של האגודה מתקיים, והאם באמת זה מעשה סביר להסתמך עליהם. אבל מעבר לכך, האמת שזה נוגע באמונה מאוד מרכזית בחברה הישראלית (גם החילונית) - השיקול הכלכלי לא רלבנטי בהבאת ילדים לעולם ("כל ילד מביא את המזל שלו" וכו'). כפי שכתב כאן מישהו לאחרונה, אומרים שהנימוק הכלכלי הוא "אידיוטי". פעם אפילו ראיתי שאלון גל ("משפחה חורגת") התארח באיזה פורום וענה על שאלות. מישהו תיאר לו מצב של מצוקה משפחתית ובין השאר התלבטות האם להביא ילד נוסף. המשפט הראשון שלו היה משהו בסגנון השילדים זה תמיד ברכה ולא חוסכים בהם.

J u n k y

New member
חילונים מתחברים לצד ה"דתי" שלהם במקרים כאלה

בצמתים חשובים בחיים גם חילונים אתאיסתים עושים טקס דתי: ברית מילה, חתונה, קבורה. בנוסף יש נטיה כזאת בשעת משבר - כמו הריון לא רצוי.

נכון

אני מניחה שבדרך כלל הפרסומים של אפרת לא יהיו הגורם היחיד שיגרום לאשה להמשיך בהריון לא רצוי, אבל זה עשוי להיות הגורם שיכריע את הכף.

efroch99

New member
זה מתחבר להמון קולות אחרים

ולמטען התרבותי של מי שגדל בחברה יהודית ומקדשת ילודה. מאוד קל להם לשחק על הקולות שכבר נמצאים בראש שלה.

למעלה