מחשבות על הנושא הזה
אני מסכימה שצריך לחשוב היטב מיהו קהל היעד, על מנת להבין איך להיות אפקטיביים ביחס לאותה קבוצה. יש בעייה אחת מרכזית - הפלה זה נושא טעון רגשית מאוד. רוב האוכלוסיה סולדת מהפלות. אין כל מכנה משותף שניתן להישען עליו על מנת למצוא צידוק רגשי להפלה שידבר לקהל הרחב. (המכנה המשותף הרחב נמצא בידי אפרת בקרב הזה...
) אני לא חושבת שאנחנו רוצים להיכנס לפולמוס - עד מתי הפלה היא לא רצח וכו. זאת זווית שאפרת משחקת עליה הרבה. ויש עוד בעיה, בעצם הקמפיין הזה אנחנו כופרים בכמה פרות קדושות של הקונצנזוס - שילדים זה טוב, שאין דבר כזה להתחרט על ילדים. עוד נקודה לזכות אפרת. אולי צריך ללכת לכיוון של - החיים לא צריכים להיהרס בגלל טעות אחת. מותר לעשות טעויות, ולא חייבים לשלם עליהם לכל החיים. אולי צריך להדגים את הנזקים של הורות מוקדמת מדי, או הורות לא רצויה. ועכשיו עלה לי רעיון - אולי משהו בסגנון "דלתות מסתובבות" - להציג שתי אופציות, נגיד של אשה צעירה שממשיכה את ההריון, ואיזה השלכות יש לזה על החיים שלה, ושל אותה אשה שמבצעת הפלה וממשיכה את החיים שלה במסלול שהיא תכננה. אולי יש נתונים לדוגמא - מה אחוז ההשכלה הגבוהה בקרב נשים שילדו לפני גיל 22 (למשל) - אך כמובן שנתון כזה הוא לא חד משמעי, שכן זה לא בהכרח תוצאה של ההורות בגיל צעיר, אלא אולי מעמד סוציו אקונומי נמוך שמביא במקביל להשכלה נמוכה וגם להורות בגיל צעיר.
אני מסכימה שצריך לחשוב היטב מיהו קהל היעד, על מנת להבין איך להיות אפקטיביים ביחס לאותה קבוצה. יש בעייה אחת מרכזית - הפלה זה נושא טעון רגשית מאוד. רוב האוכלוסיה סולדת מהפלות. אין כל מכנה משותף שניתן להישען עליו על מנת למצוא צידוק רגשי להפלה שידבר לקהל הרחב. (המכנה המשותף הרחב נמצא בידי אפרת בקרב הזה...