רעיונות לקמפיין נגדי לעמותת אפרת

ס ו ס ע ץ

New member
אני מודה שלא לגמרי הבנתי על מה הקמפיין שלהם

על כך שאם את חושבת לעשות הפלה, כדאי לך לדבר עם "אפרת"? ואז מה? הם יחזיקו לך את היד כשתקומי לחתל אותו ב- 3 לפנות בוקר?

אשכר

New member
הקמפיין שלהם הוא להגדיל את האוכלוסיה היהודית

לדעתי לא מעניין אותם כלום מעבר לכך (כפי שנרמז כאן כבר)

ס ו ס ע ץ

New member
לא מפריעה לי שהאוכלוסיה היהודית תתרחב

להיפך, בשמחה. אבל ברגע שזה נעשה בדרכי שידול ושכנוע, זו כבר בעיה.

red desert

New member
אני אגיד משהו שאולי יעורר

כאן מחלוקת. אני מציע שתנשמו עמוק ותספרו עד עשר לפני שאתם עונים לי. (אתם בהחלט מוזמנים לנסות ולשנות את דעתי) משיטוטי ברשת אני רואה שנושא ההפלות הוא קונטרוברסלי ולכן הייתי מציע לעשות קמפיין שהוא כללי, מובלע ומרומז. כשאני אומר כללי, אני מתכוון חוץ מעניין ההפלות להתייחס לנושאים כמו שיוויון זכויות בעבודה ובשכר ועוד. ברגע שזה יהיה אחד מכמה נושאים נראה לי שהסרטון יקבל יותר צפיות כי באופן טבעי גם אם אנשים מגיבים באופן רגשי לנושא כמו הפלות- ברגע שהוא יהיה נושא אחד מכמה נושאים חשובים שעליהם יש הסכמה רחבה יותר(ושההתייחסות אליהם רציונלית יותר)- המסר הכללי והספציפי יעברו טוב יותר.(ולהרבה יותר אנשים)

TheVillageIdiot

New member
אני דווקא מרגישה שזה ידחה אנשים.

אם תכלול את זה בערימה גדולה של זכויות יהיה הרבה יותר קל לומר "הפמיניסטיות השעירות האלה שוב באות לסרס אותנו" מבלי להקשיב בכלל ופשוט לזרוק הכל לפח.

red desert

New member
ההפך

פעם היה קמפיין של חברת ביטוח גדולה עם המשפט "בכביש אל תהיה צודק, היה חכם" המשפט נשאר ושם חברת הביטוח נשכח.

אשכר

New member
אתה טועה! ההיפך ממה שהיא אמרה זה

~ אם תתמצת את זה למסר יחיד של זכויות יהיה הרבה יותר קל לומר "הפמיניסטיות המגולחות האלה שוב באות לתת לנו ויאגרה" וככה כולם יקשיבו ופשוט ישימו את זה על מדף בולט בסלון. ~

herouth

New member
בואו ניצמד למטרה

אנחנו לא מתחילים מפלגה פוליטית. כל מה שאנחנו רוצים זה לבטל את הנזק של הקמפיין הנוכחי של "אפרת"...

אשכר

New member
איזה קטע, אני מגלגל את הרעיון כבר חודשיים

מאז שקיבלתי בתיבת הדואר דיסק שלהם ואיזו חוברת. מי נתן להם את הסמכות להתערב לאנשים האלה בחיים או במוות? חשבתי על מסר פשוט, אינפורמטיבי, טרום התעברותי, בלי להכנס ראש בראש לנושא ההפלה עצמו, אלא למשמעות ולמחיר האמיתי והאישי שהן הולכות לשלם עכשיו ובהמשך חייהן, בצורה פשוטה, ריאליסטית ואולי קצת בוטה (blunt). על הכוחות שדוחפים אותן/ם לעשות את זה תוך כדי דריסה של הרצון שלהן/ם.

בראדשו00

New member
אני בעד -

הפרכת סטטיסקות מטורפות שלהם, שימוש באמצעי סחיטה רגשית לנשים במצב חלש - זה הכי חזק לדעתי!! בעד צורה אינפומאטיבית, ויזואלית - דווקה לא היתולית. למרות שאני אדם מאד היתולי. עד אגודת אפרת

אני בעד פנייה לרציונליות של הציבור

אפרת נותנים 1000 ש"ח בתמורה להולדה? אנחנו נציע 1001 ש"ח בתמורה להפסקת הריון (-;

soren k

New member
מה דעתכן קמפיין נגד אפרת כזה:

פלייר, או מודעת אינטרנט: "אני ללא ילדים ואוהבת את זה" בתמונה תיהיה דומגנית מגניבה רוקדת בפאב. למטה יהיה כתוב: כשנכנסתי להריון לא ידעתי מה לעשות וחשבתי להמשיך עם ההריון כמו שהציעו החברים אפרת. אבל בסוף, בהחלטה של רגע, עשיתי הפלה והיום אני כל כך מואשרת וכל כך שמחה שאני יכולה לחיות את החיים. אני רוצה להיות אמא אבל כשאני ארגיש שאני מוכנה לזה ואוכל להעניק לילדים שלי הכל! אם הייתי אמא עכשיו לא הייתי יכולה לעשות את זה. לא הייתי אמא טובה כמי שאני באמת רוצה להיות. אפשר אולי לנסח את זה אחרת, אבל זה הכיוון

herouth

New member
אם יש לך מישהי אמיתית שתדגמן ותצוטט

אז זה רעיון סביר (אם כי הייתי מורידה את "בהחלטה של רגע" - זה סותר את שאר המסר). אבל אם זו מישהי פיקטיבית, אז בעצם עושים פה את מה ש"אפרת" עושים - סתם מניפולציה רגשית שאיננה מבוססת על עובדות.

soren k

New member
אני לא מכיר משהי כזאת אבל

אני בטוח שאפשר למצא אם צריך. אפשר גם ללכת על מסר קצת שונה שבא מסיפור חיים אמיתי.

herouth

New member
לא נראה לי שאמא שלי תסכים לשמש כמובילת קמפיין

...אבל הסיפור שלה יכול להיות מצויין לעניין. כבר סיפרתי כאן: היא עברה שבע הפלות לפני שילדה אותי. נו? גם לא פוגע בפוריות, היא גם לא מתחרטת, גם אני לא הייתי נולדת אם היא לא היתה עושה את זה, וגם עכשיו היא סבתא ככל הסבתות.

אני לא הייתי הולכת על

"דוגמנית מגניבה רוקדת בפאב" אלא על מישהי אמיתית שמספרת את הסיפור שלה במילים שלה. אין בעיני דבר יותר משכנע מזה. באנגלית יש חומרים כאלה. בעברית לא מצאתי.

efroch99

New member
אני לא כל כך אוהבת את זה

לדעתי זה בדיוק מחזק את הכיוון של קלות ראש, נהנתנות, אגואיסטיות, וזה יהיה מאוד קל לבטל את זה למול ערכים של קדושת החיים, דת, ערכים, משפחה וכו.

keiko

New member
עוד רעיון-

לא יודעת עד כמה אפשר לעשות אותו אבל- למצוא נשים שפנו לאגודה ונדחו או שלא קיבלו שום עזרה ופשוט לתת להם לספר על האגודה הכה נפלאה הזו.

קריסטה

New member
חצי מסכימה

לא אוהבת את הרעיון של הדוגמנית בכלל. עדיף לדעתי כמו שסתוונית אמרה - להביא מישהי שתספר את הסיפור שלה כמו שהצעת עם שינויים קלים, ובמקביל להביא מישהי שילדה ומצטערת על זה, משהו בסגנון: נכנסתי להריון לא רצוי בתקופה רעה בחיים.בהחלטה של רגע החלטתי להמשיך את ההריון. היום יש לי ילד מתוק, אבל בגלל ההריון הפסקתי את הלימודים. אין לי השכלה, אני לא מצליחה למצוא עבודה ואני חיה מהיד אל הפה בזכות עבודות זמניות וקשות והקצבה של ביטוח לאומי. אני לא מצליחה לתת לילד שלי את כל מה שהוא צריך.

למעלה