רפואה קונבנציונלית מול רפואה "אחרת"

somewoman

New member
רפואה קונבנציונלית מול רפואה "אחרת"

בימים אלה מטרידה אותי הסוגיה, איך להתמודד עם פזילה לילדונת שחזרה אחרי ניתוח (4 שנים אחרי)..

כמובן שבאופן אוטומטי קבעתי תור לרופא שניתח אותה כדי שיבדוק ויחווה דעתו אבל במקביל, נחשפתי בשנה האחרונה לרפואה הסינית שמסתבר שעובדת..

גם לרופא ברפואה הסינית קבעתי תור כדי שיחווה דעתו, אחרי שיחה איתו שבה הוא אמר לי שיש סיכוי גדול מאוד שהוא יכול להביא לפתרון הבעיה ללא שום דבר "חודרני" או מסוכן.

כמובן, שאהיה "חכמה" יותר אחרי הפגישות, או שלא.. אולי אהיה מבולבלת יותר... תלוי איך הן יהיו..

אבל השאלה שלי היא עקרונית - איך אתם מתיחסים לרפואה ה"אחרת" הזו? לרפואה הסינית, לרפואה הטבעית, יש בה משהו אמין לטעמכם? אשמח לקבל הסברים ואם יש דוגמאות

Aronsona

New member
אני לא הצלחתי במהלך חיי לקרוא מאמר מדעי

רציני אחד שתומך ברפואה האחרת.
בעיקרון ידוע שעצם העובדה שאדם מקבל טיפול גו תרופת פלסבו ללא ידיעתו, משפרת ב- 30% את הסיכוי לריפוי לעומת כלום.
בעיני, אם הטיפול המוצע אינו מסוכן ולא יקר מאד, יש טעם לנסות. אבל בעיקרון, שוב על פי דעתי, זו שרלטנות.

Doctor Goblin

New member
הסיבה פשוטה

מרגע שאלמנט מסוים ברפואה אחרת מקבל תוקף מדעי הוא מאומץ אל תוך שיטות הרפואה הקונבנציונלית.

Aronsona

New member
כמובן ולא סותר את מה שכתבתי

מאחר וכל שנישאר ברפואה האלטרנטיבית למיניה, נשאר ללא גיבוי מדעי.

somewoman

New member
השאלה

אם תמיד צריך את הגיבוי המדעי הזה?

לא היית מסתפק במקרים שראית שהרפואה הסינית באמת מצליחה לרפא?

Doctor Goblin

New member
יש פה שיקולי עלות מול נזק

יתכן מאוד שאת משליכה כספך לשווא, האם את מוכנה לסכן את הכסף על סיכוי קלוש?
בענין זה, ההבדל העיקרי בין גיבוי מדעי לבין "אין גיבוי מדעי" הוא שגיבוי מדעי מבטיח אחוזי הצלחה גבוהים ואילו "גיבוי של סיפורים" לא מבטיח באמת אחוזי הצלחה אלא רק "סיכוי כלשהו" אולי גדול מאפס.

somewoman

New member
ונניח

ושניהם לא עולים כסף.
היית מנסה את הרפואה הסינית?
[שים לב שהרפואה הקונבנציונלית אכזבה אותי - היא כשלה, סוג של לפחות.. הפזילה חזרה אחרי ניתוח..]

Doctor Goblin

New member
אם אין עלות . עלות זניחה

אין סיבה אמיתית "לא לנסות", אבל כנראה שהציפיות שלי מהתהליך היו נמוכות מאוד וההשערה שלי שזה יגרום ליעילות התהליך עלי להיות נמוכה.

Aronsona

New member
כמו שכתבתי. הייתי בהחלט מסתפק בזה בשני תנאים:

האחד שאין סיכוי לטיפול להזיק.
השני שהוא לא עולה המון כסף. או שעולה רק כפונקציה של הצלחה.

Doctor Goblin

New member
כוונתי לא היתה לסתור

אלא פשוט לתאר מדוע לא מתקיים המצב בו הרפואה הלא קונבנציונלית מציגה תוצאות טובות יותר.

ישנה בעייה עם גיבוי מדעי.

אני עוסק מזה שנים ברפואה ה"אחרת" ולומד דווקא את הצד המדעי של הרפואה. בדקתי מחקרים שנערכו על הרפואה ה"אחרת" והם ממש לא נכונים אפילו מבחינה מדעית.
רפואה מדעית מתבססת על סטטיסטיקה, ותסכים איתי, כל אחד שונה, אתה לא יכול לטפל באותה השיטה בכל מי שיש לו צינון. לחלק חסר ויטמין C לחיזוק המערכת החיסונית, חלק צריכים חום כדי לא להתקרר בשנית תוך כדי מחלה, חלק צריכים פשוט לנוח... אבל מה עושים, נותנים לכולם אקומול שלא אמור אפילו לא מבחינה מדעית לעזור לצינון (אני לא מתכוון לאקמול צינון ודקסמול קולד אלא לפשוט).
המחקרים בודדו רק גורם אחד שלדעתם הוא העיקרי ובדקו אותו, לא עובד, אז השיטה ה"אחרת" לא יעילה.
בנוסף, כל שיטה שנכנסה לעולם המדעי מה"אלטרנטיבי" התקלקלה. הדיקור הפך להיות טיפול רק ב-X ולא ב-Y (כי נמצא משהו לא אמין בטיפול של דיקור ב-Y) - אני בכוונה לא מפרט מידי...

בקיצור, הרופאה ה"אחרת" פועלת בשיטה שהמדע של היום לא בודק אפילו לכיוון הזה... לא לפרק את הגוף לגורמים. עיניים הולכים ביחד עם שאר הגוף ולא בנפרד.

poseidon111

Active member
יש לי שאלה קטנה. תסביר לי מדוע גם במולדת

של הרפואה האלטרנטיבית, השתלטה הרפואה הקונבנציונלית, ודחקה את האלטרנטיבית לשוליים?

זה סוג של קשר עולמי כנגד האלטרנטיבית או עניין של שיעורי הצלחה?

למה מזון מעובד ומהונדס השתלט?

הרי אתה יודע שמזון טבעי יותר בריא....

כי שכנעו את האנשים שאם זה עוזר מידי זה טוב יותר. יעיל יותר. ואפקטיבי יותר.
כך גם בכל תחום. היום אפשר לייצר נעליים בכמות של 1000 יחידות באותו פרק זמן שהיה לוקח לאדם אחד לייצר רק סולייה של נעל אחת... זה הופל את הנעליים של היום לאיכותיות יותר?

poseidon111

Active member
אני לא חושב שההשוואה ממש הולמת. הרי כנגד

המזון שדיברת עליו אין דברים טובים להגיד, פרט לעובדה שהוא זול יותר.
אני מדבר על אנשים שנמשכו לרפואה המודרנית במבחן התוצאה. לא מכיון שהיא זולה יותר, זמינה יותר או כל סיבה אחרת.
הסיבה שהיא הפכה לפופולרית היא מבחן התוצאה. האנשים התפכחו מסיפורי הממבו ג'מבו והאנרגיות הקוסמיות, לטובת משהו
מוחשי שמראה תוצאות מיידיות.
זהו תהליך שלא פסח על מרבית התחומים בחיינו.

איני טוען שהוא חסין מגרעות אלא שמביא תוצאות טובות יותר.

זה לא הופך אותה לטובה יותר.

גם במדע יש המון בעיות.

הרפואה המודרנית עדיין לא הגיע לרמה של למנוע מחלות וכל החלטה שלישית היא כלכלית נטו... מצטער... ככה זה עובד.

אני מאד בעד רפואה קונבנציונאלית בשילוב עם האלטרנטיבית ולא בנפרד ממנה. לכל אחת יש את הדברים שהיא טובה בהם. בכל תחום.

poseidon111

Active member
"הרפואה המודרנית עדיין לא הגיע לרמה של למנוע

מחלות".
היה לי מאוד מוזר לקרוא זאת.
משום מה קפץ לי השם "יונה סאלק" מיד.

לצערי זו האמת.

למה לא למנוע מחלות מלכתחילה במקום למצוא פתרונות יעילים לרפא אותן שיעלו הון לחולה?!

מדוע להמשיך את מגפת החיסונים כשכבר ידוע למה זה גורם...

לא באמת בא לי להיכנס לפוליטיקה כאן....

poseidon111

Active member
אתה זורק משהו שבעיני הוא מגוכח לנוכח העובדות,

וכשסותרים אותך, אתה אומר שלא בא לך להתעמק בזה.

דרך מוזרה לתת תוקף לטענותיך, הייתי אומר.

למעלה